01 EKİM 2005 Sayı: 2005/39 (39)

  Kızıl Bayrak'tan
  Kapitalizm kendi sonunu hazırlıyor
  3 Ekim'de AB müzakereleri başlıyor... Aldatıcı manevralar ve gerçekler
  İşçi ve emekçilerin payına mücadeleyi yükseltmek düşüyor
  Tekrar tekrar kanıtlanan gerçek; Özelleştirme yağma demektir!
  TEKEL'de özelleştirme süreci yeniden hızlanıyor
Ermeni konferansı ve devletin korkuları
Manisa'da 70 bin köylü hükümeti protesto etti
  İstanbul'da Ulucanlar anmaları
  12 Eylül'den Ulucanlar'a:İşçi sınıfına kesintisiz sald./ Y. Akkaya
  İzmir'de ON'ları Habip Gül'ün mezarı başında andık
  Ulucanlar anma ve etkinlikleri
  Ulucanlar İsviçre ve Almanya'da da anıldı
  Sendikal örgütlenmenin önündeki en temel engel sendika bürokratlarıdır
  Demokrasi mücadelesi ve Kürt sorunu/2 (Orta sayfa)
  İsrail ordusu Gazze'yi bombalamaya devam ediyor
  Savaş karşıtları 24 Eylül'de sokaklardaydı

  Bush'un yeni danışmanı Ankara'da; İşbirlikçilere yeni roller dayatılıyor

  "Barış için koşu"nun parkuru devrim ve sosyalizm mücadelesidir
  Yoldaşların kaleminden Habip ve Ümit
  Mamak İKE Kadın Komisyonu; İşyerinde, evde, sokakta kölelik zincirlerini parçalayalım!
  Sendikasızlaştırma saldırısı MİTAŞ işçisinin direnişine çarptı
  Kürdistan sorunu, çözüm dinamikleri ve handikaplar /M. Can Yüce
  Ümraniyeli devrimcilerden ortak açıklama; 1 Mayıs Mah. Kuruluş Festivali ve netleşen saflar
  Sınıf çalışmasına gençlik güçlerinin katılımı sorunu
  Bültenlerden/Genç İşçi
  Bültenlerden/Esenyurt-Kıraç İşçi Bülteni
  Basından/Türkiye Suriye'yi satacak mı?
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

İsviçre/Basel'de Ulucanlar anması...

Nitelikli ve başarılı bir etkinlik

Aralarında Partimiz'in iki MK üyesinin de bulunduğu Ulucanlar şehitlerini anma etkinliği bizim için özel bir önem taşıyordu. Katliamın 6. yıldönümünde Partimiz'e ve On'lara yaraşır bir anma düzenleme sorumluluğuyla davrandık.

İki haftaya sığdırdığımız çalışmamıza çıkardığımız bir afişle başladık, aynı afişi el ilanı olarak posta kutularına dağıttık. Korodan şiir grubuna, sinevizyondan pratik çalışmaya kadar tümünü kolektif bir emekle hazırladık. Sinevizyon, koro, şiir ve sunum çalışmalarına yoğunlaşmamız, bire bir kitle çalışmamızın zayıf kalmasına neden oldu. Buna rağmen yaklaşık 150 kişinin katıldığı başarılı bir anma gerçekleştirdik.

Sahnemizin sol tarafını Partimiz'in bayrağıyla Deniz, Mahir ve İbo'nun resimleri süslüyordu. Ortada on devrimcinin sinevizyonda yansıtılan toplu resimleri, onun altında ise Ümit, Habip ve Hatice yoldaşların büyük boy resimleri duruyordu. Sağ tarafında yine Partimiz'in adı ve ambleminin yeraldığı kızıl bayrağımız bulunuyordu.

Anmaya Ulucanlar şehitleri şahsında devrim mücadelesinde yitirdiklerimizin anısına saygı duruşuyla başladık. Ardında bir yoldaşımız anmanın amacına ilişkin bir konuşma yaptı. Sunucu arkadaşların sunumları ve şiirleri anmanın içeriğini ayrıca güçlendirdi. Cezaevlerini konu alan ve sonlarına doğru “Zafere on yıldız” adlı şiir eşliğinde gösterilen sinevizyon ilgiyle izlendi. Ardından Habip ve Ümit yoldaşların özgeçmişleri okundu. Şiir grubunun sunduğu şiirler beğeniyle dinlendi. Kadın arkadaşların büyük emek harcayarak oluşturdukları koro devrimci işçi marşlarıyla coşku yarattı.

Katılan dostlarımızın ve konuklarımızın anmaya ilişkin yaptıkları değerlendirmeler bizim için fazlasıyla onur vericiydi. Bu da anmamızın amacına ulaştığının önemli bir göstergeydi.

Bir süreden beridir her yeni etkinliğimiz nitelik ve nicelik olarak bir öncesini aşan bir düzey yakalamış bulunuyor. Bundan sonrası için daha başarılı etkinlikler örgütleme görevi önümüzde duruyor, başarmamak için neden görmüyoruz. İyi bir planlama, doğru bir çalışma tarzı, pratik bir yüklenme ve başarma azmi kazanmamızın güvencesidir. Her alanda bir başarı düzeyi yakalamayı Partimiz fazlasıyla hak ediyor ve Parti'yi büyütmek önümüzde bir görev olarak duruyor.

Basel'den TKİP taraftarları/İsviçre

-----------------------------------------------------------------------------------------

Berlin'de Ulucanlar anması...

Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmez!

Ulucanlar katliamı ve direnişinin yıldönümü nedeniyle 25 Eylül günü Berlin'de bir anma düzenledik. TKİP, HÖC, MKP ve TİKB-B'nin birlikte örgütlediği anmaya 50'yi aşkın bir oldu. Etkinlikte “Yaşasın Ulucanlar direnişimiz!” yazılı pankartımızı ve Ulucanlar'da ölümsüzleşen on yiğit devrimcinin fotoğraflarını kırmızı karanfillerle süslediğimiz panoya astık.

Program Ulucanlar şahsında devrim ve sosyalizm davasında şehit düşen tüm devrimciler anısına saygı duruşuyla başladı. On'lara yazılan şiirin okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan ortak metin okundu.

Anma, katledilen 10 devrimcinin öz geçmişlerinin okunmasının ardından hep bir ağızdan söylenen devrimci marş ve türkülerle sona erdi.

TKİP taraftarları/Berlin

------------------------------------------------------------------------------------------

Bielefeld'de Ulucanlar anması...

“Bir türküdür direniş, boy verir zindanlarda!”

Sınıfsız ve sömürüsüz bir toplum uğruna mücadele eden, bu mücadelede hayatlarını hiç çekinmeden gelecek kuşaklar için feda eden on yiğit devrimciyi bir kez daha saygıyla andık.

On'lar, Ulucanlar direnişinde ölümsüzleşen yiğit devrimciler, Türkiye zindanlarındaki direnme geleneğinin en anlamlı örneklerinden birini sergilediler.

Devlet devrimci tutsakları teslim almayı hedefleyen F tipi hücre uygulamasına geçmenin adımlarını en kanlı bir biçimde, Ulucanlar'da on yiğit devrimciyi katlederek attı. Vahşet kelimesinin bile yetersiz kaldığı saldırganlığına rağmen, bir kez daha yenilen faşist sermaye devleti oldu. Çünkü “esnemektense kırılmayı yeğleyen”devrimciler vardı karşısında. On'lar görkemli direnişleriyle mücadele tarihimize onurlu bir sayfa daha açmış oldular.

Bielefeld'de, 6. yılında Ulucanlar direnişini anlamına uygun olarak anmak için, “Ulucanları unutmadık, unutturmayacağız!” şiarıyla bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimize yaklaşık 60 kişi katıldı.

Ulucanlar direnişine ilişkin açılış konuşmasının ardından devrim şehitleri için saygı duruşu yaptık. Ulucanlar direnişini anlatan dia gösteriminde ise bu yiğit devrimcileri anlatan metinler okuduk. Şiir dinletisinde, Habip ve Ümit yoldaşların kaleminden çıkmış yazılardan parçalara yer verdik.

Bir yoldaşımız Ulucanlar direnişini ve bu direnişin Partimiz açısından önemini anlatan bir konuşma yaptı. Progamımız müzik dinletisiyle sona erdi.

Bizim için bu etkinliğin özel bir önemi vardı. Çünkü, Ulucanlar direnişini yaratanlar içinde “Partimiz'in özü ve özeti” olarak ifade ettiğimiz, Partimiz'in Merkez Komite üyesi iki yoldaşımız, Habip Gül ve Ümit Altıntaş vardı. Onların partili kimliklerinden aldığımız güçle bir kez daha haykırıyoruz: Mücadeleniz önümüze ışık olacaktır!

TKİP taraftarları/Bielefeld

------------------------------------------------------------------------------------------

Stuttgart'ta Ulucanlar anması...

“Ulucanlar katliamını unutmadık, unutturmayacağız!”

Ulucanlar katliamının 6. yılında, 24 Eylül günü Stuttgart'da, “Ulucanlar katliamını unutmadık, unutturmayacağız!” etkinliği düzenledik.

Etkinliğe 50'ye yakın bir katılım gerçekleşti. Etkinlik bir yoldaşın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Ulucanlar'da yitirdiğimiz 10 başeğmez devrimcinin şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulunuldu. Program şiir dinletisiyle devam etti.

Ümraniye Cezaevi'nde Ümit Altıntaş ile birlikte kalan TKEP Leninist davasından bir arkadaş Ümit yoldaş hakkında bir konuşma yaptı. Ümit hakkında dile getirilen her kelime, her cümle, onun heyecanı, siyasal birikimi ve yaşam biçimiyle bir marksist-leninist komünisti anlatıyordu. Ardından TKEP Leninist'ten gelen mesaj okundu.

Daha sonra konuşma yapan bir yoldaş Ulucanlar katliamına değindi. Partimiz'in iki yetkin dava insanı Habip ve Ümit'in yaşamları hakkında bilgi vererek Türkiye topraklarında devrimci geleneğe değindi. Denizler, Mahirler, İbrahimler, Mazlumlar, Fatihler'den Habip ve Ümitler'e kadar direniş geleneğini anlattı.

TKİP taraftarları/Stuttgart