İçindekiler:

14 Şubat 2022
Sayı: KB 2022/07

İnisiyatif, cüret, seferberlik
Sınıfın geleceği devrimin geleceğidir!
BDSP: Hakkımız olanı kazanalım!
IŞİD, saray rejimi
Soygun düzenine geçit yok!
AKP iktidarının trol ordusu
İşsizlik Fonu'nun yağması sürüyor
DEV TEKSTİL 2022 1. Genel Meclisi
İçimizde biriken öfke bir anda patladı
İşçi eylemleri dalga dalga yayılıyor
Marksizm ve sosyal-şovenizm / 5 - H. Fırat
Gerçek "ittifak" işçilerin birliğidir!
Davaya adanmış bir yaşam: Hüseyin Demir
Alman medyası savaş çığırtkanlığı yapıyor
Silah tekelleri AB'den "Yeşil Sertifika"...
Biden-Scholz görüşmesi
Dünyadan eylemler
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Direniş kazanacak!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Fabrikalarda, işyerlerinde sömürüye, baskıya, tacize, mobbinge karşı

Direniş kazanacak!

 

Her gün gelen zamlar, ödenemeyen faturalar, eriyen ücretler… İşçi ve emekçilerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar gün geçtikçe ağırlaşıyor. AKP-MHP iktidarı sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü adımı atıyor. Bir yandan da baskı ve zorbalığı arttırıp, işçi, emekçi, genç, kadın düşmanı politikalarını hayata geçiriyor. Tüm saldırılar karşısında işçilerin, emekçilerin, kadınların, ezilen tüm kesimlerin sessiz kalmasını istiyorlar. Ama Türkiye’nin dört bir yanında tekstil, metal, petrokimya işçileri, motorlu kuryeler sefalet zamlarına, kölece çalışma koşullarına karşı üretimden gelen güçlerini kullanıyorlar, direnişe geçiyorlar.

Haramilerin saltanatına karşı işçi kadınlar bir adım öne!

Son haftalarda Türkiye’nin dört bir yanı direnişlerle çalkalanıyor. Özellikle kadınların çalıştığı fabrikalarda, işyerlerinde işçi kadınların direnişlerin en ön saflarında yer aldıklarını görüyoruz. Farplas’ta, Migros Depo’da, Alpin Çorap’ta, Darinda Çorap’ta, Öztaş Çorap’ta, Corazon’da işçi kadınlar erkek sınıf kardeşleriyle birlikte omuz omuza mücadele ediyorlar. Patronlar işten atma saldırısına giriştiklerinde işçiler direniş bayrağını yükseltiyorlar. Sermaye devleti patronların imdadına yetişip, mücadeleyi kırmak için polis saldırısını devreye sokuyor. Ancak Farplas’ta, Migros Depo’da olduğu gibi azgın polis saldırıları da işçi kadınları haklı ve meşru mücadelelerinden vazgeçiremiyor. Fabrikalarının, işyerlerinin önünde “Kadın-erkek el ele” sloganları, halayları, tüm coşkuları ile direniyorlar.

İşçi kadınlar sadece sefalet ücretlerine değil, baskıya, tacize, mobbinge karşı da direniyorlar. Talepleri açık ve net. İnsanca yaşamaya yetecek ücret ve insanca çalışma koşulları istiyorlar. Yeri geliyor bu direniş Farplas’ta olduğu gibi bir kadın patrona karşı yükseliyor. Farplas patronu Ahu Büyükkuşoğlu Serter “En İyi İş Meleği” ödülü alıp, dünyayı kadın liderliğine dönüştürmekten bahsediyor. Ancak kadın işçilerin karşı karşıya kaldığı sömürü, baskı, taciz, mobbing kadın patron Ahu Büyükkuşoğlu Serter’in ikiyüzlülüğünü gösteriyor. Farplas’ta yaşananlar işçi kadınlarla patron kadınların yan yana yürüyemeyeceğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bizlere burjuvazinin kadın ya da erkek olması fark etmeden kadın işçileri sömürdüğünü, ikinci cins olarak gördüğünü gösteriyor. 

Kadın-erkek el ele örgütlü mücadeleye!  

İşçi-emekçi kadınlara çifte sömürü, baskı, şiddetten başka bir şey vadetmeyen bu harami düzeninde direnen işçiler izlenmesi gereken yolu gösteriyorlar. Şimdi tıpkı Farplas’ta, Migros’ta ve pek çok fabrikada olduğu gibi kadın erkek el ele verip mücadele etme zamanı. Direnen işçilerle dayanışmayı büyütme, onların sesini kendi fabrikalarımıza, işyerlerimize, mahallerimize taşıma zamanı.

Haramilerin saltanatını yıkmak için işçi-emekçi kadınlar olarak direnen işçilerin yolunda bir adım öne çıkalım. Birlik olalım, üretimden gelen gücümüzü kullanalım. Sömürüye, baskıya şiddete karşı mücadeleyi büyütelim!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları

 

 

 

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

 

İşçi-emekçi kadınlar haramilerin saltanatını yıkmak için bir adım öne!

Türkiye’nin dört bir yanında işçi ve emekçiler sefalet ücretlerine, sömürüye karşı direnişteler. Bu direnişlerin en ön saflarında kadın işçiler yer alıyor. Şimdi daha fazla öne çıkma, Türkiye’nin dört bir yanında yanan çoban ateşlerini yangına çevirme zamanı.

Düşük ücretlere, sendika hakkının gaspına ve işten atma saldırısına karşı fabrikayı işgal eden Farplas işçisi kadınların cüretiyle haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım. Bizlere dayatılan sefalet ücretlerini kabul etmeyelim. Alpin Çorap’ta ve pek çok yerde olduğu gibi üretimden gelen gücümüzü kullanalım. Erkek sınıf kardeşlerimizle el ele verip haramilerin düzenine dur diyelim. Baskıya, çifte sömürüye, yoksulluğa, şiddete karşı birlik olalım.

İşçi ve emekçi kadınlara baskıdan, şiddetten, yoksulluktan başka bir şey vermeyen sömürü düzenine karşı işçi-emekçi kadınların gerçek kurtuluşu olan sosyalizm için mücadeleyi büyütelim.

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak başta işçi-emekçi kadınlar olmak üzere tüm emekçileri Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemimize davet ediyoruz.

Sömürüye, baskıya, şiddete karşı direniş kazanacak!

Tarih: 6 Mart 2022, Pazar,

Saat: 15:00

Buluşma yeri: Bakırköy Özgürlük Meydanı

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları