24 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/08

 Kızıl Bayrak'tan
Sermaye iktidarı
kıdem tazminatına el atmaya hazırlanıyor
Faşist baskı ve zorbalıkla toplumsal mücadelenin önü alınamayacak!
Dinci-gerici güçler arasında uzlaşma
Dinci-Amerikancı rejim ırkçı-inkarcı politikada ısrarlı
Roboski’nin sorumluluğundan kurtulamazsınız!
Kürt halkı ‘anadil’ talebiyle
sokaklara çıktı
“Örgütlenmeli ve sonuna kadar
mücadele etmeliyiz!”
“Katil NATO, işbirlikçi-uşak TC!”
Maliye emekçilerinden
1 günlük grev
“Kadınlar evde,
işyerinde direnişte”
“Örgütlenmeyi Çiğli Organize’ye yaymalıyız”
İMO’da direniş başladı!
Taşeron işçileri hakları için
Ankara yolunda
Bahar süreci ve
kitle çalışması üzerine
BDSP’nin 8 Mart
etkinlikleri programı..
Emekçi kadınlara
devrimci 8 Mart çağrısı....
BDSP’nin devrimci bahar çalışmalarından.
TC ve kriz süreci - Volkan Yaraşır
Sokak eylemleri
Romanya’da hükümeti devirdi
Dünya çapında grevler
Cumhurbaşkanı Wulff’un istifası ve sonrası
Almanya’da metal işkolu toplu iş sözleşmeleri başladı
Kavganın baharında gençliği
devrime kazanalım!.
İstanbul Eğitim-Sen 6 Nol Şube
Başkanı İsmet Akça ile konuştuk
Devrimci müzik çalışması üzerine
Bir yağma, talan ve rant projesi: Haydarpaşa
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

“Katil NATO, işbirlikçi-uşak TC!”

İlerici ve devrimci güçler 18 Şubat günü TC devletinin NATO’ya üye oluşunun 60. yıldönümü vesilesiyle İstinye’deki ABD Konsolosluğu önünde “Halkların katili NATO ülkemizden ve Ortadoğu’dan defol! Emperyalizme ve siyonizme kalkan olmayacağız!” şiarıyla eylem yaptı.

NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu, Devrimci Hareket, Emek ve Özgürlük Cephesi, Emekçi Hareket Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halk Cephesi, Kaldıraç, Köz, Odak, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Demokrasi Partisi, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi) ve NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler tarafından örgütlenen eylem için İstinye Park AVM önünde toplanan kitle buradan ABD Konsolosluğu önüne yürüdü.

Yolun tek şeridi trafiğe kapatılarak gerçekleştirilen yürüyüş sırasında “NATO’ya ve füze kalkanına hayır! Emperyalizme ve siyonizme kalkan olmayacağız!” ve “Emperyalistler ve işbirlikçi uşakları Ortadoğu’dan defol!” şiarlı pankartlar açılırken, katılımcı kurumlar da kortejlerinde kendi flama ve dövizlerini taşıdı.

NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler de yürüyüşe “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak! NATO ve Füze Kalkanına geçit yok! / NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler” pankartı ile katıldı.

TC devleti en az emperyalistler kadar suçludur”

Yürüyüşün ardından, yoğun polis yığınağı bulunan ABD Konsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

TC devletinin 18 Şubat 1952 tarihinde NATO’ya üye olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “TC devleti, tam 60 yıldır NATO’nun üyesi olarak; yapılan katliamlardan, işgallerden en az emperyalistler kadar sorumludur ve tarih önünde, ezilen halklar önünde suçludur” denildi. 63 yıllık tarihi boyunca emperyalizmin sömürü ve baskı düzeninin askeri ayağı olma görevini üstlenen NATO’nun bugün de emperyalist güçlerin vurucu gücü olarak görevini yapmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, Suriye ve İran’ın emperyalizmin şimdiki hedefleri olduğu söylenirken, Suriye’ye yönelik emperyalistler tarafından planlanan olası işgal girişiminde AKP iktidarı eliyle Türk devletinin üst düzeyde görev aldığı belirtildi. Katledilecek her bir Suriyelinin katili olma onursuzluğunun AKP’nin suçlarına ekleneceği söylenerek, “60 yıl önce Kore halkının katili olma onursuzluğu ile NATO’ya giren işbirlikçi-uşak TC devletinin, bugün yeniden emperyalizmin çıkarları için yeni bir haksız savaşa girmesine karşı çıkmak herkesin görevidir” denildi.

Açıklama şu sözlerle noktalandı:

“Bizler, bu ülkenin devrimcileri olarak, halkların kardeşliğini savunmaya, her ülke halkının kendi kaderini tayin etme hakkının sonuna kadar arkasında durmaya ve emperyalizme karşı savaşmaya devam edeceğiz. Herkesi de bu onurlu kavgaya çağırıyor, emperyalizme ve işbirlikçi-uşak iktidarlara karşı halkların kavgasını yükseltmeye davet ediyoruz”

Gençlikten mücadele çağrısı

Eylemde NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler adına da basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bölgede giderek yaklaşan bir savaşın ayak seslerinin duyulduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Her yerde emperyalistler ve TC Devleti savaşa hazırlanıyor. Her muhalif ses, her savaş öncesinde olduğu kadar güçlü bir şekilde bastırılmaya çalışılıyor” denildi.

“Tarihte hiçbir zaman savaş hazırlıkları, içeride yapılan operasyonlardan bağımsız olmamıştır. Her savaş, bir iç temizlenmeyi beraberinde getirir. Çünkü savaş koşulları kavramları alaşağı eder. Öyle ya, bugün ‘demokrasinin’ tanımı, NATO ve ABD emperyalizmi tarafından yapılıyor” sözleriyle süren açıklamada, öğrenci gençliğin de yoğun bir şekilde gözaltı-tutuklama ve soruşturma-ceza terörüne maruz kaldığı somut örneklerle vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler de savaşa hazırlanıyoruz, içerde ve dışarda, hücreleri parçalayarak, üreterek, sorgulatarak, okullarımızda uzun zamandır unutturulmaya çalışılan toplumsal gündemi tekrar olması gereken yerde, anfilerde, meydanlarda tartışarak, anti-emperyalist mücadeleyi büyüterek hazırlanıyoruz savaşa. Emperyalistlerin savaşında ölmek ya da öldürmek istemeyen tüm öğrencileri birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

Antakya’da fiili miting!

Antakya’da sendikalar ile devrimci ve demokratik kurumlarca ortak yapılması planlanan “Ortadoğu’ya ve Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Son Mitingi” İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği tarafından yasaklanmasına rağmen 19 Şubat günü fiilen örgütlendi.

Valiliğin “kentin huzurunu bozabileceği”, “yasadışı örgütler tarafından provake edilebileceği” gerekçeleriyle engellemek istediği miting öncesi de yerel medyada gerici bir propaganda yapılmıştı. Buna rağmen kitlesel bir yürüyüşle eylem gerçekleştirildi.

Doğuş Okulları önünde buluşan kitle, Ulus Meydanı’na doğru yürüyüşe başladı. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte “Ortadoğu’ya ve Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Son” ve “Suriye Libya ve Irak olmasın” yazılı ortak pankartlar taşındı.

Suriye halkı kendi geleceğini belirlemeli”

Ulus Meydanı’na gelindiğinde basın açıklamasını Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal okudu. Basın açıklamasında, Suriye’nin geleceğini Suriye halkının belirlemesi gerektiği vurgulanarak, emperyalist politikalar teşhir edildi.

Eylemde ayrıca Valiliğin yasakçı uygulamaları protesto edildi. Yanısıra Mersin’de KESK üyelerinin maruz kaldığı gözaltı terörü de protesto edildi.

Ayrıca Adana, Antep gibi illerden KESK üyelerinin katılımlarının olduğu eyleme Mersin’den gelmek isteyen KESK üyelerinin bulunduğu aracın engellenmesi de teşhir edildi.

Kızıl Bayrak / Antakya

 

 

 

Sarıgazi’de NATO ve
füze kalkanı karşıtı eylem

Sarıgazi’de bir araya gelen ilerici ve devrimci güçler, 17 Şubat günü NATO ve Füze Kalkanı’na karşı eylem gerçekleştirdi.

Saat 19.30’da Yıldırımlar Düğün Salonu önünde toplanan kitle Demokrasi Caddesi üzerinden Sarıgazi Merkez’e sloganlarla yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Katil ABD, Ortadoğu’dan defol!”, “Emperyalizm düşman, halklar kardeştir!”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” sloganları atıldı.

Sarıgazi Merkez’e gelindiğinde burada basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada işçi ve emekçilere Ortadoğu’da süren kirli savaşa karşı halkların yanında taraf olma çağrısı yapıldı.

AKA-DER, BDP, BDSP, ESP ve Partizan tarafından örgütlenen eylemde “Emperyalizme ve siyonizme kalkan olmayacağız! Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” yazılı pankart taşındı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

 

 

 

Suriye halkı yalnız değildir”

Suriye Halkıyla Dayanışma ve Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu 18 Şubat günü Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirerek Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale hazırlıklarını protesto etti.

“Suriye’nin kaderini Suriyeliler belirler - Katil NATO-ABD-AKP Suriye’den defol!” şiarlı pankartın açıldığı ve Suriye bayraklarının taşındığı basın açıklamasında, AKP’nin Suriye’ye yönelik saldırgan politikası teşhir edildi. NATO, ABD ve AKP’nin aynı tarafta olduğunun belirtildiği açıklamada Suriye halkının, emperyalist hayalleri boşa düşüreceği ifade edildi.

“Libya ‘özgürleşti’ Suriye?”, “AKP Suriye’de emperyalizmin hizmetinde”, “Emperyalist talana izin vermeyeceğiz” yazılı dövizlerin taşındığı eyleme ilerici-devrimci güçler de destek verdi.

“Yaşasın Sosyalist Ortadoğu!”, “İşbirlikçi AKP Suriye’den defol!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” ve “Suriye halkı yalnız değildir!” sloganlarının atıldığı eyleme 30 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara