20 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/03

 Kızıl Bayrak'tan
Birleşik direnişi yükseltme sorumluluğu!
Faşist saldırganlığa karşı Kürt halkı ile emekçilerin birleşik militan direnişi!
12 Eylül iddianamesi ile ortalığa saçılan gerçekler
Faşist baskı ve terör hız kesmiyor!
Düzen yargısı “görevini” yapt
Karadağ cinayeti davasında 6. duruşma
Katiller serbest bırakılır,
hafızalar silinemez!
“Esin Yıldız serbest bırakılsın!”
Hugo Boss’ta kararlı direniş!
Sömürü ve kölelik
cehenneminden bir kesit
Maltepe Belediyesi’nde
direniş kazandı
Sahte sendika yasası ve baskılar protesto edildi
Petrol-İş Gebze Şube Genel Kurulu gerçekleştirildi
Yeni dönem ve
gelişmeler - EKİM
Parti Okulu
Habip Gül Devresi / 2011
Partiye Rapor’dan
Tunus: Yeni isyanlar için enerji biriktiriyor!
Filistin-İsrail “barış görüşmeleri”
yeniden başlatıldı...
AB’nin “yeni” sömürge alanı
Doğu Avrupa
Yunanistan’da
basın emekçileri grevde
Onbinler Rosa Luxemburg ve
Karl Liebknecht’i andı.
Berlin’de XVII.Enternasyonal Rosa Luxemburg Konferansı
Alman tekellerinin “şaşılası” büyümesinin sırrı!
Gençlik füze kalkanına
karşı yürüdü
Efeoğlu Ailesi’nin avukatı Mustafa Yağcı ile görüştük
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Faşist baskı ve terör hız kesmiyor!


“KCK operasyonları” adı altında sürdürülen faşist baskı ve teröre geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen tutuklama ve gözaltılarla yeni halkalar eklendi.

31 tutuklama

Erdoğan’ın TSK ve polise alkışlarla teşekkür ederek “operasyonlara devam” talimatı vermesi ve BDP’li vekil Leyla Zana’yı hedef göstermesinin ardından 13 Ocak günü gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan, BDP MYK üyesi ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, KESK Hukuk ve TİS Uzmanı İsmet Aslan ile çoğunluğu BDP PM Üyesi, Genel Merkez ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu 39 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Kürt siyasetçiler 16 Ocak günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Gün boyunca özel yetkili cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınan 39 kişinin 35’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine dek süren sorgulamanın ardından aralarında BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan ve BDP MYK üyesi ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da bulunduğu 31 kişi tutuklandı.

Özgür Gündem çalışanı ve Tuncel’in şoförü gözaltına alındı

Kürt basınına yönelik 20 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan, savcılık sorgusunun ardından ise serbest bırakılan Özgür Gündem Gazetesi çalışanı Hatice Bozkurt 16 Ocak günü yeniden gözaltına alındı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in makam şoförü Gülden Çatalbaş da Beşiktaş Adliyesi’nde polisler tarafından yapılan kimlik kontrolü sırasında gözaltına alındı.

Bozkurt ve Çatalbaş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Gülsuyu’nda 8 gözaltı

17 Ocak günü “KCK operasyonları” adı altında İstanbul’da yeni baskın ve gözaltılar yaşandı.

Maltepe Gülsuyu’nda eş zamanlı olarak birçok ev ve kuruma baskınlar düzenlendi. Baskınlar sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

Urfa’da 30 gözaltı

Urfa’da 18 Ocak sabahı kent merkezi ile Halfeti ve Viranşehir ilçelerinde eş zamanlı ev ve kurum baskınları düzenlendi. Baskınlarda aralarında SES Urfa Şube Başkanı İsmet Karadağ’ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların ağırlığını üniversite öğrencileri oluştururken, operasyona “31 Aralık 2011 tarihinde Roboski katliamını protesto etmek için Urfa Demokrasi Platformu’nun çağrısıyla gerçekleşen eylemde çıkan olaylar” gerekçe gösterildi.

 

 

 

Kürt halkından faşist baskı ve teröre tepki

 

BDP’nin çağrısıyla 14 Ocak günü 25 ilde alanlara çıkan Kürt halkı, gerçekleştirilen polis baskınlarını ve gözaltı terörünü protesto etti.

İstanbul

İstanbul’da BDP’liler ve ilerici, devrimci güçler Taksim Tramvay Durağı’nda toplanarak basın açıklaması yaptılar.

BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak tarafından yapılan açıklamada, saldırının devletin zirvesinin toplanmasından iki gün sonra yapılmasına dikkat çekilerek, topyekün savaş konsepti halinde olan devletin Kürt halkına ve temsilcilerine diz çöktüremeyeceği vurgulandı.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, ‘açılım’ kelimesini artık duymak istemediklerini, bu kelime ortaya atıldığında katliamlar, tutuklamalar yaşandığını belirtti.

DTK adına Gencay Gürsoy da bir konuşma yaparak, zulmün karşısında halkların birlikte yanyana duması gerektiğinin altını çizdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ise şöyle konuştu:

“Anadilimizden, tarihimizden, kimliğimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Bizim kendimizi inkar etmemizi istiyorlar. Onursuz olmamızı istiyorlar. Ama biz onurumuzdan ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

Eyleme aralarında BDSP’nin de bulunduğu devrimci ve ilerici kurumlar da destek verdi.

Ankara

BDP Ankara İl Örgütü, Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. BDP Ankara İl Eşbaşkanı Meral Vuranok’un okuduğu açıklamada, ‘siyasi soykırım’ operasyonlarınlarının Türkiye’de hukukun ne denli ayaklar altına alındığının göstergesi olduğu vurgulandı.

Diyarbakır, Şırnak, Urfa, Siirt, Erzincan, Mardin, Konya, Eskişehir, Adana, Van, Hakkari, Bitlis, İzmir, Erzurum, Adıyaman, Ardahan, Mersin, Antalya, Manisa, Denizli, Aydın, Balıkesir ve Bulanık’ta da basın açıklamaları gerçekleştirilerek faşist baskı ve terör protesto edildi.

 

 

 

Faşist baskı ve terör eylemlerle yanıtlandı

 

KESK’in çağrısıyla 13 Ocak günü İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve Eskişehir’de gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamalarında, ilerici ve devrimci güçler, emek ve meslek örgütleri AKP hükümeti eliyle devreye sokulan faşist baskı ve teröre boyun eğmeyeceklerini haykırdılar.

İstanbul

KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun çağrısıyla Taksim’de gerçekleştirilen yürüyüşe HDK bileşenleri ile aralarında BDSP’nin de bulunduğu devrimci, ilerici güçler de katıldı.

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak, tüm baskı ve engellemelere rağmen KESK’in mücadelesinin kararlılıkla süreceğini dile getirdi.

Eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İzmir

Sümerbank önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik kitle İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kıyasettin Yasa tarafından basın açıklaması gençekleştirildi. AKP’nin saldırılarını özetleyen Yasa, KESK Hukuk ve TİS Uzmanı İsmet Aslan’ın gözaltına alınmasını kınadı.

Eyleme aralarında DHF, Halkevleri, Mücadele Birliği Platformu, ÖDP ve Partizan’ın bulunduğu devrimci ve ilerici kurumlar da destek verdiler.

Bursa

KESK Bursa Şubeler Platformu tarafından Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Eylemde basın açıklamasını KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Bursa Şube Başkanı Ergin Uygun yaptı.

Uygun, AKP’nin politikalarına muhalefet eden herkesin sudan bahanelerle sindirilmeye ve baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. AKP için en büyük engellerden birinin KESK’in emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu dile getiren Uygun, 4688 Sayılı Yasa’ya karşı mücadele ettikleri bir süreçte bu baskınların ve gözaltıların yaşanmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Adana

İnönü Parkı’nda KESK Adana Şubeler Platformu’nun çağrısıyla biraraya gelen kurumlar basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel okudu. Eyleme DİSK, Türk-İş, TMMOB, Adana Tabip Odası, İHD’nin yanı sıra ilerici ve devricmi güçler de destek verdi.

Eskişehir

İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan ilerici ve devrimci güçler Hamamyolu Saat Kulesi’ne yürüdü.

BDSP, DPG, EHP, Halkevi, HDK, ÖDP, PDD ve TKP’nin örgütlediği eyleme DHF de destek verdi. Eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul – İzmir – Bursa - Adana-Eskişehir