26 Kasım 2005 Sayı: 2005/46 (46)

  Kızıl Bayrak'tan
  Devlet ve düzen suçlarının üstünü örtme, suçluları koruma telaşına düştü
  Şemdinli'nin yaydığı dalga kabarıyor
  Yüksekova'da onbinlerin katıldığı cenaze töreni
  Ülke çapında Şemdinli protestoları
  "Şemdinli, Yüksekova'nın faili devlettir"
Şemdinli protestolarından
Ordu'da skandal bitmiyor; Yalova'da deprem soygunu
  CHP Kurultayı ve ötesi
  DİSK'ten sermayeye "daha aktif" hizmet!
  Laik-şeriatçı bölünmesi değil emek-sermaye bölünmesi
  Sendikal ihanet çetelerinden arsızlığın bu kadarı
  Roj TV tartışmaları; Basın özgürlüğü kimin için?
  Son milli maçta yaşananlar devlet geleneğinin resmidir
  Milli Güvenlik Siyaset Belgesi üzerine... Devletin gizli ama gerçek anayasası / Orta sayfa
  Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor
  Ankara Sendika Şubeler Platformu sözcüsü ile röportaj
  Şemdinli ve gençlik alanında devrimci sorumluluklar
  Ekim Gençliği: Hedefli, sistemli bir kitle çalışması ve yoğun bir politik faaliyet örgütlüyoruz
  Ekim Gençliği'nin 10. yılında özgüleştirilmiş bir kampanya hazırlığı
  Irak'ta zorunlu olan halkların birleşik direnişidir!
  APEC zirvesini onbinlerce emekçi protesto etti
  Tekeller işkenceden de kar ediyor
  Yerel işçi kurultaylarında "işçilerin birliği halkların kardeşliği" şiarı yükselecek!
  Yerel işçi kurultayı hazırlıklarından
  Değiştirmek için değişmeli!
  Ekim Devrimi 88, Yeni Ekimler'in Partisi 7 yaşında!
  Basından/ Şemdinli olaylarının siyasal boyutu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Ekim Devrimi 88, Yeni Ekimler’in Partisi 7 yaşında!

İlk muzaffer işçi devrimi olan 1917 Sosyalist Ekim Devrimi’nin 88., yeni bir geleceğin habercisi Yeni Ekimler’in Partisi’nin 7. mücadele yılına girdiğimiz şu günlerde dünyanın dört bir yanında işçi ve emekçiler açlık ve sefalet koşullarında yaşıyor. Halen milyonlarca insan açlıktan ve hastalıktan ölüyor. Bütün bunların kaynağı olan emperyalist-kapitalist düzen ise halen ayakta durabiliyor. Çünkü sömürü ve kölelik sistemini tarihin çöplüğüne atacak olan işçi sınıfı ve emekçiler örgütsüz ve dağınık durumdalar. Bu düzen bir avuç asalak dışında kimseye yaşam hakkı tanımıyor. Bu düzenin insanlığa verdiği ve verebileceği tek şey daha fazla yoksulluk, kan ve gözyaşıdır. Daha fazla açlık, daha fazla sefalet ve zulümdür. Çünkü baskı ve sömürü üzerine kurulu bu düzenin temel yasası eşitsizliktir. Sınıf mücadelesi tarihinde bu gerçekler defalarca kanıtlanmıştır. Bugün “Ya kapitalist barbarlık içinde çöküş, ya da sosyalizm!” şiarı her günden daha güncel ve yakıcı duruma gelmiştir.
İnsanlık için yıkım olan çürümüş sömürü düzenini tarihe gömecek tek güç ise devrimci sınıf partisi bayrağı altında örgütlenmiş işçi ve emekçilerdir.

Böylesi bir dönemde, örgütsüzlüğü örgütlülüğe, umutsuzluğu umuda dönüştürecek sınıfın devrimci partisini selamlıyoruz. Hem büyük Ekim Devrimi, hem de yeni Ekimler’in Partisi’nin 7. mücadele yılını kutladığımız bu anlamlı süreçte biz komünistlere düşen görev devrim yürüyüşünü hızlandırmaktır.

Bu nedenle Ekim Devrimi’nin 88., Yeni Ekimler’in Partisi’nin 7. yılını bir anma etkinliğiyle kutlamak istedik. Böylesi bir etkinlik için en uygun yerlerden birinin de Parti’nin “düşünen ve savaşan” militan tipinin örnek temsilcilerinden Hatice yoldaşın mezarı olduğuna karar verdik. Hatice yoldaşın mezarı başında yaptığımız bu anma etkinliğinde Habip, Ümit ve Hatice yoldaşlar resimleriyle ve bıraktıkları mirasla yanıbaşımızdaydı. Ayrıca “Şan olsun Yeni Ekimler’in Partisi’ne!” yazılı pankartımızla sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız bir dünyayı hedeflediğimizi ve devrime giden yolu gösteriyorduk.

Hatice yoldaşın mezarı başında Parti ve devrim şehitleri anısına yaptığımız saygı duruşuyla etkinliğimizi başlattık. Ardından bir yoldaşımız Yeni Ekimler’in Partisi’nin binbir emekle gerçekleşen kuruluşunu anlattı. Devrim mücadelesindeki misyonuna, ilerleyişine, bizlere yüklediği sorumluluğa ve görevlere işaret eden bir konuşma yaptı. Bir işçi yoldaş ise Ekim Devrimi’nin dünya proletaryasına ve ezilen halklara sunduğu tarihsel deneyim ve kazanımları anlattı. Genç komünistler adına yapılan konuşmanın ardından şiir okundu, marşlar söylendi. Anma etkinliğimizi devrim şehidi siper yoldaşlarımızın mezarlarını ziyaret ederek bitirdik. Eylemde “Habip, Ümit, Hatice yoldaş yaşıyor!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “ Kahrolsun sermaye iktidarı!”, “Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!” sloganlarının yanısıra Parti sloganlarımızı haykırdık.

Yaşasın Yeni Ekimler’in Partisi!
Yaşasın devrim ve sosyalizm!

İzmir’den komünistler

----------------------------------------------------------------------------------------

7. yılında Parti tanıtım toplantısı

Partimiz’in kuruluşunun 7. yılında yoldaş ve dostlarımızın katılımıyla yerel bir Parti tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Farklı yoğunluklar nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirdiğimiz toplantı, konunun kapsamlı olması, sürenin kısıtlılığı ve toplantıya katılan güçlerin durumu gözetilerek Parti tarihi ekseninde gelişti.

‘60 yıllardan itibaren sol hareketin gelişiminden başlayıp, EKİM’in ortaya çıkışıyla devam eden süreç ana hatlarıyla ele alındı. Sunum esnasında 7 yıllık sürece özel bir vurgu yapıldı. Parti tarihinin aktarımının ardından Parti’nin programatik çizgisi ana hatlarıyla ele alındı.

Gerçekleşen sunumun ardından ikinci bölümde tartışmalar yapıldı. Sınıf çalışması ve semt çalışması üzerine gerçekleşen tartışmanın ardından, parti, sendikalar ve sendikal mücadele konusu tartışıldı.

Toplantıya katılan güçlerin ağırlığının Parti’nin süreci ve çizgisi konusunda katıldıkları ilk toplantı olduğunu düşündüğümüzde, 3,5 saat süren toplantıyı başlangıç sayarak ve özellikle Parti’nin programatik çizgisi ve taktik hattı üzerindan ek toplantılar yapmanın gerekliliğini vurgulayarak etkinliğimizi sonlandırdık.

Ümraniye’den komünistler

------------------------------------------------------------------------------------------

Tandoğan Kampüsü’nde Ekim Devrimi haftası

Geçtiğimiz hafta Ekim Devrimi’nin 88. yıldönümü ve Yeni Ekimler’in Partisi’nin 7. kuruluş yıldönümü coşkusunu Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’ne taşıdık. Hafta boyunca bir dizi görsel materyalle kampüs genelinde kampanyamızı tanıttık. Çalışmalarımızı yoğun bir afiş faaliyetiyle başlattık. Sonrasında Sovyet afişlerini tanıtan bir sergi ve dergilerimizin yeraldığı standımızı açtık.

Okul içerisinde sıkça rastlanan bir faaliyet olmayan sergi çalışması kampüs öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Sergimiz eşliğinde hafta boyu etkinlikleri tanıtan broşürlerimizi ve Ekim Gençliği bildirilerini dağıttık. Bildirilerimiz ilgiyle okundu. İnsanlarla tek tek konuşarak sosyalizmin güncelliğini tartıştık. Gençliği Ekim Devrimi ışığında mücadele eden Ekim Gençliği saflarında birlikte mücadeleye çağırdık.

Tandoğan Ekim Gençliği

------------------------------------------------------------------------------------------

Şan olsun Yeni Ekimler’in Partisi’ne!

Yüreği devrim ve sosyalizm ateşiyle çarpan tüm yoldaşlara selam olsun!..

İşçi ve emekçilerin, tüm ezilen halkların kapitalist sömürü, emperyalist barbarlık altında ezildiği, işçi-emekçi çocukları olan bizlere bilimsellikten uzak, ezbere dayalı bir eğitim sistemi ile karanlık bir gelecek dayatıldığı şu günlerde, işçilerin, emekçilerin ve gençliğin yaşadığı karanlığı yırtacak olan şanlı Partimizin 7. yılını tüm coşkumuzla selamlıyoruz.

Antakya’dan Liseli Genç Komünistler

------------------------------------------------------------------------------------------

Selam olsun devrimin ve sosyalizmin Partisi’ne!

İşçi sınıfının azgınca sömürüldüğü, hak gasplarına uğradığı, faşist yasaların teker teker uygulamaya sokulduğu, Kürt halkına yönelik baskı ve katliamların arttırıldığı, emperyalist-kapitalist sistemin dünya işçi-emekçilerine ve ezilen halklarına yoksulluk, sefalet ve yokoluştan başka bir gelecek sunmadığı, emperyalist savaşlarda halkların katledildiği bir süreçte devrim ve sosyalizm gerçek ve güncel bir alternatif olmaktadır. Marksizm-Leninizmi rehber alarak bu köhnemiş düzeni yıkıp yerine sosyalizmi inşa etme teorisinin bugün tüm canlılığı ve aciliyetiyle karşımızda olduğu bir gerçek. Komünistler olarak bizler bu köhnemiş düzeni tarihin çöplüğüne yollamak ve Partimizi gözbebeğimiz gibi korumak için canla başla çalışacağız.

Vardık, varız ve düşmana inat varolmaya devam edeceğiz..

Selam olsun emek ordusunun öncü kurmayı Partimiz’in 7. yılına!

Antakya’dan komünistler