25 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/49

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi, sorunlar ve görevler.
Direnişçi TEKEL işçileri
yol gösteriyor!
Düzen sınırlarını aşmayan her yol
tasfiyeye götürür!
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı
TEKEL’de direniş günlüğü...
Türk-İş’ten 1 saatlik
iş bırakma kararı
Patronlar işçi öldürür,
mahkemeler serbest bırakır!
TÜİK il bazında işsizlik rakamlarını açıkladı..
Esenyurt-Avcılar polisi devrimci sınıf faaliyetine saldırıyor
Entes’te direniş güncesinden
İşçilerden köprü ve Taksim eylemi
Volkan Yaraşır’ın Parti etkinliğinde yaptığı konuşma...
19 Aralık Katliamı lanetlendi! 
Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı!
DLB’lilere gözaltı ve işkence
Katiller düzeninden hesap soralım!
Onlar, Kürt halkına düşman...
Köhnemiş sistemin çürümüş oyunları
Yunanistan’da kapitalist sistem iflasın eşiğine dayandı.
Almanya’nın gündeminden
Kunduz bombardımanı düşmüyor!
Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 4 M. Can Yüce
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hasta tutsaklara özgürlük! 

Tecrit koşulları altında tedavi hakları ellerinden alınan hasta tutsakların özgürlüğü talebiyle gerçekleştirilen eylemler devam ediyor. İstanbul’da 6 aydır devam eden eylemler bu hafta da kötü hava koşullarına rağmen sürdü. Ankara’da ise 19 Aralık anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen eylemle hasta tutsaklara özgürlük talebi yükseltildi.

İstanbul: Tecrit öldürmeye devam ediyor

Her Cuma Taksim’de gerçekleştirilen yürüyüşlerle hasta tutsakların serbest bırakılmasını talep eden ilerici ve devrimci kurumlar 18 Aralık akşamı yine Taksim Tramvay Durağı’ndaydılar. İlerici ve devrimci kurumlar bu hafta, hasta tutsakların yanısıra 9. yıldönümünde 19-22 Aralık Katliamı’nı lanetlediler.

“19-22 Aralık’tan hasta tutsaklara tecrit öldürmeye devam ediyor” pankartının açıldığı eylemde, basın açıklamasını, Emekli-Sen Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Kaşkır gerçekleştirdi. Kaşkır, devletin gerek saldırılarda gerekse de uygulanan sessiz imha politikası sonucunda onlarca tutsağın katlettiğini belirtti.

Ankara: Hasta tutsaklara özgürlük!

Ankara’daki 19 Aralık anma etkinlikleri 1 Aralık Cuma günü Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklaması ve açılan fotoğraf sergisiyle başladı.

Akşam saat 17.30’da ise yine Yüksel Caddesi’nde buluşularak “Hasta tutsaklara özgürlük!” eylemi ve sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. “Hasta tutsaklara özgürlük” pankartının açıldığı basın açıklamasında tecrite ve hasta tutsakların tedavisinin engellenmesi yoluyla katledilişlerine değinildi.

Alınteri, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, BDSP, ÇHD, DHF, ESP-G, Erol Zavar’a Yaşama Hakkı Koordinasyonu, Genel-İş, Halk Cephesi, Kaldıraç, Partizan, TAYAD ve 78’liler Girişimi tarafından örgütlenen eylemde sıklıkla “Tecriti kaldırın ölümleri durdurun!”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Yaşasın 19-22 Aralık direnişimiz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara – İstanbul

 

 

Esenyurt-Avcılar polisinin tacizi protesto edildi!

Oldukça kabarık bir suç dosyasına sahip olan Avcılar-Esenyurt polisi 7 Aralık günü İşçi Köylü gazetesi okuru Songül Araç’ı evinin önünde taciz etti.

Adı yargısız infazlar ve cinayetlerle anılan Esenyurt-Avcılar polisi, sadece Kasım ayından bu yana yasaların kendine verdiği olanakları da kullanarak bir çok kez keyfi bir biçimde polis terörünü devreye soktu. Bunlardan biri olan polis tacizi 22 Aralık günü yapılan basın toplantısı ile protesto edildi.

Yeni Demokrat Kadınlar, Esenyurt’ta evinin önünde sivil polis tarafından taciz edilen Songül Araç’ın katılımıyla, İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada, polis tacizi protesto edildi.

Açıklamada, hem tacize uğrayan kişinin kendisinin, hem ailesinin, hem de toplumda muhalif kimlikleriyle ön plana çıkan herkesin mücadeleden uzaklaştırılmak yönlü bir hedefin olduğu vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

DTP’nin kapatılması protesto edildi! 

İstanbul’da biraraya gelen ilerici devrimci güçler 20 Aralık günü, “Operasyonlar, faşist saldırılar, DTP’nin kapatılması boşa çıkacak, halkların kardeşliği ve işçilerin birliği kazanacak” şiarıyla DTP’nin kapatılmasını protesto etti.

Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen kurumlar, Galatasaray Lisesi’ne yürüdü. Burada basın açıklamasını Tuncay Yılmaz okudu.

Açıklamada DTP’nin kapatılmasını tüm düzen güçlerinin desteklediğini belirten Yılmaz, kapatma kararının sadece Kürt halkına değil tüm ezilenlere verilmiş bir gözdağı olduğunu ifade etti. Yılmaz ayrıca, DTP’yi kapatanların Kürt halkının öfkesini nasıl yasaklayacaklarını sordu.

Özgürlük ve kardeşlik isteyenlerin “olay çıkarmak isteyenler” olarak lanse edildiğini belirten Yılmaz, Kürtlere bıçak, satır ve kurşunlarla saldıranların ise “duyarlı vatandaş” olarak gösterilmeye çalışıldığını vurguladı.

Demokrasi için Birlik Hareketi, Partizan, Köz, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Bin Umut Dayanışma Koordinasyonu ve ESP-G’nin örgütlediği açıklamaya BDSP, Mücadele Birliği Platformu ve EMEP destek verdi.


 

Halkevleri, EMEP, ÖDP’den “Barış” eylemi...

“Barış ve kardeşliğe ışık yakıyoruz” şiarıyla 17 Aralık akşamı Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen Halkevleri, EMEP ve ÖDP üyeleri fenerler yakarak basın açıklaması yaptı.

Eylemde, TEKEL işçilerine yönelik polis terörü de protesto edildi. Direnen işçilerle dayanışma mesajı verildi.

Ortak açıklamayı okuyan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, demokratik haklarını talep eden Kürtlere dönük saldırgan dilden vazgeçilmesini, halka dönük tüm saldırıların gerekçesiz reddedilip kınanmasını, tutuklu Kürt çocuklarının derhal serbest bırakılarak, Kürtlere dönük ırkçı saldırıların durdurulmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel bir konuşma yaparak, TEKEL işçilerine, demiryolu işçilerine, itfaiye işçilerine ve nükleer santrallere karşı çıkan çevrecilere yönelik saldırıları kınadı.


 

Halk Cephesi’nden protesto... 

Halk Cephesi, DTP’nin kapatılmasına karşı 20 Aralık günü bir eylem gerçekleştirerek, “Zülme karşı direnen herkesin yanındayız” dedi.

Taksim Tramvay Durağı’nda bir araya gelen Halk Cepheliler, “Kışkırtmalara, katliamlara son Kürt halkına özgürlük / Halk Cephesi” pankartı ve dövizleri taşıdılar.

Basın açıklamasını Cavit Akboğa gerçekleştirdi. Akboğa, DTP’nin kapatılmasının 86 yıllık ilhak, imha, asimilasyon ve baskı politikasının bir devamı olduğunu ifade etti. Kapatma kararının “hukuki” olmadığını belirten Akboğa, baskı politikalarının devamına hizmet eden “siyasi” bir karar olduğunu vurguladı.

Kızıl Bayrak / İstanbul