16 Aralık 2011
Sayı: SİKB 2011/47

 Kızıl Bayrak'tan
Mücadelenin geleceğini sınıfın bağımsız inisiyatifi belirleyecektir!
“Sıfır sorun”dan “herkesle çatışma”ya
İktidar ve rant uğruna cemaat savaşları.
Ankara’da binler haykırdı:
Hepimiz eşkıyayız!
Polis-yargı-Adli Tıp işbirliğiyle
kadına işkence!
Türk-İş’te “değişim” olmadı
DİSK: “Mücadele... mücadele... mücadele...”
Armine'de direniş kazandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlenme deneyimi
Sınıf sendikacılığı bayrağı altında birleşelim!
19-22 Aralık katliamı ve direnişi
11. yılında!
“Bedenlerini aldılar ama bilinçlerini teslim alamadılar”
“Operasyonun yapılacağı
biliniyordu”
“F tipi cezaevleri kapatılmalıdır”
Sermaye devletinin “insan hakları”
sicili: Dizginsiz baskı ve terör!
Maraş’ın katili sermaye devleti!
Erdal Eren mezarı başında anıldı.
AB’nin periferisi
Çinleşiyor… - Volkan Yaraşır
Rusya’da onbinler gerici rejime
karşı alanlara indi
‘İşgal et’ eylemleri ABD limanlarına sıçradı
BM Dünya İklim Zirvesi’nden
sonuç çıkmadı.
Devlet bizi sevmesin - G. Umut
Çetinsaya YÖK’e, Özcan Köşk’e!.
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Erdal Eren mezarı başında anıldı

 Genç komünist Erdal Eren, ölümünün 31. yılında Ankara’da gerçekleştirilen mezar anmasıyla anıldı. 

Ankara’da BDSP’liler Karşıyaka Mezarlığı’nda bir anma etkinlik gerçekleştirdi. 2 No’lu kapıda buluşan komünistler mezarlık içinde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra anma programlarına başladılar. Yürüyüş boyunca “Katil devlet hesap verecek!”, “Erdal Eren yaşıyor, komünistler savaşıyor!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganlarını haykırdılar.

Anma programı saygı duruşuyla başladı. Ardından BDSP adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada sermaye iktidarının, kendi düzenini yıkmak isteyen devrimcilerle, komünistlerle her dönem uğraştığına ve yıllardır çocuk, genç, yaşlı demeden katlettiğine vurgu yapıldı. Erdal Eren şahsında örgütlü kimliklere saldırıldığı, ancak devrimcilerin ve sosyalizm mücadelesinin bitmediği vurgulandı. Bugün Erdal Eren’i anmanın, kurulu düzene karşı devrim davasını büyütmek anlamına geldiği belirtilerek, bunu ihtilalci bir konumlanışla yapmanın gereklilikleri vurgulandı. Devrim davasına yüz çevirenlerin Erdallara ihanet ettiklerine dikkat çekildi. Açıklamada geçmişin devrimci kuşaklarından devralınan bayrağın Habip, Ümit, Hatice ve Alaattin’in yoldaşlarının ellerinde yükseldiği belirtildi.

BDSP’nin açıklamasının ardından Ekim Gençliği tarafından “Erdal’a gelecekten bir mektup” okundu. “Sen yaşamaya devam ediyorsun, genç komünistler de savaşmaya. Sana bir kez daha zafer sözümüz olsun Erdal. Yine bir şafak vakti geleceğiz kızıl alaylar ile. Orak-çekiçli bayrağımız altında birlikte seyredeceğiz gökyüzünü” diyen genç komünistler düzenin bir kez daha yanıldığını ve devrimcileri katletmekle, asmakla bitiremeyeceklerini vurguladılar.

Ardından Erdal Eren’in ailesine yazdığı mektup okundu ve müzik dinletisine geçildi. Hep birlikte söylenen türkü ve marşların ardından anma programı bitirildi. Mezarlık çıkışına kadar yürüyüş yapan komünistler katliamın hesabının sorulacağını sloganlarıyla bir kez daha haykırdılar.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

 

 

 

 

Erdal Eren kavgamızda yaşıyor

12 Eylül faşist cuntası tarafından idam edilen Erdal Eren katledilişinin 31. yıldönümünde genç komünistler tarafından çeşitli eylem ve etkinliklerle anıldı.

 

GOP

11 Aralık günü İstanbul Gaziosmanpaşa’da Devrimci Liseliler Birliği tarafından düzenlenen etkinlik Erdal Eren’i anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. DLB adına yapılan konuşmada liselilerin yaşadığı sorunlar ve bu sorunlara karşı mücadelenin önemi anlatıldı. Liselileri DLB saflarına kazanma çağrısı yapıldı.

Sohbet bölümünün ardından GOP DLB’nin önümüzdeki döneme ilişkin nasıl bir program oluşturacağı tartışılarak etkinlik sonlandırıldı.

 

Sefaköy

Sefaköy’de Devrimci Liseliler Birliği 13 Aralık günü Sefaköy İşçi Kültür Evi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi.  

Erdal Eren’in yaşamı ve mücadelesi üzerine yapılan konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Sinevizyonun ardından liseli bir komünist olan Erdal Eren’in mücadelesinin devam ettirilmesi gerektiği, özgürlüğün mücadelede olduğu, kapitalist sistemin liselerden başlayarak baskıyla gençliği susturduğu ifade edildi.

 

Adana

11 Aralık günü Adana Ekim Gençliği Sanayi İşçileri Derneği’ nde anma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik Erdal Eren şahsında devrim ve sosyalizm davasında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. Etkinlik için hazırlanan sunumda, 12 Eylül askeri faşist darbesinin devrimci hareketi sindirmek istediği, bu nedenle de birçok devrimciyi infaz ettiği söylendi. Erdal Eren’in de göstermelik yargılamalarla tutuklanarak 17 yaşındayken katledildiği belirtildi. Sunumda Erdal Eren’in devrimci kimliğine yakışır bir onurlu duruşla bu infazın karşısına dikildiği ve diz çökmeden mahkeme salonlarını idam sehpalarını devrimci mücadelenin kürsüsüne çevirdiği belirtildi.

Sunumun ardından Erdal Eren ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Şiir dinletisinin ardından ise Erdal Eren’in son mektubu okundu.

Etkinlik programından sonra söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin ardından devrimci marş ve türküler hep birlikte söylendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Adana

 

 

 

Ekim Gençliği faaliyetlerinden...

İzmir

Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve sınav dönemi öncesinde ilk sayısı çıkarılan Cesaret Fanzini’nin 2. sayısını çıkarmak için hazırlıklar devam ediyor.

9 Aralık günü yapılan toplantıda yazı taslakları üzerinden konular tartışıldı.

Yaklaşık 1 ay önce yapılması planlanan ancak teknik sebeplerden dolayı başlatılamayan Marksizm okumaları 16 Aralık günü Komünist Manifesto’nun tartışılması ile başladı. Kampüste yaygın afiş çalışması ile çağrı yapılan etkinlik 23 Aralık günü Ücret-Fiyat- Kar ve Ücretli Emek ve Sermaye kitapları ile sürdürülecek.

 

DTCF

DTCF’de, BDSP’nin Erdal Eren’in mezarı başında gerçekleştirdiği anmaya çağrı yapan afişler hafta boyunca yaygın bir şekilde kullanıldı.

Bunun yanısıra, anma sonrası okulda Ekim Gençliği okurları Erdal Eren üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbette Erdal’ın devrimci kimliğinin yanısıra sosyalizmin güncelliği üzerine ayrıntılı bir tartışma gerçekleştirildi. Sohbet 19 Aralık Katliamı ile ilgili bir söyleşi yapma kararı alınarak sonlandırıldı.

 

Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde 12 Aralık günü açılan stantla Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak gençliğe ulaştırıldı. Karşıyaka Mezarlığı’nda BDSP tarafından gerçekleştirilen Erdal Eren anmasına da afişlerle çağrı yapıldı.

“Erdal Eren Ölümsüzdür/ Ekim Gençliği” şiarlı yazılamalarla Erdal Eren’in devrimci mirası da selamlandı.

 

Anadolu Üniversitesi

Türkiye-Suriye arasındaki gerilimi işleyen duvar gazetesi ile “Faşist baskı ve teröre son/Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için mücadeleye” afişleri üniversite genelinde hafta boyunca yaygın biçimde kullanıldı.

Anadolu Üniversitesi’nde rektörlüğün “Senden bir şey olmaz” kampanyasına karşı hazırlanan ve öğrencilerin oldukça dikkatini çeken “Asıl sizden bir şey olmaz” başlıklı duvar gazetesi de yaygın olarak kullanıldı.

Ayrıca 7 Aralık günü İİBF kantininde Ekim Gençliği standı açılarak dergi satışı yapıldı.

Ekim Gençliği / İzmir-Ankara-Eskişehir