8 Şubat 2013
Sayı: KB 2013/06

 Kızıl Bayrak'tan
İsrail’in Suriye’ye saldırısı ve bölgesel taşeronların kanlı ortaklığı
İlerici muhalif lider
Şükri Belayid katledildi
Devlet terörü tırmanıyor, hak ve özgürlükler gasp ediliyor
Faşist baskı ve devlet terörünü meşrulaştıramazsınız!
Yeni yargı düzenlemeleri tüm iktidarı “Başkan”ın elinde toplamayı amaçlıyor!
Karayollarında özelleştirme saldırısı
ve gerçekler!
Kapitalizm her zaman ve her yerde öldürür! Kapitalizmi öldürelim!
Taral Makina’da sendikalaşma
ve işten atma
Türk Metal: Hiç şüpheniz olmasın!
BDSP’den kurultay deklarasyonu
Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile konuştuk
MİB MYK Şubat ayı toplantısı

Kadın sorunu ve toplumsal devrim H. Fırat

Kadının kurtuluşu sosyalist işçi-emekçi iktidarında!

Tarihsel ve sınıfsal özüyle 8 Mart

Sınıf devrimcilerinden
“kadın sorunu ve 8 Mart” panelleri
1789 Fransız burjuva devrimi ve kadın hareketleri
Münih Güvenlik Konferansı notları
Mısır’da devrimci süreç! / S. Eren
Kerberos’un adı Blackwater olursa
güneş ölüme doğar!
“Kanlı Pazar” 16 Şubat 1969
“Yeni YÖK Yasası”
parça parça hayata geçiriliyor
Liseliler Devrim Okulları’nda buluştu
Asistan eylemlerine panoramik bir bakış
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

BDSP’den kurultay deklarasyonu

 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), bahar döneminde örgütleyeceği işçi kurultaylarının deklarasyonunu yaptı.

İskanbul

BDSP, 5 Şubat günü gerçekleştirdiği basın toplantısı ile bahar döneminde İstanbul’da düzenleyeceği işçi kurultayının amaçlarını açıkladı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında salona “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı’na!” şiarlı pankart asıldı.

Basın açıklamasına, kurultayın içinden geçilen süreçle birlikte değerlendirilmesi gerekildiği belirtilerek başlandı. Açıklamada, bir dizi Ortadoğu ülkesini hedef alan emperyalist saldırganlığa değinilerek Türkiye’nin bu süreçte üstlendiği taşeronluk vurgulandı. Türk sermaye devletinin dışarda emperyalistlerin hizmetinde işgal politikalarına hizmet ederken içerde de işçileri, emekçileri ve  Kürt halkının özgürlük mücadelesini hedef alan saldırılarının tırmandığı ifade edildi. “Müzakere” sürecine de değinilerek, sermaye devletinin Kürt halkının mücadelesini tasfiye etmek için bu tarz manevraları devreye soktuğu söylendi.

Sokakta yükselen mücadeleye dikkat çekilen açıklamada, işçi kurultayının bu baskı ve saldırı politikalarına, emperyalist saldırganlığa ve Kürt halkının mücadelesine ilişkin devrimci sınıf tutumunu ifade etmek için toplandığı vurgulandı.

Açılış konuşmasının ardından “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı” deklarasyonu okundu.

Deklarasyonun okunmasından sonra, kurultayın amacına uygun bir içerikle gerçekleşebilmesi için sınıf devrimcilerine çok iş düştüğü, sanayi havzalarında, fabrikalarda sınıf mücadelesi için daha çok çaba harcanacağı ifade edilerek basın toplantısı bitirildi.

Ankara

Sınıf devrimcilerinin Türkiye'nin birçok sanayi havzasında ve kentinde yapılacağını ilan ettiği “İşçilerin birliği halkların kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı” çağrısına sermayenin başkentinden cevap veren devrimci işçiler 6 Şubat günü gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile 7 Nisan günü Ankara'da yapılacak kurultayın amaçlarını kamuoyu ile paylaştılar.

Birleşik Metal-İş Anadolu Şubesi’nde yapılan basın toplantısının öncesinde Ankara polisinin sendika çalışanlarını arayarak bilgi almak istemesi devrimci faaliyetten duyulan derin rahatsızlığın bir örneği daha olurken basın toplantısı çağrısına karşılık veren basın emekçisi ve işçilere kurultay anlatıldı.

Sınıfı politikleştirmek hedefi ile gündeme gelen kurultayın çalışmalarının 1 ay öncesinden başladığını söyleyen Kurultay Hazırlık Komitesi sözcüsü bu kapsamda yapılan çalışmaları aktardı. Anket çalışması ile işçi ve emekçilerin nabzının ölçüldüğü ve mümkün olan her yerel ve havzada kurultay hazırlık birimlerinin oluşturulduğu belirtildi. Daha sonra Ankara İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi adına hazırlanan deklarasyon metni okundu.

Okunan deklarasyonda kurultayın ana gündemlerinin içerde-dışarda savaş ve saldırganlık olduğunun altı çizildi. İşçi ve emekçilerin birliği ve halkların kardeşliği bilincini geliştirmek için atılan bir adım olan kurultayın amacının “burjuvazi tarafından işçilerin arasına ekilen düşmanlık tohumlarını ve önyargı duvarlarını yıkmak” aynı zamanda “emperyalistler ve uşaklarına karşı mücadele çağrısını yükseltemek” olduğu vurgulandı.

Kurultaya dair sorulan soruların cevaplandığı basın toplantısı kurultayın güçlendirme çağrısı ile sona erdi.

Kayseri

Kayseri’de toplantı yapan öncü işçiler “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı”nın politik arka planını tartıştılar. Ayrıca öncü işçilerden oluşan Kurultay Hazırlık Komitesi’ni oluşturdular. Kurultay çağrısını işçi ve emekçilerine duyurmak için basın açıklaması yapmayı kararlaştırdılar.

Kurultay Hazırlık Komitesi’nin işçi ve emekçileri kurultaya çağıran açıklamasında şunlar söylendi: Bizler Kayseri Organize Sanayi cehenneminde ve karayollarında çalışan öncü işçiler olarak “İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayı”nı toplayacağız. Yapacağımız kurultay, emperyalist savaşa karşı tüm halkların kardeşçe yaşaması ve emperyalist savaşların son bulması hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Sömürüsüz, savaşsız, ulusal baskının olmadığı, halkların kardeşçe yaşayacağı bir dünya ve Türkiye için gerekli olan şey işçilerin birliği, halkların kardeşliğidir.”

(...)

İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği için Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayları”na tüm sınıf kardeşlerimizi katılmaya, sözünü söylemeye, kurultay çalışmalarında bizzat yer alarak destek olmaya çağırıyoruz.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Ankara-Kayseri

 

 

 

 

DİSK 46. yılda Daiyang işçileriyle...

 

Bundan 46 yıl önce 13 Şubat 1967’de kurulan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), kuruluş yıldönümünü grevdeki Daiyang işçileriyle kutlayacağını duyurdu.

Yaptığı yazılı açıklamayla 46 yıllık mazisini özetleyen ve sendikanın temel ilkelerini anlatan DİSK, bugünkü misyonuna da işaret etti.

Açıklamada DİSK’in yalnızca üyelerinin çıkarlarını korumakla yetinmediği ve tüm topluma karşı sorumlu olduğu belirtilerek “DİSK, ülkenin tüm sorunlarını kendi sorunu olarak gördü” denildi.

DİSK’e sahip çıkmak bugün de demokrasiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkmaktır” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Çünkü DİSK tarihi Türkiye İşçi Sınıfının tarihidir. DİSK tarihi Kavel Direnişi’dir, MESS’e başkaldırıdır. DİSK, 15-16 Haziran’dır. DİSK demokrasi mücadelesidir.

DİSK 1 Mayıs’tır. DİSK faşizme dur diyebilme cesareti ve iradesidir.

DİSK 12 Eylül’e ve günümüzdeki sürdürücülerine karşı özgürlüğü, bağımsızlığı ve demokrasiyi simgeleyen bir direniştir.

DİSK, eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin, demokrasinin, bağımsızlığın, dayanışmanın, emeğin, paylaşmanın, adaletin, yoksulların, dışlananların, farklıların, emekçilerin, işsizlerin, kadınların, gençlerin UMUDU ve SESİDİR!”

DİSK’in 46. yıldönümünün Daiyang-SK işçileriyle dayanışma içerisinde Çorlu’da kutlanacağının belirtildiği açıklama mücadele ve dayanışma çağrısı ile son buldu.

DİSK 46. YILINDA GREVDEKİ
DAİYANG-SK İŞÇİLERİYLE OMUZ OMUZA!”

Yer: Çorlu Cumhuriyet Meydanı, Daiyang-SK direniş çadırı

Tarih: 13 Şubat 2013 Çarşamba

Saat: 14.00