25 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/49

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi, sorunlar ve görevler.
Direnişçi TEKEL işçileri
yol gösteriyor!
Düzen sınırlarını aşmayan her yol
tasfiyeye götürür!
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı
TEKEL’de direniş günlüğü...
Türk-İş’ten 1 saatlik
iş bırakma kararı
Patronlar işçi öldürür,
mahkemeler serbest bırakır!
TÜİK il bazında işsizlik rakamlarını açıkladı..
Esenyurt-Avcılar polisi devrimci sınıf faaliyetine saldırıyor
Entes’te direniş güncesinden
İşçilerden köprü ve Taksim eylemi
Volkan Yaraşır’ın Parti etkinliğinde yaptığı konuşma...
19 Aralık Katliamı lanetlendi! 
Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı!
DLB’lilere gözaltı ve işkence
Katiller düzeninden hesap soralım!
Onlar, Kürt halkına düşman...
Köhnemiş sistemin çürümüş oyunları
Yunanistan’da kapitalist sistem iflasın eşiğine dayandı.
Almanya’nın gündeminden
Kunduz bombardımanı düşmüyor!
Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 4 M. Can Yüce
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DLB’lilere gözaltı ve işkence

Bir süre önce kuruluşunu ilan eden ve çeşitli illerdeki çalışmalarına hız veren Devrimci Liseliler Birliği, İzmir ve Kocaeli’de polis terörüne maruz kaldı.

Kocaeli’de dizginsiz terör

16 Aralık akşamı İzmit merkezde ‘’Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için Devrimci Liseliler Birliği’’ şiiarlı afişleri yapan 3 devrimciye polis azgınca saldırdı.

Kimlik kontrolu yapıldıktan sonra üst araması dayatmasını kabul etmeyen devrimciler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındılar ve Saraybahçe Polis Karakolu’na götürüldüler. Karakoldada da üst araması ve kelepçe dayatmalarını kabul etmeyen devrimciler gece boyunda darp edildiler.

17 Aralık günü savcılığa çıkarılmak üzere adliyeye götürülen devrimciler burada da polis dayatmalarına karşı çıktılar.

Tekme tokat, biber gazı eşliğinde kelepçeler takılan devrimciler yerlerde sürüklenerek adliyenin içerisine sokuldular.

Adliyeye “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları ve zafer işlaretleriyle giren devrimciler, haklarında “polise mukavemet” suçlamasıyla dava açılmasının ardından serbest bırakıldılar.

İzmir’de de polis terörü

Son dönemde yaşanan tüm baskılara rağmen İzmir’de DLB faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Çiğli’nin dört bir yanına yapılan merkezi DLB afişlerine ek olarak “Erdal Eren mücadelemizde yaşıyor! Yaşatacağız!” şiarlı ozalitler de liselerin çevresine yapılıyor.

17 Kasım günü, Çiğli’de “Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için Devrimci Liseliler Birliği saflarında örgütlenmeye!” şiarlı afişleri yapan DLB’lilerin yanlarına gelen polisler “İzniniz yok” diyerek afiş çalışmasına müdahale ettiler. GBT kontrolünün ardından devrimciler keyfi bir şekilde gözaltına alarak Güzeltepe Karakolu’na götürüldüler. Burada bir buçuk saate yakın tutulan devrimcilerei para cezası kesilmesinin ardından serbet bırakıldılar.

Kızıl Bayrak / Kocaeli – İzmir

 

 

YTÜ’de eğitim hakkı gasp edilen öğrencilerin direnişi sürüyor!

YTÜ’de devrimci faaliyete yöneltilen baskı ve zor uygulamaları sonucu haklarında açılan soruşturmalar sonuçlanana kadar üniversiteye girişleri yasaklanan Ekim Gençliği okurlarının devrimci faaliyetleri üniversitenin giriş kapılarında devam ediyor.

Ekim Gençliği okurları, öğrencilerin yoğun olarak giriş yaptığı saatlerde pankart asarak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Bildirilerde, öğrencilere yöneltilen soruşturma ve ceza terörünün toplumun farklı kesimlerine farklı biçimlerde yöneltildiği ifade edildi. Üniversitelerde devrimci faaliyete olan tahammülsüzlüğün bir benzerinin başta TEKEL, itfaiye ve demiryolu işçileri olmak üzere tüm emekçileri hedef aldığı vurgulandı.

Polis terörünün de teşhir edildiği çalışmada, güncel örneklerle özelinde Avcılar-Esenyurt polisinin pervasızlığına vurgu yapıldı.

Eğitim hakları gaspedilen öğrencilerin kapı önünde sürdürdükleri faaliyetlerin yanısıra, üniversite içinde de bildiriler ve duvar gazeteleri kullanılıyor. Öğrenciler, soruşturma ve cezaların gerekçesi olan düşüncelerini üniversite içinde de öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor. Bologna sürecinin bir parçası olarak “Mükemmeliyet üniversiteleri”, YTÜ’de uygulamaya konulan “Akıllı kartlar” ve ulaşım zamları üzerine duvar gazeteleri kullanılıyor.

Sermaye’nin eli kanlı katilleri tarafından infaz edilen Alaattin Karadağ, Diyarbakır’da katledilen Aydın Erdem ve 19 Aralık katliamı da duvar gazeteleri vb. materyallerle çalışmaya konu ediliyor.

Üniversite içindeki diğer güçleri de içine alan “YTÜ Öğrencileri” imzalı çalışmayla da, eğitim hakkının gasbına, düşünce ve ifade özgürlüğünün yasaklanmasına karşı bir faaliyet yürütülüyor. Bildiri dağıtımlarında öğrenciler ile konuşma fırsatı bulan YTÜ Öğrencileri, idarenin baskıcı uygulamalarını teşhir ettiler.

YTÜ Ekim Gençliği

 

 

MSGSÜ’de Ekim Gençliği faaliyeti

Alaattin Karadağ!’ın katledilmesi sonrası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Ekim Gençliği’nin “Devrim şehitleri ölümsüzdür” afişleriyle başlattığı çalışma geçtiğimiz hafta da Alaattin Karadağ cinayetini anlatan duvar gazetelerinin kullanımıyla devam etti. Bu faaliyetle birlikte birçok öğrenciyle konuyu tartışma imkânı yakalandı.

Hafta boyu sürdürülen faaliyet çerçevesinde Aydın Erdem ve Erdal Eren cinayetlerini ve 19 Aralık katliamını anlatan duvar gazeteleri de kullanıldı. “Katleden devlettir!” şiarlı pullar da kampus içerisinde ve civarında yaygın bir kullanıma konu edildi.

Ayrıca BDSP’nin “Polis terörüne ve cinayetlerine son!” ve “Ucuz ve güvenli ulaşım hakkı için mücadeleye!” başlıklı bildirilerinin dağıtımları yapıldı.

YÖK’ün “mükemmeliyet üniversiteleri” projesine ve üniversitelerdeki barınma sorununa değinen duvar gazeteleri de etkili bir biçimde kullanıldı.

Kantin içerisinde masa açılarak Ekim Gençliği dergisinin satışı da gerçekleştirildi.

MSGSÜ Ekim Gençliği