İçindekiler:

20 Aralık 2021
Sayı: KB 2021/Özel-45

Saptanan asgari ücret kavga çağrısıdır!
Asgari ücret defteri burada kapanmadı...
“Sefalet ücretini kabul etmeyelim!”
Asgari ücret ve DİSK
Kapitalistler “istikrar” istiyor
KESK’ten mitingler: “Geçinemiyoruz”
Sağlık hakkı için mücadeleye!
MESS dayatmaları kabul edilemez!
MİB: Şimdi harekete geçme zamanı!
Kürt hareketinde bir dönüm noktası - Baki Duman
Veysel Akgül yoldaş çalıştığı yerde anıldı!
Alman sermayesinin “yeşil yüzü”
AB Zirvesi: Rusya’ya “güçlü uyarı”
Çin-Amerika çatışması ve olimpiyatlar
“Asrın lideri” Körfez şeyhlerinin eteklerinde
Hapishanelerde saldırılar artıyor
19 Aralık Katliamı ve Direnişi 21. yılında...
DLB: Oy deposu değiliz
Gericilik yuvalarına karşı mücadeleye!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Veysel Akgül yoldaş
çalıştığı yerde anıldı!

 

İki yıldan bu yana yaşamlarımızı adeta kabusa çeviren korona pandemisi, geçen sene bu zamanlarda Veysel Akgül yoldaşımızı da aramızdan çekip almıştı. Onu kaybedişimizin üzerinde tam bir yıl geçti.

Çok genç yaşta devrimci mücadeleye atılan Veysel Akgül yoldaş, örgütlü devrimci mücadelenin; devrim, sosyalizm ve parti değerlerine bağlılığın örneklerinden biriydi.

Veysel yoldaşı ölümsüzlüğünün birinci yılında anmak amacıyla, onun yaklaşık 30 yıl işçilik yaptığı merkezi tren istasyonunda BİR-KAR Frankfurt tarafından etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe yoldaşlarının yanı sıra, AGİF, KPD’nin Yeniden İnşası İçin İşçi Birliği ile Dayanışma Ağı’ından (SN) devrimci dostların katıldığı etkinlikte yoldaşın resimlerinin yanı sıra, BİR-KAR bayrakları ile “Savaşa ve silaha değil, eğitime ve sağlığa bütçe!”, “Pandemi değil kapitalizm öldürür!”, “Sağlıkta özelleştirmeye son, herkese parasız, eşit ve kaliteli sağlık hizmeti!” ibareli dövizler taşındı.

Etkinlikte BİR-KAR, Revolutionärer Jugendbund (RJ), Alman dostlar ile SN adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda düzenin korona önlemleri konusundaki ikiyüzlü, tutarsız ve göstermelik önlemleri teşhir edilerek, koronanın bir işçi-emekçi hastalığına dönüştüğü; ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak pandemiden asıl zarar görenin emekçiler olduğu ifade edildi. Veysel yoldaş gibi hayatını kaybeden on binlerce emekçinin katilinin insanlık dışı kapitalist sistem olduğu belirtildi.

Yine kapitalistlerin pandemi bahanesiyle emekçilere yönelik saldırılarını misliyle arttırdıkları, bunun sonucu olarak gündeme gelen düşük ücretler, sıfır toplu sözleşmeler, enflasyon ve hayat pahalılığı ile artan siyasal baskıların emekçilerin yaşamını daha da ağırlaştığı vurgulandı.

Kapitalistlerin pandemiye rağmen silaha ve savaşa daha fazla para ayırmaya devam ettikleri belirtilen konuşmalarda, yeni seçilen koalisyonun militarizm, polis devleti ve sömürü politikalarında eskisinden çok daha pervasız bir politika izleyeceği; buna karşı işçi ve emekçilerin fiili, meşru mücadele temelinde birleşik bir mücadele ortaya koymaktan başka bir yol olmadığı dile getirildi.

Konuşmalar, Veysel yoldaşın kavgasının ve devrimci anısının mücadelede yaşatılmaya devam edileceği vurgusu ve “yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganıyla sona erdi.

Veysel yoldaşın oğlu “yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okurken, “Çav Bella” ve “Bize Ölüm Yok” marşları çalındıktan sonra anma sona erdi. Yoldaşın 30 yılını verdiği iş yerinin bulunduğu alanda yapılan anma anlamlı olurken, genç yoldaşların çabaları ve emekleri ayrıca sevindiriciydi.

Veysel Akgül yoldaşın aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümü vesilesiyle ikinci bir anma ise 25 Aralık Cumartesi günü Frankfurt’taki “Güneş Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Kızıl Bayrak / Frankfurt