24 Haziran 2016
Sayı: KB 2016/24

“Kabadayı”lıktan “yaranma”ya…
Kıdem tazminatı tartışmalarında sona gelindi
Taşeron işçisine kadro yalanı
AVON yönetimi direnişçilerle görüşmedi
Maden havzalarından yükselen ses: “Birlik!”
Altherm Klima’da direniş sürüyor
Tarım işçileri için ölüm sezonu
Kapitalizm işçi kanıyla besleniyor
İşgal, grev, direniş!
Eğitim Sen üyesi 650 öğretmen soruşturmalık
“Bizden alınan hakkın geri verilmesi için buradayız”
“Zaferi kazanıncaya kadar davamızın arkasındayız!”
Bizim ışığımız, onların karanlığı
Liseliler karanlığa ve gericiliğe karşı ses çıkarıyorlar
Sömürüye ve gericiliğe teslim olmayacağız!
Polis genç kadını tandırda yakmaya çalıştı
Terör demagojisi ve insan olabilmek
AKP hükümeti HDP’li belediyelere saldırıyor!
NATO zirvesi ve büyüyen savaş tehlikesi
Avrupa’da yeni saldırı dalgası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

AVON yönetimi direnişçilerle görüşmedi

 

DGD-Sen’e üye oldukları için işten atılan AVON işçileri, direnişin 26. günü olan 17 Haziran’da bir kez daha direnişlerini AVON Genel Merkezi önüne taşıdı.

İşçiler her gün Gebze’deki depo önünde sendikanın tanınması ve sendikalı olarak haklarıyla birlikte işbaşı yapmak için direnişlerini sürdürüyor.

Gün içinde Gebze’deki depo önünde direnişlerini sürdüren işçiler, servis giriş çıkışlarında konuşmalar ve sloganlarla arkadaşlarına seslendiler. Saat 16.00’da ise Kağıthane’deki AVON Genel Merkezi önünde, bir kez daha sendika düşmanı AVON patronunun bu tutumu teşhir edildi. İlk önce direnişçiler ve DGD-Sen yöneticileri AVON yönetimi ile görüşme taleplerini ilettiler. Ardından kapı önünde oturma eylemine geçen işçilerin görüşme taleplerine yanıt verilmedi.

Bunun üzerine DGD-Sen adına açıklama yapan Pelin Daş, AVON patronunun haklı ve onurlu direnişlerini karalama çabalarını teşhir etti. AVON patronunun bu karalama çabasının boşuna olduğunu, çünkü bu yalan ve karalamalara kendileri gibi işçilerin sırtından geçinenlerden başkasının inanmayacağını ifade etti.

Ayrıca kamuoyunun AVON işçilerinin direnişinin haklılığını görerek direnişçilerle dayanışma içinde olmaya devam ettiğini belirtti.

Bütün bunların yanında AVON yönetiminin içkili yemeklerle çalışanlarının gözünü boyamaya çalışmasını da teşhir etti.

AVON işçilerinin mücadelesinin bütün işçilerin mücadelesi olduğunu belirterek; Beşiktaş, Bakırköy, Avcılar belediyelerindeki, Balçınlar Madencilik’teki, Soma’daki işçilerin direnişlerinin de bütün işçilerin direnişi olduğunu ifade etti. AVON direnişi gibi bu direnişlerin kazanımının bütün işçiler adına kazanım olacağını söyledi. Sendika olarak görüşme taleplerine yanıt verilmemesini teşhir eden Daş, direnişin kararlılıkla süreceğini ifade etti.

 

 

 

 

AVON’da direniş sürüyor, dayanışma büyüyor

 

30 gününü geride bırakan AVON direnişi tüm kararlılığıyla fabrika önünde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde servis giriş kapısı 15 dakika kesilerek servislerin içeriye girmesi engellendi. Ayrıca işçiler AVON Genel Merkezi önünde de eylemler gerçekleştirdi.

Sendikalı oldukları için işten atılan direnişçi işçilerle dayanışma ise gün geçtikçe artıyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyada taşımacılık sektöründe 4,7 milyon üye işçisi olan ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) AVON’a bir mektup yollayarak atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikanın tanınmasını talep ederek AVON direnişi ve direnişçi işçileriyle dayanışma mesajı yayınladı. Bunun yanı sıra birçok sanatçı da AVON direnişini selamlayarak dayanışmayı yükseltti. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kocaeli Şubesi direniş çadırına ziyaret gerçekleştirdi.

Direniş kazandırıyor

İşçiler kararlılık ve enerjileriyle direnişi sürdürürken AVON patronu korkusundan bir bir iyileştirmeler yaparak göz boyamaya çalışıyor. DGD-SEN’in facebook hesabında madde madde yayınladığı bilgilerde direnişin AVON işçilerine kazandırdıklarını yayınlıyor. Haberde tuvalet, lavabo ve yemekhanede 10 gün süren tadilat yapıldığı belirtiliyor. Asgari ücret zammıyla gasp edilen promosyon ücretinin geri getirildiği belirtiliyor. Direnişte “işçiler toz solumasın” talebinin dillendirilmesinin ardından yerlere halı döşetildiği vurgulanıyor.

Bunların yanı sıra depoda denetim yapılacağı, denetim öncesinde AVON yönetiminin işçileri “olumsuz konuşmayın” diyerek uyardığı söyleniyor.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Devrimci sınıf faaliyetlerinden

 

İşçi sınıfının örgütlenmesi ve mücadeleyi büyütmesi için faaliyetler sürüyor.

15-16 Haziran Direnişi’nin yıldönümünde Mersin Serbest Bölge işçilerine Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği tarafından bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.

“Haklarımızı biliyor muyuz?” başlıklı bildiride tekstil işçilerinin örgütsüzlüğü nedeniyle zaten bu hakları kullanamadığı, hem kazanılmış haklarını kullanabilmeleri hem de yeni haklar kazanabilmeleri için mücadele etmeleri gerektiği belirtilerek DEV TEKSTİL Sendikası’nda örgütlenme çağrısı yapıldı.

Ertesi gün de 200 kişinin çalıştığı Teks-Team Tekstil fabrikasına gidilerek bildiri dağıtımına devam edildi.

Bildiriler işçiler tarafından ilgiyle karşılanırken, işçilerle sendikal örgütlülüğün önemi üzerine konuşmalarda yapıldı.

17 Haziran günü Çorlu’da sabah saatlerinde işçi servislerinin yoğun geçtiği güzergâhlarda Metal İşçileri Bülteni dağıtımı yapıldı. Başta B/S/H, Arçelik, Hema, EGO, Trakya Döküm işçi servisleri başta olmak üzere birçok işçiye yüzlerce bülten ulaştırıldı. Dağıtım sırasında sermaye iktidarının yeni saldırı yasaları üzerine teşhir konuşmaları yapıldı. İşçilerin Metal İşçileri Bülteni’ne ilgisi yoğundu.

Yine aynı güzergâhlarda Metal İşçileri Birliği’nin (MİB) kölelik yasalarına karşı çıkartmış olduğu stickerlar yaygın bir şekilde yapıldı.

Bursa’da da faaliyetlerini sürdüren sınıf devrimcileri, çıkardıkları duvar gazetelerini Bursa’nın merkezi noktalarına yaptılar.

Duvar gazetesinde burjuva diktatörlüğü ile işçi diktatörlüğü arasındaki farklar, somut olarak da Sovyet iktidarında işçilerin ilk defa kazandıkları haklar ortaya kondu.

Kocaeli Köseköy’de bulunan Baysan Trafo fabrikasının işçilerine Metal İşçileri Bülteni dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım sırasında etkinliğe çağrı için el ilanları da işçilere ulaştırıldı.

İstanbul Küçükçekmece’de de Metal İşçileri Birliği çalışmalarını sürdürdü.

Ejot Tezmak, Kalıpsan, İkitelli Organize’den fabrikalara bülten ve el ilanları dağıtılırken birçok işçiyle sohbetler edildi.

Fabrika çevrelerinde, İkitelli Organize’de, Bayrampaşa ve Sefaköy bölgesinde stickerlar kullanıldı.

 
§