6 Eylül 2013
Sayı: KB 2013/35

 Kızıl Bayrak'tan
Suriye’den kanlı ellerinizi çekin!
ABD saldırıda kararlı ancak yalnız kalmak istemiyor!
Burjuvazinin savaş borazanı: Medya!
Baskı ve zorbalığa geçit vermeyelim!
12 Eylül düzeni devrimle yıkılacak!
Müzakere aldatmacasına karşı…
1 Eylül savaş çığırtkanlarına uyarı oldu!
Bürokrat istifa
etti! Yaşasın bürokrasi!
Bürokratlar defolsun sendikalar bizimdir
“Grev gözcülüğünden”
grev kırıcılığına...
Türk Metal’in “huzurevi” vurgunu bozuldu
MİB MYK Eylül Toplantısı...
Savaş, anti-emperyalist mücadele ve Partimizin programı/2
Haziran Direnişi, reformist sol ve
devrimci sorumluluklar- Alper Suat
Forumlarda savaş değil, halkların kardeşliği haykırıldı

Mamak Kültür-Sanat Festivali 10. yılında...

Düzenin kâbuslarını
gerçeğe çevirelim!
Kayıt döneminde mücadele çağrısı!
Kadına yönelik şiddet
artarak devam ediyor!
“Gün hesap sorma,
yarınlarımız için mücadele günüdür!”
Ortadoğu’dan dünyanın dört bir yanına, bir çığlık büyüyor!
“Gezi Parkı tutsaklarına özgürlük!”
Gezi tutsaklarından mektup...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kayıt döneminde mücadele çağrısı!

 

Kayıt döneminin başlamasıyla birlikte Ekim Gençliği’nin üniversitelerde yürüttüğü çalışmalar hızlanarak devam ediyor. Ekim Gençliği açtığı standlarla gençliğe mücadele çağrısı yaparken karşılaştıkları ÖGB saldırılarına ve üniversite yönetimlerinin tehditlerine karşı devrimci faaliyetini sürdürmeye devam ediyor.

Ankara

Kayıt dönemlerinin başlamasına kısa bir zaman kala bir araya gelen Ankara Ekim Gençliği okurları derginin yeni sayısını ve yeni dönemde üniversitelerde yürütülecek mücadelenin biçimini tartıştı.

Yeni dönemle birlikte gençliği bekleyen sorunlar ve mücadelenin ihtiyaçları çerçevesinde bir dizi tartışma yürütülen toplantıda, örgütlenmenin önemi vurgulanarak yeni döneme dair pratik planlamalar yapıldı.

Kayıt haftası öncesinde 31 Ağustos günü Yüksel Caddesi’nde açılan standla Ekim Gençliği dergisi ve Kızıl Bayrak gazetesi emekçilere ve öğrencilere ulaştırıldı. Standda gerçekleştirilen sohbetlerle yeni dönemde üniversitelere yerleştirilecek polislerin, devletin öğrencileri sindirme ve bastırma politikalarından biri olduğuna vurgu yapılarak mücadele çağrısı yükseltildi.

Genç komünistler, kayıt haftasının başlamasıyla birlikte Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve ODTÜ’de açtıkları standlarda dağıttıkları bildirileri, dergi ve gazeteleri kayıt yaptıran öğrencilere ulaştırırken okul çevrelerine ve Kızılay’a astıkları afişlerle de gençliği direnişe çağırdı.

Hacettepe Üniversitesi’nin duvarlarına afiş asarken ÖGB’lerin afişleri yırtmak istemesi üzerine durumu ajitasyonlarla teşhir eden genç komünistler çevredekiler tarafından da sahiplenilerek faaliyetlerine devam etti.

Ankara Üniversitesi’nde kayıt çalışması yapmaya gidenler ise ÖGB ordusu ile karşılandı. İçeri dahi alınmayan devrimci ve ilerici öğrenciler bildiri ve broşürlerini kapıda dağıttılar.

Hacettepe’de ailelerin yoksulluklarından yararlanarak cemaat yurtlarına kayıt için çağrı yapan AGD’liler devrimci ve ilerici güçlerin müdahalesiyle kayıt yerinden uzaklaşmak zorunda kaldılar.

ODTÜ’de de dinci gruplar üniversiteden uzaklaştırıldı. Ekim Gençliği burada da kayıt faaliyetlerine devam ederken yazılamalar yaptı ve pankartlar astı.

İstanbul

İstanbul Ekim Gençliği de İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi önünde hafta boyunca açtıkları stantlarda ve astıkları afiş ve stickerlarla direniş çağrısını yükseltti.

Açılan stantlarda emperyalist savaş ve saldırganlığın faturasının emekçilere ve öğrencilere çıkarılmasına karşı Haziran Direnişi ruhuyla okullarda mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. Gençliğin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda uzun sohbetler edildi ve gençliğin mücadeledeki etkin rolü üzerine konuşuldu. “Gençlik direnişe!” şiarıyla hazırlanan el ilanlarının dağıtımı ile gençliğe dayatılan geleceksizliğe, okulların ticarethaneye öğrencilerin müşteriye çevrilmesine ve son dönemde okullara polislerin yerleştirilmesine karşı mücadele çağrısında bulunuldu.

Okul önlerinde açılan standlarda gazete, dergi ve kitap satışlarının yanı sıra bildiriler dağıtılarak öğrencilerle ve aileleriyle birebir konuşmalar gerçekleştirdi. Beyazıt’ta bulunan bütün fakültelerin çevresi afiş ve stickerlarla donatılarak geçlik direnişe çağrıldı. Okul çevrelerinin yanı sıra gençliğin yoğun olarak kullandığı Taksim’de de afişler yoğun olarak kullanıldı.

İstanbul Üniversitesi önünde daha şimdiden polisin yaptığı yığınak önümüzdeki süreçte gençliğin karşılaşacağı baskıya da işaret ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü önünde de stand açıldı. Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) kampüs içerisinde varlıklarını hissettirerek tacizkar tutumlarını devam ettirdiler.

Cemaatlerin yanı sıra polis de “Emniyetle Birlikte Rehberlik Uygulamaları!” pankartıyla okul içinde stand kurarak öğrencilerle ve aileleriyle ilişki kurmaya çalıştı.

İzmir

Buca’da Dokuz Eylül Üniveristesi’nin kampüsleri etrafına ve Bornova’da Ege Üniversitesi kampüsü ile metro hattına “Gençlik direnişe!” şiarlı afişler yapıldı.

2-6 Eylül tarihleri arası devam edecek olan kayıtlar için genç komünistler Ege Üniversitesi’nde yeni döneme hazırlık için kayıt masası açtı. Kayıt masasında Kızıl Bayrak, Ekim Gençliği ve Toplumcu Eksen satışı yapıldı. Ekim Gençliği’nin “Gençlik direnişe!” şiarlı broşürleri dağıtıldı.

Aynı zamanda Gezi Direnişi sürecinde üretilen müzikler çalındı. Masa etrafına Gezi Direnişi’nin görüntülerinin olduğu bir sergi yapıldı. Gezi Direnişi sürecinden sonra tutuklanan Ekim Gençliği okurları ve BDSP’lilerin fotoğrafları yer aldı.

Öte yandan, polis yetkileri ile donatılmış özel yetkili güvenlik birimleri de kampüste yerini almıştı. ÖGB’ler “Güvenli gençlik, güvenli gelecek” adı altında devrimci ve ilerici öğrencileri karalayan bir broşür dağıttılar.

Ege Üniversitesi içinde “Gençlik direnişe!” şiarlı afişler ile Gündoğdu Dayanışma Platformu’nun Gezi tutsaklarının 10 Eylül’deki duruşmasına çağıran afişleri yaygın şekilde yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ÖGB’lerin standları dağıtmak istemesine karşı stand açan Ekim Gençliği, Devrimci Öğrenci Birliği ile Dev-Genç’li öğrenciler stand açmanın meşru olduğunu söyleyerek geri adım atmadılar. ÖGB’lerin saldırısı karşısında devrimci öğrenciler ortak stant açarak ve saldırıyı teşhir ederek faaliyetlerini sürdürdüler. Bunun üzerine dekan ve sekreteri gelerek stand açmanın yasak olduğunu söylediler, fakat öğrenciler geri adım atmayınca da tehditler savurarak gitmek zorunda kaldılar.

Dağıtımlarına devam eden öğrencilere çevreden de devrimci öğrenciler destek verdi.

ÖGB’lerin saldırması ile standlar dağıtılırken orada olan TKP’li Öğrenciler ve Gençlik Muhalefeti olayı seyretmekle yetindiler. Bu çevreler sabah gelip stand açmak istemişler fakat okul yönetimi izin vermeyince standlarını kaldırmışlardır. Nitekim bu durum okul yönetimim tarafından devrimci öğrencilere karşı kullanılmıştır.

Ekim Gençliği /Ankara-İzmir-İstanbu


 
§