16 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/11

 Kızıl Bayrak'tan
İşçilerin birliği, halkların
kardeşliği için
Burjuva basının Newroz menüsünde yine provokasyon uyarıları
Sivas katliamı davası
zamanaşımına uğratıldı
İşçi ve emekçilerin belleğinde “zamanaşımı” yok!..
“Katil devlet hesap verecek!”
17. yılında
Gazi Katliamı lanetlendi
Artık yeter!
Esenyurt’ta organize işçi katliamı!
İSİG Meclisi Sözcüsü
S. Murat Çakır ile
taşeronluk sistemi üzerine konuştuk
Direnişçi MEPA işçileriyle
konuştuk
Sağlık Hakkı Meclisleri toplandı
Bosch işçileri çeteyi aşıyor
Birleşik Metal’de birleşiyor!
Bosh işçilerinin çıkışının anlamı
ve görevler
30 yıllık esaret
sona erdi
Savaş çığırtkanı sahtekârlar Suriye’de suçüstü yakalandı!.
Emperyalizm yenilecek,
direnen halklar kazanacak!
Metal ve hizmet sektöründe ortak mücadele ve sorumluluklar
Avrupa’da 8 Mart eylem
ve etkinlikleri
Kadıköy’de devrimci
8 Mart mitingi
“8 Mart kızıldır kızıl kalacak”
Şiddete, baskıya, gericiliğe ve
sömürüye karşı mücadeleye!.
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...
Geleceğine sahip çık!..
YTÜ’den kentsel sürgüne tam destek
Hüseyin Temiz yoldaş
ölümünün üçüncü yılında anıldı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Hüseyin Temiz yoldaş ölümünün üçüncü yılında anıldı...

“Yapacağız, başka yolu yok!”

Yaşamını devrim ve sosyalizm mücadelesine adayan sınıf devrimcisi Hüseyin Temiz yoldaş, ölümünün 3. yıldönümünde anıldı.

Hüseyin yoldaş, 11 Mart günü ailesi, dostları ve yoldaşları tarafından Çobançeşme Mezarlığı’ndaki mezarı başında yapılan bir etkinlik ile anıldı. Anmada Hüseyin yoldaşın mücadelesini, işçilere, emekçilere, fabrikalara taşıma sözü verildi. Yoldaşları tarafından yapılan konuşmalarda, Hüseyin yoldaşın devrimci ve sınıf kimliğini kuşanarak, bıraktığı mücadele bayrağını daha da yükseklere taşıyacaklarını belirttiler.

Anma için mezarlığın girişinde bir araya gelen BDSP’liler ile Hüseyin Temiz’in ailesi ve dostları, “Devrimciler ölmez devrim davası yenilmezdir! / BDSP” pankartı arkasında yürüyüşe geçtiler. Kortejin önünde Hüseyin yoldaşın fotoğrafı eşi tarafından taşınırken, kitle kızıl flamalarla ve sloganlarla Temiz’in mezarına yürüdü.

Yürüyüş boyunca “Hüseyin yoldaş ölümsüzdür!”, “Hüseyin Temiz kavgamızda yaşıyor!”, “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!”, “İşçiler partiye, devrime, sosyalizme!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” ve “Marks, Engels, Lenin, yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı. Yürüyüşte Habip, Hatice, Ümit, Alaattin ve Hüseyin yoldaşların anısına coşkulu sloganlar atıldı. Parti şehitlerinin isimleri sayılarak hep bir ağızdan “Yaşıyor!” diye haykırıldı.

Hüseyin Temiz yoldaşın mezarına gelindiğinde, yoldaşın şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sırasında Nazım Hikmet’in “Güneşi içenlerin türküsü” adlı şiirinden bir bölüm okundu.

O’nu anmak, sınıfı partiye, devrime ve sosyalizme kazanmaktır”

Saygı duruşunun ardından Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) adına bir konuşma yapıldı. “Bugün Hüseyin yoldaşın şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yitirdiklerimizi anmak için toplandık. Mücadele bayrağının elimizde olduğunu dosta ve düşmana göstermek, haykırmak için burdayız” sözleriyle başlayan konuşmada Hüseyin Temiz’in kendisini işçi sınıfı davasına adamış, devrimci ve sınıf kimliği ile örnek, yiğit bir devrimci olduğu belirtildi.

Temiz’in yaşamını sınıfı devrime kazanmak için adadığı, sürekli mücadelenin ihtiyaçlarını düşünerek yaşadığı vurgulandı. Bugün onu yaşatmanın işçi sınıfını örgütlemek, sınıf mücadelesini büyüterek parti, sınıf, devrim şiarını yükseltmek olduğuna işaret edilerek “Parti, sınıf, devrim şiarını yükselteceğiz. Sınıfla birleştireceğiz. Enginleri fethetme ruhuyla davranarak, işçi sınıfını partiye, devrime, sosyalizme kazanacağız” denildi.

Devrimci bahar sürecinde olunduğunu, 8 Mart’ın geride bırakıldığını, önümüzdeki süreçte sınıfın mücadele günü 1 Mayıs’a hazırlanma sorumluluğu olduğu belirtilerek “Hüseyin yoldaşa yoldaş olmak için, sonu gelen kapitalist barbarlığı yıkmak için, enginleri fethetme ruhuyla davranacağız. Başka yolu yok, yapacağız!” çağrısı yapıldı.

Sloganlarla kesilen konuşma sonunda da “İşçiler partiye, devrime, sosyalizme!”, “Partiyi kazandık, partiyle kazanacağız!” sloganları atıldı.

Devrimin oğlu”

Anmada bir konuşma yapan şair Rahime Henden, Hüseyin Temiz’i yakınan tanıdığını, ölümünün kendisini sarstığını belirtti. Henden, Hüseyin yoldaşın devrime adanmış bir yaşam olduğunu vurguladı. Ve Hüseyin yoldaşa atfen yazdığı, yaşamını ve kimliğini anlatan “Devrimin oğlu” şiirini okudu.

Programının devamındaİstanbul”, “Bize ölüm yok” ve “Enternasyonal” marşları okundu. Hüseyin Temiz’in mücadelesini yaşatma sözü verildikten sonra, mezarlığın çıkışına kadar yapılan yürüyüşle anma sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

13 Mart şehitlerine anma

12 Eylül askeri faşist cuntası tarafından İzmir’de idam edilen 3 devrimci; Seyit Konuk, Necati Vardar ve İ. Ethem Coşkun, 11 Mart Pazar günü Mücadele Birliği Platformu tarafından yapılan merkezi bir mitingle anıldılar.

Miting saat 13.30’da Bornova Stadyumu önünde toplanılmasıyla başladı. Tüm bileşenler kortejde yer aldıktan sonra yürüyüş başlatıldı. Yürüyüş boyunca ses aracından ajitasyon konuşmaları yapıldı ve Enternasyonel marşı çalındı, kuşlamalar yapıldı. Yürüyüş arama noktasından geçtikten sonra miting alanı olan Bornova Meydanı’nda son buldu.

İlk olarak tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Mücadele Birliği Platformu tarafından bir konuşma yapıldı. Bu konuşmanın ardından sözü BDP Muş Milletvekili Demir Çelik aldı. Demir Çelik konuşmasında halkların ve işçilerin özgürlüğünün birlikte mücadele etmekten geçtiğini söyledi ve çözüm olarak Halkların Demokratik Kongresi’ni (HDK) gösterdi.

Demir Çelik’in konuşmasının ardından işçilerden oluşan müzik grubu sahneye çıkarak marş ve türkülerini paylaştılar. Müzik grubundan sonra idam edilen 3 devrimcinin özgeçmişleri okunarak söz o dönemin tanıklarına bırakıldı. 13 Mart şehitlerinin yoldaşları, aynı mahkemede yargılananlar söz aldılar ve 13 Mart şehitlerini anlattılar.

Son olarak grup Koma Agire Zerdeşt ve Grup Emeğe Ezgi sahne alarak marş ve türkülerini paylaştılar. Kitle hep birlikte halay çekti. Halayların ardından miting saat 17.00’da sona erdi. Mitingin alandaki programı yağmur altında gerçekleşti.

Mitinge BDP İl Başkanlığı ile Bornova ve Karabağlar ilçe başkanlıkları, TÜMTİS üye ve yöneticileri, Tek Gıda-İş Sendikası üye ve yöneticileri, DİSK Genel-İş Senikası 5 No’lu şube üye ve yöneticileri, Deri-İş sendikası üye ve yöneticileri destek verirken İnsan Hakları Derneği de gözlemci olarak yer aldı.

Kızıl Bayrak / İzmir

 

 

 

BDSP’li Esin Yıldız tahliye edildi

Roboski katliamını lanetlemek amacıyla 8 Ocak 2012 tarihinde İstanbul Esenyurt’ta gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınan ve tutuklanarak Bakırköy Kadın Hapishanesi’ne konulan BDSP’li sınıf devrimcisi Esin Yıldız 11 Mart gecesi geç saatlerde serbest bırakıldı.

10 Ocak 2012’de, “polise mukavemet” suçlamasıyla tutuklanan Yıldız’ın tutuklama kararına avukatları tarafından yapılan itirazları aylık periyotlarla değerlendiren Asliye Ceza Mahkemesi Yıldız’ın serbest bırakılmasına karar verdi. Bunun üzerine Esin Yıldız dün gece geç saatlerde hapishaneden serbest bırakıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul