11 Ekim 2013
Sayı: KB 2013/40

AKP paketlerinden kölelik dayatmaları ve polis devleti uygulamaları çıktı
AKP’nin ‘demokrasi paketi’...
Haziranları Ekimler’e taşımak için...
Ekim Devrimi’nin 96., Yeni Ekimler’in Partisi’nin 15. yılında...
İşçi ve emekçi iktidarı için saflara!
Ferit’in katili çürümüş düzendir!
Kadın istihdam paketi, esnek çalışma paketinin parçasıdır!
10. Çalışma Meclisi toplantısı gerçekleşti…
Sendikal harekette neden ve nasıl tasfiye?
Feniş’te mücadele kararlılıkla sürüyor!
“Hakkımızı alana kadar...”
Penti’de direniş bitti!
“Eylemlerimiz devam edecek!”
Ortak olan soruna temelden farklı yaklaşımlar
“Altın Şafak” ve Alman burjuvazisinin ikiyüzlülüğü...
AKP’nin ikiyüzlü mülteci politikası

Gençlik direnişe, 6 Kasım’da alanlara!

Gençlik hakları için direnişte...
Çocuklar şehre geri döndü...
Gezi tutsaklarından BİR-KAR’a...
Burcu Koçlu için eylem!
Zindanda baskılar sürüyor…
BİR-KAR’dan Gezi tutsağına…
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Çocuklar şehre geri döndü...

Bu sonbahar sıcak geçecek...

 

Bir kere sokaklara çıktık. Konuşmayı, avazımız çıktığı kadar bağırmayı öğrendik. Sokağın tadını aldık, özgürlüğün tadını... Bizleri ne gaz bombaları ne plastik mermileri ne de copları durdurabildi. 6 canımızı verdik de yine de yollara düştük. Üstelik daha öfkeliyiz.

Haziran Direnişi’nden önce ıslak, karanlık bir bodruma kapatılmıştık. Fakat sokaklara çıkarak özgürleştik. Ne istiyorduk? Özgürlük! Yaşam tarzımıza yapılan kaba müdahalelere karşı ayaklandık. Gelecek istiyorduk. Paralı eğitim ile eğitimin bir ayrıcalık haline gelmesine karşıydık, hayatlarımızı sınav salonlarında tüketmek istemiyorduk. 4+4+4 eğitim modeli ile bizi itaatkar ve ucuz iş gücü yapmak istemelerineydi isyanımız. Kentlerimizin, ormanlarımızın talanına karşı günlerce alanlardaydık. AKP’nin savaş politikalarını reddettik. Çünkü yeni Reyhanlı’lar yaşanmasını istemiyorduk, Amerikan askeri olmak, Suriye cephesine sürülmek istemiyorduk. Faşizme karşı omuz omuza barikatlardaydık. Dayanışmanın, tanımadığın biri tarafından düştüğün yerden ayağa kaldırılmanın ne demek olduğunu anladık. Katil polis, direnişin sokaklarında 6 arkadaşımızı aramızdan aldı. Erdoğan, “polis destan yazdı” diyerek yeni cinayetlerin önünü açtı.

Tribünlere yasak getirmek istediler, üniversitelere polis soktular, yurtları kameralarla donattılar, öğrencilerin burslarını kestiler, direnişe katılan liselileri soruşturmak için hafiyeliğe soyundular, lisede evliliğin önünü açtılar, geçme notunu 50’ye çıkardılar, devamsızlıkları 10 güne indirdiler... Haziran Direnişi’nin ruhunu tekrar o ıslak ve karanlık bodruma sokabilmek için ellerinden geleni yaptılar. Ama biz artık yemyeşil çimenlerdeyiz, engin kırlardayız. Asla o bodruma geri dönemeyiz, çünkü bir kere özgürlüğün tadını aldık. Geri dönersek mücadele ruhumuzu yitirir, ölürüz.

Ve sonbaharın ilk yaprağı düştü. İlk ayaklanan ODTÜ oldu. Türkiye de ODTÜ ile ayaklandı. Ardından Tuzluçayır’dan “devletin Alevisi” olmayacağız sesleri yükseldi. Ve Ahmet’i aramızdan aldıklarında sokaklar yangın yeri oldu.

Haziran’da en önde bizler vardık. Lise sıralarından direniş alanlarının yolunu tutan bizdik. Yaz boyunca soluklandık, güç topladık. Forumlarda mücadeleyi tartıştık. Şimdi AKP’nin Eylül korkusunun ne kadar haklı olduğunu göstermenin tam zamanı. Aldıkları önlemleri boşa çıkarmanın tam zamanı. Haziran Direnişi’nde en önde olan bizleri sokaktan uzak tutamayacaklarını gösterelim. Bunun için liselerimizde direnişi örgütleyelim, gençliğin dinamizmini mahallelerimizdeki forumlara taşıyalım. Sokağın sesini, barikatların ateşini okullarımıza yayalım. Gericiliğe, emperyalizme ve faşizme karşı çığlık olup, emekçileri, kadınları ve biz gençliği “öteki” yapanları boğalım. ODTÜ’de üniversiteliler direnişte şöyle diyordu: “Polislere söyleyin çocuklar şehre geri döndü!” Biz de hükümete sesleniyoruz: “Haziran ruhu ülkeye geri döndü!” Bu sonbahar sıcak geçecek!

(Liselilerin Sesi’nin Ekim 2013 tarihli 53. sayısından alınmıştır...)

 

 

 

 

DLB çalışmalarından...

 

Liseli gençliği direnişin safına çağıran Devrimci Liseliler Birliği, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Sarıgazi ve Gebze bölgelerinde devrimci liseli faaliyetini yükseltiyor.

“Gericiliğe, faşizme, emperyalizme karşı direnişe, özgürleşmeye!” şiarlı DLB afişlerini Avcılar merkez ve Marmara Caddesi üzerinde kullanan DLB’liler Esenyurt’ta Köyiçi Meydan ve civarını da DLB afişleriyle donattılar.

Sarıgazi DLB de zamanın ruhuna uygun biçimde, “Gericiliğe, faşizme, emperyalizme karşı; direnişe, özgürleşmeye!” şiarlarını liselilere ulaştırıyor, bu şiar altında mücadele konularını işlemeye devam ediyor.

Gebze DLB ise “Gericiliğe, faşizme, emperyalizme karşı direnişe özgürleşmeye! DLB” şiarlı afişleri Gebze merkez civarına, liselerin kenarlarına ve liselilerin geçiş güzergahlarına astı.

 

 

 

 

Abbasağa’da liseli forumu

 

Liseliler Abbasağa’da ikinci forumlarını 7 Ekim’de gerçekleştirdiler. Forum moderatörlerin belirlenmesi ile başladı. Ardından geçtiğimiz hafta belirlenmiş olan gündemler aktarıldı. Bu kapsamda ilk olarak Berkin Elvan için bir eylem yapıp yapmama tartışıldı.

Yapılan tartışmalar sonucunda forum alanından Kartal heykeline kadar bir yürüyüş gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Forum alanında “Diren Berkin liseliler seninle! Abbasağa Liseli Forumu” yazan pankart hazırlandı. Ardından da sloganlarla yürüyüş başladı. Kartal heykeli önünde forum adına bir konuşma yapıldı.

Berkin Elvan için gerçekleştirilen yürüyüşün ardından foruma devam edildi. İlk olarak direnişteki Kazova işçileri üzerine konuşuldu. Yapılan tartışmalar sonucunda Abbasağa Liseli Forumu’nun Kazova Direnişi’nin yanında olduğunu ifade eden bir açıklamanın kaleme alınması ve bunun sosyal medyada yaygınlaştırılması kararlaştırıldı. Ardından diğer bir gündem olan liselerde yaşanan baskılara karşı ses çıkarma-alkış eylemi üzerine konuşuldu. Bu eylemi gerçekleştiren bir lise deneyimlerini paylaştı. Yapılan tartışmalar sonucunda imkan olan okullarda bu eylemin gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Forum kapsamında meslek liselerinde yaşanan sorunlar ve staj sömürüsü üzerine de tartışmalar gerçekleştirildi. Ayrıca havaların soğumasından kaynaklı forum için uygun bir kapalı mekanın araştırılması konuşuldu.

Liselilerin Sesi / İstanbul

 
§