16 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/32

 Kızıl Bayrak'tan
Büyük fırtınalar kaçınılmazdır!
Korkudan polis rejimini tahkim ediyorlar!
İşgal senaryoları da tutmayacak!
Rojava halkı karşı-devrimci koalisyonun hedefinde!
Yerel seçimlerde oylar sandığa değil barikatlara!
Rantsal dönüşümde engel tanımıyorlar
Taksim Dayanışması ve direniş
Kılıç’tan taraftarlara ve üniversitelilere tehdit!
“Burcu Koçlu’ya özgürlük!”
Cinayet şebekesi katliamlara doymuyor...
Aliağa ölüm kusuyor...
MİB MYK Ağustos ayı toplantısı…
Türk Metal Arçelik işçilerini fişlemiş!
“Festivalimiz 10 yılın birikimiyle, direnişi büyütme hedefiyle örgütleniyor!”
Mamak’ta festival hazırlıkları yoğunlaşıyor...
Gelin canlar bir olalım, haklarımız ve geleceğimiz için mücadele edelim!

Temel Demirer’le Ekim Gençliği Yaz Kampı’nda konuştuk...

AKP hükümeti ve Memur-Sen sefalette anlaştılar!
YÖK askerlik krizini “çözdü”
Çocuklarımızı kapitalistlere hibe etmeyeceğiz!
Suriye’de kirli savaş en çok kadını vuruyor!
Mısır’da meydanlar boşaltıldı, gerginlik sürüyor...
Rojava’ya destek eylemleri
“Çocuğumu istiyorum” da yalan çıktı!
Habip yoldaş zindanlarda da bize ışık tutuyor!
Devrimci sınıf faaliyetlerinden...
Misak Manuşyan...
“Her gerçek şair gibi devrimci”: Federico Garcia Lorca!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Devrimci sınıf faaliyetlerinden...

 

Haziran Direnişi’nden sonra tutuklanan sınıf devrimcisi hasta tutsak “Burcu Koçlu ve direnişçilere özgürlük” talebiyle birçok mahallede faaliyetler yürütülüyor.

Sınıf devrimcileri yaptıkları faaliyetlerle haftanın gündemleriyle mücadele çağrısını işçi ve emekçilere taşıdılar.

Ümraniye

Sınıf devrimcileri, İstanbul Madeni Eşya Sanatkarlari Sitesi (İMES) A Kapısı’nda her hafta düzenli olarak yapılan Kızıl Bayrak gazetesinin satışı işe giriş saatinde gerçekleşti. Konuşmalar eşliğinde yapılan satışta işçiler sokağa, eyleme, mücadeleye çağrıldı.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan siyasal gelişmelere yönelik işçi ve emekçileri mücadeleye çağıran ozalitler yapıldı. Rojova’da Kürt halkına yönelik girişilen kirli savaşa karşın “Rojava’da mücadele sürüyor... Kirli savaşa karşı Kürt halkıyla dayanışmaya!” şiarlı ozalit Sultanbeyli, Sarıgazi, Dudullu ve İMES’e yapıldı.

Çetelerin devrimcilere yönelik saldırılarına karşı “Gülsuyu’nda devrimcilere çete saldırısı... Devlet-polis-çete işbirliğini dağıtalım, mücadeleyi yükseltelim!” şiarlı ozalitler de Sultanbeyli, Sarıgazi, Dudullu ve İMES’te yapıldı.

Gezi Direnişi’ni boğmak amacıyla devreye sokulan devrimci ve ilericilere yönelik tutuklama terörü sırasında İzmir’de tutuklanan hasta tutsak Burcu Koçlu için “Yaşasın Haziran Direnişimiz... Sınıf devrimcisi hasta tutsak Burcu Koçlu’ya özgürlük!” şiarlı ozalitler Sultanbeyli, Sarıgazi, Dudullu ve İMES’te yapıldı.

Sarıgazi

Hapishane koşullarında yaşaması olanaksız olan sınıf devrimcisi Burcu Koçlu için BDSP tarafından Sarıgazi Meydanı’nda bildiri dağıtımı yapıldı. “Gezi Direnişi’nin hasta tutsağı Burcu Koçlu derhal serbest bırakılsın” şiarlı bildiri dağıtımında, Burcu ile birlikte diğer Gezi tutsakları ve tüm hasta tutsakların serbest bırakılması için işçi ve emekçilerin bulundukları alanları eylem alanlarına çevirme çağrısı yapıldı.

Kartal

Kartal’da sınıf devrimcileri hafta boyunca açtıkları standlarla Kızıl Bayrak gazetesini ve Eksen Yayıncılık kitaplarını Kartallı işçi ve emekçilere ulaştırdı.

Bankalar Caddesi’nde Kızıl Bayrak gazetesinin militan satışını gerçekleştiren sınıf devrimcileri, ajitasyonlarla Rojava’daki kirli savaşa karşı Kürt halkıyla dayanışmaya çağırdı.

Akşam saatlerinde geleneksel olarak yapılan Kartal Festivali’nde stand açıldı. “Kızıl Bayrak”, “Direnişin sesi kizilbayrak.net” yazılı pankartların açıldığı standda Kızıl Bayrak gazetesi, Liselilerin Sesi dergisi ve özel sayısı, Metal İşçileri Bülteni ve Eksen Yayıncılık kitaplarının satışı gerçekleştirildi. Gazetenin birçok emekçiye ulaştırıldığı çalışma esnasında, birçok emekçi ile Gezi Direnişi ve tutsakları, Rojava ve güncel meseleler üzerine sohbetler edildi.

GOP

Haziran Direnişi’nden sonra tutuklanan sınıf devrimcisi hasta tutsak Burcu Koçlu ve direnişçiler için özgürlük talebiyle birçok mahallede faaliyetler yürütüldü. Gülsuyu Mahallesi’nde uyuşturucu satan çetelerin devrimcilere ve halka saldırısı da teşhir edildi. Bu kapsamda Gazi Mahallesi, Gaziosmanpaşa merkez ve Emek Sokak’ta “Burcu Koçlu’ya özgürlük!” ve “Çete-Polis-Devlet işbirliğine karşı mücadeleye!” üst başlıklı ozalitler asıldı. “Direnen halklar kazanacak!” başlıklı ozalitlerle ise işçi emekçiler Rojava halkıyla dayanışmaya çağrıldı.

Gazi Mahallesi ve Karadeniz Mahallesi’nde ise Kızıl Bayrak gazetesi emekçilere ulaştırıldı. Hafta başından itibaren de birçok metal işkolunda yer alan fabrikaya Metal İşçileri Bülteni dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtımlar sırasında birçok işçiyle fabrika gündemleri üzerine sohbetler edildi.

Kızıl Bayrak / Ümraniye-GOP-Kartal-Sarıgazi


 

 

İHD’den işçilere destek

 

İnsan Hakları Derneği (İHD), işten atılan Enerji Sen üyelerine destek vermek için 13 Ağustos günü BEDAŞ önünde işçilerle birlikte eylem yaptı.

Eylemde açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, çalışmanın bir hak olduğunu ifade etti. İşten atılan işçilere polisin biber gazıyla, plastik-boyalı mermiyle, tazyikli su ve copla saldırdığını söyledi. Bu süreçte BEDAŞ işçilerinin yanında olduklarını ve her zaman da yanında yer alacaklarını belirterek basın açıklamasını yapmak üzere sözü Osman Özkan’a bıraktı.

Özkan basın açıklamasında şunları söyledi: “Uluslararası ve yerli sermaye çevrelerinin ve işverenlerin desteği ile bugünkü siyasi iktidar tarafından işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldıran SSGSS yasası, torba yasalar, sendikalar yasası ve 4857 sayılı iş yasası ile iş cinayetlerini önleyeceği düşünülen, bazı maddeleri ertelenen 6331 sayılı işçi sağlığı ve işçi güvenliği yasasının meclisten geçirilmesi ve uygulamasıyla da işten atmaların ve iş cinayetlerinin önü açılmış, ülke işverenler için ucuz ve güvensiz iş gücü cennetine dönüştürülürken emekçiler açısından her geçen gün cehenneme ve mezbahaya dönüşmüştür.”

Ayrıca, işçilerin grev hakkının çeşitli yollarla bertaraf edilmeye çalışıldığı ve işten atmalarla yoksulluğa ve sefalete mahkum edilerek, ihtiyaçlarını karşılayamaz, dolayısıyla yaşamlarını sürdüremez hale getirildikleri belirtildi.

Enerji Sen Genel Sekreteri Alişan Doğan ise, İHD’nin verdiği desteğe teşekkür etti.

Eylem, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “BEDAŞ işçileri yanlız değildir!”, “İnsan haklarıyla insandır!” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbu


 

 

Haramidere’de direniş sürüyor

 

Hakları ve gelecekleri için sendikal örgütlenme mücadelesine adım attıktan sonra işten atma saldırısıyla karşılaşan Yurtiçi Kargo işçilerinin direnişi devam ediyor. Sendikasızlaştırma ve işten atma saldırılarına karşı 2013 yılının Ocak ayından itibaren çeşitli illerde başlayan direnişler şu anda sadece Esenyurt Namık Kemal Mahallesi’nde kurulu bulunan Esenyurt Haramidere Transfer Merkezi önünde devam ediyor. Konya, Ankara, Kadıköy ve Çayırova’daki direnişleri noktalayan DİSK/Nakliyat-İş Sendikası, sendikal örgütlenme mücadelesine devam etse de kazanıma henüz uzak bir noktada.

Esenyurt Haramidere’de direnişlerini sürdüren işçilerin tüm dikkati ise işe iade davasının sonucuna odaklanmış durumda. Önümüzdeki ay gerçekleşecek ikinci duruşmayı bekleyen işçiler sendika düşmanlığına geçit vermeyeceklerini dile getiriyorlar.

Diğer yandan, Nakliyat-İş Sendikası’nın MNG Kargo’daki sendikal örgütlenme mücadelesi de kararlılıkla devam ediyor.

 
§