16 Ekim 2015
Sayı: KB 2015/39

Katliamcı düzenden hesap sormak için...
12-13 Ekim grev, boykot, eylemleri
“Zaafiyet” yok, kusursuz bir devlet katliamı!
Akli dengesi bozuk, katliama meyilli bir devlet
Katliama karşı tavır almak - B.Çağ
Sermaye devletinin tarihi katliamların tarihidir!
Katliamda yaşamını yitirenler uğurlandı
Ankara Katliamı’na karşı öfke sokaklara taştı
İstanbul’da grev yürüyüşüne polis engeli
Katliama karşı genel grev!
Kalıcı barış için düzene karşı savaş!
Gün gelecek kan içinde boğulacaklar
Çözüm ne seçimde ne sermaye diktatörlüğünün parlamentosunda!
Belirsizliklerle dolu bir dönem
Barışı savunmak...
“Teröre karşı savaş” yalanıyla barbarlık uygulanıyor - U. Evren
Filistin sorununun çözüm adresi
Güney Kürdistan’da düzen partilerine büyük öfke
İşçi ve emekçiler hakları için sokaklarda
Üniversiteler katliama karşı boykot dedi
“Yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz”
"Sonuna kadar direnirim yeter ki dayanışma olsun!"
ORS işçisinin birliğini hiçbir kuvvet bozamaz!
Kamuda taşeronluk aldatmacası
AKP’nin seçim programı ve emekçi kadınlara yansıması
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz”

 

Kartal’dan Ankara mitingine giden DLB’liler, yaşanan vahşeti ve izlenimlerini gazetemizle paylaştı

Ankara’da gerçekleştirilen katliamda pek çok yoldaşımızı kaybettik. Ölümün dibimizde olduğunu herkes hissetti. İnsanlara yardım ederken saçlarına yaşamını yitirenlerin et parçaları bulaşmış bir kadın gördük, yaşadığı şoku atlatamamıştı.

Önümüzde bir başka kadın bayıldı. Şokta olana bir sağlıkçı yardım etti. Müdahale eden sağlıkçının gözleri önünde birilerinin paramparça olduğunu ise sağlıkçının şu sözlerinden anlıyorduk; “Birinin kafası koptu, sırtıma bakın bir şey var mı?”...

Daha ambulanslar gelmeden gelen TOMA’lar, sıkılan mermiler bize her şeyin planlı olduğunu gösterdi. Polisler ambulansların geçmesine izin vermedi, taksi şoförleri üzerimize araçlarını sürdü, yollar kapatıldı. Polisler her sokak başını tutarak sözde güvenliği sağlamaya çalışırken aslında yine terör estirip bombadan etkilenlere gaz sıktı.

Can kaybetsek de, gök kızıla boyansa da yeryüzünü biz devrimcilere cehennem yapmaya çalışsalar da durmayacağız, durduramayacaklar.

Yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz...

Baskılar bizi yıldıramaz!

“Unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz”

Kaldır başını

sık yumruğunu

ve haykır

bıçak kemikte

hesap sormaya!

Ankara katliamına tanıklık etmiş olduk. O gün için beklemediğimiz bir olay olsa da “asla olmaz” dediğimiz bir şey değildi. Daha öncesinde devletin bir çok katliama imza attığını biliyorduk.

Patlama sonrasında çok öfkeliydim ama soğukkanlı davranmak zorundaydım. Dibimizde patlayan bombaların sesi, havadan düşen et parçaları ve et parçalarını üzerinden temizleyen insanlar. Ortalık kan gölüne dönmüştü, kitlede ise yoğun bir öfke vardı. Cesetler ve parçalar pankartlarla taşınıyordu.

Unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Katil devlet hesap verecek!

 

 

 

 

DLB katliamlara karşı mücadeleye çağırdı

 

Ankara'da gerçekleşen katliamın ardından İstanbul’un çeşitli liselerinden DLB’liler boykotlara katılarak, ajitasyonlarla, yazılamalarla gençliği mücadeleye çağırdı.

Avcılar ve Kurtköy’de boykot

DLB, Ankara’daki katliamı protesto etmek için Avcılar Anadolu Lisesi’nde boykot çağrısı yaptı. Sabah saatlerinde okul koridorlarına yazılamalar yaparak liselileri sokağa, hesap sormaya çağıran DLB’liler, daha sonra eğitim emekçilerinin düzenlediği eyleme katıldı.

Kurtköy’de bulunan bir meslek lisesinde de bir sınıfta ajitasyonlarla devletin tarihteki katliamlarından bahsedilerek Ankara’daki katliamın bu kirli listeye eklendiği belirtildi. Sınıfta anma yapılırken saygı duruşu ve sonra da Adnan Yücel’in ‘Biz Kazanacağız’ şiiri okundu. Anmanın ardından politik tartışmalar yapıldı. Okulda Eğitim Sen’in boykot çağrısıyla birlikte birçok sınıfta ders işlenmezken DLB’liler okulun birçok yerine yazılamalar yaptı.

DLB’lilerden hesap sorma çağrısı

Küçükçekmece DLB 13 Ekim günü, Halkalı Toplu Konut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi ve Atatürk Mahallesi çevresinde “Tek yol devrim!”, “Ankara’nın hesabı sorulacak!”, “Dün Suruç’ta, bugün Ankara’da, sessiz kalma hesap sor!” ve “Ankara’nın katili sermaye devleti” yazılamaları ve stickerlarla gençliği mücadeleye çağırdı. Önceki gün de yapılan faaliyette Sefaköy Metrobüs Durağı çevresine; Nahit Menteşe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sefaköy Anadolu Lisesi, Küçükçekmece Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Küçükçekmece Anadolu Lisesi duvarlarına yazılamalar yapılmıştı.

Müdürden boykota tehdit:
Çıkan olursa kafasını kırarım

Kartal’da bulunan Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi’nde Ankara’da yaşanan katliamdan hesap sormak için 12 Ekim günü boykot çağrısı yapan DLB’lileri okul müdürü "okuldan çıkan olursa kafasını kırarım" diyerek açıktan tehdit etti. Daha sonra DLB’liler okul duvarlarına yazılama yaparak katliamı teşhir etti.

Liselilerin Sesi / İstanbul

 

 

 

 

Katliamı protesto eden liselilere faşistler ve polis saldırdı

 

Halkalı Toplu Konut Meslek Lisesi öğrencileri ve çevre okullardan bir araya gelen birçok öğrenci, katliamın ardından okulları boykot ederek sokağa çıktı.

Halkalı Toplu Konut Meslek Lisesi önünden çevre okulları da gezerek Atatürk Mahallesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştiren liseliler, Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi önüne geldiğinde çevredeki ülkücü faşistlerin soda şişeleriyle saldırısına uğradı. Faşistlerin ardından orada beklemekte olan zırhlı akrep aracından da liselilere biber gazı sıkıldı. Liseliler, saldırıların ardından eylemi sona erdirdi.

Liselilerin Sesi / Küçükçekmece

 
§