26 Haziran 2009
Sayı: SİKB 2009/24

  Kızıl Bayrak'tan
  İran’daki siyasal durum üzerine...
  Irak’taki işgalci güçler Türkiye üzerinden geri çekilmeye hazırlanıyor...
Konya Üssü savaş aygıtı NATO uçaklarına açıldı…
Mafyalaşan tekstil sektörü,
sektöre dönüşen mafya çeteleri…
Eli kanlı bir haraminin portresi:
Sabri Sami Yılmaz
  Sabra saldırısı ve sonrası üzerine avukatlarla kouştuk...
  “TİS yoksa grev” örgütlenmelidir!
Sabra saldırısı lanetleniyor...
  Entes direniş güncesi...
  İşçi ve emekçi hareketinden...
  Sivas katliamının hesabını sormak için
birleşik, kitlesel devrimci mücadeleyi yükseltelim!
  Emine Arslan ile kazanımla sonuçlanan DESA direnişi üzerine konuştuk...
  İTO Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen’le Sağlıkta Dönüşüm Programı ve “Tam Gün” Yasa Tasarısı üzerine konuştuk...
  Almanya'da yüz binlerce öğrenci eğitim hakkı için alanlardaydı!
  İran’da halk hareketi sınırlarını zorluyor!
  İsrail, Filistin halkına barış adına kölelik dayatıyor!
  İran halkı ve devrimci partileri
‘79 deneyinden öğrenecektir!
  Kapitalist-emperyalist sistemin
kısa bir suç dosyası...
  Yargı gereğini yaptı! Uğur’un katilleri beraat etti…
  Bir burjuva liberalinin
saçmalamaları üzerine...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele Postası

Saldırılara karşı dayanışmayı büyütelim!

8 Haziran günü Sabra Tekstil’de patron ve ardından kolluk kuvvetlerinin saldırısına uğrayan işçilerle dayanışma amacıyla bulunduğumuz bölgede bir kampanya başlattık.

Geleneksel hale gelen Pazartesi Eylemleri’ne Sabra patronunun tetikçileri ile kolluk kuvvetlerinin saldırısı sonucu yaralanan arkadaşlarımızın durumunu anlatan bir basın açıklaması gerçekleştirerek alanda bulunanlardan destek talep ettik.

Sermaye sınıfının militan işçi hareketine dönük bu acımasız saldırısı hiç kuşkusuz karşılıksız kalmayacaktır. İçine girdiği krizin faturasını biz işçi ve emekçilere ödetmekten başka alternatifi olmayan bu asalak sınıfa karşı sınıf kardeşlerimizle dayanışmayı büyütmek, bulunduğumuz tüm alanlarda bu saldırıya karşı militan bir tutum alan yoldaşlarımıza sahip çıkmak ertelenemez bir görev olarak önümüzde durmaktadır.

Özellikle günümüzde bu türden lokal direnişlerin sınıf hareketinin öncül dalgaları olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu türden direnişlerin yurtdışındaki bir parçası olduğumuzu unutmamalıyız. Gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasıyla bunun altını bir kez daha çizdik ve taraftarlarımıza yaptığımız çağrı ile daha fazla sorumluluk ve fedakarlık talep ettik.

Bölgemizde bulunan arkadaşlar ile Pazartesi Eylemi’ne katılan kitlenin yaptığı yaklaşık 400 Euro tutarındaki katkısını Tekstil İşçileri Kurultayı’nı gerçekleştirecek arkadaşlara gönderiyor ve o militan direnişi bir kez daha selamlıyoruz.

Essen BİR-KAR

Entes’te Direnişin Sesi

Entes direnişçisi Gülistan Kobatan sadece fabrika önündeki bekleyişiyle değil krize karşı yaptığı mücadele çağrısıyla da işçilere sesleniyor.

Kobatan’ın yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürdüğü OSİM-DER de, direnişi sınıfın diğer bölüklerine taşımaya çalışıyor.

Bu amaçla çıkarılan “Entes’te Direnişin Sesi” isimli bültenle, Kobatan’ın direnişi işçilere taşınıyor.

Bültende, krizin bedelini patronlara ödetmek için direniş ateşini yükseltme ve Entes direnişiyle dayanışma çağırısı yapılıyor. Kobatan’ın kamuoyuna seslendiği “Direniyorum, çünkü sınıf bilinçli, örgütlü bir kadın işçiyim!” başlıklı mektubu da bültende yer alıyor.

Kobatan’ın kaleme aldığı direniş güncelerinden alıntılara da yer verilen bültende Emekçi Kadın Komisyonları, Toplumcu Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları, BİR-KAR ve Sincan İşçi Derneği’nin mesaj ve açıklamalarına yer veriliyor.

DDSB’den program kurultayı...

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik (DDSB), yeni programını 21 Haziran 2009 tarihinde Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirdiği kurultayla duyurdu.

DDSB adına açılış konuşması yapan Hasan Gülüm, DDSB programının hangi ihtiyacın ürünü olduğuna değindi, program tartışmaları esnasında verimli tartışmaların yaşandığını belirtti. İşçi ve emekçilerin sorunlarını öğrenmeyi ve “Ne yapmalıyız?” sorusunun cevabının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından “demokrasi ve devrim şehitleri” anısına yapılan saygı duruşuyla ilerleyen kurultay programı 15-16 Haziran sinevizyonunun izlenmesiyle devam etti.

Kurultay’da Entes direnişçisi Gülistan Kobatan, DESA direnişçisi Emine Arslan, ATV-Sabah grevcisi Uğur Güç birer konuşma yaptı.

Sunum bölümünde “Emperyalist politikalar, kriz ve işçi sınıfı ve emekçilere etkileri”, “İşsizlik ve sonuçları”, “İşsizlerin örgütlenmesi üzerine”, “İşçi sınıfının örgütlenmesi ve sendikaların önemi”, “Sendikaların durumu üzerine”, “İşçi sınıfının örgütlenmesinde yaşam alanlarının (emekçi mahallerinin) önemi” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Volkan Yaraşır, YDG ve ATİK-YDG’nin mesajlarının da okunduğu kurultayda T. Deri-İş Genel Merkez Yöneticisi ve Genel-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Şahan İlseven birer konuşma yaptıl.

Kurultay programın son halinin okunmasıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul

Kayıp eylemlerinde 221. hafta...

Kayıp yakınları Galatasaray Lisesi önünde bu hafta 221. kez yaptıkları oturma eyleminde, 29 Ekim 1995 tarihinde Mardin-Dargeçit’teki evlerine yapılan baskın sonrası gözaltında kaybedilen 13 yaşındaki Seyhan Doğan’ın akıbetini sordu, sorumluların yargılanmasını istedi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Filiz Gökay, Seyhan Doğan’ın 29 Ekim 1995 tarihinde gece yarısı 6 kişiyle birlikte gözaltına alındığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını ifade etti.

Eylemde Seyhan Doğan’ın yeğeni ve kardeşi de birer konuşma yaparken babasının, gördüğü işkenceler nedeniyle konuşamadığı söylendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

Cinsel taciz protesto edildi

Tacize Hayır Kadın Platformu, Sine-Sen’de tacize uğrayan ve işten çıkarılan kadın çalışan için, Sine-Sen’in Beyoğlu’ndaki binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

23 Haziran günü gerçekleştirilen basın açıklamasını sendikada yaşanan taciz olayına tepki göstererek istifasını veren sendika çalışanı Ezgi Nazan Karlık okudu.

Karlık yaptığı açıklamada, sendika çalışanı ve üyesi bir kadının, sendikanın eski genel sekreteri tarafından taciz edildiğini ifade etti. Sonrasında sendikanın yönetim kurulu tarafından tacize uğrayan kadının, işten çıkartılarak mağdur edildiğini söyledi. Sendika yönetiminin bu tutumunu kınadıklarını söyleyen Karlık açıklamanın devamında şunları belirtti: “Suçluluğunu itiraf edip, istifasını veren tacizci eski genel sekreter, hemen akabinde suçsuz olduğu ve siyasi bir komploya kurban gittiği iddiasını yaymaya başlamış, yetinmeyip kadın arkadaşımız hakkında da çirkin ifadeler kullanarak karalama kampanyası başlatmıştır.”

Açıklama şu sözlerle son buldu:

“Bu uğraşımız, erkek egemenliğine dayalı zihniyetin yaşam alanlarımızdan silinmesi mücadelesinin bir parçasıdır. Kamuoyunu bu çabamıza destek ve taraf olmaya davet ediyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul

Kayseri’de bülten dağıtımı

Kayseri’de yürütülen devrimci sınıf faaliyetinin yeni bir aracı olan Kayseri İşçi Bülteni’nin ilk sayısının dağıtımı 22 Haziran günü organize sanayi bölgesinde gerçekleştirildi. Sabah ve akşam yapılan dağıtımlarda işçilerin servis noktalarına gidildi.

Bültenin ulaştırıldığı işçilerin önemli bir kısmından olumlu tepkiler alındı ve işçilerden bültene katkıda bulunmaları istendi.

İşçiler, Kayseri İşçi Kültür Evi’ne davet edildi.

Kayseri İşçi Bülteni çalışanları