29 Kasım 2013
Sayı: KB 2013/46

Dinci-gerici iktidarın rant dalaşı kızışırken…
Dış politikada iflas derinleşiyor!
CHP “hizmete” hazırlanıyor...
2014 Bütçesi açıklandı...
Devletin KDK makyajı çabuk döküldü!
ODTÜ yolu, rant ve yerel seçimler!
Sermaye düzenini sel aldı
Öğretmenler Günü hediyesi: Gaz, cop ve tazyikli su!
Petrol-İş Sendikası’nı sorumluluğa davet ediyoruz!
Korozo işçileri: Sendika sendikalığını yapmalı!
MİB MYK Aralık ayı toplantısı...

Kıdem tazminatı sermayenin sofrasında...

Mısır’da “gösteri yasası”na karşı gösteriler
Anlaşma sağlandı!
Baskıcı ve gerici ablukayı dağıtmak için...
Emekçi kadınlar mücadeleyi büyütmeye çağırdı
25 Kasım’da kadınlar şiddete son dedi!
“Polis terörünün emrini verenleri yargılayın!”
İzmir’de Gezi duruşmaları
82 yıl sonra gelen ‘adalet’! 
Çare direniş!
Devlet tutsakları öldürmeye çalışıyor!
“İşçi sınıfının onurlu birliği için...”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Öğretmenler Günü hediyesi:
Gaz, cop ve tazyikli su!

 

KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri, “Meslek onurumuza ve haklarımıza sahip çıkmak, toplumsal yaşamda ve eğitimde yaşanan dayatmalara hayır demek için; 23 Kasım’da Ankara’dayız!” şiarıyla eylem yaptılar. Eğitimin ticarileşmesine, köleliğe ve gericiliğe dur diyen eğitim emekçileri, öğretmenler gününden bir gün önceye gelen eylemde hediye olarak, cop, gaz ve tazyikli suyla karşılandılar.

Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelen eğitim emekçileri Tandoğan Meydanı’nda eylem için buluştu. Her şube kendi pankartları ve sloganlarıyla toplanma alanında yerini aldı.

Eğitim emekçileri, toplanma alanına tüm şubelerin ulaşmasının ardından Kızılay yönüne doğru yürüyüşe başladı. En önde “AKP faşizmine teslim olmayacağız!” pankartı hemen arkasında “Meslek onuruma ve haklarıma sahip çıkıyorum!” pankartı taşındı. Bu pankartların ardından tüm şubeler kendi pankartlarıyla kortej oluşturdu. Beş bin eğitim emekçisi ve devrimci, ilerici güçler yolu trafiğe kapatarak, coşkulu sloganlarla Kızılay’a yürüdüler. Kürt illerinden gelen emekçilerin gözle görülür bir canlılığı, coşkusu ve renkliliği vardı.

Yürüyüş boyunca ses aracından eğitim emekçilerinin taleplerine dikkat çekilirken polisin RedHack operasyonu da teşhir edildi.

Emekçiye değil, hırsızlara barikat!

Emekçilerin oluşturduğu uzun kortejle yapılan yürüyüş, Kızılay girişinde çevik kuvvet ve TOMA barikatıyla kesildi. Polisin engeli ıslık, alkış ve sloganlarla protesto edildi. Burada uzun bir süre sloganlarla bekleyiş devam etti. Kızılay yönünden ve Güvenpark yönünden de barikatlarla önü kesilen eğitim emekçileri, oldukları yerde basın açıklaması yapmaya hazırlanırken, polis saldırısı başladı. Yoğun bir gazla saldırıya başlayan polis, Güvenpark girişini adeta gaz bulutuna boğdu. Göz gözü görmez hale gelen alanda birçok emekçi baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Polisin saldırısına sloganlarla karşılık veren emekçiler, ara sokaklara çekilerek taşlarla yanıt vermeyi sürdürdüler. Polis, gaz bulutu içerisinde boğulan eğitim emekçilerini copladı, gözaltına almak istedi. Yaşanan saldırıda gözaltılar engellenirken, polis ara sokaklarda apartman girişlerine de gaz atarak burada sıkıştırdıklarını gözaltına aldı.

Polisin saldırısı GMK Bulvarı üzerinden Demirtepe’ye kadar sürdü. Bir süre sonra emekçiler, tekrar Kızılay girişinde polis barikatı önünde biraraya geldi. Bir süre oturma eylemi yapan emekçiler, sloganlarla susmayacaklarını, hakları, onurları ve gelecekleri için direneceklerini haykırdılar. Son olarak Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız polis saldırısını teşhir eden ve eğitim emekçilerinin taleplerini ifade eden açıklamayı yaptı. Basın açıklamasının ardından eylem iradi olarak bitirildi.

Komünistler eylemde baskı ve gericiliği teşhir eden, devrim ve sosyalizm şiarlarını haykıran ve de eğitim emekçilerinin taleplerini içeren dövizler taşıdılar.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

Yatağan işçilerine polis saldırısı!

 

Yatağan enerji ve maden işçileri özelleştirme karşıtı eylemlerine devam ediyor. Sermaye hükümetinin özelleştirme politikalarına dikkat çekmek için AKP ilçe binaları önünde eylemlere başlayan işçilere yine polis saldırdı.

25 Kasım günü Muğla merkezde yapılan eylemin ardından işçiler 26 Kasım’da da Milas’taydı. AKP Milas İlçe Binası önünde eylem yapmak isteyen işçilere burada da polis saldırdı.

Saldırıya rağmen direnişin sloganlarla sürmesi üzerine polis geri adım atmak zorunda kaldı. Polis TOMA’yı AKP İlçe Binası önünden geri çekti.

İşçiler AKP Milas İlçe Binası önünde basın açıklaması yaparak, özelleştirme kararından geri dönülmesini istediler ve buna izin vermeyeceklerini yinelediler.

Eylemde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Dişe diş kana kan sattırmayız Erdoğan!”, “Geliyor geliyor genel grev geliyor!” sloganları sıklıkla haykırıldı.

Milaslı emekçiler balkonlardan tencere-tava çalarak işçilere destek verdi.

 

 

 

 

Amasra’da iş cinayeti

 

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında bir işçi 26 Kasım sabahı 01.00 sularında hayatını kaybetti.

Yerin 300 metre altında çalışan Ali Gümüştaş, kömür vagonlarını araçla çekerken kafasını ocağın içerisindeki demir direğe çarptı. Ağır yaralanan Gümüştaş, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Ocak çıkışında ambulansa alınan Gümüştaş ilk müdahalenin ardından Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gümüştaş hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 
§