28 Mayıs 2010
Sayı: SİKB 2010/21

 Kızıl Bayrak'tan
26 Mayıs ihaneti ve yeni bir çıkışın imkanları
1-3 Haziran eyleminden başlayarak
TEKEL direnişini büyütelim!
İstanbul’da kürsüye işçiler çıktı.
Ankara’da 26 Mayıs.
Adana’da 26 Mayıs.
Kürdistan’da 26 Mayıs eylemleri
TEKEL işçileri Türk-İş binalarını
işgal etti
İzmir’de 26 Mayıs tartışıldı.
UPS Kargo işçileri: Kazanana kadar direneveğiz...
UPS'de sendika düşmanlığı
Metal TİS'leri üzerine BMİS Şube Başkanı Ali Çeltek ile konuştuk..
İşçi ve emekçi hareketinden..
Sınıf hareketini felç eden ihanet barikatı aşılmalıdır!
Ölümüzün de dirimizin de bu düzende hiçbir değeri yok.
İş cinayetleri sürüyor, sendika ağaları mücadeleden kaçıyor!
BDSP: Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!
Faşist saldırılar yayılarak artıyor.
“Şerzan Kurt ölümsüzdür!
Gençlik Şerzan Kurt’un katledilmesini eylemlerle lanetledi
SOKAK Üniversitesi’nde
direnişler tartışıldı.
Ankara Devrimci Liseliler Birliği Kurultayı gerçekleştirildi
Emekçi kitlelere sunulan
sahte umut kapısı
Emperyalistler imzalanan
deklarasyonu tanımadı
Avrupa’da işçi ve emekçi eylemleri
TMMOB Genel Kurul’u başlıyor
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik Şerzan Kurt’un katledilmesini eylemlerle lanetledi...

“Şerzan’ın katili devlettir!”

Muğla’da ülkücü-faşistlerin saldırısının ardından polis kurşunuyla vurularak katledilen Şerzan Kurt, gençlik güçleri tarafından gerçekleştirilen çeşitli eylemlerle anıldı. Eylemlerde Şerzan’ı katledenin devlet olduğu haykırılırken faşist saldırılar karşısında mücadele kararlılığı ve halkların kardeşliği vurguları öne çıktı. Zonguldak’taki madenci katliamı da eylemler çerçevesinde lanetlendi.


Eskişehir

Şerzan Kurt için 26 Mayıs günü Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde bir eylem gerçekleştirildi. Üzerinde Şerzan Kurt’un resminin bulunduğu “Güneşe Giden Yoldaş Ölümsüzdür / Demokratik Yurtsever Gençlik” pankartının açıldığı eylemde Yunus Emre Yurdu’ndan Migros önüne sloganlarla yüründü.

Migros önünde yapılan açıklamada, katil devlete ve maşası olan faşistlere karşı sonuna kadar mücadele edileceği belirtildi. Söylenen marşların ardından eylem sonlandırıldı.

Ekim Gençliği, Alınteri, DPG, ÖGD, DGH, ve SGD’nin destek verdiği eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Anadolu Üniversitesi Ekim Gençliği


Kocaeli

Şerzan Kurt 24 Mayıs günü Kocaeli’de gerçekleştirilen eylemle anıldı.

Gençlik Derneği, Ekim Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, EHP Gençliği, tarafından düzenlenen eylemde “Şerzan Kurt’un katili devlettir! Hesabını soracağız” pankartı açılarak yürüyüş yolundan İnsan Hakları Parkı’na yüründü.

Açıklamanın yapılacağı yere gelindiğinde ülkücü-faşistler tarafından kitlenin üzerine cam bardaklar fırlatıldı. Bunun üzerine “Türkeş’in itleri yıldıramaz bizleri!’’ sloganları atılarak ülkücü faşistler ajitasyon konuşmalarıyla teşhir edildi

DGH, TKP ve ESP’nin de destek verdiği eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Ekim Gençliği / Kocaeli

 

Kıbrıs

Muğla’da polis kurşunuyla katledilen Şerzan Kurt ve Zonguldak’ta grizu patlaması sonucu yaşamını yitiren 30 maden işçisi için Yakın Doğu Üniversitesi’nde 24 Mayıs günü eylem gerçekleştirildi.

Demokratik Yurtsever Gençlik tarafından yapılan basın açıklamasında, Şerzan Kurt’un ve maden işçilerinin anılarını yaşatma sözü verildi.

Açıklamanın ardından atılan sloganlarla eylem sonlandırıldı.

Ekim Gençliği / YDÜ


Genç-Sen, Şerzan Kurt için 21 Mayıs günü

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Kurt’un katledilmesinin sorumlusunun devlet olduğu vurgulandı.

Eylemde Zonguldak’ta katledilen maden işçileri de unutulmadı. Bunun bir kaza değil iş cinayeti olduğunun vurgulandığı eylemde okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Muğla’da katleden devlet, Zonguldak’ta 28 işçiyi katletti. Suçu taşerona atan TTK Başkanı da, “maalesef bu işin kaderinde bu var” diyen Başbakan da, Muğla’da yaşananların ardından provokasyon diyen Vali de en az Şerzan’a kurşunu sıkan polis kadar bu katliamların suçlusudur.

…Bizler Şerzan yoldaşımızın, ekmeğinin peşindeyken hayatını kaybeden maden işçilerinin ve devletin katlettiği tüm ezilenlerin hesabını sormaya kararlıyız.”

Atılan sloganların ardından eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


İstanbul

Halkların Kardeşliği İçin Gençlik İnisiyatifi 20 Mayıs günü gerçekleştirdiği eylemle Şerzan Kurt’un katledilmesini protesto etti. Eylemde, 30 maden işçisinin katledilmesine de değinilerek Şerzan’ın da, maden işçilerinin de katilinin devlet olduğu ifade edildi.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen platform bileşenleri sloganlarla basın açıklamasına başladılar. Şerzan Kurt’un fotoğraflarının taşındığı eylemde “Şerzan Kurt ölümsüzdür”, “Şerzan’ın da maden işçilerinin de katili devlettir” pankartları açıldı.

Açıklamada Şerzan Kurt’un ülkücülerin saldırısı sırasında polis kurşunuyla vurulduğu ve 19 Mayıs günü yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Demokratik Anayasa yalanları eşliğinde faşizmin insana düşman yüzünün bir kez daha kendini gösterdiği ifade edildi.

Açıklamanın ardından yapılan konuşmada, Şerzan’ın annesinin “Şerzan’ın ismini yaşatın” sözleri hatırlatılarak, “Özgürlük taleplerimizi tüm alanlarda yaşatacağız” denildi.

Eyleme Öğrenci Kolektifleri, Tüm-İGD, YDG ve Emek Gençliği de destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Bursa

Şerzan Kurt’un katledilmesi, Bursa’da Halkların Kardeşliği İçin Gençlik Platformu ve Genç-Sen tarafından 21 Mayıs günü gerçekleştirilen eylemle lanetlendi.

Aydın Erdem ve Uğur Kaymaz’ın da anıldığı eylemde saldırıların hesapsız kalmayacağı ifade edildi.

Orhangazi Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde “Şerzan Kurt, Aydın Erdem, Uğur Kaymaz / Saldırılar hesapsız kalmaz / Halkların Kardeşliği İçin Gençlik Platformu - Genç-Sen” pankartı açıldı.

Basın açıklamasında, kirli savaş kışkırtıcılarının Kürt öğrencilerini, Kürt çocuklarını TMK kapsamında öldürmeye devam ettiği ifade edildi. Zonguldak’ta ölen işçilerin katilleriyle öğrenci katliamlarının sorumlularının aynı kapitalist sistem ve aynı faşist anlayış olduğu belirtildi.

Kızıl Bayrak / Bursa