20 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/03

 Kızıl Bayrak'tan
Birleşik direnişi yükseltme sorumluluğu!
Faşist saldırganlığa karşı Kürt halkı ile emekçilerin birleşik militan direnişi!
12 Eylül iddianamesi ile ortalığa saçılan gerçekler
Faşist baskı ve terör hız kesmiyor!
Düzen yargısı “görevini” yaptı
Karadağ cinayeti davasında 6. duruşma
Katiller serbest bırakılır,
hafızalar silinemez!
“Esin Yıldız serbest bırakılsın!”
Hugo Boss’ta kararlı direniş!
Sömürü ve kölelik
cehenneminden bir kesit
Maltepe Belediyesi’nde
direniş kazandı
Sahte sendika yasası ve baskılar protesto edildi
Petrol-İş Gebze Şube Genel Kurulu gerçekleştirildi
Yeni dönem ve
gelişmeler - EKİM
Parti Okulu
Habip Gül Devresi / 2011
Partiye Rapor’dan
Tunus: Yeni isyanlar için enerji biriktiriyor!
Filistin-İsrail “barış görüşmeleri”
yeniden başlatıldı...
AB’nin “yeni” sömürge alanı
Doğu Avrupa
Yunanistan’da
basın emekçileri grevde
Onbinler Rosa Luxemburg ve
Karl Liebknecht’i andı.
Berlin’de XVII.Enternasyonal Rosa Luxemburg Konferansı
Alman tekellerinin “şaşılası” büyümesinin sırrı!
Gençlik füze kalkanına
karşı yürüdü
Efeoğlu Ailesi’nin avukatı Mustafa Yağcı ile görüştük
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Sahte sendika yasası ve baskılar protesto edildi


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), mecliste görüşülmesi beklenen 4688 Sayılı Yasa’ya karşı 14 Ocak günü Türkiye’nin çeşitli illerinde bordro yakma eylemleri gerçekleştirdi. “Yoksulluk düzenine karşı insanca bir yaşam” talebinin dile getirildiği eylemlerde KCK operasyonları adı altında KESK Genel Merkezi’nin basılması da protesto edildi.

İstanbul

İstanbul’da KESK İstanbul Şubeler Platformu tarafından yapılan eylem Taksim Tramvay Durağı’nda gerçekleştirildi. Basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Barış Uluocak okudu.

Demokratik bir sendika yasasında olması gereken düzenlemelerin hiçbirisine yer vermeyen yasa tasarısını kabul etmeyeceklerini kamuoyuna daha önce defalarca kez ifade ettiklerini belirten Uluocak, 21 Aralık grevini hatırlattı.

KESK Genel Merkezi’ne yapılan polis baskınına da değinen Uluocak, toplumun tüm muhalif kesimlerinin susturulmaya çalışıldığı bir ortamda KESK’in onbinlerce kamu emekçisiyle birlikte grev yapmasını ve alanlara çıkmasının hazmedilemediğini söyledi. Açıklamanın ardından KESK üyeleri maaş bordrolarını yaktılar.

Bursa

KESK Bursa Şubeler Platformu 4688 Sayılı Yasa’da yapılması düşünülen değişiklikleri kabul etmeyeceğini açıkladı. Fomara Meydanı’ndaki eylemde kamu emekçileri adına açıklamayı Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Ergin Uygun yaptı.

Kamu emekçilerine gerçek enflasyon oranı üzerinden en az %20 zam yapılması gerektiğini belirten KESK Dönem sözcüsü Ergin Uygun; hükümetin en düşük memur maaşının 1630 TL olduğu yalanına karşı 15 yıllık memur olarak maaşının 1385 TL olduğunu belirterek açıklamasını sonlandırdı. Eylem sonunda kamu emekçileri bordrolarını yaktılar.

Adana

KESK Adana Şubeler Platformu, taleplerine yer vermeyen yasa taslağı başta olmak üzere, çarpıtılan enflasyon rakamlarına göre belirlenen ek zamlara, Genel Sağlık Sigortası saldırısına, sağlıkta ödenecek olan katkı ve katılım paylarının arttırılmasına karşı sessiz kalmayacaklarını yaptıkları eylemle dile getirdi.

İnönü Parkı’ nda biraraya gelen kitle adına basın metnini SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel okudu.

Basın metninde, AKP’nin özellikle emekçilerin çalışma yaşamına yönelik olarak gündeme getirdiği yasal düzenlemeler ve fiili uygulamalarla kamu hizmetlerini yıllar içinde büyük ölçüde ticarileştirmesi, kamuda esnek ve güvencesiz istihdamın yaygın hale getirilmesi ve taşeron çalışmanın artması protesto edildi. Açıklamanın ardından emekçiler bordlarını yaktı.

Manisa

Manisa Manolya Meydanı’nda bir araya gelen KESK üyesi emekçiler adına 2012 zamlarını ve KESK’e yapılan baskıları protesto etti. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Serpil Deniz okudu. Yapılan bu komik zamlara ve toplu sözleşme oyununa değinen Deniz, Memur Sen’in tutumunu da teşhir etti. KESK’e yapılan baskılara değinenen Serpil Deniz, “21 Aralık Grevinde AKP hükümetine karşı kamu emekçilerinin gücünü gösterdik. Bizim gücümüzden, mücadele geleneğimizden korkan AKP hükümeti uydurma gerekçelerle bir kez daha örgütümüze saldırdı. Yapılan baskılar mücadelemizi engelleyemeyecektir. Bu baskılar bizi yıldıramayacak bilhakis daha da bileyecektir.” dedi.

Aydın

KESK Aydın Şubeler Platformu bileşenleri 2012 maaş zamlarını ve KESK’e yönelik baskını basın açıklaması ile protesto etti.

KESK binasından Sulupark’a yürüyen KESK’liler basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ertuğrul Teberci, verilen enflasyon farkının gerçek enflasyonu yansıtmadığını söyledi.
Memur Sen’in tutumunu da teşhir eden Teberci, KESK’e yapılan baskının hukuksuzluk olduğunu, asıl yapılmak istenenin 21 Aralık grevini örgütleyen ve kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine, kamuda esnek ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmasına en büyük engel olan KESK’e gözdağı verilmek olduğunu dile getirdi. Eğitim Sen üyelerinin yanısıra Yapı-Yol Sen ve Tüm-Bel Sen’li emekçiler de alanda yerlerini aldılar.

Kayseri

KESK Kayseri Şubeler Platformu bordro yakma eylemi gerçekleştirdi. KESKGenel Merkezi’ne yapılan baskının da protesto edildiği eylemde “Zam zulüm işkence işte AKP!”, “AKP zammını al başına çal!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eyleme BDSP, DHF, ESP, EMEP ve ilerici kurumlar destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Bursa- Adana- Manisa-Aydın- Kayseri

 

 

 

Baskınlar protesto edildi


KESK Genel Merkezi ve KESK’e bağlı şubelerin de bulunduğu kurumlara ve çeşitli adreslere yapılan baskınlar Bursa ve Adana’da protesto edildi.

KESK Bursa Şubeler Platformu tarafından gerçekleştirilen eylem Fomara Meydanı’nda yapıldı. Basın açıklamasını KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Bursa Şube Başkanı Ergin Uygun gerçekleştirdi.

Uygun, AKP’nin politikalarına muhalefet eden herkesin sudan bahanelerle sindirilmeye ve baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. “Açık ve altını çizerek söylüyoruz, gidişat faşizmdir” diyen Uygun, saldırı politikalarının tek merkezden yürütüldüğünü dile getirdi. Milyonlarca kamu emekçisi ve ailelerinin doğrudan ilgilendiren 4688 Sayılı Yasaya karşı mücadele ettiklerini dikkat çekti. Böyle bir süreçte bu baskınların ve gözaltıların yaşanmasının tesadüf olmadığını söyledi.

İnönü Parkı’nda KESK Adana Şubeler Platformu’nun çağrısıyla biraraya gelen kurumlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın metnini SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel okudu. Metinde AKP’nin politikalarına muhalefet eden herkesin sudan bahanelerle baskı altına alınmaya ve sindirilmeye çalışıldığından bahsedilerek “Bu uygulamaların devamı bugün sabaha doğru Konfederasyon Hukuk ve TİS uzmanımız İsmet Aslan’ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasıyla yaşanmıştır. Uzmanımız 6 yıldır KESK’te kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için onlarca rapor hazırlamış, bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılara konfederasyonumuz adına katılmış, sendikal mücadele konusunda yetkin bir arkadaşımızdır. Adresi belli olan bir kişinin bu yöntemle gözaltına alınmasını kınıyoruz” denildi.

Eyleme DİSK, Türk-İş, TMMOB, Adana Tabip Odası, İHD, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri destek verdi.

Kızıl Bayrak / Bursa - Adana