19 Mart 2010
Sayı: SİKB 2010/12

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL Direnişi’nin ateşini 1 Mayıs’a ve 26 Mayıs’a taşıyalım
Güçlü bir grev-direniş süreci için taban örgütlülükleri oluşturulmalıdır!
Newroz’un isyan ateşi kızıllaştırılarak saldırılar yanıtlanmalıdır!
Metal İşçileri Birliği MYK’sının
Mart ayı toplantısı sonuçları
İzmir’de öncü TEKEL işçileri buluşması
Direnişçi TARİŞ işçileriyle
konuştuk..
İşçi ve emekçi hareketinden
Liseli gençlik çalışmasının
sorunları
Geleceksiz yaşamaya, güvencesiz çalışmaya karşı genel greve-direnişe
Devrimci kanı akıtanlar
akıttıkları kanda boğulacaklar!
Mart ayı katliamları lanetlendi!
Hüseyin Temiz sosyalizmin
günışığında yaşıyor!
Gençlik, 16 Mart’ta alanlardaydı..
Gençlik hareketinden
ABD Ortadoğu’da barışın değil, hegemonyanın peşindedir…
Afrika’daki açlığın kaynağı kapitalist barbarlık düzenidir!
Newroz ve Kürt halkının
trajedisi! - M. Can Yüce
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarının ardından
Tarihin gördüğü ilk işçi iktidarı Paris Komünü 139 yaşında
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mart ayı katliamları lanetlendi!

12 Mart günü İstanbul Gazi Mahallesi’nde gün boyunca dört ayrı anma etkinliği gerçekleştirildi. Gazi Katliamı’nın unutulmadığı haykırıldı. Gazi Mahallesi esnafı da katliamı kepenk kapatarak protesto etti.

12 Mart Gazi Platformu’ndan yürüyüş

BDSP, DHF, Devrimci Hareket ve PDD’in oluşturduğu 12 Mart Gazi Platformu tarafından örgütlenen ilk eylemde Zeynep Poyraz, Sezgin Engin ve Hasan Ocak’ın aileleri de yer aldı. Eyleme Kaldıraç, Devrimci Proletarya ve Devrimci Parti Mücadelesinde Devrimci Komünistler de katıldı.

Gazi Mahallesi Eski Karakol’da toplanan kitle Gazi Mezarlığı’na yürüdü. “12 Mart Gazi katliamını unutmadık unutturmayacağız! / 12 Mart Gazi Platformu” pankartının açıldığı yürüyüşte kurumlar ortak pankartın arkasında kendi pankartlarıyla yürüdüler. Katliamın yaşandığı Dostlar Kıraathanesi önünden ise bütün kortejler öfke dolu sloganlarla geçtiler.

Komünistler eyleme “Gazi’nin faili sermaye devleti! / Hesabını emekçiler soracak” pankartıyla katıldılar. Emekçileri hesap sormaya çağıran BDSP’liler, Alaattin Karadağ’ın sokak ortasında infaz edilişini hatırlattılar.

Kortejlerin mezarlığa girmesinin ardından anma programına geçildi. Saygı duruşuyla başlayan anma programında Gazi Katliamı hakkında bilgi verildi. Gazi katliamının tıpkı Maraş, Çorum, Sivas katliamları gibi kitleleri baskı altında tutma amacı güttüğü belirtilerek, yükselmekte olan kitle hareketini kontrol altına alamayan devletin, katliamlarla korkutma ve sindirme politikasını devreye soktuğu söylendi.

Anma metninin okunmasının ardından, etkinlik son buldu.

Binler yürüdü

Gazi ve Ümraniye şehitlerinin aileleri de Gazi Cemevi’nden Eski Karakol Durağı’na yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Gazi ve Ümraniye katliamını unutmadık unutturmayacağız / Gazi ve Ümraniye Şehit Aileleri” pankartı açan ailelerin arkasında, Koçgirililer Derneği, Halk Cephesi, Gazi Cemevi yürüdü.

Eski Karakol Durağı’na gelindiğinde, buraya karanfiller bırakan aileler bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aileler adına açıklama yapan, Sezgin Engin’in babası Mahmut Engin, 12 Mart Gazi katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti. Açıklamanın ardından sloganlarla Gazi Mezarlığı’na yüründü.

Anmada Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ümit Kaftancıoğlu’nun gelini ve Ali Yıldırım’ın annesi konuşma yaptılar.

Anma etkinliği Grup Yorum’un marşlarıyla son buldu. Eyleme 1500 kişi katıldı.

12 Mart Emek, Barış ve Özgürlük Platformu’ndan anma

Diğer program 12 Mart Emek, Barış ve Özgürlük Platformu tarafından gerçekleştirildi. Bileşenler, Eski Karakol Durağı’ndan Gazi Mezarlığı’na yürüdü. KÖZ ve Anarşist Blok yürüyüşe bu koldan katıldı. Halkevleri, ÖDP, TKP, Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği de en önde unutmadık yazılı kırmızı karanfilli çelenk ve temsili birer flamayla platformun arkasında yürüdü.

Kitle Gazi Mezarlığı’na geldiği sırada, ailelerin anma etkinliği devam ediyordu. 12 Mart Emek, Barış ve Özgürlük Platformu mezar anması yapmadan dağıldı. Ailelerin etkinliğinin ardından, ESP bir mezar anması gerçekleştirdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul


Gazi Katliamı Mamak’ta lanetlendi

Tuzluçayır’da biraraya gelen Mamak İşçi Kültür Evi, Halk Cephesi, Partizan, Aka-Der Gazi Katliamı’nı lanetledi. Tuzluçayır Muhtarlığı’nın önünde toplanan bileşenler “Gazi Katliamı’nın 15. yılında birleşelim, örgütlenelim katil devletten hesap soralım” pankartının arkasında Tuzluçayır Meydanı’na kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Meydanda yapılan açıklamanın ardından devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Menekşe Erbay Parkı’na sloganlarla yürünerek sona eren eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara


Gazi ve 1 Mayıs şehitleri anıldı

13 Mart Cumartesi günü, Alınteri, BDSP, ESP, Partizan, Köz ve şehit düşen devrimcilerin ailelerinin katılımıyla gerçekleşen anma töreninde önce Karacaahmet Mezarlığı, ardından da Dudullu Mezarlığı ziyaret edildi. 1 Mayıs Mahallesi şehitlerinin mezarları başında yapılan konuşmalarda, sermaye devletinin katliamcı yüzünü açık bir şekilde ortaya koyan Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi katliamları ve bu katliamlar karşısında sergilenen kararlı direnişler anlatıldı.

14 Mart Pazar günü ise şehit düşen devrimciler 1 Mayıs Mahallesi’nde yapılan yürüyüşle anıldı. Anma ölenlerin anısına verilen yemekle başladı. Daha sonra Cennet Düğün Salonu önünde toplanılarak çatışmanın çıktığı ve devrimcilerin katledildiği 30 Ağustos Lisesi önüne kadar yürüyüş yapıldı.

Bini aşkın kişinin katıldığı yürüyüşte açılan ortak pankartın arkasında flamalarıyla devrimci ve demokrat kurumlar yürüdü. Yürüyüş boyuca mahalle halkını, yürüyüşe ve mücadeleye çağıran ajitasyon konuşmaları yapıldı. Mahalle halkı yürüyüşü ve konuşmaları ilgiyle izledi.

Kortej sloganlarla Cumhuriyet Lisesi önüne geldiğinde Gazi ve1 Mayıs mahalleleri şehitleri ve tüm devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleştirildi. Basın açıklamasının ardından 1 Mayıs mahallesi şehitlerinin aileleri tarafından konuşmalar yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye


Gazi, Beyazıt ve Halepçe katliamları Bursa’da lanetlendi!

Bursa’da 16 Mart Salı akşamı bir araya gelen ilerici ve devrimci kurumlar gerçekleştirdikleri eylemle Beyazıt, Halepçe ve Gazi katliamını lanetlediler.

Osmangazi Metro İstasyonu’nda toplanan BDSP, ESP, Ekmek ve Özgürlük, SDP, SODAP, Sosyalist Parti, TÖP, Partizan “Gazi, Beyazıt, Halepçe katliamlarını unutmadık, unutturmayacağız! Katliamların hesabını soracağız!” pankartı açarak sloganlarla Kent Meydanı’na yürüdü. Burada yapılan açıklamada “Egemen sınıfların tarihi, kanlı saldırılarla ve katliamlarla doludur. Mart ayı da, faşist terörün ve katliamların bolca yaşandığı, hafızalara kazındığı örneklerle dolu bir aydır” denildi.

Kızıl Bayrak / Bursa


Adana’da Halepçe Katliamı protesto edildi

Halepçe Katliamı 22. yıldönümünde Adana’da gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

İnönü Parkı’nda başlayan eylemde ilk olarak Halepçe Katliamı’nı anlatan bir sinevizyon gösterimi ardından da basın açıklaması yapıldı.

Meşalelerin taşındığı açıklamada “Halepçe katliamını unutmadık! Em komkijiye Halepçe ye tu car ji birnakin!” pantartı açıldı.

Açıklama, İHD Adana Şube Başkanı Beyhan Günyeli tarafından okundu. BDSP, BDP, Devrimci Proletarya, DİP, Eğitim Sen, Emek ve Özgürlük Cephesi, EMEP, ESP, Halk Cephesi, İHD, SDP, TÖP, Türkiye Gerçeği tarafından gerçekleştirilen eylem basın metninin okunmasının ardından sloganlarla sona erdi.

Kızıl Bayrak /Adana