16 Ekim 2015
Sayı: KB 2015/39

Katliamcı düzenden hesap sormak için...
12-13 Ekim grev, boykot, eylemleri
“Zaafiyet” yok, kusursuz bir devlet katliamı!
Akli dengesi bozuk, katliama meyilli bir devlet
Katliama karşı tavır almak - B.Çağ
Sermaye devletinin tarihi katliamların tarihidir!
Katliamda yaşamını yitirenler uğurlandı
Ankara Katliamı’na karşı öfke sokaklara taştı
İstanbul’da grev yürüyüşüne polis engeli
Katliama karşı genel grev!
Kalıcı barış için düzene karşı savaş!
Gün gelecek kan içinde boğulacaklar
Çözüm ne seçimde ne sermaye diktatörlüğünün parlamentosunda!
Belirsizliklerle dolu bir dönem
Barışı savunmak...
“Teröre karşı savaş” yalanıyla barbarlık uygulanıyor - U. Evren
Filistin sorununun çözüm adresi
Güney Kürdistan’da düzen partilerine büyük öfke
İşçi ve emekçiler hakları için sokaklarda
Üniversiteler katliama karşı boykot dedi
“Yılmayacağız, direnmeye devam edeceğiz”
"Sonuna kadar direnirim yeter ki dayanışma olsun!"
ORS işçisinin birliğini hiçbir kuvvet bozamaz!
Kamuda taşeronluk aldatmacası
AKP’nin seçim programı ve emekçi kadınlara yansıması
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Katliamda yaşamını yitirenler uğurlandı

 

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan ve sermaye devletine karşı öfkenin doruğa çıktığı kitlesel törenlerle uğurlandı.

12 Ekim

Mesut Mak ve Hacı Kıvrık’ın cenazeleri memleketlerine gönderilirken Berna Koç ve Ayşe Deniz İzmir’deki törenlerle uğurlandı. İlk tören Berna Koç için Konak Halkevi’nde düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan törende konuşmalar yapıldı, Berna Koç’tan bahsedildi. BDSP, DGB ve DEV-TEKSTİL’in de katıldığı anmada, Halkevleri adına Oya Ersoy, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP Milletvekili Musa Çam, Zeynep Altıok ve İzmir Barış Bloku adına Dr. Zeki Gül söz aldı. HDP Karşıyaka İlçe Yöneticisi olan Ayşe Deniz’in cenazesi de alındıktan sonra Doğançay Mezarlığı’na cenazeler defnedildi.

Tekin Aslan’ın cenazesi Kartal Cemevi önünden kaldırılarak Kartal Meydanı’na yapılan yürüyüşün ardından Tuzla Aydınlı Mezarlığı’na götürüldü. BDSP’nin de katıldığı cenaze uğurlama töreninde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da söz alırken Tekin Aslan’ın kurucularından olduğu İnşaat İşçileri Sendikası adına konuşmalar gerçekleştirildi.

HDP Gazipaşa İlçe Eşbaşkanı emekli öğretmen Niyazi Büyüksütçü, memleketi Bolu-Mudurnu’nun Sarıyar Köyü’nde dostları, yoldaşları ve yakınları tarafından yapılan törenle toprağa verildi. Anmaya aralarında DGB’lilerin ve Sosyalist Kamu Emekçileri’nin de bulunduğu yaklaşık 700 kişi katıldı.

İstanbul Dudullu’da toplanan öfkeli kitle, Ankara’da katledilen Vahdettin Özkan, Selim Örs, Ahmet Katurman ve Azize Onat için yürüyüş gerçekleştirerek, cenazelerini kaldırdı.

Katliamda hayatını yitiren Güney Doğan için Taşdelen Cemevi’nde anma yapıldıktan sonra aralarında Çekmeköy TOKİ Lisesi ve İTÜ öğrencilerinin de bulunduğu binlerce kişi cenazeyi Taşdelen Mezarlığı’nda uğurladı.

Fatma Esen’in cenazesi İstanbul Fatih’teki Kadınlar Pazarı’nda bulunan ERUH-DER önünde yapılan cenaze töreninden sonra, Gazi Mahallesi’ne getirildi. Gazi Cemevi’nin önünden yapılan yürüyüşle Gazi Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda anma yapılırken Eğitim Sen Adana Şube Başkanı, Tunus Halk Cephesi’nden Hamma Hamami, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve HDP Genel Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ söz aldı. Dilan Sarıkaya’ın cenazesi Kabasakal, Ercan Avcı ve katliam protesto eyleminde polisin katlettiği 3 buçuk yaşındaki Tevriz Dora’nın cenazeleri ise Küçükoba Mezarlığı’na defnedilmek üzere yola çıktı.

Katliamda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin cenazesi İstanbul Silivrikapı Mezarlığı’nda defnedilirken uğurlamaya binlerce kişi katıldı. Mezarlıktaki anmada Lami Özgen, Garo Paylan konuşma yaparken, Deli’nin Amcası Abdurrahim Deli “özgürlük için biz çok bedeller ödedik. Ama bu katliamı yapanlar da bedelini ödeyecek!” dedi.

Binali Korkmaz için İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Cemevi’nde Barış Anneleri’nin de aralarında bulunduğu birçok kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlenirken cenaze, Kanarya Mezarlığı’nda “Şehit namirin!” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Aycan Kaya, memleketi Batman’da defnedilirken, HDP yöneticisi Ziya Saygın Sivas’ta uğurlandı. Elif Kanlıoğlu Artvin Arhavi’de toprağa verildi. Urfa’nın Suruç ilçesinin Küçük Sergen Köyü’nde Başak Sidar ve Nurgül Çevik’in cenazesi için çok sayıda kişi toplandı.

Gökmen Dalmaç’ın cenazesi Trabzon Meydan İskenderpaşa Camii’nde uğurlandı.

11 Ekim

Adana Demir Yolu İşletme Müdürlüğü’nde kamu emekçisi olarak çalışan Rıdvan Akgün’ün cenazesi önce Diyarbakır’a daha sonra da memleketi Siirt’e karayolu ile götürüldü. Aralarında HDP’lilerin de bulunduğu yaklaşık 4 bin kişinin karşıladığı cenaze aile mezarlığı olan Şeyh Musa Mezarlığı’nda uğurlandı.

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Kübra Mollaoğlu’nu uğurlamak için Karacaahmet Mezarlığı’na yüründü. Yoldan geçen gericilerin laf atmasıyla kısa süreli arbede yaşanırken gericiler camiye kaçtılar. Mezarlığa gelindiğinde binlere ulaşan, aralarında BDSP’lilerin de olduğu kitle Mollaoğlu’nu uğurladı.

Devlet Demir Yolları’nda makinist olarak çalışan Bilgen Parlak için Kahta’nın Şeyhbaba Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Parlak’ın cenazesi Şeyhbaba Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

35 yaşındaki Ramazan Çalışkan’ın cenazesi ailesi tarafından yapılan teşhis sonrası Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Bursa’nın İnegöl ilçesi Huzur Mahallesi’ndeki merkez mezarlıkta toprağa verildi.

Üniversite öğrencisi Canberk Bakış, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde devlet demir yollarında çalışan evli 3 çocuk babası işçi 45 yaşındaki Fevzi Sert’in cenazesi, Adana’nın Kozan İlçesi’ne bağlı, Ayşehoca Mahallesi’ne getirildi. Fevzi Sert, götürüldüğü mahalle mezarlığına göz yaşları arasında toprağa verildi. Sert’in cenaze törenine İskenderun’dan mesai arkadaşları da katıldı.

İnşaat işçisi Nizamettin Bağcı Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Mütevelli köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Bağcı’yı uğurladıktan sonra köyde kurulan taziye çadırına geçildi. Taziye çadırında HDP Manisa Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, “savaş isteyenler belli, barış isteyenler de belli” derken Manisa Eğitim Sen Başkanı da “savaşa ortak olmayacağız” temelinde bir konuşma yaptı.

Sarıgül Tüylü’nün cenazesi için önce İstanbul Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde yüzlerce kişi toplandı. Ardından Sarıgül Tüylü’nün naaşı, Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Manisa Saruhanlı ilçesine bağlı Azimli köyüne gelen kitle, Emin Aydemir ve Resul Yanar’ı karşıladı. Mezarlık girişindeki jandarma ve polis yığınağı rağmen, cenazeler “Barışa uzanan eller kırılacak!” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız için de Çorlu Otogar'da saygı duruşu yapıldı, saygı duruşunda Enternasyonal Marşı çalındı. Daha sonra EMEP yöneticilerinin konuşmasının ardından Otogar Camiisi’nde kılınan namazdan sonra yeni mezarlığa gidildi. Burada da “Katil devlet hesap verecek!”, “Bize ölüm yok!” sloganlarıyla Adsız defnedildi.

Selçuk Üniversitesi Lojistik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Orhan Işıktaş’ın cenazesi Tarsus’a bağlı Çayboyu Mahallesi’ndeki mezarlıkta uğurlandı.

HDP İstanbul Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aycan Kaya, memleketi Batman’da toprağa verildi.

Hatay’da Necla Duran ve Ahmet Alkhadi’nin cenazelerini yüzlerce kişi uğurladı.

Ali Deniz, Maraş’ta ailesi, yakınları ve arkadaşları tarafından uğurlandı.

Sevim Şinik ile Mehmet Tevfik Dalgıç’ın cenazeleri Alanya’ya getirilerek Alanya Belediye Mezarlığı morguna götürüldü.


 
§