5 Temmuz 2013
Sayı: KB 2013/27

Halkın isyanı karşısında hiçbir güç duramaz!
Halkların direniş kardeşliği ve ortak mücadelesi kazandıracaktır!
Forumlar ve sosyalizm propagandasının önemi
Sermayenin başkentinde Haziran direnişi
Sivas Katliamı protestolarının gösterdikleri
Onbinler haykırdı: “unutMADIMAKlımda”
Feniş’te eylemli tepki
“Haklarımızı isiyoruz!”
Sınıf hareketinden...
Tekstilde “grev kararı”
MİB MYK Temmuz Ayı Toplantısı
Türkiye'de dinsel gericilik - H. Fırat
Nesin ve Aybar’ın ardından...
Suriye’de yıkıcı savaş
ve son durum…
Yurtdışında Sivas Katliamı’na öfke
Direniş dersleri ve
emekçi kadın mücadelesi!
Yaygın ve dinamik çalışma, kitlesel ve nitelikli yaz kampı!

Halk hareketinin ardından...

Direniş forumlarda güçleniyor!
Ethem’in katili korunuyor!
Lice’den alınacak gülümüz var! - T. Kor
“Her yer Lice, her yer direniş!”
Sermaye iktidarı yalana doymuyor!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Onbinler haykırdı: “unutMADIMAKlımda”

 

Sivas Katliamı’nın 20. yıldönümünde onbinler yine sokaklardaydı. Başta Alevi dernekleri olmak üzere ilerici, devrimci güçler 20. yılında katliamın hesabını sormak, katilleri koruyan düzeni protesto etmek için anma etkinlikleri, yürüyüşler düzenledi. Tüm anmaların ortak özelliği Taksim Direnişi’yle büyüyen mücadelenin yansımasıydı. Anmalar yaşanan diğer cinayet ve katliamlara da öfkenin açığa çıktığı alanlara dönüştü. Direniş şehitleri ve Lice’de katledilen Medeni Yıldırım da unutulmadı.

20. yılında yine Madımak’ta

Alibaba Mahallesi’ndeki Cemevi önünde toplanıp kortej oluşturan kitle “Sivas’ı unutma unutturma!”, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganlarını sıklıkla attı.

Bu sene katılım geçmiş yıllara kıyasla büyük bir artış gösterdi. Yaklaşık 15 bin işçi, emekçi ve genç mitinge katıldı.

Miting kolunun en önünde Sivas şehitlerinin aileleri kortej oluştururken ardından Alevi örgütleri sıralandı. PSAKD şubeleri ve çeşitli köy derneklerinin kitlesel katıldığı mitingde Taksim Direnişi de selamlandı. Mamak ve Yenimahalle PSAKD şubesi kortejinde Ethem Sarısülük için sloganlar atıldı.

HDK bileşeni SDP, ESP, EMEP, Partizan birlikte yürüdü. Bu kolda SODAP ve TKP de yer aldı.

Devrimci Alevi Komitesi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Mücadele Birliği Platformu ve ÖDP ise yolun sol kolunda sıralanarak yürüdüler. BDSP’li sınıf devrimcileri mitinge “Sivas’ın hesabını emekçiler soracak!” pankartı ve kızıl bayraklarla katıldı. Sınıf devrimcileri Sivas’ta katledenin sermaye devleti olduğunu konuşmalar ve sloganlarla sık sık vurguladı.

PSAKD’nin tüm şubeleri geçmiş yıllara göre daha kitlesel katılım sağladı.

Miting programı şehit ailelerinin Madımak Oteli önüne geçmesinin ardından Sivas şehitleri şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu bittiğinde kürsüye çıkan Tayfun Talipoğlu Madımak Katliamı’ndan 3 gün sonra otele geldiğini ve burada bulduğu kenarı yanmış kağıtdaki notu 20 yıldır sakladığını söyledi. 20 yıldır sakladığı notu Kemal Bülbül’e utanç müzesine konması için iletti. Kitlenin coşkusunu arttıran bu açılışın ardından mitingin ilk konuşmasını PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül gerçekleştirdi.

Bülbül, dönemin tüm yöneticilerinin yargılanması gerektiğini ifade etti. Çiller’in katliam açıklamalarını hatırlatan Bülbül, ardından Sivas Katliamı davasının zamanaşımı sürecine değindi. Bülbül, “İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz!” dedikten sonra bugünkü AKP hükümetinin Alevilere yönelik uygulamarını eleştirdi. Bülbül, açılım yapmak isteyenler için Madımak’ı Utanç Müzesi yapmanın bir başlangıç olabileceğini ifade etti.

ABF Başkanı Selahattin Özer de söz aldı. “Onlardan özür de beklemiyoruz” diyen Özer, Alevi Çalıştayı ve 3. köprünün ismi tartışmalarına değindi. Özer, 3. köprü ismini pazarlık konusu etmeyeceklerini Yavuz Sultan Selim ismini kabul etmeyeceklerini söyledi.

Miting programının devamında AADF Başkanı Turgut Öker ve Tertip Komitesi Av. Şenel Saruhan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Sivas şehidi Handan Metin’in babası Sadık Metin tarafından konuşmalar yapıldı.

Avukat Şenel Saruhan, şehit ailelerinin binadan içeri girmediğini belirterek, ailelerin şu anda Madımak otelinde yer alan listedeki iki katilin isminin silinmesi ve Madımak’ın Utanç Müzesi olması taleplerini yineledi.

Yapılan konuşmaların ardından miting bitirildi.

İzmir’de binlerin çağrısı; UnutMADIMAKlımda!

Sivas Katliamı’dan 20 yıl sonra İzmir’de, günlere yayılan eylemler merkezi mitngle bitirildi.

2 Temmuz günü yapılan merkezi miting için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıldı. En önde Sivas’ta katledilen 33 kişinin resmiyle birlikte “Katiller halka hesp verecek! / Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri” yazılı pankart taşındı. “Dersim’den Sivas’a, Gezi’den Lice’ye / Katliamların hesabını soracağız! / Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu” yazılı pankartla eylemde yer alan sınıf devrimcilerinin yanısıra, MBP, Devrimci Hareket, BDP, ÖDP, HDK, Ege 78’liler, EMEP, İMC Dostluk ve Dayanışma Derneği ve yöre örgütleriyle, emek ve demokrasi güçleri eyleme katıldılar.

Kitle Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

Gündoğdu Meydanı’nda Sivas şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Can Dede’nin okuduğu şiirlerden sonra basın metni okundu. Basın metninin okunmasından sonra, Almanya Stuttgart Alevi Bektaşi Derneği adına bir konuşma yapıldı. Son olarak İzmir’de Gezi Parkı eylemlerinin ardından gözaltına alınıp tutuklanan 2 kardeşin babası konuştu. “Devrimci tutsaklar onurumuzdur!” sloganlarıyla tutsak babası selamlandı. Eylem sloganlarla bitirildi.

Çiğli’de 1 Temmuz günü ABF tarafından örgütlenen yürüyüşte, Güzeltepe Uğur Mumcu Parkı’ndan Çiğli Kasaplar Meydanı’na yüründü.

Çiğli merkeze gelindiğinde kitle Anadolu Caddesi’ni trafiğe kapatarak eylem alanına coşkulu sloganlarla girdi.

Kasaplar Meydanı’na gelindiğinde ABF adına hazırlanan basın metnini Ayten Yıldırım okudu. Taksim Gezi Parkı’nda polisler tarafından öldürülen eylemcileri hatırlatan Yıldırım sözlerini şöyle bitirdi: “Sivas davası onur davamızdır, katiller hak ettikleri cezayı alıncaya kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek.”

Basın açıklamasının okunmasının ardından Sivas şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Şiir ve müzik dinletisinin ardından eylem bitirildi.

Eyleme BDSP’nin de içerisinde olduğu birçok kurum katıldı. Eylem başlayacağı esnada daha önceden belli olan yürüyüş güzergahı son dakikada reformist anlayışlar tarafından değiştirilmeye çalışıldı. Devrimcilerin tutumlarıyla bu öneri reddedilerek önceki güzergahta yüründü.

Karşıkaya’da 30 Haziran’da Dolmuş Durakları’nda kitlenin toplanmasıyla başlayan eylem İş Bankası önünde son buldu. “Sivas’ı unutma. Katiller halka hesap verecek” pankartının açıldığı eylemde meşalelerin yanı sıra flamalar da taşındı.

İş Bankası önüne gelindiğinde Sivas şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından ABF adına hazırlanan basın metnini Türkan Doğan okudu. Eyleme BDSP, Devrimci Hareket, Halk Cephesi, ESP, HKP destek verdi.

Ankara’da katliam lanetlendi

2 Temmuz günü Celal Bayar Bulvarı üzerinde toplanan kitle Kolej Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. PSAKD başta olmak üzere çeşitli derneklerin, KESK, TMMOB, ATO ve ÇHD’nin katıldığı yürüyüşe siyasetlerden de Halkevleri, HDK, Alınteri, DHF, ODAK, DP, Kaldıraç, Devrimci Hareket, ÖDP, EHP, MBP ve BDSP katıldı. BDSP’li sınıf devrimcileri eyleme “Pir Sultan’dan Madımak’a, Çorum’dan Ethem’e / Asan da, yakan da, kurşunlayan da devlettir! / Hesabını soracağız! BDSP” pankartıyla katıldılar.

Kolej Meydanı’nda CHP, TKP’nin yanısıra Mamak ve Kuğulu gibi farklı yerellerden gelen kitlelerle birleşildi.

Mitinge Sivas’ta, Gezi Direnişi’yle ve son olarak da Lice’de katledilenler için yapılan saygı duruşuyla başlandı. Sırayla tüm şehitlerin isimleri sayılırken kitle de “Burada!” diye haykırdı. Arkasından PSAKD Genel Sekreteri Hasan Cem Yılmaz, Sivas’ta şehit olan Özkan ailesinden bir kişi konuştu. Konuşmaların ardından Pınar Aydınlar’ın türküleri ve devrimci marşlarıyla etkinlik devam etti.

Güvenpark’a akşam saatlerinde kentin dört bir yanından gelen kitle ile doldu. Coşkulu kitle Sivas Katliamı şehitlerinin anmasıyla beraber, Güvenpark’ın hemen yanında polis kurşunu ile katledilen Ethem Sarısülük başta olmak üzere tüm direniş şehitlerini sloganlarla ve alkışlarla anarken “Diren Lice Ankara burada!” sloganı ile de Lice’ye destek verdi.

Saat 21.30’a kadar Güvenpark’ta kalan kitle daha sonra ellerinde mumlar ile Ethem’in vurulduğu noktaya yürüyüşe geçtiler. Slogan ve alkışlarıyla tepkilerini devam ettiren kitle daha sonra devrimci türküleri ve Ethem’in sevdiği türküleri hep bir ağızdan söyledi.

Eyleme Partizan, Kaldıraç, ESP gibi ilerici kurumların yanı sıra, direnişte ön planda olan Beşiktaş ÇARŞI taraftar grubu da destek verdi. BDSP’li sınıf devrimcileri de Kolej Meydanı’ndaki mitingden sonra Güvenpark’taki eyleme katıldılar.

Batıkent Atlantis’te toplanan yüzlerce emekçi ve genç Sivas Katliamı’nı lanetledi. Gimsa önünde Gezi Direnişi, Lice ve Sivas şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonrasında “Sesini yitiren şehir Sivas” belgeseli izlendi. Belgeselin sonunda katliamda ölenlerin resimlerinden oluşan bölüm kitle tarafından alkışlarla karşılandı. Etkinlik belgeselin ardından sona erdi.

Sincan’da oluşturulan Direniş Komitesi günler önce yaptığı forumla anma programını gerçekleştirme kararı almıştı.

1 Temmuz günü anma programı öncesi bölgedeki pek çok evin kapısı çalınarak etkinliğe davet edildi. Yüzlerce ev gezilirken emekçilerden olumlu tepkiler geldi. Salon yine kolektif bir şekilde hazırlandı. Salona “İnsanlık suçu zaman aşımına uğramaz. Katillerden hesabı emekçiler soracak!” pankartı ile Sivas şehitleri, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş ve Abdullah Cömert ile Medeni Yıldırım’ın resimleri asıldı.

Anma saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından BDSP’nin hazırlamış olduğu “Sivas Katliamı’nı unutturmayacağız” belgeseli izlendi. Belgeselin ardından Sincan PSAKD Semah Ekibi sahneye çıktı.

Semah gösteriminin ardından serbest kürsü bölümü açıldı. Tartışmaların ardından Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu sahnedeki yerini aldı. Müzik dinletisi hep birlikte söylenen Çav Bella marşının ardından bitirildi.

Yüzü aşkın emekçinin katıldığı anmada direniş tutsakları için katkı toplandı.

Adana: “Sivas’ta yandık,
Taksim’de küllerimizden yeniden doğduk”

Şakirpaşalı emekçiler tarafından yapılan anma etkinliği, 30 Haziran günü kapalı semt pazarında gerçekleştirildi. Etkinlik alanına “Sivas’ı unutmadık unutturmayacağız” pankartı ile “Sivas’ ta yandık, Taksim’de küllerimizden yeniden doğduk” ozaliti asıldı. Sivas’ta yanan her can için birer gül ve mum dikildi. Etkinlik öncesi mahallede emekçiler tarafından hazırlanan el ilanları ile kapı kapı dolaşılarak mahalle halkı etkinliğe davet edildi.

Etkinlik Sivas Katliamı’nda şehit düşenler ve tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasının ardından serbest kürsü oluşturularak emekçilere söz verildi.

Şakirpaşa, Akkapı ve Meydan’dan gelen emekçiler konuştular.

Sivas’la ilgili kısa bir şiir dinletisinden sonra sinevizyon gösterimine geçildi. Etkinlik bitiminde Sivas Katliamı’nı protesto amaçlı mahalle içinde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün sonunda örgütlü mücadelenin büyütülmesi gerektiği vurgulanan bir konuşma yapılarak etkinlik bitirildi.

Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) 29 Haziran günü gerçekleştirdiği etkinlikle Sivas’ta ölenleri andı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte dernek başkanı da bir konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliamı anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminden sonra Akkapı gençleri de bir konuşma yaparak katliamcı devlet geleneğinden bahsetti. Bu konuşma sonrasında Sivas Katliamı’nın görüntülerinden oluşan slayt gösterimi eşliğinde müzik dinletisi yapıldı. Beğeniyle izlenen dinleti sonrasında etkinlik bitirildi.

Çorlu: “Katiller halka hesap verecek!”

Çorlu’da 2 Temmuz günü BDSP, HDK ve TKP’nin düzenlediği anma Heykel Meydanı’nda gerçekleştirildi. Sahneye “Sivas’tan Gezi’ye, Gezi’den Lice’ye katiller halka hesap verecek!” pankartı asıldı. Çerkezköy PSAKD yürüyüşle etkinlik alanına geldi.

Etkinlik Sivas’ta katledilenler anısına saygı duruşuyla başladı. Sivas’ta katledilenlerin isimleri kürsüden okunarak “burada!” denildi. Ardından bir deri işçisi Can Yücel’in şiirini okudu. Etkinliğe katılanlar şiiri büyük bir öfke ve coşkuyla dinledi, ara ara alkışlarla şiire eşlik etti.

Basın açıklamasını Çerkezköy PSAKD Başkanı okudu. Açıklamanın ardından Grup Direniş sahnede yerini aldı. Grup Direniş’in konuşmalarını, türkülerini kitle büyük coşkuyla ve beğeniyle dinledi, semaha döndü.

Açıklamanın ardından sinevizyon gösterimi ilgiyle izlendi. Sinevizyon, Sivas’tan Gezi’ye katliamcı devleti ve onun kolluk görevlilerini teşhir niteliğindeydi. Sinevizyonun ardından ise forum bölümü başladı.

Bursa’da Setbaşı Kütüphanesi önünde “unutMADIMAKaklımda” pankartı arkasında toplanılarak Orhangazi Meydanı’na sloganlarla yüründü. Meydana gelindiğinde Sivas’ta ölümsüzleşenler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından basın açıklaması okundu.

İstanbul semtlerinde tek şiar:
Sivas’ın hesabı sorulacak!”

Kartal’daki etkinlikte Kartal İşçi Kültür Evi adına açılış konuşması yapıldı.

Ardından Sivas ve Taksim’de katledilenler şahsında, devrim ve sosyalizm davasında yitirilenler için saygı duruşu yapıldı. Etkinlikte BDSP adına da konuşma yapıldı. Ardından Kartal İşçi Kültür Evi tarafından hazırlanan şiir dinletisi sunuldu. Dinletide Sivas Katliamı ile ilgili şiirler ve mücadele şiirleri sunuldu.

Kartal PSAKD Koray Kaya Semah Ekibi sahneye çıktı. Okan Şahin ve Umuda Bakış grubu ezgileri ile sahnede yer aldılar. Emekçi bir kadın yazdığı bir yazıyı okurken, ardından liseli bir genç de deyiş okudu. Sivas Katliamı ile ilgili bir belgesel gösterimi gerçekleşti. Sivas şehitlerinin resimlerden oluşan bir sergi oluşturuldu. Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük’ün resimlerinin olduğu ozalit asıldı.

Etkinlik sonunda, Taksim’de yapılan eyleme polisin saldırdığı öğrenilmesi üzerine yürüyüş yapıldı.

Ardından Maltepe minübüs yolundan Karlıktepe Mahallesi’ne cadde trafiğe kapatılarak yüründü. Karlıktepe sakinleri yürüyüşe alkış, tencere-tavaları ile destek verdi. Buradan Kartallı Kazım Meydanı’na geçildi. Burada toplanan kitle hep beraber marşlar söyleyerek sloganlara gür bir şekilde eşlik etti.

Sarıgazideki anma etkinliği katliamı anlatan kısa bir ön sunum ve şiirle başladı. Sivas Katliamı’nda ve direnişte şehit düşenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından katliamı anlatan sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Anma programı BDSP adına bir konuşma ile devam etti. BDSP konuşmasının ardından etkinlik hem Sivas Katliamı hem de Taksim Direnişi üzerine foruma çevrildi.

Küçükçekmece BDSP “Sivas katliamının hesabını sormak için Taksim direnişini büyütelim! Sivas şehitlerini anıyoruz!” şiarıyla çağrısını yaptığı 2 Temmuz etkinliğini 30 Haziran günü Şahintepe’de gerçekleştirdi.

Sivas, Taksim ve Lice şehitleri ve mücadelede yitirilenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından BDSP temsilcisi konuştu.

Esenyurt İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu’nun şiir dinletisi ilgiyle takip edildi. Ardından da Sivas Katliamı ile ilgili sinevizyon gösterildi. Şahintepe’den bir emekçi Sivas Katliamı ile ilgili yazdığı şiirini okudu. Anma saz ve ritim eşliğinde müzik dinletisi ile devam etti.

Etkinliğin ardından şiddetli yağmura rağmen “Sivas’tan Taksim’e... Katliamların hesabını emekçiler soracak!” şiarlı BDSP pankartı açılarak mahalle içerisinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Şahintepe’de bir diğer anma etkinliği Karaca Ören Gençliği adına yapıldı. Açılış konuşmanın ardından etkinlik türkü ve şiirler ile devam etti.

Anma etkinliğinin ardından mahallede yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşte Karaca Ören Gençliği imzalı Sivas şehitlerinin resminin olduğu pankart açıldı. Ayrıca BDSP’nin “Sivas’tan Taksim’e katleden devlettir! Hesabını emekçiler soracak” şiarlı pankartı da açıldı.

Gazi Mahallesi’nde yapılan yürüyüşte 10 bin kişi Sivas Katliamı’nı lanetledi. 2 Temmuz akşamı Gazi Cemevi önünden Gazi Şehir Parkı’na yüründü. “Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız!” yazılı pankart açan ve ölenlerin fotoğraflarını taşıyan kitle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yapılan ortak açıklamada, faşizm geleneğinin ülkenin her yerinde sürdürüldüğü, boyun eğilmeyeceği dile getirildi.

Esenyurt Depo Kapalı Cadde’nin girişinde toplanılarak kortej düzenin oluşturulmasının ardından yürüyüş başlandı. BDSP imzalı “Sivas’tan Taksim’e... Katliamların hesabını emekçiler soracak” ve Esenyurt İşçi Kültür Evi imzalı “Pir Sultan’dan Madımak’a asan da yakan da aklayan da devlettir” şiarlı pankart taşındı.

Taksim Direnişi’ne yönelik dövizlerin de taşındığı eylemde direniş sürecinde yaşamlarını yitiren Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş da unutulmadı.

Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalarda ise Pir Sultan’ın direniş geleneğine vurgu yapılarak katliamcı devlet geleneği teşhir edildi.

2 Temmuz anısına yazılmış şarkıların çalındığı etkinlik, Sivas ve Taksim şehitlerinin yanısıra devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. BDSP konuşmasıyla devam eden anmada ayrıca Tanyeri Şiir Topluluğu şiirleriyle, Servet Özdemir de ezgileriyle yer aldı.

Sivas Katliamı ve Taksim Gezi Direnişi’ne ilişkin görüntülerin de yer aldığı sinevizyon gösterimi kitle tarafından ilgiyle izlendi. 2 Temmuz anma etkinliği aynı zamanda, işçi ve emekçilerin Sivas Katliamı’na dair sözlerini söylediği bir kürsü de oldu.

Gebze BDSP, Çayırova Emek Mahallesi Yıldız Bakkal Meydanı’nda 30 Haziran günü Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için bir program gerçekleştirdi. Mahallelerden ajitasyon konuşmaları ve seslenmelerle etkinlik alanına gelindi.

Açılış konuşması ile Sivas Katliamı lanetlendi. Sivas ve Taksim’de katledilenler şahsında saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından Sivas Katliamı’nı anlatan röportajlardan oluşan “Sivas’ı unutma!” başlıklı belgesel gösterimi yapıldı.

Güncelde yaşanan gelişmelerden bahsedilerek BDSP adına konuşma yapıldı.

Sivas Katliamı’na ilişkin ezgilerle bir genç müzik dinletisi gerçekleştirdi. Etkinliğe desteğe gelen Hozan Miro da Kürtçe parçalarını emekçilere seslendirdi. Partizan, anma programına yürüyüşle gelerek destek verdi.

Aydınlı’da 2 Temmuz akşamı Konaşlı merkezde toplanan kitle “Yavuz’dan Tayyip’e katliamlar devam ediyor!”, “Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız!” şiarlı ve “Aydınlı Halkı” imzalı ozalit ile yürüdü. Aydınlı Tepe Durağı’na gelindiğinde bekleyen kitle ile buluşularak Aydınlı merkeze yüründü. Meydanda Sivas’ta hayatını kaybedenler ve devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşundan sonra basın açıklaması okundu.

Kızıl Bayrak / İstanbul-Sivas-İzmir-Ankara-Adana-Trakya-Bursa