16 Ağustos 2013
Sayı: KB 2013/32

 Kızıl Bayrak'tan
Büyük fırtınalar kaçınılmazdır!
Korkudan polis rejimini tahkim ediyorlar!
İşgal senaryoları da tutmayacak!
Rojava halkı karşı-devrimci koalisyonun hedefinde!
Yerel seçimlerde oylar sandığa değil barikatlara!
Rantsal dönüşümde engel tanımıyorlar
Taksim Dayanışması ve direniş
Kılıç’tan taraftarlara ve üniversitelilere tehdit!
“Burcu Koçlu’ya özgürlük!”
Cinayet şebekesi katliamlara doymuyor...
Aliağa ölüm kusuyor...
MİB MYK Ağustos ayı toplantısı…
Türk Metal Arçelik işçilerini fişlemiş!
“Festivalimiz 10 yılın birikimiyle, direnişi büyütme hedefiyle örgütleniyor!”
Mamak’ta festival hazırlıkları yoğunlaşıyor...
Gelin canlar bir olalım, haklarımız ve geleceğimiz için mücadele edelim!

Temel Demirer’le Ekim Gençliği Yaz Kampı’nda konuştuk...

AKP hükümeti ve Memur-Sen sefalette anlaştılar!
YÖK askerlik krizini “çözdü”
Çocuklarımızı kapitalistlere hibe etmeyeceğiz!
Suriye’de kirli savaş en çok kadını vuruyor!
Mısır’da meydanlar boşaltıldı, gerginlik sürüyor...
Rojava’ya destek eylemleri
“Çocuğumu istiyorum” da yalan çıktı!
Habip yoldaş zindanlarda da bize ışık tutuyor!
Devrimci sınıf faaliyetlerinden...
Misak Manuşyan...
“Her gerçek şair gibi devrimci”: Federico Garcia Lorca!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mamak’ta festival hazırlıkları yoğunlaşıyor...

 

10. Mamak Kültür Sanat Festivali’nin programı bugün gelinen noktada kesinleşmiş durumda. 23-24-25 Ağustos günlerinde akşam saatlerinde gerçekleşecek festivale katılacak sanatçılar belli olurken, Gezi Direnişi’ne dair kurulacak kürsü ve 19 Ağustos’tan itibaren başlayacak olan atölye çalışmalarına dair ise hazırlıklar sürüyor.

Direnişin ve kavganın türküleri söylenecek

23 Ağustos günü için Ezgi Saykan, Ersin Perçin ve Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu’nun müziklerinin yanı sıra Mehmet Özer de şiirleriyle Festival’de yer alacak. İlk gün için Mamak Kültür Sanat Festivalleri’nin 10 yıllık deneyimine dair de bir belgesel gösterimi yapılacak. Bununla birlikte Ve Sanat Tiyatro Topluluğu da genel olarak işçilerin yaşamlarına, sorunlarına dair, özelde de Gezi Direnişi’ne dair kısa bir gösteri gerçekleştirecek.

24 Ağustos günü ise Gezi Direnişi’ne dair bir kürsü kurulacak. Kürsüde, direnişte ön planda yer alan ilerici kurumlara, örgütlere, forum inisiyatiflerine, şehit ve tutsak ailelerine söz verilerek Gezi Direnişi’nin kazanımları ve önümüzdeki sürece dair bir forum oluşturulacak. Bununla birlikte, ikinci güne Ümmüşen ve Erdal Beyazgül ezgileriyle coşku katacak.

25 Ağustos’ta ise Grup Abdal, Barış Çetin ve Burhan Merevan Akşahin’in türküleriyle festival sonlanacak.

Atölye çalışmaları 19 Ağustos’ta başlayacak

Bu programa ek olarak 19 Ağustos’tan itibaren hazırlanacak atölye çalışmalarıyla devrimci kültür sanat faaliyetinin daha geniş çevrelere yayılması için bir adım atılmış olacak. 1 hafta boyunca Tek Mezar Hacı Bektaş Veli Parkı’nda çeşitli halk dansları, resim, ebru, seramik-heykel, felsefe ve müzik atölyeleri düzenlenecek.

21 Ağustos günü işçilerin sorunları, kıdem tazminatı, taşeronlaştırma, sendikal haklar üzerine bir forum gerçekleştirilecek.

22 Ağustos akşamı da gençliğin sorunları, sınavlar, eğitim sistemi, işsizlik, yozlaşma, bireyselleşme ve bunlarla mücadele üzerine bir sunum-söyleşi gerçekleştirilecek.

Mamak’ın dört bir köşesinde festival çalışması

Program bu şekilde oluşurken Mamak İşçi Kültür Evi çalışanları da festival çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor.

Ege Mahallesi’nden Tuzluçayır’a tüm Mamak “Barikatın türküsü bizi çağırıyor… Sanatın dili devrim diyor!” şiarlı festival afişleriyle donatılırken, yapılan ev ziyaretlerinde de gençler, kadınlar, işçiler 10. yılında festivali beraber örgütlemeye çağrılıyor.

Festival çalışanlarına yapılan tacizlere karşı da, emekçiler festivali ve İşçi Kültür Evi çalışanlarını sahipleniyor. Genel olarak yapılan sohbetlerde Mamak’taki direnişin parçalı ve dağınık tablosundan şikayet eden emekçilerle direnişi nasıl güçlendirmek gerektiğine, direnişin gelmiş olduğu noktada festivalin önemine ve festivalin hedeflerine dair sohbetler gerçekleştirildi.

Özellikle Ergenekon davası, çözüm süreci, Rojava ve Suriye başlıklarına dair tartışmalar yapıldı. Devletin Kürtlere haklarını vermediği ve vermek gibi bir amacının da olmadığı vurgulanırken, Kürtlerin hakları için Kürt-Türk ortak mücadele yürütülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca Ergenekon davasında tutuklananların, AKP öncesi süreçte devletin içinde belli yerlere gelmiş, sermaye düzeninin korunmasıyla görevli ve devrimcilerin katledilmesinde işbirlikçilik yapmış çeteler olduğu teşhir edildi.

İlerleyen günlerde de siyasi gündem toplantıları, atölye kayıtları ve bülten dağıtımlarıyla festival çalışması yoğunlaşarak sürecek.

Kızıl Bayrak / Mamak

 

 

 

 

Mamak’ta festival toplantısı

 

Mamak İşçi Kültür Evi, festival hazırlıklarına 11 Ağustos’ta gerçekleştirdiği toplantıyla devam etti.

Festival hazırlıkları kapsamında yapılan toplantıda programın son hali netleşirken, son bir haftada yapılanlar değerlendirildi. Bunun dışında önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar, özelde atölye çalışmalarının, bülten dağıtımlarının, program afişlerinin; sanatçılar, aydınlar, ilerici kurum ve basınla kurulacak ilişkilerin planlaması yapıldı.

Pratik işlerin planlanmasının dışında gençlik hareketi ve gençliğin mücadelesi üzerine yapılacak söyleşi öncesinde neler yapılabileceği de tartışıldı. Bu doğrultuda 22 Ağustos günü yapılacak söyleşiden önce 14 Ağustos’ta bir toplantı yaparak liseli, üniversiteli, işçi gençlikle gündemlerin tartışılması kararlaştırıldı.

Ayrıca kadın sorunu ve emekçi kadınların mücadelesi üzerine de 17 Ağustos günü bir toplantı gerçekleştirilmesine karar verildi.

Bütün bu başlıkların, durgunlaşan Haziran Direnişi sürecine yön verme ve yeni patlamalara hazırlanma ekseninde tartışılması gerektiği vurgulandı.

İşçi Kültür Evi atölyelerde özgürleşmeye çağırıyor

Toplantıda yapılan planlamalar doğrultusunda, festival için hazırlanan bültenlerin dağıtımlarına başlandı. Bu çerçevede Tuzluçayır’da yaygın bir çalışma yürütülürken Şirintepe’de de Kızıl Bayrak satışları gerçekleştirildi.

Mamaklı emekçiler festivale çağrılırken özellikle Kürt halkına Rojava’da yapılan saldırılarla ilgili ön açıcı tartışmalar yapıldı. Kürt sorunu üzerine bu bölgede genel olarak resmi ideolojinin yaratmış olduğu önyargıları kırmak adına anlamlı sohbetler gerçekleştirildi.

Ayrıca yüz yüze gelinen emekçiler, öğrenciler atölye çalışmalarına çağrıldı. Sanatsal faaliyetin özgürleştirici yanı vurgulanırken 19 Ağustos’ta başlayacak atölyelere gençliğin ilgisinin yoğun olacağı görüldü.

Kızıl Bayrak / Ankara


 
§