16 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/11

 Kızıl Bayrak'tan
İşçilerin birliği, halkların
kardeşliği için
Burjuva basının Newroz menüsünde yine provokasyon uyarıları
Sivas katliamı davası
zamanaşımına uğratıldı
İşçi ve emekçilerin belleğinde “zamanaşımı” yok!..
“Katil devlet hesap verecek!”
17. yılında
Gazi Katliamı lanetlendi
Artık yeter!
Esenyurt’ta organize işçi katliamı!
İSİG Meclisi Sözcüsü
S. Murat Çakır ile
taşeronluk sistemi üzerine konuştuk
Direnişçi MEPA işçileriyle
konuştuk
Sağlık Hakkı Meclisleri toplandı
Bosch işçileri çeteyi aşıyor
Birleşik Metal’de birleşiyor!
Bosh işçilerinin çıkışının anlamı
ve görevler
30 yıllık esaret
sona erdi
Savaş çığırtkanı sahtekârlar Suriye’de suçüstü yakalandı!.
Emperyalizm yenilecek,
direnen halklar kazanacak!
Metal ve hizmet sektöründe ortak mücadele ve sorumluluklar
Avrupa’da 8 Mart eylem
ve etkinlikleri
Kadıköy’de devrimci
8 Mart mitingi
“8 Mart kızıldır kızıl kalacak”
Şiddete, baskıya, gericiliğe ve
sömürüye karşı mücadeleye!.
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...
Geleceğine sahip çık!..
YTÜ’den kentsel sürgüne tam destek
Hüseyin Temiz yoldaş
ölümünün üçüncü yılında anıldı
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...

Ekim Gençliği kampanya çalışmalarını sürdürüyor. “Geleceğine sahip çık!” şiarını yükseltmek için bir dizi ilde ve üniversitede çalışmalar yoğunlaşıyor.

YTÜ’de Newroz üzerine okur toplantısı

Newroz’un yaklaşması ile birlikte 13 Mart Salı günü YTÜ’de Newroz üzerine bir okur toplantısı gerçekleştirildi. Kızıl Bayrak gazetesinin son sayısında Newroz’la ilgili çıkan yazıların okunmasının ardından, Newroz’un ortaya çıkış hikayesi ile ilgili kısa bir anlatım gerçekleştirildi. Ardından da Newroz’un güncel anlamı ve Newroz günü alanlarda olmanın anlamı üzerine tartışıldı. Yapılan tartışmalarda Kürt sorununa komünistlerin bakışı ve “özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik” talebi üzerinde duruldu. Ayrıca HDK üzerine de tartışmalar gerçekleştirildi.

Davutpaşa’da devrimci faaliyet

YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde kampanya çalışmaları devam ediyor. 13 Mart günü sabah saatlerinde Hazırlık Fakültesi ve yemekhane içerisinde Ekim Gençliği’nin “Geleceğine sahip çık!” afişleri asıldı. Bunların yanına GSS ve soruşturmalarla ilgili olarak hazırlanan afişler de asıldı.

Hazırlık fakültesinin önünde “Geleceğine Sahip Çık! / Ekim Gençliği” bildirilerinin dağıtımı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde “izinsiz gazete satmak ve etkinlik düzenlemek” iddiasıyla bir Ekim Gençliği okuru ve yaklaşık 30 yurtsever öğrenciye açılan soruşturmaların savunmaları için İnşaat Fakültesi’ne geçildi. Savunmaya geçilmeden önce İnşaat Fakültesi’nde yoğun bir ÖGB ablukası kurulduğu görüldü.

Ayrıca savunma verilecek odanın girişinde sivil polislerin beklemesi tepkiyle karşılanınca sivil polisler fakülteden çıkarıldı. Savunmalardan önce, ÖGB’ler tarafından, öğrencilere kimlik göstermeleri dayatılmak istendi. Öğrencilerin kararlılığı sonucu ÖGB’ler geri adım atmak zorunda kaldı. Öğrencilere ezbere açıldığı belli olan soruşturmalarda “Kürdistan dağlarında mehmetçiğin işi ne!” “Kızıl güller açmış Kürdistan dağlarında!” vb. slogan”ları atıp atmadığı soruldu. Öğrencilere “toplu halay” çekip çekmediğine dair sorular da soruldu. Ayrıca bir öğrenci, haksız iddiaları reddedince “yemekhane önünde ne işinin olduğu” soruldu. Öğrencilere sorulan sorular arasında, yapılan etkinliğin “ırkçı, dil, din ayrımına sebep olduğuna” dair suçlamalarda bulunuldu.

Ankara’da kampanya çalışmaları

Ankara’da kampanya çalışmaları yoğunlaşarak devam ediyor. Günlerdir ODTÜ’de “Geleceğine Sahip Çık” afişlerinin yapılmasının yanı sıra Ekim Gençliği’nin 8 Mart’a çağıran bildirileri ve merkezi afiş yaygın bir şekilde kullanıldı. Bunun yanı sıra açılan stant ile Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışı gerçekleştirildi. DTCF, Beytepe ve Cebeci’de de 8 Mart bildirileri ve afişleri kullanıldı. Devrimci 8 Mart Platformu’nun örgütlediği eyleme Ekim Gençliği de anlamlı bir katılım sağladı.


Ankara Ekim Gençliği’nden 8 Mart söyleşisi

Ekim Gençliği okurları Ankara’da kadın sorunun tarihsel çerçevesi, 8 Mart ve devrimci tutum üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Etkinlikte ilk olarak “Kadınlarımızın yüzleri” isimli belgeselin gösterimi yapıldı. Ardından söyleşi bölümüne geçildi. Bu bölümde kadın sorunu ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü üzerine kısa sunumlar yapıldı.

Daha sonra soru-cevap bölümüyle sohbet derinleştirildi. 8 Mart üzerinden ortaya çıkan ayrışmanın ifade ettikleri tartışıldı. Emekçi kadının kurtuluşunun ya da kadın sorununun çözümünün sosyalizmde nasıl çözüme kavuşturulacağı üzerine tartışmalar yapıldı.

Ekim Gençliği / İstanbul - Ankara

 

 

 

Gençlik kurultayı tartıştı

Ege ve Dokuz Eylül Ekim Gençliği’nin çağrıcılığını yaptığı Öğrenci Kurultayı’nın ilk toplantısı 7 Mart Çarşamba akşamı Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi’nde gerçekleştirildi.

“Emperyalist savaş ve saldırganlık, faşist baskı ve devlet terörü, Bologna Süreci ve Eğitimin Ticarileşmesi, İşsizlik ve Geleceksizlik” temalarının işleneceği kurultayın ilk toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti.

‘Kurultayı Tartışıyoruz’ toplantısı, açılış konuşmasının ardından, gençliğin temel gündemlerinin tartışıldığı kısa bir sunumla devam etti.

Ekim Gençliği temsilcisi tarafından yapılan sunum kriz olgusu üzerinden var olan saldırıları ve bu saldırılara karşı gelişen kitle hareketlerini ele alarak başladı.

Sunum, daha sonra öğrenci gençliği doğrudan etkileyen sorunların -Bologna süreci ve eğitimin ticarileşmesi, işsizlik, geleceksizlik- işlenmesiyle devam etti. Bologna süreci kapsamınca bugün, üniversite eğitimine ve öğrenci gençliğe yönelik gerçekleştirilen saldırıların kısaca aktarılmasının ardından sunum sonlandırıldı.

Sunumun ardından, Türkiye’de var olan tüm bu saldırıların aslında küresel bir nitelik kazandığı, diğer dünya ülkelerinde de benzer saldırıların olduğu belirtilerek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu saldırıların püskürtülmesi gerektiği belirtildi. Gençlik hareketinin içerisinde bulunduğu bu dağınık tablo içerisinde bu saldırıların püskürtülemeyeceği ve dağınık tablonun ortadan kaldırılması gerekliliği üzerinden kurultay çağrısı gerekçelendirildi. Üniversitelerde var olan ilerici, devrimci, demokrat öğrencilerle beraber hareket etmenin bir aracı olarak tanımlanan kurultayın tartışılması tüm bileşenlerin ortak katılımıyla gerçekleşti.

Kısa süren tartışmanın ardından kurultay yapma kararının çıkması üzerine, kurultayın nasıl örgütleneceğine dair tartışmalar yürütüldü. Komitelerin kurulması ve bu komiteler üzerinden bir kurultay örgütleme kararı alındı. Komitelerin niteliği ve formu üzerine yapılan tartışmalar üzerinden fakültelerden kurulan komitelerin yanı sıra iki üniversite arasında iletişimi sağlayacak bir merkezi yürütmenin oluşturulması kararı alındı. DEÜ’de hazırlık, İİBF ve Hukuk Fakültesi’nde, Ege üniversitesi’nde ise Mühendislik Fakültesi, Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi’nde komiteler kurma kararı alındı.

Ayrıca, kurultayın 21 Nisan 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Kurultayın örgütlenme süreci içerisinde, bir Facebook grubu ile internet sitesinin kurulması da karara bağlandı.

Önümüzdeki günlerde komitelerin genişletilmesi amacıyla, tüm kurultay bileşenlerinin çevrelerindeki ilerici-demokrat öğrencileri sürecin parçası haline getirmeleri kararı ile toplantı sonlandırıldı.

Ekim Gençliği / İzmir