23 Temmuz 2005
Sayı: 2005/29 (29)


  Kızıl Bayrak'tan
  Faşist terör dalgasının perdesi resmen açıldı
  Uğur Kaymaz Davası'nda saldırı
  Telekom çalışanlarının 19 Temmuz eylemi; Parçalı güçler ve eylemler tablosunun aşılması için daha çok çaba!
  Tayyip Erdoğan'ın TÜSİAD ziyareti; Sermayeye dost emekçiye düşman!
  Cambaztepe emekçilerinden yıkıma karşı militan direniş
ÖSS sonuçlarında değişen bir şey yok!
Limanlar yağmaya açılıyor; Liman işçisi direnişe hazırlanıyor
  F Tipi şehir projesi; İstanbul'a vize uygulamak gerekiyormuş
  İlaç tekelleri Türkiye'de de çocukları kobay olarak kullanmak istiyor; Geleceğimiz satılık değil!
  Kıbrıs tartışmaları ve Ankara Anlaşması
  Direnen Ulagay işçileri kazanacak!
  Türk-İş ve yabancı sermaye; Emperyalizme karşı olmayanlar özelleştirmelere de karşı değildir!
  Kürt hareketinde İmralı süreci ve Türkiye'de Kürt sorunu/3 (Orta sayfa)
  Gelişmeler ve görevler
  Militarizme ve şovenizme karşı aydınlar bildirgesi
  Faşist hareket İran'a yönelik emperyalist saldırganlığın neresinde?

  Bush-Şaron haydutlarının dayattığı "barış" çöktü; Siyonistler kapsamlı bir saldırıya hazırlanıyor!

  Irak'ta katledilen sivillerin sayısı 100 bini aştı
  AB şefleri devlet terörünün zeminini döşüyor
  GOP İşçi Kurultayı'na doğru; Ortak sorunlarımıza ortak çözümler üretmek için!
  Bültenlerden/ İşçiden işçiye
  İLGP yaz çalışmalarından; Meslek liseleri gerçeği üzerine
  2. Çiğli İşçi Kurultayı hazırlık çalışmaları sürüyor
  Mamak İşçi Kültür Evi Kadın Komisyonu; İşçi Kültür Evleri'yle dayanışmayı yükseltelim!
  Basından; At gözlüğüne çuvalsız uyarı / Ragıp Duran
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

2. Çiğli İşçi Kurultayı hazırlık çalışmalarımız sürüyor

Kurultay Hazırlık Komitesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurultayımız Eylül ayında gerçekleşecek. Bu zamana kadar çeşitli araçlarla Çiğli Organize'ye seslenmeye devam edeceğiz. İlk olarak afiş çalışması yaptık. Çiğli Organize'de çalışan işçilerin en önemli sorunu örgütlenme. Bununla ilgili şiarların bulunduğu afişlerimizi yaygın bir şekilde kullanıyoruz. İşçi servislerinin geçtiği güzergahlarda ve işçi semtlerinde yaygın bir şekilde afişleme yapıldı.

Çiğli Organize işçilerinin sesi ve ortak emeği olan Çiğli İşçi Bülteni'nin dağıtımını yaygın olarak yapıyoruz. Sabah servis güzergahlarında ve fabrika önlerinde işçilere ulaştırdığımız bültenimizle organize işçilerinin örgütlenme sorunlarını tartışacağı kurultayımıza çağrı yapıyoruz.

Yanısıra bir dizi etkinlik palnladık. Bunların ilki 24 Temmuz günü yapılacak olan söyleşi. Hazırlık Komitesi olarak bizlerin ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nden bir avukatın katılacağı  söyleşi Çiğli Organize işçilerinin örgütlenme sorunları ve işçi kurultayı hazırlığı ile ilgili olacak.

Diğer etkinliklerimiz:

* 31 Temmuz (Pazar)

Saat: 16.00  Film gösterimi: “Maden”

* 14 Ağustos (Pazar)

Saat: 16.00 Panel: “Neden İşçi Kurultayı?”

Kurultay Hazırlık Komitesi

-------------------------------------------------------------------------------------------

GOP-Der'de ana ve çocuk sağlığı paneli...

Sağlık haktır satılamaz!

GOP İşçi Derneği Kadın Komisyonu olarak 16 Temmuz günü bölgemizdeki kadınlara yönelik bir etkinlik gerçekleştirdik. 6 aydır bölgede faaliyet yürütüyoruz. İşçi kadınların yanısıra işçi eşlerinin sorunlarına yönelerek, onları eğitmeyi ve bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla bir toplantı yaparak sağlık sorununu işlemeyi düşündük. Ön sürecinde 130 davetiyeyi sokak sokak gezerek, birebir ilişki kurarak dağıttık. Derneğimize panelin duyurusunu yapan ilan astık. Genç arkadaşlarımız sağlık konusu ile ilgili kısa bir oyun hazırladılar.

Panelimiz saat 14:00'te öğrenci ve işçi arkadaşlarımızın hazırladığı SSK'larda yaşadığımız sorunları işleyen tiyatro oyunuyla başladı. Ardından Kadın Komisyonu adına konuşma yapan bir arkadaşımız derneğimizin amacını ve sağlığın özelleştirilmesini güncel örneklerle anlattı. Sağlık hakkının gaspına değindi. Doktor Fatma Çelik kadınların yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kadınlar sordukları sorularda sağlık sorunlarının yanısıra hastanelerde karşılaştıkları ilgisizlikten yakındılar. Bir arkadaşımız söz alarak SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devriyle ve aile hekimliği uygulamasıyla parası olanın sağlık imkanlarından yararlanabileceğini vurguladı.

Etkinliğin sonunda bir arkadaşımızın söylediği türküler ilgiyle dinlendi.

Bölgede kadınlara yönelik ilk etkinliğimiz olmasına rağmen yaklaşık 40 kadın katıldı. Katılım ve ilgi beklediğimizin üzerinde oldu. Etkinlik sonunda yaptığımız değerlendirmede bu tür etkinliklerin düzenli yapılmasına karar verdik.

Gop İşçi Derneği Kadın Komisyonu

-------------------------------------------------------------------------------------------

Samandağ Festivali'ne devrimci müdahale

Samandağ Temmuz festivali bu yıl da 12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Komünistler olarak bu yıl da festivale katıldık. Festivalin ilk günü ajitasyon konuşmaları eşliğinde gazete satışı yaptık. İnsanlarla birebir ilişki kurduk ve daha sonra görüşmek üzere randevu aldık. İkinci gün katılımın çok az olması nedeniyle katılmadık. Üçüncü gün Suavi'nin konseri olduğu için festivale binlerce insan katıldı. Festival alanında stand açtık, gazete satışı gerçekleştirdik.

BDSP, HÖC , ESP ve Partizan olarak Suavi'nin çıktığı saatlerde katliamlar, gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili ortak eylem yapma kararı aldık. Suavi'nin sahneye çıkması üzerine kürsünün önünde yerimizi alarak şarkı aralarında sloganlarımızı atmaya başladık. “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Dersim şehitleri ölümsüzdür!”, “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Eyüp Beyaz ölümsüzdür!”, “Katil ABD Ortadoğu'dan defol!” sloganlarını coşkulu bir şekilde haykırdık. Suavi de konuşması ile attığımız sloganlara destek verdi, insanları sloganlarımıza sahip çıkmaya çağırdı. Suavi'nin Sivas katliamı ile ilgili yaptığı konuşmanın arkasından “Sivas şehitleri ölümsüzdür!” sloganını attık. Sanatçının da sloganı kürsüden attırması üzerine insanların büyük bir kısmı slogana eşlik etti. Daha sonra standımıza geri dönüp gazete satışımıza devam ettik. Festival boyunca birçok insanla tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk.

Antakya'dan komünistler

-------------------------------------------------------------------------------------------

Samandağ Festivali'ne Ekim Gençliği olarak katıldık

Antakya Ekim Gençliği olarak her sene katıldığımız Samandağ Temmuz Festivalleri'ne bu sene de katıldık. Üç gün süren festival boyunca Ekim Gençliği satışı yaptık. Birçok gençle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk. Hatta dergi satışını alanda tanıştığımız bazı gençlerle birlikte yaptık. Festivalin 3. gününde BDSP, HÖC, Partizan ve ESP‘nin ortak gerçekleştirdiği “Katliamlar, tutuklamalar ve gözaltılar bizi yıldırımaz!” eylemine katıldık. Gençliğin akademik, demokratik ve siyasal taleplerini üç gün boyunca haykırdık.

Ekim Gençliği/Antakya