7 Aralık 2012
Sayı: SİKB 2012/15 (48)

 Kızıl Bayrak'tan
NATO’nun hedefinde
bölge halklarının geleceği var
NATO Patriot sevkiyatına onay verdi
Türk sermaye devletiyle NATO’nun kirli ilişkisi
Sermaye devletinin uşaklığı Kore Savaşı’ndan bugüne sürüyor!
“Özel” kontra örgüt: SADAT
Dokunulmazlık
tartışmalarından yansıyanlar
Karadağ davasında 9. duruşma
“Makul” değil, insanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret!
Kiğılı direnişi üzerine
Dünden bugüne
MİCHA’dan yansıyanlar
İşyerlerinde uygulanan sistematik kişiliksizleştirme ve baskılama aracının bilimsel adı mobingtir!
MİB MYK Aralık ayı toplantısı
NATO: Bir saldırı, savaş ve iç savaş örgütü - 1
25. yıl etkinliğinin enerjisi ve gücüyle sınıfı örgütleme seferberliğine!
Tunus ve Mısır’ın kısa dersi: Parti, sınıf, devrim!
Mursi ve efendilerine karşı emekçiler ayakta
Burjuva basının genç ve kadın militan korkusu
19 Aralık Katliamı ve direnişinin yıldönümü yaklaşırken
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çerkezoğlu’yla görüştük
Sağlıkta dönüşüm ölüme doymuyor!
Yakın zamanda işten çıkarılan Av. Fatma Arda ile “işçi avukatlık” üzerine
Av. Gökmen Yeşil’le işçi avukatlık ve tip sözleşme üzerine
Av. Cem Gök ile işçi avukatlık ve hukuk alanındaki örgütlenme üzerine
Kadına yönelik baskı, şiddet, ayrımcılık tırmanıyor
Üniversitelerden
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Esenyurt'ta film gösterimi

 

Devrimci Liseliler Birliği (DLB), 29 Kasım Perşembe günü Esenyurt İşçi Kültür Evi’nde film gösterimi gerçekleştirdi.

Charlie Chaplin’in, kapitalizmin işleyiş yasalarını anlattığı, makineleşme ve yabancılaşmayı konu alan ‘Modern Zamanlar’ filminin gösteriminin çağrısı, önceki günlerde bölgedeki çeşitli liselerde dağıtılan el ilanları ile yapıldı.

Yanı sıra bölgedeki otobüs duraklarına ve lise çevrelerindeki merkezi noktalara afişler yapıldı. Film gösterimine Esenyurt’taki çeşitli liselerden liseliler katılırken film gösteriminin ardından film üzerine sohbet gerçekleştirildi.

Liselilerin Sesi / Esenyurt

 

 

 

 

Silivri’de kemik bulundu!

 

TAYAD’lı Aileler, 1992 yılında kaybedilen ve eski özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın kendi elleriyle gömdüğünü söylediği Ayhan Efeoğlu’nun cenazesini aramak için 1 Aralık’ta Silivri’ye gitti. Çarkın’ın itiraflarının ardından yapılan aramaların yüzeysel olduğunu belirten TAYAD’lı Aileler, Efeoğlu’nun cenazesini kendi elleri ile aradı.

Silivri’deki Beyci Köyü yakınlarındaki ormanlık alanın 3 farklı noktasından arama çalışmalarına başlayan TAYAD’lı Aileler, aramalarda 4 parça kemik, parçalanmamış bir hırka, halı parçası ve parçalanmış bir ayakkabı buldular.

Hırkanın üzerinde delikler olduğunu belirten aileler, hırkanın Efeoğlu’na ait olabileceğini, Efeoğlu’nun bir fotoğrafında üzerinde hırka olduğunu hatırlattılar. Kemiklerin insana ait olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Silivri Savcısı ve olay yeri inceleme polisi arama yapılan alana gelerek etrafı şeritlerle kapattılar. Bulunan eşyaların tutanakla teslim edildiği savcı aramanın genişletilmesi talimatı verdi ve uzman ekipler daha geniş bir alanda arama yapmaya başladılar.

 

 

 

 

Pendik’te futbol turnuvası

 

Pendik Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi’nin düzenlediği “Birlik ve beraberlik Futbol Turnuvası’na “SMURF” takımı da katıldı. Aydın Oran Halı Saha Tesisleri’nde başlayan turnuvanın ilk maçları 2 Aralık günü SMURF takımı ile Susuz Köyü Derneği’nin karşılaşması aynı anda başka grupların maçları ile devam etti. B grubunda bulunan maçta Susuz Köyü- SMURF takımına fark attı. SMURF takımı halı sahaya “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!” şiarlı, SMURF isminin anlamı olan “Kızıl Bayrak Altında Savaşan Sosyalist Gençler” pankartı ile katıldı.

Kızıl Bayrak / Pendik

 

 

 

 

13 tıp öğrencisi serbest

 

Ankara’da Tıp, Diş Hekimliği Ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nden 13’ü tutuklu 47 öğrencinin, “terör örgütü üyeliği”nden yargılandığı dava 5 Aralık’ta görüldü.

Adliye önünde eylem

Tutuklu öğrencilere destek olmak, davayı takip etmek, parasız sağlık mücadelesini büyütmek için bir çok devrimci, demokrat, ilerici kurum, sendika, oda, sağlık öğrencileri ve akademisyenler adliye önünde toplandı.

SES ve TTB adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ortak vurgusu öğrencilerin “sağlıkta dönüşüm yasasına gösterdikleri tepkiden ve sağlık hakkını savunmalarından korkan devletin tutuklayarak toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışması oldu. Sağlık hakkı mücadelesinin asla bitirilemeyeceği ve artarak devam edeceği de konuşmalarda sıklıkla ifade edildi.

Akademisyenler de söz alarak öğrencilerine sahip çıktıklarını ifade ederek, mevcut fakülte ve üniversite yönetimlerini eleştirdiler.

Konuşmaların ardından yargılanan öğrenciler adına basın açıklaması okundu. Açıklamada toplumsal muhalefetin sindirilmeye, susturulmaya çalışıldığı ifade edilerek bu davanın da bunun bir parçası olduğu belirtildi.

Davanın sonunda 13 tutuklu öğrencinin tamamı serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara