15 Kasım 2013
Sayı: KB 2013/44

Baskı ve gericiliğe karşı mücadeleye!
“Üstün başarı belgeli” o vali!
“Herkese parasız sağlık” balonu patladı
Utanç duvarı inkar ve imha politikasının ürünüdür!
Utanç duvarına geçit yok!
“Kızlı-erkekli” isyan çıkaracaklar
Kamu emekçilerinden kadınlı-erkekli eylem!
Türk Metal MKE’de ne istiyor?
Greif işçileri: Duvarları yıktık!
Greif işçileri gecede buluştu
Kıdem tazminatına yönelik saldırı kapıda!
MİB’den mücadele çağrısı
Aliağa-Çiğli İşçi Birliği kuruldu
“Süslü görüntünün altında emek hırsızlığı yatıyor!”

Yeni dönem pratiği ve bilinci

15. yılda devrimci, kitlesel ve coşkulu etkinlik!

Güdümlü Suriye muhalefeti İstanbul’da toplandı

Filistin halkı ABD’nin sahte çözümünü reddediyor
Dört kıtada işçi sınıfı grevde!
Haziran’dan 6 Kasım’a mücadele sürüyor…
YÖK Başkanı konuştu...
Özgürlük sokakta, mücadelede!
Haziranlar’ı Yeni Ekimler’e taşımak için ileri!
Her yer Feniş, her yer direniş!
Feniş’te direniş sürüyor!
Gezi Direnişi yargılanamaz!
“Halkın adaletinden kaçamayacaksınız!”
Kartal’da “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarı yükseldi!
AKP’nin Suriye açmazı derinleşiyor
Kadına yönelik şiddet evde, işyerinde, okulda, hapishanede sürüyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Haziranlar’ı Yeni Ekimler’e taşımak için ileri!

Yaşasın sosyalist işçi-emekçi iktidarı!

 

Haziran’ın sokaklarının üzerine kaplamıştır Paris’in gökyüzü. İşçi sınıfının elinde Ekim’in açtığı yolun haritası.

Ayak sesleri duyulur geleceğe yürüyenlerin…

Haziran Direnişi ile toplum, uzun süredir gömüldüğü sessizlikten sıyrıldı. Korku duvarlarını yıkan toplum, günlerce sokaktaydı ve bütün dünyanın gözü direnişteydi. Artan baskıya karşı, yaşama müdahaleye karşı bir öfke patlamasıydı. Barikatlarda, parklarda kurulan ortak yaşamda bu düzene dair umutların tükendiğini ve yeni bir yaşam arayışını gördük. Hareket ilerleyecek perspektiften yoksun kalınca sönümlendi. Hareketin sokaktaki çatışma hali geriye çekilmiş olsa da sömürüye, saldırganlığa, gericiliğe karşı öfke birikmeye devam ediyor. Haziran Direnişi’ne dair değerlendirmelerimizde sıkça söylediğimiz gibi işçi sınıfının mücadele alanında talepleri ile yer almaması sürecin tıkanmasının belirleyici noktalarından biriydi.

Doğanın talanla yaşanamaz hale getirildiği, işçi ve emekçilerin kötü çalışma ve yaşam koşullarına mahkum edildiği, emperyalist savaşlar ve saldırganlıkla tüm dünyanın kan gölüne çevrildiği, açlığın ve yoksulluğun pençesinde kıvrandırıldığı bir barbarlık, bir ücretli kölelik düzenindeyiz. Kapitalizm bu kadar pervasızca saldırıyor, çünkü korkuları büyüyor ve buhranlarının sonuçlarını yaşıyor.

Saltanat koltuklarında oturan patronlar an be an sömürü planlarını yaparken işçi ve emekçilerin devrimci mücadelesini güçlendirmek sınıf devrimcilerinin önündeki önemli bir görev olarak durmaktadır. Haziran Direnişi’nin yarattığı coşku ve mücadele deneyimi ile işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların yaşadıkları sorunlara karşı örgütlenmesini, taleplerle sokağa çıkılmasını sağlamak için çabanın yoğunlaştırılması gerekiyor.

Taleplerimizle sokağın sesi yükselmeli!

İnsanlık ve doğaya sömürüden, yıkımdan başka bir şey sunmayan bir kapitalizm gerçeği var. Sermaye sınıfı ve AKP hükümeti yarattığı sorunların içerisinde işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları, ezilen halkları can çekiştirirken, emeğimiz sömürülürken, düşüncelerimiz kelepçelenirken, geleceğimiz karartılırken yaptıkları icraatları allayıp pullayarak sunuyor ve kalın bir sis perdesi ile gözleri görmez kılmaya çalışıyor.

Sermayenin sözcüsü düzen partileri seçim çalışmalarını bir süredir yürütüyorlar. Haziran Direnişi’nin etkisini kırmaya çalışanlar var, direniş sürecindeki AKP karşıtlığını arkasına alıp hesap sorma çabasında olanların çözüm arayışını sandığa sıkıştırmaya çalışanlar var. Yoğunlaştırılmış vaadler, yalanlar sürecine start verilirken bir taraftan da kıdem tazminatı örneğinde olduğu gibi haklar gasp edilmeye çalışılıyor, örgütlenmeye dönük saldırganlık artıyor. Hızlısından en göze çarpanlarını sıralasak: Taşeronlaştırma, esnek çalışma, açlık sınırının altında ücretler, iş cinayetleri... “En az üç çocuk” denilerek kadınların eve hapsedilmesi, kadına yönelik şiddetin % 1400 artması... Eğitimin, sağlığın ticarileştirilmesi... Artan diplomalı işsizlik, geleceksizlik... Demokrasi paketi, sahte barış söylemleri, Rojava sınırına dikilen utanç duvarı...

Tepeden tırnağa örgütlü bir şekilde sermaye sınıfının diktatörlüğü karşımızda. Ve seçimler bu diktatörlüğünün üzerini örtmektedir, sözde toplumun kendi seçimini yaptığı demokratik süreçler olarak gösterilmektedir. Ve başka bir alternatif bulamayan emekçiler dört yıldan dört yıla “geleceklerini” belirlemektedirler, güya “sorunlarını çözecek” kişi veya partilere yüzlerini dönmektedirler.

Sorunlarımız bu kadar derin ve yoğunken işçi ve emekçilerdeki sandık yanılsamasını kırmalıyız. Düzen partilerinin yalanları bir yana, ülkeyi yeniden kurmaya çalışanların, burjuva cumhuriyetini savunanların, burjuvazinin bayrağına sarılanların karşısına birliğimizi ve örgütlülüğümüzü güçlendiren devrimci bir mücadele hattıyla çıkmalıyız. Sermaye diktatörlüğünün tüm baskı ve yasaklarına rağmen sokağın sesini yükseltmeliyiz.

Ekim Devrimi işçi sınıfına ve ezilen halklara yol gösteriyor!

Kapitalizmden, bu çürümüş düzenden işçi ve emekçiler, gençlik hiçbir şey beklemiyor. Karşısında gördüğü resim; geleceksizlik ve karanlık. Bu resmin kötü görünen yerlerini silerek sorunun çözülmeyeceği de aşikar. Paris Komünü’nde, Ekim Devrimi’nde işçilerin insanlık adına çizdiği toplum tarihin sayfalarında.

Yeni bir resim çizmenin, yeni bir tarih yazmanın zamanıdır. Bunun için 96 yıl önce işçi ve emekçilerin en önemli ve hala daha aşılamamış olan iktidar deneyiminin, Ekim Devrimi’nin ışığında ilerlemeliyiz.

 

 

 

 

Esenyurt’ta
komitelerle hazırlıklar sürüyor

 

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi’nde gece çalışması ve devrimci siyasal faaliyet yoğunlaşarak devam ediyor. Gece çalışması kapsamında mahalle komitesi bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Alevi mitingi üzerine değerlendirme yapıldı. Miting değerlendirilirken aynı zamanda AKP hükümetinin son dönemde işçi ve emekçilere yönelik baskı ve saldırı politikalarına karşı güçlü bir teşhir çalışmasının gerekliliği tartışıldı. Toplantı gece çalışmasının değerlendirilmesinin ardından önümüzdeki günlerde gerçekleşecek etkinlik ve işçi toplantısının ön sürecinde örülecek faaliyetinin planlaması yapılarak son buldu.

Toplantı sonrasında Yeşilkent Mahallesi’nde yoğun yazılama yapıldı ve etkinlik çağrısının bulunduğu afişler asıldı. İşçi ve emekçilerin gerçek kurtuluş umudu sosyalizm, sokaklara işlendi. Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu imzasıyla “Özgürlük, Devrim, Sosyalizm!” şiarları sokaklara ve caddelere yazıldı. Faaliyet mahalledeki emekçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Faaliyet esnasında tanışılan emekçiler 30 Kasım’da gerçekleşecek gece ve 17 Kasım’da gerçekleşecek etkinliklere çağrıldı.

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 
§