10 Aralık 2010
Sayı: SİKB 2010/47

 Kızıl Bayrak'tan
Haklarımız ve geleceğimiz için
örgütlü mücadeleye!
AKP hükümeti ırkçı-siyonist rejimle arayı düzeltiyor
Sermaye partileri kokuşmuş
düzeni aklama derdinde!
Genç-Sen polis terörüne eylemlerle yanıt verdi
Düzen partilerine söz yok!
Polis terörüne tepkiler
Cüret ve kararlılıkla öne çıkamayanlar
ihanete ortak olurlar!
Şimdi cüret ve kararlılıkla öne çıkama zamanı!
Metalde mücadele sürüyor...
Akdeniz Çivi
işçisinden mektup
“Yeni asgari ücret yasası tasarısı geri çekilsin!”
İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret için mücadeleye!
Gericiliğin ağırlığı ve devrimci çıkış yolu
BETESAN’da direniş kazandı!
Buca direnişi dayanışmayla büyüyor
TEKEL işçileri 18 Aralık’ta Ankara’da
Evrensel Gazetesi kimin yanında? - Ç. İnci
KESK üyesi mücadele arkadaşlarımıza açık çağrımızdır
İrlanda krizi ve AB’nin
yeniden yapılanma süreci.
Emperyalistlerin Wikileaks korkusu
Şerzan Kurt davası
Eskişehir’de görüldü
Erdal Eren’den Alaattin Karadağ’a devrim bayrağı ellerimizde!
YTÜ’de imzalar verildi.
İşkence davasında ilk duruşma
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Şimdi cüret ve kararlılıkla
öne çıkma zamanı!

Arkadaşlar!

MESS-Türk Metal kirli ittifakı bir kez daha metal işçilerine kölelik dayatmasında bulundu. İmzaladıkları sözleşme ile metal işçilerinden çaldıklarının üzerine yattılar ve yeni hak gasplarının kapısını araladılar.

Bugün bu saldırganlığa karşı kararlı bir duruş sergilemek hayati önemdedir. Bu pervasız saldırganlığa yanıt verilemediği oranda metal işçilerinin çalışma ve yaşam koşulları bugünküyle kıyaslanamaz derecede ağırlaşacaktır. Dahası sırada ağır sosyal yıkım paketleri var. Bunun için metal toplu sözleşmeleri sınıf mücadelesinin ön cephesi durumuna gelmiştir.

Bu cepheyi düşürmeyelim!

MESS’in kölelik dayatması ile bir kez daha karşımıza çıkması da bu nedenledir. Onlar düzenleri sürsün diye bazı dayatmalarını geri çekseler de, satış sözleşmesiyle büyük kazanımlar elde ediyorlar. Çünkü bu sözleşmeyle metal işçilerinin sefalet ücretlerinde ve kölece çalışma koşullarında zerrece değişiklik yoktur.

İşte, ya bu satış sözleşmesine onay vereceğiz, onun kopyasına imza atacağız. Ya da bu satış sözleşmesini yırtmak için greve doğru kararlılıkla yürüyeceğiz. Böylelikle de ihanet çetesini ve MESS’i ezeceğiz!

Arkadaşlar!

Grev bayrağını yükseltmek için nedenimiz çok. Ancak yönetim cephesinden büyük bir kararsızlık göze çarpıyor. Yönetim greve inanmıyor. Mücadeleyi sonuna kadar götürebileceğine inanmıyor. Böyle bir mücadelenin sonucunda büyük bedeller ödemekten korkuyor. Bunun için de temkinli ve kontrollü hareket etmeye çalışıyor. “İşçiden icazet alırım” anlayışıyla topu metal işçisine atıyor.

Ancak Birleşik Metal üyeleri ile birlikte Türk Metal üyelerinin tutumunu da büyük ölçüde yönetimin göstereceği mücadele kararlılığı tayin edecek. Eğer yönetim kararlı davranır ve bu kararlılığını tok bir grev çağrısıyla birleştirebilirse metal işçileri de hızla grev bayrağının altında toplanabilir, bir ordu gibi mücadeleye atılabilirler. Zaten Birleşik Metal tabanı büyük ölçüde de mücadeleye devam kararlılığını yönetime göstermektedir. Ayrıca Türk Metal’in tuttuğu fabrikalarda da öfke dinmemiş, sadece akacak kanal aramaktadır.

Birleşik Metal yönetiminin yapması gereken bu mücadele eğilimini güçlendirmek, varolan kararlılığa kararlılık katacak tok bir mücadele iradesi gösterebilmektir. Böyle bir irade göstermeyenlerin “tabanın geriliği” bahanesi kabul edilemez. Böyle yapmayanların “mücadele ettik, ama olmadı” gerekçesi haklı görülemez. Çünkü bu bahaneleri öne süreceklerin öncelikle görevlerini yerine getirmesi gerekir. Mücadele görevleri üstlenilir, grev kararlılığı kuşanılır, yola çıkmak için hazırlanılır ve yola düşülür. Ama sonuna kadar gidilir, ama bir yere kadar! Böyle davranmak başka, daha yolun başında teslim bayrağını çekmek başka şeydir!

Eğer sağlam ve kararlı bir önderlik iradesi göstermek yerine, metal işçilerinin en geri bölüklerinin kararsızlığına ve geriliğine yaslanmaya kalkılır ve çeşitli bahanelerle Türk Metal’in satış sözleşmesine imza konulursa bunu metal işçisi affetmez. Böyle yapanların artık Türk Metal karşısında metal işçisine söyleyecek bir sözleri de olmaz. Sözlerinin inandırıcılığı da kalmaz.

Gün; cüret ve kararlılıkla öne çıkma günüdür.

İşte Metal İşçileri Birliği, bu bilinçle Birleşik Metal yönetimini mücadelenin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere sorumluluk almaya çağırıyor. MESS’in ve sermaye sınıfının pervasız saldırganlığına karşı öne çıkmaya, mücadele barikatlarını kurmaya çağırıyor.

Metal İşçileri Birliği, tüm metal işçilerini sendika yönetimlerini sorumluluklarına sahip çıkmak üzere zorlamaya, mücadeleyi omuzlamaya çağırıyor.

Unutulmasın ki; MESS’i ve ihanet şebekesini ezmek için olduğu gibi, yalpalayan sendika yönetimelerini de ayağa kaldırmak – gerektiğinde onları aşmak- için ilk iş taban örgütlülüklerimizi kurmaktır. İnisiyatif almanın, geleceğimizi ellerimize almanın başka yolu yoktur.

Haydi öyleyse hep birlikte, cüret ve kararlılıkla öne çıkalım!

Haydi hep birlikte haklarımız ve geleceğimiz için grev bayrağını yükseltelim!

Metal İşçileri Birliği
6 Aralık 2010




Metal İşçileri Bülteni işçilerle buluşuyor

Metal İşçileri Bülteni’nin yeni sayısı İzmir, İstanbul ve Manisa’da metal işçileriyle buluştu. Bu kapsamda İzmir’de Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu kimi fabrikalar ile Aliağa’da bulunan fabrikaların servis güzergahlarına bülten dağıtımları gerçekleştirildi.

İlk olarak Çiğli Organize’de bulunan ZF Lenförder’e yönelik bir dağıtım yapıldı. Aynı fabrikaya geçtiğimiz günlerde Türk Metal çetesi de dağıtım yapmaya gitmişti. ZF Lenförder işçilerine yönelik bülten dağıtımı sırasında görüşülen temsilciden olayın ayrıntıları da öğrenildi.

Dağıtıma fabrikada ilgi yoğundu. Gerçekleştirilen sohbetler sırasında işçiler özellikle ücret konusunda şikayetlerini ifade ettiler.

Bülten, Pazartesi sabahı ise Aliağa’da bulunan demir-çelik fabrikalarının servis güzergahı olan Menemen /Asarlık’ta dağıtıldı. Burada gerçekleştirilen dağıtım sırasında pek çok işçinin Türk Metal’in satış sözleşmesinden haberdar olduğu ve tepki gösterdiği görüldü. Ayrıca ücret alacakları için mücadele etmeyi düşünen bir fabrikanın işçileriyle de hak alma üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Manisa’da Cemiyet ve Türk Metal Sendikası’nın önünde, işçilerin servis bekledikleri güzergahta bülten dağıtımı yapıldı. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yapılan bülten dağıtımına işçilerin ilgisi yoğundu.

İşçilerle yapılan sohbetlerde, işçilerin Türk Metal çetesinin imzalamış olduğu sözleşmeden memnun olmadığı, sözleşmenin içeriğini bilmedikleri bir kez daha açığa çıktı. İşçiler sendikaya güvensizliklerini dile getirirken “Yapacak bir şeyimiz de yok!” diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

İstanbul Küçükçekmece’de devrimci sınıf faaliyeti bölgede gerçekleştirilen bülten dağıtımları ile sürüyor.

Yerel bülten Emekçinin Gündemi ve Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımını gerçekleştiren sınıf devrimcileri bölge işçilerine mücadeleyi yükseltme çağrısını taşıyorlar.

Yaygın bir biçimde dağıtılan Emekçinin Gündemi’nin son sayısı bölge işçileri tarafından anlamlı bir ilgiyle karşılandı. Özellikle “Ulusal İstihdam Stratejisi” ve asgari ücret konuları üzerine işçilerle tartışmalar yürütüldü.

Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımı sırasında ise gündem grup TİS’leriydi. Türk Metal üyesi Net Cıvata işçilerine yönelik bülten dağıtımı sırasında yapılan sohbetlerde Metal İşçileri Birliği (MİB) tanıtıldı.

Özellikle MESS kapsamındaki fabrikalarda, Net Cıvata’da yaşanan iş durdurma eyleminin haberi dikkat çekti. MESS üyesi fabrikalara dönük çalışmalar MİB’in çıkardığı bildirilerle de destekleniyor.

Kızıl Bayrak / İzmir - Manisa -Küçükçekmece