6 Temmuz 2012
Sayı: SYKB 2012/27

 Kızıl Bayrak'tan
İçerde faşist baskı ve teröre, dışarda saldırganlık ve savaşa karşı; Birleşik-militan bir kitle hareketi!.
KCK davasında keyfiyet ve saldırı
Savaş çığırtkanlığı
düzen medyası eliyle büyütülüyor
Makyaj tazeleme operasyonu:
“Terör mahkemeleri”
Katliamcı devletten
hesap sorma çağrısı
BDSP’den 2 Temmuz
eylem ve etkinlikleri..
4+4+4 yasasına yönelik tepkiler sürüyor
İş cinayetleri
Temmuz’da da sürüyor
Havayolu direnişinde
sorunlar ve görevler
Birleşik Metal’de
temsilciler kurulu
Kristal-İş Sendikası TİS Dairesi Müdürü Can Şafak ile
MESS Grup TİS süreci üzerine.
İşçi sınıfı hareketinin
tablosu üzerine
Mısır’da dinci-gerici aday
cumhurbaşkanı oldu
20. AB Zirvesi gerçekleştirildi
General Motor’un Opel saldırısı
ve kaçırılan direniş fırsatı
Her kıtada eylem, direniş!.
Lefkoşa Belediyesi’nde işgal!..
İşçilerin birliği, halkların kardeşliği için;
3-4-5 Ağustos’ta
9. Mamak Kültür-Sanat Festivali’nde buluşuyoruz!.
Ya sendika girecek ya kepenkler inecek!.
Samsun’da rant dönüşümü can aldı
ekimgencligi.net yayında...
Bir savaşın kirliliği çocukları ne kadar hedef aldığıyla anlaşılır!.
Rüzgar eken fırtına biçer!.
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’den 2 Temmuz eylem ve etkinlikleri

BDSP birçok yerde yaptığı anma ve eylemlerle Sivas Katliamı’nı unutturmayacağını, katillerden hesabı emekçilerin soracağını haykırdı.

İstanbul

Esenyurt’ta anma ve katliamı protesto etkinliği 30 Haziran Cumartesi Esenyurt Depo’da gerçekleştirildi. Polisin bir gün öncesinde etkinliği provoke etmek için estirdiği teröre ve faaliyeti engelleme girişimine, yüzlerce emekçinin katıldığı anmayla yanıt verildi. Depo Kapalı Cadde girişinde toplanan kitle Sivas’ta katledilenlerin resimleri taşındı. Yürüyüş boyunca kızıl flamalar 7’den 70’e birçok işçi ve emekçinin ellerinde dalgalandı.Yürüyüş kolu cadde sonuna geldiğinde kitle marşlar ve türkülerle karşılandı. Etkinlik alanına gelinmesiyle program başlatıldı. İlk olarak başta Sivas’ta katledilenlerin olmak üzere eşitlik ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen tüm devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuna geçildi. BDSP ve Esenyurt İşçi Kültür Evi adına yapılan konuşmanın ardından program semah gösterimi ile devam etti. Örnek Cemevi Semah Ekibi’nin sunduğu gösterim ilgiyle izlendi. Semah ekibinin ardından Esenyurt İşçi Kültür Evi Tanyeri Şiir ve Müzik Topluluğu sahne aldı. Okunan kavga şiirlerinin sonrasında türküler ve marşlar hep bir ağızdan söylendi. Aliye Fişenk ve Cem Öncü’nün seslendirdiği türkülerle devam eden etkinlikte, Sivas Katliamı’nı ve katliamcı devletin kimliğini teşhir eden sinevizyon gösterimi yapıldı.

Şahintepe’de gerçekleştirilen yürüyüşte “Dersim’den Sivas’a, 19 Aralık’tan Diyarbakır’a katleden sermaye devletidir!” pankartı taşındı. Ajitasyon konuşmalarıyla işçi ve emekçiler katliamlara karşı devrimci mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı. Mahalleden emekçilerin de destek verdiği yürüyüşün ardından Cumartesi pazarı girişinde BDSP adına açıklama yapıldı.

Sefaköy’de “Pir Sultan’dan Sivas’a asan da yakan da aklayan da sermaye devletidir!” şiarıyla gerçekleştirilen anma, 1 Temmuz Pazar günü Sefaköy İşçi Kültür Evi’nde yapıldı. Anma etkinliği Sivas’ta katledilen 33 kişi şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından BDSP’nin Sivas Katliamı ile ilgili hazırladığı sinevizyonun gösterimine geçildi. Etkinlik Sefaköy İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu’nun şiir dinletisi ile devam etti. Okunan şiirlerden sonra BDSP adına bir konuşma gerçekleştirildi ve anma sonlandırıldı.

İkitelli’de anma 30 Haziran Cumartesi günü Dostluk Parkı’nda yapıldı. Etkinlik Sivas’ta katledilen 33 aydın ve sanatçı şahsında saygı duruşu ile başladı. Etkinlik Sefaköy İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu’nun şiir dinletisi ile devam etti. Şiir dinletisinin ardından BDSP adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından BDSP’nin Sivas Katliamı’nı ile ilgili hazırladığı sinevizyon izlendi.

Maltepe’nin Gülensu Mahallesi’nde anma etkinliği gerçekleştirildi. Gülensu Muhtarlığı’nın üstündeki alanda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak BDSP adına bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından, Grup Meyman sahneye çıkarak türkülerini seslendirdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından, BDSP tarafından hazırlanan 2 Temmuz sinevizyonunun gösterimi yapılarak anma sonlandırıldı.

Dudullu’da 28 Haziran Perşembe akşamı Yeni Çamlıca Mahallesi’nde emekçiler Sivas Katliamı’nı lanetledi. Etkinlik sunum konuşmasıyla başladı. Ardından 2 Temmuz’da yanarak can verenler şahsında, Pir Sultan’lardan Şeyh Bedreddin’lere isyan ateşini harlayan, devrim sosyalizm mücadelesinde şehit düşen devrimciler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun sonrasında 2 Temmuz Sivas Katliamı’na dair yazılan şiirlere yer verildi. Şiir dinletisinden sonra sinevizyon gösterimi gerçekleşti. İlgiyle izlenen sinevizyon gösteriminin bitiminde BDSP temsilcisi katliamı lanetleyen ve katliamın gerçek yüzünü anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Son olarak Musa Kurt türküleriyle etkinlikte yer aldı.

Tuzla’da 28 Haziran’da gerçekleştirilen etkinliği günler öncesinden provoke etmeye çalışan Tuzla polisi yine iş başındaydı. Aydınlı Merkez Parkı’nın giriş kısımlarına ve merkeze yığınak yapan Tuzla polisi, etkinliğe gelmeye çalışanlara ve katliamı lanetlemeye gelen emekçilere korku salmaya çalıştı. Etkinlik, sermaye devletinin katliamcı geleneği teşhir edilerek başladı. Şiir dinletisi ile devam eden etkinlikte konuşmalar yapıldı. Etkinliğe katılan emekçiler 2 Temmuz’da Sivas’ta olmaya çağrıldı.

Gebze’de anma 29 Haziran akşamı Emek Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan etkinlik programı, Grup Yarın’ın sahne almasıyla devam etti. BDSP temsilcisinin konuşmasının ardından, devrimci şairlerin şiirlerinden oluşan kısa bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin ardından Sivas Katliamı’nı anlatan sinevizyon gösterimine geçildi.


Ankara

Ankara’da anma etkinliği 29 Haziran Cuma günü Tekmezar Hacı Bektaşi Veli Parkı’nda gerçekleştirildi. Anma programı açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Mamak İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu hazırlamış oldukları dinletiyi sundular. Ankara’da direnişte olan TOGO işçileri kürsüye çıkarak konuşma yaptılar. Ardından BDSP kürsüden söz aldı. Sahneye çıkan Umut Yurdusar ve Yeter Sarıateş hazırladıkları türkü ve deyişleri seslendirdiler. Anmada şair-fotoğrafçı Mehmet Özer’in hazırlamış olduğu “Sesini Yitiren Şehir: Sivas” adlı katliam öncesi ve sonrasında yaşanları anlatan belgesel gösterimine geçildi. Belgesel gösteriminin hemen ardından Kızıl Bayrak gazetesi adına bir konuşma gerçekleştirildi. Anma programı Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu’nun hazırlamış olduğu dinletiyle sonlandı.






Çorum Katliamı lanetlendi

Çorum Katliamı’nın 32. yıldönümünde Çorum’da gerçekleştirilen yürüyüşle devlet katliamları lanetlendi.

Alevi Kültür Merkezi’nin çağrısıyla gerçekleştirilen anma etkinliğine çok sayıda Alevi derneğinin ve sendikanın yanı sıra ÖDP, HDK ve TKP’nin de aralarında bulunduğu ilerici güçler de katıldı.

3 Temmuz günü Çorum AKM İl Binası’nın önünden yürüyüşe başlayan kitle, Hürriyet Meydanı’na geldi.

Mitingte Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Selahattin Özel konuştu. Ardından çeşitli Alevi derneklerinin temsilcilerinin konuşma yaptığı mitingde, sanatçı Pınar Aydınlar da söz alarak katlimları unutmama, unutturmama çağrısı yaptı.