09 Temmuz 2010
Sayı: SİKB 2010/27

 Kızıl Bayrak'tan
İşbirlikçi rejimler için
esas olan uşaklıktır!
Kirli savaş tırmandırılıyor!
Düzen güçleri Kürt halkına karşı
tam siper aldı!
Başbuğ’dan Kürt sorunuyla ilgili
“şanslı” açıklamalar!
GOP BDSP’den zorunlu açıklama
Sivas katliamı eylemlerle
lanetlendi
UPS’de patron-polis
saldırılarına geçit yok!
TEKEL işçisi hesap soruyor!
İşçi ve emekçi hareketinden.
Toplu Sözleşme Sempozyumu’nun ardından
Sempozyum üzerine düşünceler.
Metal patronlarının saldırılarına karşı direniş!
BMİS Gebze Şube Başkanı’yla konuştuk
Rize Belediye Başkanı’ndan ırkçı, cinsiyetçi açıklama.
6. Avrupa Sosyal Forumu gerçekleşti.
Yunanistan mali krizi ve AB’nin yeniden dizaynı.- Volkan Yaraşır
Katastrofik sarmal - Volkan Yaraşır
Obama yönetimi işgalci orduların şefini kovdu.
“Kürtler ne istiyor?” - M.Can Yüce
Kapitalizmin vazgeçemediği
oyuncağı nükleer!
Çevre katliamına HES’lerle devam!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

TAYAD’lılardan oturma eylemi

15 Haziran sabahı Halk Cephesi’ne yapılan operasyon kapsamında evler ve kurumlar basılmış 30’un üzerinde devrimci İstanbul, Ankara ve İzmir’de gözaltına alınmıştı. Gerçekleştirilen bu operasyonun ardından gözaltına alınan 15 TAYAD’lı DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla Ankara’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

TAYAD’lılar, tutuklananların serbest bırakılması için 6 Temmuz günü 2 hafta sürecek oturma eylemi başlattı. İzmir AKP önünde bir araya gelen TAYAD’lılar burada basın açıklaması gerçekleştirdiler.

“Hasta tutsakları öldürmek serbest- cenazelerine katılmak suç - Tutuklu TAYAD’lılar serbest bırakılsın! / TAYAD” pankartının açıldığı açıklamada “Saldırılar serbest ama saldırılara karşı ses çıkarmak suç sayılıyor” denildi. Açıklamada şunlar ifade edildi: “Yaptıklarımızda suç olabilecek hiçbir şey yoktur. Haklı biziz. Suçlu katleden, tecrit altında hasta tutsakları gün gün öldüren AKP’dir. Hukuksuz tutuklamaların karşısına çıkalım, suçlunun yakasına yapışalım!”

Basın açıklamasının ardından AKP binasının önünde 1 saatlik oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi, daha sonra eski Sümerbank önünde sürdürüldü. TAYAD’lılar 15 gün boyunca 10.00 ve 22.00 saatleri arasında oturma eylemi gerçekleştirecekler.

Kızıl Bayrak /İzmir


Bielefeld BİR-KAR’dan piknik

Bielefeld BİR-KAR tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen yaz pikniği coşkulu bir atmosferde yapıldı.

Almanya’nın Bielefeld şehrinde gerçekleştirilen piknik öncesinde, el ilanları ile çevre güçlerine pikniğe katılım çağrısı yapıldı. Pikniğe yaklaşık 60 kişi katıldı. Piknik programı, ortak bir şekilde yenen yemekle başladı. Sohbet ve oyunlarla devam etti.

Pikniğin Sivas katliamının yıldönümü ile yakın bir tarihe denk gelmesi nedeniyle programda 2 Temmuz gündemi de işlendi. Oyun ve sohbetlerin ardından BİR-KAR adına yapılan konuşmada Sivas katliamının ne ifade ettiği ve bunun nasıl anlaşılması gerektiğine değinildi. Konuşmanın ardından hep beraber söylenen türkü ve marşlarla piknik sona erdi.

Kızıl Bayrak / Bielefeld


TKP/ML TİKKO gerillaları sonsuzluğa uğurlandı

29 Haziran gecesi Dersim’in Ovacık ilçesinde çıkan çatışmada faşist sermaye devleti tarafından katledilen iki TKP/ML TİKKO gerillası sonsuzluğa uğurlandı.

TKP/ML TİKKO Dersim Bölge Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şehit düşenlerin 1983 Tokat Zile doğumlu Munzur kod isimli Ferdi Karacan ile 1987 Sivas Zara doğumlu Kinem kod isimli Çiğdem Yılmaz olduğu bildirildi.

Çiğdem Yılmaz (Kinem), 2 Temmuz günü kimlik tespiti ve ailesinin teşhis etmesinin ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Yıldızbağları’nda bulunan Cemevine götürüldü. Sloganlar, alkış ve zılgıtlarla yapılan uğurlama töreninin ardından memleketi olan Sivas’ın Zara ilçesi Kanlıçayır Köyü’ne yolcu edildi.

3 Temmuz günü kendi köyünde ailesi, devrimci dostları ve yoldaşları tarafından düzenlenen cenaze töreninin ardından Yılmaz toprağa verildi.

Mezarlığa kadar yapılan yürüyüşün ardından mezar başında şehit düşen TİKKO gerillaları şahsında tüm devrim şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Yapılan konuşmada ise Kinem’in mücadele azmi ve kararlılığına dikkat çekildi. Ardından, yine sloganlar eşliğinde Yılmaz toprağa verildi.

Günlerdir kimliği tespit edilemediği için Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morgunda bekletilen Ferdi Karacan, TKP/ML Dersim Bölge Komutanlığı tarafından yapılan açıklamayla kimliğinin belli olmasının ardından ancak 3 Temmuz günü teşhis edilebildi. Karacan, 4 Temmuz günü Tokat’ın Zile ilçesi Gümüşkaş Köyü’nde ailesi, köylüler ve yoldaşları tarafından toprağa verildi.

Burada jandarmanın kimlik kontrolü yapması ve köylüleri tedirgin etmeye çalışması dikkat çekti. Karanfillerle süslenen mezar başında tüm devrim şehitleri adına saygı duruşu yapıldı. Daha sonra yoldaşlarına, dostlarına ve köylülere hitaben yapılan konuşmada “onların halk savaşında haklı bir dava uğruna şehit düştükleri”ne vurgu yapıldı. Çiğdem Yılmaz’ın mezarından alınan toprağın Ferdi Karacan’ın mezarına konulmasıyla anma sona erdi.

 

İşçi-Köylü okurları tutuklandı

1 ve 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarla Mersin, Tarsus ve İstanbul’da gözaltına alınan İşçi-Köylü gazetesi okuru 8 kişiden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

4 Temmuz günü nöbetçi mahkemeye çıkarılan Hasan Polat, Keklik Demir ve Metin Özken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Cengiz İçli, Duygu Ergen, Hüsamettin Ulaş, Ufuk Lüzumlu ve Serkan Gümüşbaş hakkında tutuklama kararı verildi.

“Yasadışı örgüt üyeliği ve yöneticilik” gerekçesiyle tutuklananlardan Duygu Ergen Adana Karataş Kadın Hapishanesi’ne gönderildi. Diğer tutuklular ise Mersin E Tipi Hapishanesi’ne götürüldü.

 

Beşikçi ve Şimşek yargılanıyor...

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) tarafından çıkarılan “Çağımızda Hukuk ve Toplum Dergisi”nin 5. sayısı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Derginin 5. sayısının ana konusu olan “Kendi Kaderini Tayin Hakkı” başlıklı dosyada Yazar İsmail Beşikçi tarafından kaleme alınan “Ulusların kendi geleceğini tayin hakkı ve Kürtler” başlıklı yazı soruşturmaya gerekçe gösterilirken aynı dava kapsamında derginin sorumlu yazı işleri müdürü Av. Zeycan Balcı Şimşek hakkında da dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali imzasının yer aldığı iddianamede, İsmail Beşikçi tarafından kaleme alınan yazıda, “...bugün Kürtler ortadoğuda 40 milyonun üzerinde bir nüfusa sahiptir. Ve Kürtler tarihin bilinen çağlarından beri, örneğin İsa’dan önce 4000 yılından beri kendi topraklarında yaşamaktadır. Türklerin ortadoğuya gelişlerinin ise 10.yy. 11.yy. olduğu bilinmektedir. Fakat Kürtler bu kadar büyük bir nüfusa sahip olmalarına rağmen, bu kadar büyük bir ülkeye sahip olmalarına rağmen, uluslararası ilişkilerde tanınan küçücük bir siyasal statüye sahip değildir...” ifadelerinin de içinde bulunduğu çeşitli pasajlar gerekçe gösterilerek “cebir ve şiddete çağrı yapılarak silahlı terör örgütü propagandasının amaçlandığı kanaatine varıldığı” belirtildi.

“Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında Şimşek ve Beşikçi’nin yargılandıkları davanın ilk duruşmasının İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 29 Temmuz 2010 tarihinde görülmesine karar verildi.