19 Mayıs 2017
Sayı: KB 2017/19

Efendi de uşak da yerli yerinde…
Erdoğan ve heyeti ABD’deki görüşmelerini tamamladı
Savaşın rantını yiyenler “çözüm” istiyor!
Polis saldırısına uğrayan avukatlara açılan dava görüldü
İran sınırına duvar ve Kürt sorunu
Sermayenin saldırılarına karşı birleşik mücadele!
Kıdem tazminatı için “İşsizlik Fonu” itirafı
İşten atma saldırılarına ve köleliğe karşı grev ve direnişler sürüyor
DEV TEKSTİL GMYK 2017 Mayıs Ayı Toplantı Sonuç Bildirgesi
Gülmen ve Özakça ile dayanışma eylemleri
Açlık greviyle dayanışma büyürken polis saldırısı da tırmanıyor
Kamu emekçilerinin İstanbul’daki direnişi sürüyor
DGB-DLB, evlatlarını yitiren anneleri ziyaret etti
Namık Kemal Üniversitesi’ndeki boykot deneyimimiz üzerine
İsrail zindanlarında direniş devam ediyor
Siyasal İslam, Hamas ve direniş
Yunanistan’da toplumsal çöküntü
Reklamlarda güzellenen Shell ve “Latin Amerika’nın Kesik Damarları”
“Bizim kutlayacak Anneler Günü’müz yok!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

DGB-DLB, evlatlarını yitiren anneleri ziyaret etti

 

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) ve Devrimci Liseliler Birliği (DLB), DGB Türkiye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Anneler Günü’nde (14 Mayıs), evlatlarını yitiren annelerin yanındaydı.

DGB: Çocuklarını katliamlarda yitiren annelere dikkat çekmek istedik

Anneler Günü’ne ilişkin DGB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Biz DGB ve DLB olarak tüketim kültürüne hizmet eden böylesi bir günde dikkatleri, çocukları katliamlarda yiten annelere çekmek istedik. Bu düzen katliamcı bir düzendir. Binlerce anneyi evlatsız bırakmış bir düzendir. Anne denince bizim aklımıza ilk gelen Cumartesi Anneleri’dir. Berfo Ana’dır. Katledilen Taybet Ana’dır. Çocuklarını stajlarda, iş cinayetlerinde yitiren annelerdir. Biz kapitalizmin ürettiği bu günü onun katliamcı kimliğini teşhir etmek için bugün mezar başlarında, ev ziyaretlerindeydik.”

İstanbul’da çocukları katledilen annelere ziyaret

İstanbul’da Haziran Direnişi’nde ölümsüzleşen Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş’ın mezarı başına giden DGB ve DLB’liler burada yaptıkları açıklamayla katliamcı düzeni teşhir etti. Mehmet Ayvalıtaş’ın mezarı da ziyaret edildi.

Ayrıca Ulucanlar Cezaevi Katliamı’nda direnişiyle ölümsüzleşen TKİP Merkez Komite üyesi Ümit Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş ziyaret edildi. Ziyarette Songül Ana, Ümit’in çocukluk anılarını anlattı. DGB ve DLB olarak Ümitler’in hâlâ yaşadığı vurgusu yapıldı.

Oğuzhan Çalışkan’ın annesine ziyaret

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan STFA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan, staj yaptığı Filli Boya fabrikasında 7 Ağustos 2014 tarihinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Oğuzhan Çalışkan’ın annesi ziyaret edildi.

Ziyarette DGB ve DLB adına yapılan konuşmada, “Bizler Oğuzhan’ın sıra arkadaşlarıyız” denilerek Oğuzhan gibi daha binlerce meslek liselinin atölyelerde, stajlarda, fabrikalarda hayatlarının çalınmasına karşı, sömürü düzeninin son bulması için mücadele edildiği vurgulandı.

İzmir’de tutuklu öğrencinin annesine ziyaret

İzmir’de DGB’liler geçtiğimiz haftalarda 1 Mayıs operasyonunda tutuklanan Ege Üniversitesi öğrencisi Seyithan Semo’nun annesinin yanındaydı. Aileyle siyasal süreç üzerine sohbetler edildi. Seyithan’nın annesi ve babası ise “Sizin gibi çocuklarımız var, ne bizi ne sizi yıldırabilirler” şeklinde duygularını ifade etti.

 

 

 

 

Polisten DGB’lilerin ailelerine taciz ve baskı

 

Devrimci mücadeleye yönelik türlü baskı ve saldırıları hayata geçiren sermaye devleti, söz konusu devrimci gençler olunca aileleri de taciz ederek baskılarını arttırmaya çalışıyor.

İstanbul polisi de son dönemde DGB’lilerin ailelerini arayarak taciz etmeye başladı. Polis, baskı ve tehditlerle ailelerin, çocuklarını devrimci mücadeleden uzaklaştırmasını sağlamaya çalıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DGB ise, bu durumda DGB’lilerin karşılaşabileceği saldırılardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sorumlu olduğunu belirtti. DGB’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Düzen gericiliğinin gün geçtikçe arttığı, baskı koşullarının ağırlaştığı bir dönemden geçiyoruz. OHAL’le beraber KHK’lar ile binlerce ilerici kamu emekçisinin işinden edildiği, ilerici-demokrat akademisyenlerimizin üniversitelerden atıldığı, kıdem tazminatının gaspı başta olmak üzere birçok sosyal yıkım saldırısının gündemde olduğu, yüzlerce öğrencinin ilerici-devrimci kimliklerinden dolayı soruşturma saldırılarıyla üniversiteden uzaklaştırıldığı, yine yüzlerce öğrencinin ilerici devrimci faaliyetlerinden ötürü tutuklandığı bir dönemdeyiz.

Devrimciler ev baskınlarında katlediliyor, gazeteciler hapishanelere atılıyor, bu düzenin çürümüşlüğüne karşı gelen en ufak bir ses dahi dizginsiz bir devlet terörüyle bastırılmaya çalışılıyor.

Bütün bu gerici-baskıcı uygulamaların bir parçası olarak son dönemde DGB’lilerin aileleri polis tarafından aranarak baskı kurulmaya çalışılıyor. Ailelere ‘siz ne biçim anne babalarsınız’ denilerek, tehditlerle aileler üzerinden DGB’liler baskı altına alınmak isteniyor. Yıllardır liseli ve üniversiteli devrimciler üzerinde aileler üzerinden baskı kurulmaya çalışılıyor. Bu baskı uygulamaları zaman zaman fiili saldırılar şeklinde de oluyor. DGB’lilerin karşılaşabileceği saldırılardan İstanbul Emniyeti sorumludur. Bilinmesi gerekir ki bu çabalar boşunadır. Tehditle, baskıyla devrimci irade teslim alınamaz.”

 

 

 

 

DLB ve DGB’den Kadıköy’de destek açlık grevi

 

İhraçlara karşı işlerine geri dönme talebiyle Ankara Yüksel Caddesi’nde açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile, devletin katlettiği oğlunun cenazesini almak için Dersim’de açlık grevi yapan Kemal Gün’ün direnişleriyle dayanışma amacıyla Devrimci Liseliler Birliği (DLB) ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) 14 Mayıs’ta Kadıköy’de destek açlık grevi eylemi gerçekleştirdi.

Saat 11.00’de Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda bir araya gelen DGB ve DLB’liler, burada bir açıklama yaparak açlık grevine başladı.

Açıklamada açlık grevindeki direnişçilere Kadıköy’den ses olmak amacıyla destek açlık grevi yapıldığı belirtildi. “DGB ve DLB olarak destek açlık grevindeyiz. Tüm gençleri, işçi ve emekçileri yanımıza desteğe çağırıyoruz” ifadeleriyle sonlanan açıklamayla açlık grevi başladı.

Akşam saat 20.00’ye kadar Kadıköy’deki eylemlerini sürdüren DGB’liler, halaylar çekerek konuşmalarla çevredekilere seslendi.

Eylem boyunca çevredeki emekçiler ve gençler direnişe destekte bulundu. DGB ve DLB’liler bildiri dağıtıp ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla açlık grevi direnişlerinin sesini Kadıköy’e taşırken çevreden de sloganlara katılım oldu.  Emekçilerle sohbetler edilirken destek açlık grevini duyan bir emekçi direniş alanına su getirdi. Direniş alanına karanfiller bırakan emekçiler desteklerini iletti.

Akşam saatlerinde direniş alanı kalabalıklaşırken, çevredeki emekçiler ve gençlerle birlikte halaylar çekilerek coşkuyla eylem devam etti.

Saat 20.00’de basın açıklaması gerçekleştiren DLB ve DGB’liler açlık grevi direnişini bir kez daha selamladılar. OHAL’e, KHK’lara ve sermaye devletine karşı mücadeleyi ve direnişlerle dayanışmayı büyütme çağrısı yaptılar.

 
§