15 Nisan 2011
Sayı: SİKB 2011/15

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs için engelleri aşalım!
Seçim oyunu başladı
Washington’daki efendinin emrinde
BAT işçilerine polis saldırısı ve
tutuklama terörü
MAS-DAF’ta iki koldan direniş
Arfesan işçileri grev nöbetinde
Direnişlerin sesi Taksim’de
Baskı ve terör devrimci sınıf çalışmamızı engelleyemeyecek!
İşçiler hakları ve gelecekleri için kurultaylarda buluştu
Tunus ve Mısır:
Devrim için dersler...
Mısır’da mücadele sürüyor
Suriye’de etnik-dini çatışma tehlikesi
Meksika’da elektrik işçilerinin mücadelesi sürüyor
“Mücadelemiz gelecek
mücadelesidir!”
Kampana’da direniş ve dayanışma
Şifre skandalı liseli gençliğin öfkesini açığa çıkardı
Binlerce öğrenci YGS
skandalını protesto etti... 
İÜ’de uzaklaştırma
cezasına karşı direniş
Hatice Yürekli yoldaşı ölümünün 10. yılında saygıyla anıyoruz
Gençlik içinde kitle
çalışması üzerine
Devrimci Karargah davası duruşması görüldü
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Baskı ve terör devrimci sınıf çalışmamızı engelleyemeyecek!

Önemli bir işçi havzası olan Gebze bölgesi, bu özelliği ile emek ve sermaye arasındaki mücadelenin en sert ve dolaysız biçimleri ile yaşandığı bir alan olma özelliğini de taşıyor.

Sermayenin işçi sınıfına dönük pervasız saldırılarının ortaya çıkardığı yoğun hoşnutsuzluk, özellikle bu alanda ciddi bir şekilde kendini hissettiriyor. Neredeyse her gün yeni bir fabrikada işçiler, kölelik dayatmalarına ve artan sömürüye karşı örgütlenme ve direniş yolunu tutuyorlar.

Elbette bu ve benzeri özelliklerinden kaynaklı bölge, sermaye sınıfı açısından da büyük önem taşıyor. Sermaye sınıfı kitlesel olarak yarattığı yoksulluğun ve yıkımın, yine kendisini vuracak bir silaha dönüşmesinden ölesiye korkuyor. Bu yüzdendir ki bırakalım devrimci bir çalışmayı, sınıfın en ufak bir ileri çıkışına karşı dahi tüm kurumlarıyla pervasız bir saldırıya girişebiliyor.

Sermaye korktukça daha da saldırganlaşıyor

Gebze’de son dönemde bu saldırıların bir yenisi daha yaşanıyor. Sınıf devrimcilerinin bölgede her geçen gün artan politik etkisi ve yükselttiği devrimci çalışmanın sermayeyi fazlasıyla rahatsız etmeye başladığı çok açık. Bilindiği üzere kısa bir süre önce de sınıf devrimcileri ve öncü işçiler bir deklarasyon yayınlayarak Gebze’de bir işçi kurultayı gerekleştirebilmek için çalışmalara başladıklarını kamuoyuna ilan ettiler. Özellikle son dönemde militan mücadeleleri ile öne çıkan direnişçi işçilerin ve bölge açısından önemli fabrikalarda oluşturulmuş KHK’lerin imzasını taşıyan bu deklarasyonun da sermayenin korkularını büyütmeye yettiği yaşanan gelişmelerden de açıkça görülebiliyor.

Ev baskınları, taciz ve takipler, işçilerin kendileri ve ailelerine dönük tehditler, açılan sayısız dava, çetelerin devreye sokulması, bir dizi iş yerinde patronların ellerinde Kızıl Bayrak gazetesi ile başlattıkları “Kızıl Bayrakçı avı”, polisin hazırladığı dosyalarla adeta fabrikaların “insan kaynakları yetkilisi” gibi çalışmaya başlamasına kadar sayısız yöntemle devrimci çalışma ve öncü işçiler ablukaya alınmış durumdalar. Hatta bu abluka işçilerin evlerini taşıyan kamyon şoförlerini ve evini işçilere kiralayan ev sahiplerini bile içine alacak bir boyuta ulaşmış durumdadır.

Provokasyonları boşa çıkartacağız, devrimci çalışmayı yükselteceğiz!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sermaye sınıfı işçi ve emekçilerin örgütlü mücadeleyi yükseltmesinden büyük korku duyuyor. Bu yüzden de sınıfın örgütlenmesine dönük her adıma yönelik azgın bir baskı ve terör uygulamaktan geri durmuyor. Elbette bu onun sınıf çıkarlarının bir gereğidir. Sınıf devrimcileri de bu zamana kadar bu gerçeğin farkında olmuş, her türlü terör ve baskı ortamında bile işçi sınıfının bağımsız çıkarlarını savunmuş, sınıfı iktidar bilinci ile donatma ve devrim mücadelesine kazanma çabasına uygun bir pratik tutum sergilemiştir. Bu konuda ortaya konulan ısrar ve çaba sermaye düzeninin baskı ve terör uygulamalarına verilmiş tok bir yanıttır aynı zamanda.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Gebze İşçi Kurultayı da sınıfın örgütlenmesine dönük güncel hedefleri ile birlikte, sermayenin baskı ve terörüne dönük böylesine tok bir yanıt olma anlamı taşımaktadır. Sermayenin ve kolluk güçlerinin provokasyonlarına ve terörüne rağmen kurultayı başarı ile gerçekleştirerek saldırılara bir kez daha gereken yanıtı vereceğiz. Tüm işçi ve emekçileri, sınıftan yana güçleri saldırıları birlikte boşa çıkartmaya, sınıfın örgütlü mücadelesini yükseltmeye, Gebze İşçi Kurultayı’na güç katmaya çağırıyor.

Gebze Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

11 Nisan 2011

 

 

 

 

Çiğli ve Ümraniye’de yaygın faaliyet

Çiğli ve Ümraniye’de sürdürülen yaygın faaliyet ile 1 Mayıs çağrısı yükseltiliyor.

 

Çiğli

“Haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a! / BDSP”, “Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın sosyalizm! / BDSP” afişleri 10 Nisan’da Çiğli merkezde kullanıldı. 12 Nisan sabahı 07.00- 08.00 saatleri arasında Çiğli merkezde BDSP’nin 1 Mayıs çağrı bildirileri dağıtıldı. Çiğli merkezde, metro girişinde ve Çiğli Organize işçilerinin servis geçiş güzergahlarında 800 adet bildiri işçilere ulaştırıldı.

Sınıf devrimcilerinin 1 Mayıs faaliyeti, 1 Mayıs afişlerinin yapımıyla devam etti. Aynı gün İzmir Adliyesi, Bayraklı, Naldöken ve Soğukkuyu güzergahı 1 Mayıs afişleriyle donatıldı. İl genelinde yapılan ilk 1 Mayıs afişi olması dolayısıyla oldukça dikkat çekiciydi.

BDSP’lilerin 1 Mayıs faaliyeti 13 Nisan’da da bildiri dağıtımıyla devam etti. Çiğli Balatçık’ta yapılan dağıtımda Bakırçay havzasında çalışan demir-çelik işçilerine ve Çiğli Organize işçilerine servis biniş noktalarında 1 Mayıs bildirileri ulaştırıldı. Sabah saat 07.00 ile 08.00 arasında yapılan dağıtımda 400 adet bildiri kullanıldı.

 

Ümraniye

Ümraniye’de öncü işçilerin katılımıyla gerçekleşen 3. Ümraniye İşçi Kurultayı’nın ardından, devrimci sınıf faaliyeti hız kazanarak sürdürülüyor. Kurultayda tartışılan temel gündemlerden olan; direnişlerle sınıf dayanışmasını örgütleme ve “haklarımız ve geleceğimiz için 1 Mayıs’a yürüme” başılıklarıyla çalışmalar yapılıyor. Sarıgazi Merkez ve İMES A Kapısı’nda her hafta gerçekleştirilen Kızıl Bayrak gazetesi satışı bu hafta 1 Mayıs’a çağrı yapan konuşmalarla beraber gerçekleştirildi. Emekçilere 1 Mayıs’ta mücadele alanına çıkma ve direnişlerle dayanışmayı yükseltme çağrısı yapıldı.

İMES ve Organize Sanayi Bölgesi; Direnişçi İşçilerle Dayanışma Gecesi ile 1 Mayıs’a çağrı yapan afişlerle donatıldı. 

Dayanışma gecesi için bilet satışları ise işçi ve emekçileri evlerinde, iş yerlerinde ziyaret ederek, direnişleri anlatan, dayanışmayı güçlendirmeye çağrı yapan konuşmalarla birlikte sürdürülüyor.

Kızıl Bayrak / Çiğli - Ümraniye

 

 

 

 

Gebze’de kurultay çağrısına engelleme

17 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Gebze İşçi Kurultayı’nın hazırlıklarını sürdüren KHK çalışanları, 8 Nisan Cuma günü Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polislerin keyfi engellemesine maruz kaldı.

Faaliyeti engelleme girişimi

Saat 07.00 sularında Çayırova Köprüsü Üst Geçidi’nde işçi ve emekçilere kurultay bildirisi ulaştırmaya çalışan KHK çalışanlarının yanına gelen polisler, “Bu bildirileri dağıtamazsınız, izniniz yok!” diyerek, keyfi gerekçelerle dağıtımı engellemeye çalıştı. Uzun bir süre KHK çalışanlarına GBT uygulaması yapan kolluk güçleri, çalışanlara gözaltı işlemi yapamadığı için dağıtımın gerçekleştirildiği alanda “çevreyi kirletmekten” kaynaklı ceza silahını devreye soktu. Keyfi biçimde faaliyeti engelleyen kolluk güçleri KHK çalışanlarına 75 TL’lik ceza makbuzu keserek alandan ayrıldılar.

Areva önünde gerçekleştirilen bildiri dağıtımı sırasında da abrikanın özel güvenlikleri tarafından engellenmeye çalışılan KHK çalışanları sergiledikleri tok ve kararlı duruşla kurultay bildirilerini metal işçilerine ulaştırdılar.

Metal işçilerine kurultay çağrısı

Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu Sarkuysan, Kroman Çelik ve Areva fabrikaları önünde 07.00 - 15.00 ile 08.00 - 16.00 vardiyasında çıkan işçilere kurultay bildirisi dağıtan KHK çalışanları metal işçilerine kurultay çağrısında bulundular.

İşçi servis duraklarına dağıtım

Sabah saatlerinde Akse Sapağı, Tatlıkuyu, Trafo Meydanı, Feniş ve Osmangazi İstasyon ve Çayırova ilçesinin Pastane, Fevzi Çakmak Lisesi, Mandıra, Perşembe Pazarı, Can Emlak ve Erişler işçi servis duraklarındaki işçilere dağıtılan bildirilerle kurultay çağrısı yapıldı.

Emekçi semtlerinde kurultay çağrısı

Şimdiye kadar Gebze’nin Ulaştepe, Emek, Mudurnutepe, Çayırova’nın Özgürlük, Atatürk, Akse, Çiçekçiler semti ve mahallelerine bildiri dağıtımı gerçekleştiren Kurultay Hazırlık Komiteleri, sermayenin sosyal yıkım saldırılarına karşı işçi ve emekçileri mücadeleyi yükseltmeye davet ederek, kurultay çağrısında bulundu. Bildirilerin dağıtıldığı tüm noktalarda farklı günlerde kurultay bülteninin de dağıtımı yapıldı.

“Haklarımız ve geleceğimiz için... Gebze İşçi Kurultayı’na!” şiarlı afişler Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) giriş köprüsü, Kocaeli Üniversitesi Gebze Meslek Yüksek Okulu, Feniş, Pimaş üst geçit köprülerine, Osmangazi Tren İstasyonu, Erişler, Mahsuni Şerif Parkı işçi duraklarına ve Çayırova’nın Çiçekçiler ve Atatürk mahallelerine yaygın olarak yapıldı.

Kurultaya çağrı için çıkarılan afişler Gebze’deki sendika, siyasi parti ve derneklere asıldı. Gebze merkez ile işçi servis duraklarına ve emekçi semtlerdeki kahvehanelerin camlarına afişler kullanıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze