20 Ocak 2012
Sayı: SYKB 2012/03

 Kızıl Bayrak'tan
Birleşik direnişi yükseltme sorumluluğu!
Faşist saldırganlığa karşı Kürt halkı ile emekçilerin birleşik militan direnişi!
12 Eylül iddianamesi ile ortalığa saçılan gerçekler
Faşist baskı ve terör hız kesmiyor!
Düzen yargısı “görevini” yaptı
Karadağ cinayeti davasında 6. duruşma
Katiller serbest bırakılır,
hafızalar silinemez!
“Esin Yıldız serbest bırakılsın!”
Hugo Boss’ta kararlı direniş!
Sömürü ve kölelik
cehenneminden bir kesit
Maltepe Belediyesi’nde
direniş kazandı
Sahte sendika yasası ve baskılar protesto edildi
Petrol-İş Gebze Şube Genel Kurulu gerçekleştirildi
Yeni dönem ve
gelişmeler - EKİM
Parti Okulu
Habip Gül Devresi / 2011
Partiye Rapor’dan
Tunus: Yeni isyanlar için enerji biriktiriyor!
Filistin-İsrail “barış görüşmeleri”
yeniden başlatıldı...
AB’nin “yeni” sömürge alanı
Doğu Avrupa
Yunanistan’da
basın emekçileri grevde
Onbinler Rosa Luxemburg ve
Karl Liebknecht’i andı.
Berlin’de XVII.Enternasyonal Rosa Luxemburg Konferansı
Alman tekellerinin “şaşılası” büyümesinin sırrı!
Gençlik füze kalkanına
karşı yürüdü
Efeoğlu Ailesi’nin avukatı Mustafa Yağcı ile görüştük
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gençlik füze kalkanına karşı yürüdü

NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler, Türk devletinin savaş ve saldırganlık politikalarına karşı halkların kardeşliğini büyütmek için eylem gerçekleştirdi.

15 Ocak günü Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan öğrenciler Galatasaray Meydanı’na yürüdükten sonra bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, sermaye hükümeti AKP’nin bir taraftan içeride işçilere, emekçilere ve Kürt halkına dönük kapsamlı saldırılarından bahsedilirken, bir yandan da emperyalizme uşaklıkta sınır tanımadığı, aktif taşeronluk rolü üstlendiği ve füze kalkanıyla birlikte kardeş halklara düşmanlık beslediği vurgulandı.

2012 yılının ilk günlerinde 500’ü aşkın tutuklu öğrencinin cezaevlerinde bulunduğunun hatırlatıldığı açıklamada sosyal yıkım saldırılarının ise işçi sınıfına ve emekçilere yöneltilmiş durumda olduğuna değinildi. 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren Genel Sağlık sigortası (GSS) ile sağlığın paralılaştırılması ile asgari ücrete yapılan sefalet zammına dikkat çekilen açıklamada Roboski Köyü’nde 35 köylünün katledilmesinin ise tesadüf olmadığı ifade edildi.

Ekim Gençliği / İstanbul

 

 

 

Genç Bakış”ı yaptırmadılar

18 Ocak günü Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde yapılmak istenen “Genç Bakış” programı öğrencilerin müdahalesiyle iptal edildi. TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan ve Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun konuk olduğu “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programının başlamasının ardından devrimci ve ilerici öğrenciler katillerin burada konuşamayacağını, üniversitelerde eli kanlı katilleri istemediklerini belirttiler. Programı sürdürmekte ısrar eden Abbas Güçlü ve programda kalmaya devam eden diğer kişiler daha sonra öğrencilerin kürsüyü işgal etmesi ve fiziki müdahalesi sonucu salonu terk etmek zorunda kaldı.

Öğrencilere saldırmaya çalışan ÖGB ve bir faşist öğrenciye de gerekli cevap verildi. ÖGB şefi ve bir ÖGB arbede sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yıllardır katliamların altında isimleri bulunan bu kişilere ne Cebeci’de ne de başka üniversitelerde yer verilmeyeceği bir kez daha belirtildi. Eylemde katiller teşhir edilirken sık sık “Sivas’ın hesabı sorulacak!”, “Kanla yazılan tarih silinmez!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Salon boşaldıktan sonra Ekim Gençliği, YDG, SGD, Öğrenci Kolektifi, SDH ve Gençlik Derneği dışarıda yoğun sivil polis ablukası olması nedeniyle kampüsten toplu çıkış gerçekleştirdi.

Ekim Gençliği / Cebeci

 

 

 

Öğrencime dokunma!”

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube üyeleri son dönemde artan baskı ve tutuklama terörüne karşı, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

16 Ocak günü İletişim Fakültesi önünde toplanan eğitim emekçileri “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Öğrencime dokunma, saçına bile!”, “Katil polis üniversiteden defol!”, “Üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek!” sloganlarıyla kampüs girişine kadar yürüdü ve burada basın açıklaması yaptı.

Öğrencilerin de destek verdiği açıklamada, muhalif her düşüncenin yargılandığı, haber yapmanın, protesto gösterilerine katılmanın hatta resim yapmanın, şiir yazmanın bile terör suçu sayıldığı ifade edildi. Açıklama “Bizler eğitim emekçileri olarak bir kez daha yineliyoruz. Kürt halkına, devrimcilere, öğrencilere yönelik operasyonlar durdurulsun. 600’ü aşkın üniversite öğrencisi derhal serbest bırakılsın” sözleri ile sona erdi.

Ekim Gençliği / Ankara Üniversitesi

 

 

 

Ekim Gençliği çalışmalarından...

Ekim Gençliği’nin yeni sayısı Ankara’daki üniversitelerde etkin biçimde kullanılıyor. Faaliyet üniversite içerisinde ve dışarısında yaygın biçimde sürüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Yüksel Caddesi’nde açılan stantla gençliğe Ekim Gençliği’nin yeni sayısı ulaştırıldı. Yapılan ajitasyon konuşmaları ile gençlik mücadeleye ve Ekim Gençliği saflarına çağırıldı.

Sınav haftası olması nedeniyle Cebeci kampüsü SBF ve Eğitim Bilimleri’nde de stant açılarak Ekim Gençliği gençlikle buluşturuldu. Yanısıra “Faşist baskı ve devlet terörüne karşı geleceğine sahip çık” afişleri de fakültelerde yaygın bir şekilde kullanıldı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ise yeni sayı öğrencilere ulaştırılırken son dönemde yaşanan saldırılar ve artan devlet terörü teşhir edildi. Bunu teşhir eden afişler yaygın bir şekilde yapıldı.

Hacettepe’de öğrencilerle birebir iletişim kurarak yapılan dergi satışıyla beraber “Faşist baskı ve devlet terörüne karşı geleceğine sahip çık” afişleri de üniversitede yapıldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde, son dönemde artan faşist baskı ve devlet terörünü teşhir eden afiş ve ozalitlerin kullanılmasının yanı sıra birçok bölgeye “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!” ve Ekim Gençliği yazılamaları yapıldı. Bunun yanı sıra İnşaat Mühendisliği’nin kantininde devam eden boykota gidilerek destek verildi ve boykot üzerine sohbet edildi. Ayrıca yeni sayı da öğrencilere ulaştırılmış oldu.

Ekim Gençliği / Ankara

 

 

 

Ankara’da öğrencilere tutuklama terörü

Ankara’da gözaltına alınan 15 öğrenciden 7’si tamamlanan savcılık sorgulamasının ardından “yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “yasadışı örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla mahkemeye sevkedildi. Mahkemeye sevk edilen öğrencilerden 6’sı ise 13 Ocak günü tutuklandı. Tutuklanan öğrenciler Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Tamamı Ankara Üniversitesi öğrencisi olan yurtsever öğrencilerin gözaltına alınmasından sonra Cebeci Kampüsü’nde bulunan devrimci, ilerici ve yurtsever öğrenciler de bir kampanya başlattı. “Sen sınavdayken arkadaşın cezaevinde” yazılı afişler ve ozalitler hazırlanarak kampüsün birçok bölümüne yapıldı. Bunun yanı sıra el ilanları okulda yaygın bir şekilde dağıtıldı.

Ekim Gençliği / Cebeci