08 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/02

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi kritik bir döneme giriyor
2009’da sınıf hareketi...
Zamlara ve sosyal yıkım saldırılarına
karşı mücadeleye!
Polis terörü ve cinayetleri protesto ediliyor.
“Polis cinayetlerine ve terörüne son!”.
TEKEL işçisinden
“direnişe devam” kararı.
TEKEL Direnişiyle Dayanışma Komitesi kuruldu!.
4 / C mağduru bir TEKEL işçisiyle konuştuk.
Esenyurt’ta işçiler mücadele ve örgütlenmeyi tartıştı
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Kapitalizmin küresel krizinin dalgaları 2010’da da yayılmaya
devam edecek.
Gençlik 2010’da düzen karşıtı
mücadeleyi büyütmelidir!
Ekim Gençliği’nden
polis terörü karşıtı çalışmalar.
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan çağrı
2009 yılında emekçi kadınlar için yoksulluk, yıkım ve şiddet vardı
Toplumcu Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları’nın TMMOB’daki seçim sürecine dair açıklaması
Emperyalist savaş makinesi namluları Yemen halkına çevirdi!
Kitle hareketi İran’daki Mollalar rejimini sarsıyor..
2010’a girerken - M. Can Yüce
Edirne’de polis terörü ve linç girişimi
Silahı tutan bilek değil yürektir!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

TEKEL Direnişi ile
Dayanışma Komitesi kuruldu!

Ankara’dan sınıf devrimcileri, TEKEL işçilerinin sesini duyurabilmek için TEKEL Direnişi ile Dayanışma Komitesi’ni 3 Ocak Pazar günü Mamak İşçi Kültür Evi’nde gerçekleştirdikleri toplantıyla kurdular

20 işçi ve emekçinin katıldığı toplantıda öncelikle direniş süreci tartışıldı. Sendikanın gelinen süreçteki tutumunun da değerlendirildiği toplantıda TEKEL direnişinin önemi ve sınıfın diğer bölüklerine yapılacak müdahale üzerine konuşuldu. Bu kapsamda bir dayanışma gecesi yapma kararı alındı.

Direnişle maddi ve manevi dayanışmayı örebilmek amacıyla şehir merkezinde yapılması planlanan etkinlik için Ankara’daki diğer devrimci yapılara da çağrı yapılması karara bağlandı. Yaygın duyurusunun yapılması düşünülen etkinlik için emekten yana tavır alan sanatçılara da çağrı yapılacak.

Etkinliğin politik açıdan temel hedefleri TEKEL direnişi hakkında tüm emekçileri aydınlatmak, direnişi ileriye taşıyabilmek için eylemli dayanışmayı örgütlemek olarak ortaya konulurken, diğer yandan TEKEL işçileri ile maddi dayanışmayı sağlayabilmenin de altı çizildi.

Toplantıda etkinliğin ön hazırlık süreci ile ilgili görev paylaşımı yaparak, işçilerin yaşadığı barınma sorunu da karşılayabilmek için toplantı bileşenlerine çağrı yapıldı.

Toplantı, komite olarak Türk-İş önünde bir eylem gerçekleştirmek üzere sonlandırıldı.

TEKEL işçilerine ziyaret

Sakarya Caddesi’nden BDSP ve İşçi Kültür Evleri flamalarıyla sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi.

Komite adına yapılan konuşmada direniş selamlanırken, TEKEL Direnişi ile Dayanışma Komitesi’nin kurulduğu vurgulandı.

Ankara’dan sınıf devrimcileri


 

Sınıf devrimcilerinden
TEKEL direnişini büyütme çağrısı

BDSP’nin, çeşitli illerde süren devrimci sınıf faaliyetinin önemli bir yönünü de TEKEL direnişiyle dayanışma çağrısı oluşturuyor.

İstanbul:

Ümraniye BDSP, “TEKEL işçisi onuru ve hakları için direniyor… Eylemli sınıf dayanışmasını yükseltelim” başlıklı bildirileri Dudullu Pazarı, Aşağı Dudullu Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi ve İMES E Kapısı’nda dağıtırken yanısıra afişlerle de işçi ve emekçilere seslendi. İMES-Dudullu hattında “Zafer direnen TEKEL işçilerinin olacak!”, “Yaşasın TEKEL direnişimiz!”, “TEKEL işçileriyle eylemli sınıf dayanışmasını yükseltelim!” şiarlı afişler kullanıldı.

Esenyurt’ta süren faaliyetler çerçevesinde Metal İşçileri Bülteni metal fabrikalarına ulaştırıldı. Fabrika çıkışlarında yapılan dağıtımlar işçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Esenyurt İşçi Bülteni’nin de dağıtımı yaygın bir biçimde yapıldı. Asgari ücreti gündemleştiren, Alaattin Karadağ’ın devrimci kimliğinin anlatıldığı, işçi ve fabrikalardan gelen yazılarla zenginleştirilen bülten, işçilerin yoğun olarak servislere bindiği bölgelerde dağıtıldı. İlgiyle karşılanan bülten dağıtımı üzerinden toplantıya katılan işçiler oldu. Dağıtımlar esnasında birçok işçiyle yakından sohbet etme imkanı da yakalandı.

Kartal’dan sınıf devrimcileri, Metal İşçileri Bülteni’ni Lombardini, ALDEM Çelik ve ABB fabrikalarına dağıttılar. Metal İşçileri Birliği’nin Kartal bölgesindeki toplantısı da yapıldı. Birliğin ne ifade ettiği ve kurultay sonrası dönemde nasıl işletileceği tartışıldı.

Anadolu Yakası İşçi Bülteni’nin son sayısının dağıtımları ADEL Kalem, Lombardini ve Kartal Belediye işçilerine yapıldı.”

Tuzla’da, BDSP imzalı TEKEL direnişiyle dayanışma çağrısı yapan bildirilerin dağıtımı yapıldı. 4 Ocak günü akşam saatlerinde İçmeler 1. Köprü üzerinde, 5 Ocak sabahı da Aydıntepe Tren İstasyonu önünde dağıtım gerçekleştirildi.


İzmir:

İzmir Kemeraltı’nda gerçekleştirilen toplu dağıtımda, TEKEL direnişine ilgi oldukça yoğundu. Kimileri medyanın süreci çarpıttığını söylerken, kimileri de nasıl destek sunacaklarını ifade etti.

BDSP imzalı, TEKEL işçileriyle dayanışma ozalitleri de çeşitli yerlere asıldı. Çiğli Belediyesi Şantiyesi işçilerine de TEKEL işçileriyle dayanışma bildirilerini ulaştıran BDSP’liler, işçileri hem kendi sorunlarına hem de TEKEL işçilerinin sorunlarına karşı duyarlı olmaya davet ettiler.


Adana:

Adana BDSP, Krize Karşı Emek ve Demokrasi Platformu’nun gerçekleştirdiği TEKEL işçileriyle dayanışma eylemi ve asgari ücret protestosuna anlamlı bir katılım sağladı.

BDSP imzalı TEKEL direnişiyle dayanışma çağrısı yapan bildiriler Şakirpaşa, Meydan Mahallesi gibi emekçi semtlerinde dağıtılarak, işçi ve emekçilere TEKEL işçilerinin direnişi anlatılıyor. Sabahları sanayi işçilerine yönelik yapılan dağıtımlar dışında, 6 Ocak günü de Keresteciler Sanayi Sitesi’ne TEKEL işçilerinin sesi ulaştırıldı.

Çeşitli noktalara TEKEL işçileriyle dayanışma ozalitleri yapılarak, direniş selamlandı.


Kayseri:

Kayseri BDSP çalışanları “TEKEL direnişi kritik bir eşikte! TEKEL işçisi, ihanete geçit vermemek için inisiyatifi eline almalıdır!” başlıklı bildirileri 31 Aralık sabahı erken saatlerde işçi servislerine ulaştırdılar.

İşçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan bildiriler üzerinden organize sanayi işçileriyle sohbetler gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul – İzmir – Adana – Kayseri


 

“TEKEL’de Direnişin Sesi” işçilerle...

Sınıf devrimcileri TEKEL işçilerine, direniş sürecine yönelik çıkardıkları “Direnişin Sesi” bülteninin ikinci sayısıyla sesleniyorlar.

İşçilere 2 Ocak günü, Direnişin Sesi’nin ulaştıran BDSP’liler ilgiyle karşılandılar.

BDSP önlükleriyle gerçekleştirilen dağıtım sırasında bültenin içeriği üzerine sohbetler yapıldı.

Direnişin Sesi’nin hazırlıkları süren 3. sayısı için TEKEL işçilerinden yazı isteyen BDSP’liler 250 adet bülteni TEKEL işçilerine ulaştırdılar.

TEKEL işçileri bültenin çok anlamlı olduğunu belirterek teşekkürlerini ilettiler. Ankara BDSP çalışanları ayrıca barınma sorunu yaşayan bir grup TEKEL işçisine kapılarını açarak konuk ettiler. Evde de direniş süreci üzerine sohbetler gerçekleştirdiler.

Kızıl Bayrak / Ankara