24 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/08

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye iktidarı
kıdem tazminatına el atmaya hazırlanıyor
Faşist baskı ve zorbalıkla toplumsal mücadelenin önü alınamayacak!
Dinci-gerici güçler arasında uzlaşma
Dinci-Amerikancı rejim ırkçı-inkarcı politikada ısrarlı
Roboski’nin sorumluluğundan kurtulamazsınız!
Kürt halkı ‘anadil’ talebiyle
sokaklara çıktı
“Örgütlenmeli ve sonuna kadar
mücadele etmeliyiz!”
“Katil NATO, işbirlikçi-uşak TC!”
Maliye emekçilerinden
1 günlük grev
“Kadınlar evde,
işyerinde direnişte”
“Örgütlenmeyi Çiğli Organize’ye yaymalıyız”
İMO’da direniş başladı!
Taşeron işçileri hakları için
Ankara yolunda
Bahar süreci ve
kitle çalışması üzerine
BDSP’nin 8 Mart
etkinlikleri programı..
Emekçi kadınlara
devrimci 8 Mart çağrısı...
BDSP’nin devrimci bahar çalışmalarından
TC ve kriz süreci - Volkan Yaraşır
Sokak eylemleri
Romanya’da hükümeti devirdi
Dünya çapında grevler
Cumhurbaşkanı Wulff’un istifası ve sonrası
Almanya’da metal işkolu toplu iş sözleşmeleri başladı
Kavganın baharında gençliği
devrime kazanalım!.
İstanbul Eğitim-Sen 6 Nol Şube
Başkanı İsmet Akça ile konuştuk
Devrimci müzik çalışması üzerine
Bir yağma, talan ve rant projesi: Haydarpaşa
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

BDSP’nin devrimci bahar çalışmalarından...

Ankara

26 Şubat’ta TAKSAV’da “Sömürüye, eşitsizliğe, gericiliğe, şiddete karşı emekçi kadınlar bir adım ileri!” şiarıyla düzenlenecek olan 8 Mart etkinliğine çağrı amacıyla bir süredir Mamak’ta ev ziyaretleri ve sunumlar gerçekleştiren sınıf devrimcileri etkinlik afişlerini Mamak genelinde yaygın biçimde kullandı. Kızılay’a yapılan afişlerle emekçiler 8 Mart’ta alanlara çıkmaya çağrıldı.

Her Cumartesi günü Yüksel Caddesi’nde açılan stantta Kızıl Bayrak ve Ekim Gençliği satışları gerçekleştirildi. Stantta 40’a yakın Kızıl Bayrak satıldı. BDSP’nin 8 Mart bildirilerinin dağıtımı ile 8 Mart etkinliğine çağrı yapıldı.

Ankara BDSP tarafından GSS’nin geri çekilmesi talebiyle başlatılan kampanya kapsamında emekçilerden imzalar toplandı.

Sınıf devrimcileri, 8 Mart etkinliğinin çağrı afişlerini 12. Cadde ve Sincan merkezdeki otobüs duraklarına yaygın bir şekilde yaptı.

Akşam saatlerinde Sincanlı emekçilerin kapıları çalınarak sosyal yıkım saldırılarına ve hak gasplarına karşı Ankara BDSP’nin, GSS’nin iptal edilmesi, kıdem tazminatı saldırısının son bulması, özel istihdam büroları ve bölgesel asgari ücret yasa tasarısının iptal edilmesi talebini içeren imza kampanyasına destek olmalarını istendi.

Sincan merkezdeki üç ayrı noktada işçi servislerine ve otobüs duraklarında bekleyen emekçilere etkinlik çağrıları ve BDSP’nin 8 Mart bildirileri ulaştırıldı.


İstanbul

Sınıf devrimcileri Topkapı ve Gaziosmanpaşa’da devrimci sınıf faaliyetini aralıksız sürdürüyorlar.

Sınıf devrimcileri GOP ve Alibeyköy’ün emekçi mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştirdiler. Haftasonu gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde emekçilerle 8 Mart üzerine sohbet edildi. Ev ziyaretlerinde BDSP’nin gerçekleştireceği etkinliğe çağrı yapıldı.

BDSP nin 8 Mart afişleri Topkapı, Alibeyköy, Gazi Mahallesi, Topçular, Rami ve GOP’ta yaygınca kullanıldı. Ayrıca 26 Şubat’ta gerçekleştirilecek etkinliğe çağrı yapan ozalitler merkezi noktalarda kullanıldı.

2 haftadır Topkapı AVPİM önünde gerçekleştirilen gazete satışında bu hafta 8 Mart gündemi öne çıkarıldı. Gerçekleştirilen gazete satışı esnasında 26 Şubat’taki etkinlik davetiyeleri de emekçilere ulaştırıldı. Aynı gün bölgedeki sanayi havzalarına ve emekçi mahallelerine afiş yapıldı.

BDSP’liler 21 Şubat Salı günü akşamı Bereç‘te gerçekleştirdikleri bildiri ve etkinlik davetiyesi dağıtımı ile emekçilere mücadele çağrısını taşıdılar.

GOP BDSP’nin haftalık olarak çıkardığı duvar gazetesinin bu haftaki sayısında da 8 Mart etkinliğine çağrı yapıldı.

Perfek Tüp, Ejot Tezmak, Bisse ve diğer fabrikalara 8 Mart bildirileri ve etkinlik davetiyeleri ulaştırıldı.

Topkapı’da çalışan işçilere Maltepe Belediyesi taşeron işçileri ile dayanışmaya çağrı yapan bildiriler ulaştırıldı. Taşeron belediye işçilerinin direnişin anlatıldığı ajitasyon konuşmaları ile gerçekleştirilen dağıtım faaliyetini polis engellemeye çalıştı.

Aynı gün Maltepe Belediyesi taşeron işçilerinin direnişiyle dayanışma çağrısı Sultançiftliği tekstil işçilerine taşındı.

Gazi Katliamı’nın 17. yılında gerçekleştirilecek anmanın hazırlıkları da başladı. GOP BDSP, Gazi Katliamı gündemli çıkardığı “Gaziden Uludere’ye katleden devlettir! Hesabı emekçiler soracak!” şiarlı afişleri kullanmaya başladı.


İzmir

Sermayenin sınıfa yönelik saldırıları ve sendikalar yasası gündemli olarak İzmir BDSP tarafından hazırlanan bildiri 20 Şubat sabahı Menemen’de dağıtıldı.

“İnsanca yaşam için örgülü mücadeleye” şiarlı bildiriler demir-çelik işçilerinin servis noktası olan Menemen Asarlık’ta dağıtıldı. Dağıtım esnasında bir yandan da megafon eşliğinde ajitasyon konuşmaları yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara-İstanbul-İzmir

 

 

 

 

Devrimci faaliyete polis saldırıları

Ankara

21 Şubat günü 8 Mart etkinliğinin çağrı afişlerini yapan iki BDSP çalışanı Sincan polisinin saldırısıyla karşılaştı. Afiş yapan BDSP çalışanlarına kimlik soran polisler BDSP çalışanlarının kimlik göstermemesi üzerine saldırıya geçti. Saldırıya uğrayan iki BDSP’linin direnmesi üzerine destek ekip çağıran polisler BDSP çalışanlarını zorla polis otosuna bindirerek gözaltına aldılar.

Polis otosuna bindirilen BDSP çalışanları Sincan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüler. Burada yapılan GBT kontrolünün ardından BDSP çalışanları Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

BDSP çalışanlarına kimlik göstermemekten ve afiş asmaktan para cezası kesildi. Bir BDSP’li eski bir mahkemeye katılmadığı için hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltında tutulurken diğer BDSP çalışanı kesilen para cezasının ardından serbest bırakıldı.

Polisin saldırısı hastanede ve karakolda da devam etti. Hastanede yüzünü duvara dönmesi söylenen BDSP çalışanı, yüzünü duvara dönmediği için polisin saldırısına maruz kalırken, karakolda da ayakkabı bağcıklarını çıkarmadığı için polisin saldırısına uğradı.

Araması olduğu gerekçesiyle gözaltında tutulan BDSP çalışanı 22 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemede ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Mamak’ta polis-devlet terörüne yanıt

4 BDSP’li, 22 Şubat akşamı Şirintepe Mahallesi’nde 8 Mart gündemli afişleri yaparken sivil polislerin engellemesiyle karşılaştılar. BDSP’liler bekletilmeleri esnasında başka bir alanda olan yoldaşlarına haber ilettiler. Bunun üzerine toplu bir şekilde alıkonulan yoldaşlarının yanına gelen diğer sınıf devrimcileri polislerin arasına girerek yoldaşlarını almaya başladılar. Bu sırada kısa süreli bir arbede yaşandı. O esnada çevredeki işçi ve emekçilere ajitasyon konuşmaları yapıldı ve bunun üzerine polisler geri adım atmak zorunda kaldı. Polisler alandan yürüyerek ayrılan sınıf devrimcilerinin ardından onları seyretmekle yetindiler.


İstanbul

21 Şubat’ta Maltepe Belediyesi taşeron işçileri ile dayanışma çağrısı için Topkapı’da afiş yapan BDSP’liler polis saldırısı ile karşılaştı. Polisin engelleme çalışmalarına karşı faaliyetlerini sürdüren BDSP’liler takviye ekiplerin gelmesi ile zorla gözaltına alındılar. Para cezası kesilen BDSP’liler bırakıldıktan sonra, dayanışma çağrısına kaldıkları yerden devam ettiler.

22 Şubat sabahı Topkapı PTT önünde 8 Mart gündemli bildirileri ve etkinlik davetiyelerini dağıtan sınıf devrimcilerine PTT’de çalışan gerici sermaye uşakları müdahale etmeye çalıştı.

Gerici uşaklar sözlü sataşmalarla devrimci faaliyetin PTT’de çalışan emekçilere ulaşmasını engelleyemeyince bu sefer fiziki müdahaleyle yeltendiler. Sınıf devrimcilerinin net tutumuyla karşılık verilen müdahale boşa düşürüldü. Oluşan tepki ve sınıf devrimcilerinin kararlı tutumu sonucu geri çekilen uşak takımı polisi arayarak faaliyeti engelletmeye çalıştı. İhbar üzerine gelen polisler devrimcilere keyfi biçimde kimlik kontrolü yapmaya kalkıştılar. Kendi kimliklerini göstermedikleri müddetçe kimlik kontrolü yaptırmayacaklarını söyleyen devrimcilerin tutumu karşısında takviye ekipler çağrıldı. Takviye ekiplerin gelmesiyle polis keyfi uygulamalarını arttırdı. Üst arama dayatmasına karşı üstlerini aratmayan devrimcilere polis saldırdı. Teşhir konuşmaları ve sloganlarla karşılık veren 6 devrimci 28 lira para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

Bırakıldıktan sonra tekrar, gözaltına alındıkları noktaya gelen devrimciler, burada “Faşizme geçit vermeyeceğiz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” ve “Taşeron işçisi köle değildir!” sloganları atarak dağıtıma devam ettiler.

Esenyurt’ta afiş çalışması yapan BDSP’li sınıf devrimcileri gözaltı terörüne maruz kaldı. 18 Şubat günü BDSP’nin 8 Mart ve Maltepe işçileri ile dayanışmaya çağıran afişlerini asarken sivil polisler tarafından gözaltı saldırısı yaşandı.

Kızıl Bayrak / Ankara-İstanbul