08 Ocak 2010
Sayı: SİKB 2010/02

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi kritik bir döneme giriyor
2009’da sınıf hareketi...
Zamlara ve sosyal yıkım saldırılarına
karşı mücadeleye!
Polis terörü ve cinayetleri protesto ediliyor.
“Polis cinayetlerine ve terörüne son!”.
TEKEL işçisinden
“direnişe devam” kararı.
TEKEL Direnişiyle Dayanışma Komitesi kuruldu!.
4 / C mağduru bir TEKEL işçisiyle konuştuk.
Esenyurt’ta işçiler mücadele ve örgütlenmeyi tartıştı
Sınıf hareketinden.
TKİP III. Kongresi
Açılış Konuşması…
Kapitalizmin küresel krizinin dalgaları 2010’da da yayılmaya
devam edecek.
Gençlik 2010’da düzen karşıtı
mücadeleyi büyütmelidir!
Ekim Gençliği’nden
polis terörü karşıtı çalışmalar.
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan çağrı
2009 yılında emekçi kadınlar için yoksulluk, yıkım ve şiddet vardı
Toplumcu Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları’nın TMMOB’daki seçim sürecine dair açıklaması
Emperyalist savaş makinesi namluları Yemen halkına çevirdi!
Kitle hareketi İran’daki Mollalar rejimini sarsıyor..
2010’a girerken - M. Can Yüce
Edirne’de polis terörü ve linç girişimi
Silahı tutan bilek değil yürektir!..
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Polis cinayetlerine ve terörüne son!”

Sınıf devrimcileri “Polis cinayetlerine ve terörüne son!” şiarıyla örgütlenen kampanya ile işçi ve emekçilere sesleniyorlar.

Esenyurt’tan sınıf devrimcileri Esenyurt-Avcılar bölgesinde yoğun olarak yaşanan polis terörüne ve cinayetlerine karşı yürüttüğü çalışmalarını değişik araçlarla sürdürmeye devam ediyor.

Bu çerçevede “Polis terörüne ve cinayetlerine son! / BDSP” şiarlı bildiriler Esenyurt’tan Kıraç’a birçok emekçi mahallesinde yaygın bir biçimde dağıtıldı. Afiş çalışması yapıldı.

Bu çalışmalar esnasında sınıf devrimcileri devlet terörüne ve baskısına maruz kaldı. Bildiri dağıtımları sırasında iki kez keyfi bir biçimde gözaltı yaşandı.

Bir cinayet şebekesi gibi çalışan Esenyurt-Avcılar polisini teşhir eden her türlü materyal kullanımı polisin tahammülsüz tutumlarının hedefi oldu. Devrimci faaliyetin baskı ve zor yoluyla önüne geçmeye çalışan Esenyurt-Avcılar polisi, yapılan afişleri sökerek çalışmayı engellemeye çalışıyor. Merkezi noktalardan ara sokaklara kadar bütün afişler yapıldıktan birkaç saat sonra polis tarafından sökülüyor. Bugüne kadar yapılan yüzlerce afiş hiçbir noktada kalmayacak biçimde ya boyayla kapatıldı ya da yapılmasının ardından daha bir saat bile geçmeden tüm yerlerde yırtıldı.

Kocaeli’nde polis terörünü teşhir eden BDSP bildirileri emekçi mahallelerde dağıtılıyor. Sınıf devrimcileri Körfez ilçesi Esentepe Mahallesi’nde, Derince’de Öğretmenler Mahallesi’nde işçi ve emekçilere BDSP bildirilerini ulaştırdılar.

Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nde de öğrenci gençliğe dağıtılan bildiriler ile polis terörüne karşı mücadele çağrısı yapıldı.  

Adana’da “Polis cinayetlerine ve terörüne son!” şiarıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Adana’nın Şakirpaşa ve Meydan Mahalleleri gibi çeşitli emekçi semtlerinde ve sanayi bölgelerinde bildiri dağıtımları sürerken, “Polis cinayetlerine ve terörüne son! / BDSP” şiarlı afişler de kullanılmaya devam ediyor. Adana merkez dışında emekçi semtlerinde de afişler yapılıyor.  

Ümraniye’de fabrikalarda ve mahallelerde yapılan bildiri dağıtımlarının yanısıra 6 Ocak günü yapılan ozalitlerle birlikte işçi ve emekçiler her Cumartesi Taksim’de yapılan eyleme çağrıldı. “Polis terörüne ve cinayetlerine karşı mücadeleye” yazılı ozalitler İMES-Dudullu hattına yapıldı. 

Tuzla, Aydıntepe Tren İstasyonu’nda yapılan bildiri dağıtımı ile toplam 6500 adet bildiri başta tersaneler ve Esenyalı olmak üzere Tuzla’nın birçok bölgesine dağıtılmış oldu.

Yine “Polis cinayetlerine ve terörüne son! / BDSP” şiarlı afişler de kullanılmaya devam ediyor. Tersaneler mevki ve Esenyalı Mahallesi’nin girişine yapılan afişler insanlar tarafından ilgi ile karşılandı.

GOP’ta ise “Polis terörüne ve cinayetlerine son! / BDSP” şiarlı afişlar Gazi Mahallesi, Elmabahçesi, Karadeniz Mahallesi ve Karayollarına yaygın bir şekilde yapıldı.

Kampanyanın Kayseri ayağı da bildiri dağıtımlarıyla sürüyor. BDSP imzalı bildiriler Kayserili işçi ve emekçilere ulaştırılıyor.


 

Ümraniye ve GOP’ta
polis terörüne karşı toplantılar

3 Ocak Pazar günü Ümraniye ve Gaziosmanpaşa’da BDSP tarafından polis terörü ve cinayetleri üzerinden toplantılar gerçekleştirildi.

Ümraniye BDSP Alaattin Karadağ cinayeti ve polis terörü ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi ve “Bir yargısız infaz dosyası daha... Alaattin Karadağ cinayeti!” dosyasını tanıttı.

Toplantıda Alaattin Karadağ cinayetinin siyasal arka planı genişçe tartışıldı. Karadağ cinayetinin tekil bir olay olmadığı, sömürücü egemen sınıfın, toplumsal muhalefete ve bu muhalefetin en önünde yer tutan ilerici ve devrimcilere karşı her dönem azgınca saldırıp katletmeyi gündelik bir politik tutum haline getirdiği vurgulandı. Bu saldırganlığın gerisinde ise sermaye sınıfının kendi sınıfsal iktidarına yönelebilecek her türlü meşru mücadeleye karşı duyduğu korkunun olduğu belirtildi. Devlet terörünü teşhir mücadelesine destek vermenin aynı zamanda en meşru hak ve talepler için verilen mücadelenin de ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Gaziosmanpaşa BDSP, gerçekleştirdiği genç işçi toplantısı ile polis terörünü tartıştı.

Toplantıda Alaattin Karadağ’ın polisler tarafından bilinçli bir şekilde katledildiği vurgulandı. İşçi ve emekçilerin sessiz kalmasından polis terörünün boyutlandığının ifade edildiği toplantıda, polis terörüne ve cinayetlerine karşı örgütlü bir mücadelenin nasıl yürütülmesi gerektiği tartışıldı.

Çeşitli anlatımlar üzerinden polis terörü örneklendirilirken, hakları için direnen TEKEL işçilerine yapılan müdahale, Kürt halkına yönelik devlet terörü, keyfi gözaltılar, işkenceler üzerinden canlı bir tartışma yürütüldü.

Kızıl Bayrak / Ümraniye - GOP

 


Vicdani red eylemine polis saldırdı

Enver Aydemir’le Dayanışma Komitesi üyeleri 6 Ocak günü Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla vicdani retçi Enver Aydemir’in tutuklanmasını ve askeri cezaevindeki işkence uygulamalarını protesto etti.

Aralarında Halil Savda’nın da bulunduğu yaklaşık 20 kişi basın açıklamasının ardından polisin kimlik kontrolü dayatmasıyla karşı karşıya kaldılar. Çevik kuvvet polislerince çembere alınan kitle dayatmayı kabul etmeyince polisin saldırısına maruz kaldı.

Kitleye azgınca saldıran alırken plastik kelepçe de kullandı.