6 Temmuz 2012
Sayı: SYKB 2012/27

 Kızıl Bayrak'tan
İçerde faşist baskı ve teröre, dışarda saldırganlık ve savaşa karşı; Birleşik-militan bir kitle hareketi!.
KCK davasında keyfiyet ve saldırı
Savaş çığırtkanlığı
düzen medyası eliyle büyütülüyor
Makyaj tazeleme operasyonu:
“Terör mahkemeleri”
Katliamcı devletten
hesap sorma çağrısı
BDSP’den 2 Temmuz
eylem ve etkinlikleri..
4+4+4 yasasına yönelik tepkiler sürüyor
İş cinayetleri
Temmuz’da da sürüyor
Havayolu direnişinde
sorunlar ve görevler
Birleşik Metal’de
temsilciler kurulu
Kristal-İş Sendikası TİS Dairesi Müdürü Can Şafak ile
MESS Grup TİS süreci üzerine...
İşçi sınıfı hareketinin
tablosu üzerine
Mısır’da dinci-gerici aday cumhurbaşkanı oldu
20. AB Zirvesi gerçekleştirildi
General Motor’un Opel saldırısı
ve kaçırılan direniş fırsatı
Her kıtada eylem, direniş!.
Lefkoşa Belediyesi’nde işgal!..
İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için;
3-4-5 Ağustos’ta
9. Mamak Kültür-Sanat Festivali’nde buluşuyoruz!.
Ya sendika girecek ya kepenkler inecek!.
Samsun’da rant dönüşümü can aldı
ekimgencligi.net yayında...
Bir savaşın kirliliği çocukları ne kadar hedef aldığıyla anlaşılır!.
Rüzgar eken fırtına biçer!.
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

ekimgencligi.net yayında...

“Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”

Gençlik hareketi içerisinde işçi sınıfı devrimciliğinin bayrağını taşıyan ve 16 yılı aşkın bir süredir çıkardıkları aylık yayınla gençlik kitlelerine devrimin ve sosyalizmin sesini taşıyan genç komünistler, uzunca bir süredir yoğun emek ve çabayla sürdürdükleri www.ekimgencligi.net günlük internet sitesinin hazırlıklarını tamamladılar.

Dünyayı yıkıma sürükleyen kapitalist barbarlık düzenine karşı sosyalizm mücadelesini yükselten ve sınıfın devrimci partisinin sesini gençlik kitlelerine taşıyan Ekim Gençliği, ekimgencliği.net internet sitesi aracılığıyla hem burjuvazinin internet ortamındaki gerici ablukasına/tahakkümüne devrimci bir solukla müdahale etme, hem de sınıfın, devrimin ve sosyalizmin sesini çok daha geniş bir gençlik kitlesine ulaştırmayı hedefliyor.

ekimgencligi.net: Gençliğin ve devrimin sesi!

Üniversite amfilerinden sokaklara, hayatın her alanında büyük bir özveriyle sürdürülen devrim ve sosyalizm kavgasına internet ortamından omuz verecek olan ekimgencligi.net, gençlik hareketini merkez alan ancak sınıf mücadelesinin tüm öteki alanlarını da kucaklayan bir internet sitesi olma iddiasıyla yola çıkıyor.

Bu çerçevede, siteye ilişkin öne çıkan bazı temel bölümleri ve özellikleri tanıtmak istiyoruz.

Okurlar, üniversiteli ve liseli gençlik hareketi başta olmak üzere birçok alana dair haberlere site üzerinden erişebilecekler. “Gençlik haraketi, siyasal gündem, sınıf hareketi, dünya, kadın, kültür-sanat, bilim-teknik ve kent-çevre” başlıkları üzerinden tanımlanmış haber ve yazılara ana sayfadaki hareketli manşet ve onun altındaki ilgili haber/yazı gösterim bölümlerinden erişebilecekler. İlgili yazılara ana sayfa üzerinden genel çerçevede erişebilecek olan okurlar, söz konusu bölümlerin kendi sayfalarından da istedikleri yazıya ulaşacaklar. Bu sayfalar üzerinden yine ilgili bölümlerin arşivlerine de ulaşabilecekler.

Ana sayfanın sağ sütununda bulunan “Son haberler” bölümünden ise siteye girilmiş son beş haber ve yazıyı görebilecekler.

ekimgencligi.net, okurlarına geniş ve zengin bir makale arşivi de sunuyor. Ana sayfada bulunan menüden “Makaleler” bölümüne tıklayan okurlar, Ekim Gençliği’nin ve komünist işçi partisinin temel yazı ve değerlendirmeleri başta olmak üzere çok sayıda yazıya rahaklıkla erişebilecekler. Dileyen okurlar, “Başlık filtrele” ve “İçerik filtrele” araç çubuklarını kullanarak aradıkları makeleye çok daha hızlı ve kolay biçimde ulaşacaklar.

Ana safyanın en altında bulunan “Makaleler” ve “Çeviriler” kutularından ise öne çıkan makale ve çevirilere erişme imkanı bulacaklar.

Okurlar sitede bulunan tüm haber ve makaleleri sosyal paylaşım siteleri üzeriden paylaşabilecekler. Sağ alt köşede bulunan paylaşım butonunu tıklayan okurlar, burada sunulan seçeneklerden dilediklerini kullanarak ilgili haber ya da makaleyi internet ortamından paylaşabilecekler.

Ana sayfadaki sol sütunda bulunan “Materyal arşivi” bölümü ile okurlar Ekim Gençliği’nin çalışmalarında kullandığı materyallerin pdf hallerine ulaşabilecek.

ekimgencligi.net, Ekim Gençliği’nin dergi arşivinin önemli bir bölümünü de okura sunuyor. Okurlar “EG Arşivi” bölümünden Ekim Gençliği’nin eski sayılarının birçoğuna ulaşabilecek, 16 yılı aşan yayın hayatında ortaya çıkan zenginliğin bir bölümünü de olsa inceleme şansını yakalayacaklardır. 

Öte yandan, okurlar “Video” ve “Foto Galeri” bölümlerinden de çeşitli sinevizyonlarla beraber eylem ve etkinliklerin görüntülerine ulaşabilecekler.

Ana sayfada bulunan “RSS” bölümü aracılığıyla, aynı zamanda kizilbayrak.net sitesinin son haberlerine de erişebilecek olan okuyucular, böylelikle günceli yakalama noktasında ek bir olanağa da sahip olacak.

Okurlar ana sayfada bulunan “Arama motoru” ile ekimgencligi.net sitesindeki tüm içeriğe ilişkin arama yapılabilecek. Dileyen okurlar ana sayfa üzerinden yapacakları aramanın ardından karşılarına çıkacak “Arama” sayfasında daha ayrıntılı bir arama da yapabilecekler.

Ana sayfada bulunan “İletişim grubu” bölümüne kayıt yaptıran okurlar ise, düzenli olarak mail yoluyla bilgilendirilecekler. Bu bölüme üye olan okurlar gündeme ilişkin gelişmelerden mail yoluyla da haberdar olurken, Ekim Gençliği’nin açıklamaları ve temel materyallerine de rahat ve hızlı bir şekilde ulaşma imkanı bulacaklar.

ekimgencligi.net sitesinin okuyucularına sunduğu bir diğer özellik de “Etkinlik takvimi”. Ana sayfada bulunan takvim üzerinden ilgili eylem ve etkinliklere erişilebilecek. (İçerisinde olunan günün kırmızı çerçeveyle gösterildiği takvimde, eylem, etkinlik ya da tarihsel gündemin tanımlandığı günler ise çerçeveli gri zemin içerisinde olacak.) İstenilen günün üzerine tıkladıktan sonra ekrana gelen sayfadan gelişmeler takip edilebilecek.

Ana sayfadaki menüden “İletişim” linkine tıklayanlar ise, öneri, görüş veya yorumlarını ekimgencligi.net sitesinin mail adreslerinden biri olan info@ekimgencligi.net’e doğrudan ulaştırabilecekler. Bu bölümden siteye doğrudan dosya da iletebilecekler.

Ekim Gençliği saflarında örgütlenmeye, kavgayı büyütmeye!

ekimgencligi.net sitesinin yayın hayatına başladığını duyuran Ekim Gençliği, bu vesileyle tüm gençliği bir kez daha özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmaya, genç komünistlerin saflarında örgütlenerek devrim ve sosyalizm mücadelesine omuz vermeye çağırıyor.

 

 

 

ODTÜ’de eylemli mezuniyet

ODTÜ’de 1 Temmuz günü yapılan mezuniyet töreni, diplomasını alan ODTÜ’lülerin açtıkları pankartlarla dikkat çekti.

Mezuniyetlerini kutlayan ODTÜ öğrencileri, tören sırasında açtıkları pankartlarda tutuklu öğrencilerden kürtaj yasağına, atanamama sorunundan afet yasasına kadar bir dizi konuya değindiler.

ODTÜ’lüler, mezun oldukları alanlarla ilgili mesajler verdiler. Eğitim Fakültesi mezunları 4+4+4’ü ve eğitim emekçilerinin tanamama sorununu işlerken, Maden Mühendisliği mezunları madenlerin gerçek sahibinin halk olduğuna dikkat çektiler. Psikoloji mezunları ise “Savaşın açtığı yaraları psikologlar kapatamaz!” diyerek emperyalist savaşa tepkilerini gösterdiler.

İnşaat Mühendisliği mezunları, bölüm arkadaşları İlhan Kaya’ya ve tüm tutuklu öğrencilere özgürlük talebinin yazılı olduğu pankartla yürüdü.

İktisat mezunları da “Sağlam kafa sağlam cezaevinde! Biz mezunuz, 771 arkadaşımız tutuklu! Tutuklu öğrencilere özgürlük!” pankartı ile tutuklu öğrencilere dikkat çekti.

Şehir Bölge Planlama mezunlarının gündemi ise Afet Yasası oldu. Mezuniyet töreninde kadınların kürtaj hakkına dönük saldırı da gündeme alınarak “Benim bedenim benim kararım!” denildi. Erkek mezunlar da “O’nun bedeni, O’nun kararı” dövizleriyle kadınların kürtaj hakkına sahip çıktı.

 

 

 

DTCF’de ceza terörü

DTCF’de geçtiğimiz dönem “siyasi içerikli afiş asmak”, “okul yönetimini ve verdiği kararları hedef göstermek” gibi nedenlerle 30’u aşkın öğrenciye 100’ün üzerinde soruşturma açılmıştı.

DTCF yönetiminin soruşturma terörü yaz tatiline girildiği dönemde ceza terörüne dönüştü. Aralarında iki Ekim Gençliği okurunun da bulunduğu onlarca öğrenciye astığı afişlerden soruşturma açan Dekanlık, asılan her bir afiş için 1 hafta uzaklaştırma cezası verdi.

Bir Ekim Gençliği okuru tamamlanan 7 soruşturma sonucu toplamda 1 ay 3 hafta ceza aldı.

Ekim Gençliği / DTCF