7 Ocak 2011
Sayı: SİKB 2011/01

 Kızıl Bayrak'tan
Kürt sorununda inkarcı politikada ısrar sürüyor!
2011 Kürt sorununda
çetin bir mücadele yılı olacak!
Türk-İş’in “torba”sından ihanet çıktı!
Kılıçdaroğlu’nun
yeni yıl ikiyüzlülüğü
Petro-kimya işçileri direniyor.
MESS Grup Tis sürecinde
greve doğru
“Birleşmek ve
örgütlenmek gerek!”
“Kendi sınıfımızın
mücadelesini verelim!”
Teklif reddedildi
eylemler sürüyor..
PTT’de işçi kıyımına karşı direniş!
Patronların saldırılarına karşı tek yol direniş!
Büyük madenci
yürüyüşü 20. yılında...
Kampanya çalışması
üzerine notlar.
Öğrenci gençliğe yine polis terörü
OMÜ’de soruşturma-ceza terörü
Öğrenci forumlarında
mücadele tartışıldı..
Mutlu gözdağı verdi
Ulucanlar’dan müze
yapma kepazeliği
Bolivyalı işçi ve emekçilerin mücadele geleneği sürüyor
Katledilişlerinin 92. yılında Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht’i saygıyla
2010 yılında emekçi kadınlar.
Kadın emekçilerin
hakları da ‘torba yasa’da!..
4 Ocak ‘96 Ümraniye: Bir kez daha katliam ve direniş
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Zindanlardan yeni yıl mesajları...

Sevgili dostlar merhaba!

Sömürgeci kapitalist-emperyalist sistemin insanlığı büyük bir felakete sürüklemekte bir an geri durmadığı bir yılı geride bıraktık.

Buna karşın halkların ve işçi sınıfının mücadele ve direnişleri her mevzide artarak devam etti. Yeni yılda da bu direniş ve mücadele enternasyonül dayanışmayla devrim ve sosyalizme akarak yükselecektir.

Bu inançla Kızıl Bayrak’ın tüm emekçilerin şahsında Kürt halkının, tüm dünya işçilerinin ve ezilen dünya halklarının yeni yılını kutluyorum.

Sevgi ve selamlarla

Ali Şimşek

F Tipi Hapishanesi C-9 Hacılar /Kırıkkale



Sevgili dostlar,

Özlemlerimiz, umutlarımız aynı, acılarımız benzer, sevinç ve kavgamız ortak. Bu yüzden fazla söze gerek duymadan; 2011’in o büyük kurtuluşa; sınıfsız, sömürüsüz ve sınırsız bir dünyaya bir adım daha yaklaştığımız bir yıl olması dileğiyle, siz dostlarımızın yeni yılını kutluyoruz, yeni kavga yılınızda başarılar diliyoruz.

Devrimci sevgi ve selamlar...

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi

MLKP dava tutsakları

Seyfi Polat

 

 

Merhaba dostlar,

İyi olduğunuzu umuyor, hepinizi olanca içtenliğimle selamlıyor, sevgilerimi gönderiyorum.

Dostlar, göndermiş olduğunuz yayınlar düzenli olarak bize ulaşıyor, şu an için bir sorun yok. Göstermiş olduğunuz duyarlılığa çok teşekkür ediyorum. Size yeni yıl kartı göndermişken bu kısa notu da düşmem gerekiyordu.

Çalışmalarınızda üstün başarılar diliyor, bir kez daha olanca içtenliğimle selamlıyorum sizleri.

Bu coşkuyla siz Eksen Yayıncılık emekçilerini selamlıyor, yeni yılınızı kutluyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sevgilerimle.

Ercan Binay

T Tipi Hapishanesi A-5 Bafra / Samsun



Merhaba dostlar,

Emek, eşitlik ve özgürlüklerden yana gelişmelerin ivme kazandığı yeni temennilerimizle yeni mücadele yılınızı kutluyor, selam sevgi ve başarı dileklerimizi iletiyorum.

Selamlar...

Resul Kocatürk

F tipi Hapishanesi / Bolu

 

 

 

Merhaba Kızıl Bayrak emekçisi dostlar.

Yeni bir yıla daha giriyoruz. Yeni yılınızı kutlamak istedik, bugüne kadar göndermiş olduğunuz yayınlar ile bize dışarısının havasını, gelişmeleri taşıdınız, duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz.

Yeni yılın da dopdolu, kendi sınırlarını da aşacak mücadele yılı olması dileğiyle.

Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.


Özgür-Hikmet

Özgür Kabadayı

F Tipi Hapishanesi A-17 Edirn

 



Sincan 1 Nolu F Tipi’nden
yeni yıl mektubu

Bir mücadele yılını daha geride bıraktık. Yeni bir mücadele yılına başlamanın coşkusu ve geçen bir yılı değerlendirip dersler çıkartmış olmanın bilinciyle hepinizi yoldaşça kucaklarız.

Bir yıl boyunca onlarca grev, işgal, direniş ve deneyim yaşandı. Zafer ve yenilgilerle... Ama her seferinde sınıf mücadelesine bırakılan deneyimlerle bir yılı geride bıraktık.

Paşabahçe’de Türkan Albayrak, Tuzla tersaneler cehenneminde Zeynel Kızılaslan, kurdukları direniş çadırlarıyla “tek başına da olsan mücadeleye devam” dediler ve kazandılar.

ÇEL-MER işçileri direndi, işgal etti kazandı.

Daha sayısız direniş yaşandı, yaşanmaya devam ediyor.

UPS işçileri halen direnişte.

Sınıf devrimcileri sadece destekçi olarak değil, örgütleyicisi ve parçası oldukları direnişlerle sayısız deneyim kazandı, sınıfla bütünleşmekte adımlar attı. Bir yılı nicel bir biriktirme süreci olarak geride bırakırken yeni yıllara bu birikimle giriyor yarının nitel dönüşümlerini örgütlüyoruz, o gün için örgütleniyoruz.

Gençlik soruşturmalarla, cezalarla, baskılarla susturulmaya çalışılıyor, üniversite ‘karakollarında’ ‘yaşam’ gün geçtikçe zorlaştırılıyor. Çünkü yaşam denilen şey tek tip, sorgusuz, boyun eğerek değil, ‘bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ gerçekleşince yaşam oluyor. YTÜ direnişçisiyle simgeleşen, soruşturma ve cezalara karşı mücadele devam ediyor.

Gençliğin eylemlerine saldırılar yaşandı, yaşanacak. Ancak gençlik geleceğe dair umutlarla dolu.

Onlarca yıldır cezaevlerinde mücadeleye devam ediliyor. 10 yılı aşkındır F tipleri ile tek tipleştirilmeye, boyun eğdirilmeye çalışılan insanlar teslim alınamıyor.

Bizler de Sincan 1 Nolu F Tipi’nden tutsak sınıf devrimcileri olarak mücadelenin farklı bir alanında mücadeleye katılıyoruz. Yeni bir yıla, yine mücadeleyle yoldaşların arasında girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mücadelede yoldaş olmanın hakkını vermeye çalışıyoruz.

Nasıl ki, grevler, işgaller, direnişler hem sınıf hem de sınıf devrimcileri için bin bir derslerle doluysa yine aynı şekilde cezaevleri de öyle. Düzen-devrim çelişkisinin açık bir şekilde yaşandığı, proletaryanın uzlaşmazlığının ve devrimci konumunun bilince daha çok çıkartılması gerektiği, devrimci iradenin sınandığı yerlerdir. Ancak, insan olmanın onuru, içeride ve dışarıda mücadeleye devam etmeyi, insanca yaşanacak, emeğin hakim olacağı bir düzenin kurulması için mücadeleyi gerektiriyor.

Bu coşku ve bilinçle dostlarımız ve yoldaşlarımızla, direnen işçi kardeşlerimizle beraber yeni bir yıla mücadeleyle girmenin coşkusunu yaşıyoruz.

Özgürlüğümüze değil, proletaryanın özgürlüğüne olan hasret ve bu uğurdaki mücadelenin coşkusuyla hepinizi selamlarız.

Çünkü kendi özgürlüğümüzün proletaryanın özgürleşmesinde olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinç, bizi içeride-dışarıda özgür kılacak mücadeleyi şekillendiriyor. Dirençle, umutla, hasretle, yoldaşça kalın, bizler gibi.

Not: Kurduğunuz kardeşlik sofrasında bize de yer açın. Çünkü o sofra zaman ve mekân dinlemiyor. Bir ucu 1871 Parisi’nde barikatlarda, bir ucu 1917 Ekimi’nde kışlık saraya yürüyen proleterlerin önünde… Bir ucunda Denizler, Mahirler, İbolar, Erdal Erenler, Habipler, Ümitler, Haticeler, Alaattinler var. Bir ucunda dünyanın dört bir yanında direnen işçiler. Bu sofra kurulana kadar neler yaşandı hepsi bilincimizde. Bu yüzden bu sofra tekrar tekrar kurulacak. Yoldaşça, emeğin hâkim olduğu bir dünya kurulana kadar ve kurulduktan sonra da…

Sincan 1 Nolu F Tipi’nden sınıf devrimcileri