15 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/03

 Kızıl Bayrak'tan
Amerikancı rejim toplumsal dinamikleri şiddetle bastırmaya çalışıyor.
TEKEL direnişi ve
gündeme getirdiği sorular...
Sermaye yeni saldırılara hazırlanıyor!
TEKEL’de direniş günlüğü.
Binler TEKEL direnişiyle dayanışma için eylemdeydi
TEKEL, itfaiye ve Esenyurt işçileriyle sınıf dayanışması büyüyor.....
Direnişe omuz vermek için 17 Ocak'ta Ankara'ya!.
Asemat işçisinin kaleminden grev süreci.
Sİ-DER’den Adana sanayi işçilerine çağrı..
Entes’te direniş güncesinden..
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Sermaye düzeni katletmeye devam ediyor!
Dreyfus’tan Sabra’ya, burjuva hukuku iktidarın dolaysız bekçisidir!
2010 polis terörü ve linç girişimleri ile başladı.
Devlet terörüne karşı dayanışma
Gençlik eylem ve etkinliklerinden
Korkularını kabusa çevireceğiz!.
On binlerce kişi Rosa Luxemburg ve Karl Liebnecht’i mezarları başında andı
Blackwater şirketi yeni ihale peşinde
Ulusal soruna
devrimci yaklaşımın paradoksları - 5
KENT AŞ. direnişi üzerine.
Polis katletti, yargı temize çıkardı 
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik eylem ve etkinliklerinden

Gençlikten baskılara karşı mücadele çağrısı

Ekim Gençliği ve EHP Gençliği 9 Ocak tarihinde İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirdikleri basın toplantısı ile üniversitelerde artan anti-demokratik ve baskıcı uygulamalara dikkat çekerek açılan soruşturmalar ve verilen cezalarla öğrencilerin sindirilmeye çalışıldığını ifade etti. Açıklamada, Karadağ cinayetinin ve tüm siyasi cinayetlerin aydınlatılması, üniversitelerde açılan tüm soruşturmaların ve cezaların geri çekilmesi Ankara’da eğitim hakkını savunan 40 Genç-Sen’liye açılan davanın da iptal edilmesi istendi. Açıklamanın ardından Genç-Sen temsilcisi ve YTÜ’den ceza alan bir öğrenci de birer konuşma yaptı.

İstanbul Ekim Gençliği


YTÜ öğrencileri “özgürlük” istedi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ilerici devrimci öğrencileri hedef alan soruşturma ve ceza terörü, eğitimin ticarileştirilmesine dönük adımlar ve anti demokratik uygulamalar 8 Ocak günü gerçekleştirilen eylemle protesto edildi. Siyasal Bilimler Fakültesi Öğrencileri, Genç Sen ve YTÜ Öğrencileri’nin ortak örgütlediği eylemde YTÜ ana giriş kapısına yürüyüşle gelinmesinin ardından açıklamalar okundu. YTÜ Öğrencileri ve Genç-Sen adına okunan açıklamalarda üniversitelere dönük saldırılar teşhir edildi. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı eylem mücadele vurgusu ile sona erdi.

YTÜ Ekim Gençliği


Maçka Öğrencileri’nden TEKEL’le dayanışma

İTÜ Maçka Öğrencileri 12 Ocak günü saat 12.30’da Maçka Hazırlık Kampüsü önünde yaptıkları basın açıklaması ile TEKEL işçilerinin direnişini desteklediklerini belirttiler. Yoğun bir şekilde yürütülen önçalışmalarında afişlerle, bildirilerle, sınıf ve yemekhane konuşmalarıyla Maçka öğrencileri TEKEL işçilerine destek olmaya çağrıldı.

Eylem günü öğlen yemekhane çıkışında Hazırlık Binası içerisinden dış kapı önüne kadar yürünerek basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada işçilerin hak arama mücadelesine yapılan saldırılar kınanırken, direnişçi TEKEL işçilerinin yanında olunduğu belirtildi.

Bir hafta önceden duyurusu yapılan eylemle aynı güne ve toplanma yerine, hafta başında TEKEL işçileriyle dayanışma etkinliği koyan TKP’li Öğrenciler ise bilindik ilkesiz tutumlarından birine daha imza atmış oldular.

Maçka Öğrencileri


Eskişehir’de polis terörüne karşı çalışmalar sürüyor...

Polis terörüne karşı başlattığımız kampanya kapsamında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre ve 2 Eylül Kampüsleri’nde BDSP afişleri ve Ekim Gençliği pulları yaygın bir şekilde kullanıldı.

2 Eylül Kampüsü’nde TEKEL işçilerinin direnişiyle dayanışma çağrısı yapan afişler kullanılırken, her iki kampüste kizilbayrak.net’i tanıtmak amacıyla “Özgürlük ve gelecek için sosyalizm, sosyalizm için Kızıl Bayrak” şiarlı, sitenin adresinin olduğu pullar yaygın bir şekilde kullanıldı.

Şehir merkezinde BDSP, DHF, EHP, ESP-G, SDP ve TÖP tarafından örgütlenen ve 2 haftadır Cuma günleri başarıyla gerçekleştirilen eylemler de sürüyor.

Eskişehir Ekim Gençliği


 

 

Gençlik faaliyetine saldırılar

Eskişehir’de gözaltı terörü

Halk Cephesi’nin başlattığı “Amerika defol bu vatan bizim” kampanyasının Eskişehir ayağını örgütleyen Eskişehir Gençlik Derneği üyeleri 10 Ocak günü Adalar Migros önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından imza standı açmak isteyen Gençlik Derneği üyelerine sivil polisler saldırdı. Açıklamaya destek veren Ekim Gençliği okurları da polis saldırısına yanıt verdiler. Kısa süren arbededen sonra alana getirilen çevik kuvvet polisleri Ekim Gençliği okurlarını ve Gençlik Derneği üyelerini darp ettikten sonra gözaltına aldı. Gözaltına alınan 6 Gençlik Derneği üyesi ve 3 Ekim Gençliği okuru yaklaşık 7 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldılar.

Eskişehir Ekim Gençliği


KOÜ'de soruşturma terörü...

Kocaeli Üniversitesi'nde, yurtsever genç Aydın Erdem’in 15 Aralık 2009 tarihinde Diyarbakır'da polis kurşunu ile katledilmesine karşı yürüyüş gerçekleştirilmişti. Aralarında bir Ekim Gençliği okurunun da olduğu, Kürt ulusunun özgürlük mücadelesini sahiplenen ve öğrenci arkadaşlarının katledilmesini protesto eden 24 devrimci-demokrat-yurtsever öğrenci hakkında KOÜ Rektörlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Kocaeli Ekim Gençliği