23 Eylül 2016
Sayı: KB 2016/35

İşçi sınıfının alternatifi sosyalizmdir!
ABD yıkıcı savaştan çıkışın yollarını tıkıyor
ABD’nin Suriye’deki “mızrak”ı “Fırat Kalkanı”
Baskı ve zulme karşı direnişi büyütelim!
Burjuva yargısı kirli icraatlarını sürdürüyor
Hapishanelerde OHAL işkenceleri
Cerattepe davasında mahkeme heyeti reddedildi
İş cinayetleri sürüyor
İzmir’de Hasan Ülker’le dayanışma etkinliği
İşsizliğin panzehiri sosyalizm için mücadeleye!
Onlar partimizin özü ve özetidirler - H. Fırat
Kanlı ve kirli tarihiyle, burjuvazi yıkılmayı bekliyor!
Devrimci tutsaklarla dayanışmayı yükseltmek için...
Kirpiklerimiz yere düşmesin diye… / 1
Susma, kabullenme, gericiliğe karşı direnişe!
Güç ve eylem birlikleri üzerine
NATO yetmedi, şimdi de Avrupa Ordusu gündemde
Dünyadan işçi ve emekçi eylemleri
İsrail askerleri Filistinlileri katletmeye devam ediyor
1. Enternasyonal 152 yaşında!
Suat Derviş ve Fosforlu Cevriye
“Yeryüzünde konaklayan” bir ozanın tanıklıktan taraflaşmaya serüveni
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İsrail askerleri Filistinlileri katletmeye devam ediyor

 

Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik devlet terörü sürüyor. 16 Eylül günü Kudüs ve Batı Yaka’da saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla üç kişiye ateş açıldı. Vurulan üç kişiden ikisi hayatını kaybetti.

Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki işgalcilerin Kiryat Arba yerleşim yeri yakınlarında, araçlı eylem yaptıkları iddia edilen iki kişiye askerler tarafından ateş açıldı. Aracın İsrail askerleri üzerine sürüldüğü iddia edilirken askerlerin açtığı ateş sonucu araçta bulunan bir erkek öldürüldü. Araçta bulunan ve yaralanan diğer kişinin kadın olduğu belirtilirken vurulanların kimliklerine dair bilgi verilmedi.

Kudüs’te ise El-Amud kapısında bıçaklı eylem girişiminde bulunduğu iddia edilen 20 yaşlarındaki bir genç öldürüldü. Üzerinde Ürdün pasaportu bulunan gencin ateş açılarak katledildiği bildirildi. İşgalci askerlerin daha sonra da Kudüs’ün El-Esbat kapısındakilere saldırarak Eski Belde semti girişini kapattığı kaydedildi.

Diğer yandan El-Halil’in Beyt Ula köyüne düzenlenen baskında İsrail askeri tarafından vurulup yaralanan 30 yaşındaki Muhammed el-Sarrahin de yaşamını yitirdi.

17 Eylül sabah saatlerinde “bıçaklı eylem” yaptığı bahanesiyle bir Filistinli, işgalci askerler tarafından öldürüldü. İsrail kaynakları, Filistinli bir gencin, Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki Tel Er-Rumeyde Mahallesi’nde bulunan “güvenlik” noktasındaki askerlere yönelik bıçaklı eylemde bulunduğunu ileri sürdü. Eylemi bahane eden İsrail askerlerinin ateş açarak genci vurduğu belirtildi.

20 Eylül günü Batı Şeria’daki El Halil kentinde 16 yaşındaki bir genç, kontrol noktasındaki İsrail askerlerine yönelik bıçaklama eylemi gerçekleştirdi. İşgal askerlerinden birine yaklaştıktan sonra eylemi gerçekleştiren genç, askerin bıçak darbesini savurmasının ardından ikinci askere yöneldi.

Bu sırada diğer askerler ateş açarak genci öldürdü.

Filistinli genç, Şubat ayından beri bıçaklı eylemde bulunurken İsrail askerleri tarafından öldürülen dokuzuncu kişi oldu.

 

 

 

 

Göçmen kampı açık hapishaneye çevriliyor

 

Fransa, ülkenin kuzeyinde bulunan ve İngiltere’yle bağlantı noktası olan Calais Limanı girişine duvar örmeye başladı. Duvar örülmesinin gerekçesinin ise, göçmenlerin İngiltere’ye giden araçlara gizlice binmesini engellemek olduğu belirtildi.

Fransa ve İngiltere’nin Nisan ayında yaptığı anlaşma çerçevesinde örülen duvarın uzunluğu 1 kilometre, yüksekliği ise 4 metre olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Calais Valiliği, duvarın inşasının yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağını belirtti. Duvar inşası için gerekli tüm masrafınsa İngiltere tarafından ödendiği bildirildi.

2,7 milyon Euro’ya mal olacak duvar, yaklaşık 10 bin göçmenin yaşadığı kampın hemen yanında bulunuyor. Liman girişinden itibaren otoyola sağlı sollu örülecek duvar ile daha önce çekilen tel örgüler de güçlendirilmiş olacak. Birçok giriş noktası ile otoyola erişimin sağlanacağı duvar boyunca ışıklandırma bulunacak ve 24 saat kameralarla yola giriş ve çıkışlar gözetlenecek.

Calais Limanı, daha önce de Fransa ve İngiltere arasında gerginliklere yol açmış, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı sonrasında Fransa liman kapılarını göçmenlere açabileceğini belirtmişti.

 

 

 

 

ABD’de hapishane direnişi

 

ABD’de 24 eyaletteki hapishanede 20 binin üzerindeki tutuklunun 9 Eylül’de başlattıkları direniş devam ediyor. Yaklaşık 50 hapishanede başlayan direnişin temel talebi, ücretsiz mahkum çalıştırmaya son verilmesi. Mahkumların silah, maden, iç çamaşırı gibi sektörlerde ücretsiz çalıştırıldığı, ABD Anayasası’nın 13. maddesiyle bu ücretsiz sömürünün yasallaştırıldığı belirtiliyor.

Amerika’daki medya tekellerinin haberini dahi yapmadığı direnişin talepleri arasında hapishane koşullarının iyileştirilmesi ve eğitim olanaklarının artırılması da yer alıyor.

Hapsedilmiş İşçiler Örgütlenme Komitesi (IWOC) tarafından yapılan açıklamada Komite, hapishane direnişlerini merkezileştirmeyi ve Amerikan hapishane sisteminin görmezden gelemeyeceği bir büyüklüğe ulaştırmak istediklerini kaydediyor.

Daily Mail’e konuşan eski mahkum Kenneth Glasgow, “Dışarıdaki insanlar neler olup bittiğinin farkında değil. Bunun kölelik olduğunu, köleliğin hâlâ devam ettiğini bilmiyorlar” şeklinde açıklama yaptı.

45 yıl sonra aynı gün isyan

9 Eylül 1971 tarihinde, New York’taki Attica Hapishanesi’nde başlatılan isyan da, siyasi haklar, daha iyi hapishane koşulları ve mahkumların köleleştirilmesine karşı başlatılmıştı.

1300 mahkumun başlattığı isyan, 13 Eylül günü devletin büyük bir katliamıyla sonlandırıldı.

Kanlı saldırı sonucunda 33 mahkum katledilirken kolluk güçlerinden de 10 kişi ölmüştü.

 
§