13 Eylül 2013
Sayı: KB 2013/36

Halkların birleşik-militan mücadelesi kazanacak!
Direniş ruhuyla emperyalist savaşa ve gericiliğe karşı mücadeleyi büyütelim!
Haziran ruhu sokaklarda!
Ahmet Atakan’ı
polis katletti!
Ahmet binlerle sonsuzluğa uğurlandı
Düzenden riyakarlık akıyor!
Asimilasyona militan direniş!
ODTÜ’de polis terörüne karşı direniş!
Feniş işçileri fabrikayı işgal etti!
Ergün Atalay: Bir düzen sendikacısı
İş cinayetleri
kaderimiz değil!
‘Koltuk kavgasına hayır, taban iradesi
temsiline evet!’
Savaş, anti-emperyalist mücadele ve Partimizin programı/3
Obama: Saldırıyı erteledik ama vazgeçmedik!
Arap dünyasında emperyalist saldırıya karşı öfke büyüyor

Obama ve suç ortaklarının açmazı derinleşiyor

Gezi tutsaklarıyla dayanışmaya
Bir direnişin ölüm çiçeği üzerine...-T. Kor
Cami-cemevi bir asimilasyon projesidir
Forumlarda mücadele ortaklaştırılıyor
Liselilere “bilişim cezası” yönetmelikte
Doğa ve çevre talan ediliyor!
Evlerimizden sokaklara çıktık
“Burcu Koçlu’nun
katledilmesine
izin vermeyeceğiz!”
Suriye halkları emperyalizmin kıskacında
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Suriye halkları emperyalizmin kıskacında...

Emperyalist saldırganlığa geçit vermeyelim!

 

İşçiler, emekçiler, kardeşler!

Başını ABD’nin çektiği emperyalist güçler Suriye’yi hedef alan savaş ve saldırganlık politikalarına hız vermiş bulunuyorlar. İki yıldır besledikleri çeteler aracılığıyla Suriye topraklarını kan gölüne çeviren emperyalistler şimdi de Suriye halklarının tepesine füze yağdırmaya hazırlanıyorlar.

Haydut başı Obama’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla startı verilen bu yeni saldırı hazırlığına yine “kimyasal silah” yalanı gerekçe gösteriliyor. Bizler onların kimyasal silah yalanlarıyla Irak’ı nasıl talan ettiklerini iyi biliyoruz. Milyonlarca Iraklı’yı nasıl katlettiklerini, kadınlara ve çocuklara tecavüz edip nasıl bir zulmün altına imza attıklarını çok iyi biliyoruz.

Kardeşler! emperyalistlerin “Suriye’de kimyasal silah var” yalanlarına kanmayalım. Çünkü ABD emperyalizminin derdi bölgedeki “kimyasal silah” tehdidi değil, Ortadoğu’nun zenginliklerini yağmalamak ve egemenliğini pekiştirmektir.

Kardeşler!

Bölgemizi kan gölüne çeviren bu saldırganlık ve savaş, ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin çıkarları için yürütülüyor. Onların sefil çıkarları için yıllardır Ortadoğu’da oluk oluk kan akıtılıyor. Dümenini AKP iktidarının tuttuğu Türk sermaye devleti ise emperyalist-siyonist güçlerin hesabına savaş taşeronluğu yapıyor. Sermaye devleti iki yıldır Suriye’yi yakıp yıkan çetelere silahtan eğitime her türlü desteği sunmaktan geri durmuyor. Dahası bu çeteleri bizzat yönetip yönlendiriyor. Özgürlük ve eşitlik için mücadele eden Batı Kürdistan halkının kazanımlarını boğmak için kanlı katliamlar tertipliyor, gerici çeteleri Kürt halkının üzerine salıyor.

Tüm bunlarla birlikte, Türkiye topraklarını ABD emperyalizminin ve NATO’nun savaş ve saldırı üssüne dönüştüren sermaye devleti, gelinen aşamada Suriye’yi hedef alan yeni bir saldırıda koçbaşı olmaya hazırlanıyor.

İşçiler, emekçiler, gençler, kardeşler!

Her ne kadar son manevralar emperyalist saldırı hazırlığını ertelemiş olsa da, Amerikan bombaları Suriye halklarının tepesine her an yağabilir. Zira haydut başı Obama, “saldırıyı erteledik ama vazgeçmedik” buyuruyor. İsrail, Türkiye, Katar gibi işbirlikçi takımı ise ellerini ovuşturuyor. Suriye’nin yıkımı ve talanı için sabırsızlıkla ABD’nin işaretini bekliyor.

Kardeşler! Bu kıyımı, bu yıkıcı savaşı ancak bizler durdurabiliriz. Biz işçi ve emekçilerin birleşik, kitlesel ve militan direnişi bu haydutları ve savaş baronlarını durdurabilir. Onun için komşu Suriye halkları ile dayanışmayı yükseltelim, emperyalist savaşa karşı direnişi büyütelim. Haziran Direnişi’nde baskıya, zorbalığa, doğanın rant için talan edilmesine karşı nasıl ki milyonlar olup sokakları zaptettiysek şimdi de emperyalist savaşa karşı alanları dolduralım. ‘İşçilerin birliği halkların kardeşliği’ şiarıyla kardeş Suriye halkı ile eylemli dayanışmayı büyütelim.

Suriye’den kanlı ellerinizi çekin!

Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!

Kapitalizm savaş demektir, barış sosyalizmle gelecek!

Tüm NATO ve ABD üsleri kapatılsın!

Emperyalistlerle gizli-açık bütün anlaşmalar iptal edilsin!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

 
§