23 Kasım 2012
Sayı: SİKB 2012/13 (46)

 Kızıl Bayrak'tan
25 yılın birikimi ile
Açlık grevleri sona erdi
İdris Naim Şahin Alevilere yönelik tehditlere destek verdi
“Ulusal İstihdam Strateji” saldırıları devam ediyor
Oyak Renault’da işten atılan işçilerden Yaşar Kula ile konuştuk
Sağlık alanının kapıları sermayeye açılıyor
31 DHF’li tutuklandı
Emekçiler devrim ve sosyalizm için buluştu!
İstanbul “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” etkinliğine
gelen mesajlardan
“İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” etkinliğine katılan
işçi ve emekçilerden
“Binlerce Alaattin olacak, sosyalizmi kuracağız!”
TKİP IV. Kongresi
Açılış Konuşması
Alaattin yoldaşın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz
Ekim devrimi ve kadın sorunu
Kadın, şiddet ve şiddetin türleri
İşçi direnişleri ve eylemlerinin
karakteri ve özellikleri
Volkan Yaraşır
Otomotiv sanayiinde kriz yayılıyor
Taksim Meydanı
Yayalaştırma Projesi
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İstanbul “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” etkinliğine gelen mesajlardan...

 

(...) 98’de söylenmişti “tarih devrime ilişkin sözümüzü tuttuğumuza da tanıklık edecektir” diye. Fırat’ın suyu, Tuna boyları, ırmakların ezgisi, Tekoşin’in mavi rüzgarı, inancın timsali Karadağlar tarihin tanıklığına kanıttır. 15. mücadele yılında yeni Ekimler’i yaratacak olanlara selam olsun!

Yanınızda olamamanın derin üzüntüsü, yan yana olmanın sonsuz mutluluğu ile...

Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!

Yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm!

Yaşasın Türkiye Komünist İşçi Partisi!

Bakırköy Kadın Hapishanesi’nden TKİP tutsakları

 

Sovyetler Birliği’nin dağıldığı ve sosyalizmin dünya ölçeğinde itibar kaybettiği bir tarihsel kesitte, tasfiyeciliğe inat fırtınaya karşı yürüyenlerin ayak sesleri duyuldu bu coğrafyada…

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişleri’ni, Kavel’i, Alpagut’u, Büyük Madenci Yürüyüşü’nü ve bahar eylemleri gibi pek çok direnişi açığa çıkaran bereketli topraklarımız, bağrından sınıfın, devrimin ve sosyalizmin lokomotifini de çıkarmıştır. 25 yıl önce tohumu atılan Ekimler, 25 yıl sonra fabrikalarda boy veriyor. Göğü fethe çıkan Paris Komünarları’nın, 1917 Ekimi’nin özsuyunu içenler 25 yıllık davayı onurlarıyla taşıdılar. Kollarımızın bütün gücüyle tavı gelen demire vurmaya, devrimi ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz.

Selam olsun sarı nakışlı kızıl bayrağa!

Selam olsun işçi sınıfının öncü kurmayına!

Zeynel Nihadioğlu / Edirne F Tipi Cezaevi


(...) Sınıf devrimcileri, bugüne kadar Türkiye’nin işçilerine, emekçilerine, devrim ve sosyalizm davası uğruna mücadelede emek harcamış, acı çekmiş dünün ve bugünün devrimci kuşaklarına verdiği tüm sözleri yerine getirmiştir. Yürekten inanıyoruz ki, sınıf devrimcisi komünistler bu sorumluluğun altından da kalkacaklardır.

İşte o zaman, Mustafa Suphi’nin dediği gibi “Dünya devriminin gelecekteki seyrinde Türkiye proletaryası şerefli bir mevki işgal edecektir!’’

Geride bırakılan 25 yılın haklı gururu, sevinci ve coşkusu ile hepinizi yoldaş sıcaklığı ile kucaklıyoruz.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)

 

(...) Bu etkinlikten aldığımız devrim ve sosyalizm coşkusuyla okullarımızda sosyalizm bayrağını daha güçlü taşıyacağımızı söylüyor ve tüm üniversiteli ve liseli gençliği devrim ve sosyalizm mücadelesinde saflarımıza örgütlenmeye çağırıyoruz.

Ekim Gençliği – Devrimci Liseliler Birliği

 

(...) İşçi sınıfının devrimci partisi, komünist işçi partisi devrim yürüyüşünü hızlandıracak güç ve iradeye sahip olduğunun dosta düşmana göstermiştir. En zor koşullarda yeni bir gelenek, yeni bir çizgi ve yeni bir kültürün temsilcisi olduğunu kanıtlamıştır. İşçi sınıfının devrimci iktidarı olan sosyalizmin kazanılmasının biricik yolu bu uğurda işçi sınıfının savaşma kapasitesini kazanmasıdır. Komünistler bu yolda 25 yılın birikimi ve deneyimlerine yaslanacaklardır. Bu birikime yaslanan komünistlerin üstesinden gelemeyeceği hiçbir engel yoktur.

Kayseri’den komünistler

 

(...) Biz Sosyalist Kamu Emekçileri olarak; Habip’in, Hatice’nin, Ümit’in ve Alaattin’in yolunda devrim mücadelesine omuz veriyor, komünist hareketin 25. yılını tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.

Sosyalist Kamu Emekçileri


İnsanlığın her geçen gün eşit, özgür, daha güzel bir dünya özlemini dünyanın dört bir yanında büyüttüğü şu günlerde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla işçi sınıfının tek bir yürek olması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bilinç ve 25 yıllık birikimden aldığımız inançla sosyalizm mücadelesinde biz de varız diyoruz. Etkinliğimizi tüm coşkumuzla selamlıyoruz.

Toplumcu Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları

 

(...) İşçi sınıfının sömürülmesine dur demek için çürüyen kapitalist sistemi alaşağı etmek için tek çare devrimdir. İşte tam da bunun için işçi sınıfının devrime hazırlanması gerekmektedir. 25. yılda devrime hazırlanıyoruz başlıklı etkinlik güncel ve tarihsel önemini tam da buradan almaktadır.

Habipler’den, Haticeler’den, Alaattinler’den, Hüseyin hocalardan aldığımız bayrağı yere düşürmeyeceğiz.

İşçi sınıfının kurtuluşu için tüm sınıfı, tüm işçi ve emekçileri sınıf devrimciliği iddiasının kızıl bayrağı altına çağırıyoruz. Selam olsun sınıfın partisine...

Direnişçi Kiğılı işçisi

 

“İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” etkinliğini selamlıyoruz. Ağır sömürü şartlarına ve sendikal ihanet çetesi Türk Metal’e karşı ayağa kalktığımız için işten atılan Renault işçileriyiz.

Bizleri yıldırmak, tüm metal işçilerine gözdağı vermek için işten atıldık. 30 yıllık esaret düzeni sürsün diye işten atıldık. Vahşi sömürü düzeni sürsün diye atıldık. Ama kararlıyız; işimize dönene dek mücadele edceğiz. Türk Metal Çetesini Renault’dan ve tüm fabrikalardan söküp atacağız. Kararlıyız, bu sömürü saltanatını yıkacağız.

İşten atılan Renault işçileri

 

Sizlere direnen HEY Tekstil İşçileri adına merhaba diyoruz. Bizler Aynur Bektaş ve Süreyya Bektaş tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldık. Direnişe başladık ve bugün direnişimizin 283. günü. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) binası önünde iki gündür çadır kuruyoruz. Ve çadırımız polisler tarafından kaldırılıyor. Fakat yılmayacağız...

HEY Tekstil direnişçileri

 

(...) İşçi sınıfının kazanılmış haklarını patronlara peşkeş çeken sendika ağalarını fabrikalarımızdan atmak için mücadele ediyoruz. Elit Çikolata işçileri olarak, bu kararlı mücadelemizi önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz. Sizleri, bu mücadelede sınıf dayanışmasını güçlendirmeye ve büyütmeye çağırıyoruz.

Böylesi bir süreçte, işçilerin birliği halkların kardeşliğini büyüteceğine inandığımız bu etkinliği Elit işçileri olarak selamlıyor, mücadeleniz mücadelemizdir diyoruz.

Elit Çikolata işçileri

 

Emperyalist savaşa ve kapitalist sömürüye karşı, işçilerin birliği halkların kardeşliği etkinliğini selamlıyoruz. (...)

Biz Birleşik Metal-İş üyeleri olarak Türk Metal üyelerini sendikalarından istifa etmeye ve bu çeteden kurtulmaya çağırıyoruz. Haklı davalarında bugün de göstermiş olduğumuz gibi her zaman yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler

 

Bizler Texim işçileriyiz. Sendika üyesi olduğumuz için işten atıldık. Direniş çadırı kurarak, 89 gün mücadele ederek davamızı kazandık. İşimize tekrar döndük. Zafer her zaman direnen işçilerin olacak.

Hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

Texim işçileri

 

(...) Bizlere bu direniş boyunca maddi ve manevi desteğini hiç esirgemeyen sınıf devrimcilerine en içten selamlarımızı iletiyoruz. 25. yılına giren işçi sınıfının devrimci hareketini en içten duygularımızla selamlıyoruz.

Direnişçi Maltepe Belediyesi taşeron işçileri

 

Düzenlemiş olduğunuz “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” etkinliğinizi tüm devrimci coşkumuzla selamlıyoruz. (...) Dünya ve Türkiye devrim tarihinden aldığımız mirasla, Denizler’in, Mahirler’in, Kaypakkayalar’ın, Osmanlar’ın ve Fatihler’in mücadelesini devrim ve sosyalizmle taçlandıracağız. Ekim Devrimi’nin yıldönümünden geçtiğimiz bu günlerde çalışmanızda başarılar diliyoruz.

Proleterce Devrimci Duruş

 

(...) Biliyoruz ki tarih sınıfların mücadele tarihidir ve Marksist-Leninist öğreti unutulmadı. Bu salonu dolduran arkadaşlar bu öğretinin unutulmadığının ve mücadelenin devam ettiğinin bir göstergesi daha oldu. Sınıf savaşımının her alanında mücadeleyi beraber örmek dileğiyle 25. yılınız kutlu olsun.

TKP 1920 İstanbul İl Merkezi

 

(...) Bu mücadelede bayrağımız yine sosyalizm ülküsüdür. Bize bütün halkların kardeş olduğunu, savaşsız, sömürüsüz bir dünyanın ancak halkların ortak mücadelesi ile mümkün olduğunu öğreten sosyalizm bugün de yolumuzu aydınlatıyor. (...) Etkinliğinizin başarılı geçmesi dileğimle sizleri selamlarım.

Pakrat Estukyan / Agos gazetesi editörü