17 Mayıs 2013
Sayı: KB 2013/20

 Kızıl Bayrak'tan
Reyhanlı katliamının sorumluları emperyalistler ve yerli taşeronlarıdır!
Tayyip Erdoğan Washington’da
Amerikancı gericilerin özlü sözü
Sahibinin sesi medya iş başında
Bu fotoğrafa iyi bakın!
Reyhanlı için emekçiler hesap soruyor!
THY siyonist İsrail’e sponsor oldu
Kargo işçisi geleceği için direniyor!
THY’de baskılara rağmen grev kararlılığı
“Bu işin peşini bırakmayacağız!”
Taşeron cumhuriyeti - Volkan Yaraşır
Anti-emperyalist mücadele ve ulusal etken - H.Fırat
Libya’da çeteler savaşı
Ölümü değersiz gören değersiz yaşayanlara dair... - T. Kor
15-16 Haziran direniş ruhuyla...
“Bedeller ödemeliyiz ki yarın çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşasınlar!”
Üniversitelerden...
Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için
yaz kampında buluşalım!
Faşizmin işkencehanelerinde
devrim savunması!
Nükleer tekellerin çıkarına insan ve doğa sağlığı katlediliyor!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Geleceğimiz ve özgürlüğümüz için
yaz kampında buluşalım!

 

Üniversitelerin kapanmasına kısa bir süre kala yaz kampı hazırlıklarımız başladı. Yoğun bir çalışma üzerinden örgütlenecek kamp, 8-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Farklı illerden, çeşitli üniversitelerden gençler “gelecek ve özgürlük” temasıyla yaz kampında buluşacak.

Çağrımız gelecek ve özgürlük için!

Gençlik bugün koyu bir geleceksizlikle karşı karşıya bulunuyor. Üniversiteleri ticarethaneye öğrencileri de müşteriye çeviren sermaye düzeni, gençliğin geleceğini sermaye baronlarına ipotek ediyor. Yıllarca süren üniversite öğreniminin ardından gençliğin eline geçen diploma, kağıt parçası olmaktan öte bir anlam taşımıyor.

Geleceğini kendi ellerine almak isteyenler ise sermaye devletinin her türlü baskı mekanizmasıyla sindirilmeye, sessizleştirilmeye çalışılıyor. Irkçı faşist çeteler, dinci-gerici çapulcular, ÖGB, polis gibi düzenin vurucu güçleri, gençliği susturmanın araçları olarak kullanılıyor. Akabinde, üniversite yönetimlerince soruşturma-ceza terörü devreye sokuluyor. Yetmediği yerde de düzenin savcıları, hakimleri ve cezaevleri...

Tüm bunları püskürtebilmenin tek yolu ise üniversitelerde kol kola girerek mücadele etmekten geçiyor.

Çağrımız dayanışma ve kolektivizm için!

Yaz kampımız, tam da burada anlamını buluyor. Sermayenin saldırılarına karşı üniversitelerde kol kola verilecek mücadeleyi güçlendirmek için buluşacağız kampta. Farklı farklı üniversitelerden bir araya gelerek özgürlüğümüz ve geleceğimiz için mücadeleyi nasıl yükselteceğimizi tartışacağız.

Kapitalizmin yozlaştırma, bireyselleştirme, bencilleştirme çabalarına inat, kolektivizmi öreceğiz. Tüm kampı bu bilinçle örgütleyeceğiz.

Öte yandan, gerek kültür-sanat atölyelerinde, gerek diğer etkinliklerde “yaşamda seyirciye yer olmadığını” haykıracağız. Sınıfsız ve kardeşçe bir dünya özlemimizin küçük ama anlamlı bir örneğini yaşayacağız.

Çağrımız taraf olmak için!

Kampımız, dünyada ve ülkede yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmayanların buluşacağı bir etkinlik olacak. Kapitalist krizin faturasının tüm dünyada işçi ve emekçilere kesilmesine; emperyalist savaş ve saldırganlık ile emekçi halkların katledilmesine; onyıllardır ezilen halkların/mezheplerin inkar edilerek yok sayılmasına karşı taraf olduğumu haykıracağız.

Taraf olacağız; gündoğumu ile günbatımını bir edenlerin tarafı olacağız! Fabrikalarda, atölyelerde yaşamlarını parça parça kapitalizmin çarklarına bırakanların tarafı olacağız. Üzerine bomba yağan emekçi halkların; on yıllardır dili ve dini inkâr edilmiş/yok sayılmış, sahip çıktığında ise katledilmiş halkların/inançların tarafı olacağız.

Geleceğin şarkılarını birlikte söylemek için!

Seminerler, söyleşiler, atölyeler, etkinlikler ve konserlerle geçecek kampımız “gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir geleceğin şarkılarını hep birlikte söyleyeceğimiz bir etkinlik olacak.

Tüm gençliği şarkımızın sesini yükseltmeye, geleceğimiz ve özgürlüğümüz için yaz kampında buluşmaya çağırıyoruz.

Ekim Gençliği

İrtibat için: 0538 503 68 53

* genclikkampi2013@yahoo.com.tr

* ekimgencligi@gmail.com

* www.ekimgencligi.net

 

 

 

 

Üniversiteler Reyhanlı için ayakta!

 

Ankara

14 Mayıs’ta ODTÜ’de gerçekleşen ve Dışişleri Bakanı’nı istifaya çağıran Reyhanlı eyleminin ardından 15 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen Reyhanlı eylemi bir kez daha militan bir gençlik eylemine dönüştü. Saat 12.30’da Hazırlık önünde toplanan kitle okul içerisinde ajitasyonlarla gezerek A1 Kapısı’ndan Dışişleri Bakanlığı’na yürümek için yola çıktı. Yürüyüş boyunca kitlenin sayısı artarken öfke ve eylemdeki coşku da sloganlara katılıma yansıdı. A1 Kapısı’na gelindiğinde ise binlerce polis ve TOMA’larla karşılaşıldı. Burada yapılan pazarlıklarda polisin “Ben yürümenize izin veremem ama 50 kişi temsili gidip basın açıklaması yapabilirsiniz” demesi üzerine, Hacettepeli öğrenciler gelene kadar polise izin verildiği, aksi taktirde barikata yüklenileceği ve barikatları aşarak Dışişleri Bakanlığı’na gidileceği vurgulandı.

Hacettepe’den devrimci ve ilerici öğrencilerin de gelmesi üzerine tekrar pazarlıklar başladı. Sonuç çıkmayınca ise Hacettepe öğrencileri ile ODTÜ’lülerin buluşmaları esnasında ODTÜ’lüler barikata yüklenerek Eskişehir Yolu’na çıktılar. Bu sırada 2 kişi yakın mesafeden kafasına gelen gaz bombası ile yaralanırken, bir kişi de copla yaralandı. Aralarında Ekim Gençliği okurlarının da olduğu kitle yarım saate yakın Eskişehir Yolu’nu trafiğe kapattı.

Eskişehir Yolu’ndaki öğrenciler bir süre sonra A7 Kapısı’ndan A1’de çatışmayı sürdüren öğrencilerin yanına geldi. Burada da iki buçuk saate yakın çatışma sürdü. Yoğun gaz bombasının ve plastik merminin kullanıldığı eylemde aralarında 3 Ekim Gençliği okurunun da bulunduğu onlarca kişi hafif şekilde yaralandı. Atılan gaz bombaları sonucu zaman zaman ormanda ufak çaplı yangınlar da oldu. Saat 17.30 gibi ise eylem iradi bir şekilde bitirildi.

Yaşanan çatışmanın ardından eylemde bulunan kitle saldırının teşhirini yapmak için okul içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yemekhaneye gelindiğinde ise olaylar öğrencilere anlatılarak bakanlık önünde okunması düşünülen basın metni burada okundu.

Mersin

Mersin Üniversitesi’nde, 14 Mayıs Salı günü Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’na doğru kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’na giriş yapan öğrencileri, yemekhane boykutu yapan Eğitim Sen üyeleri alkışlarla karşıladılar. Eyleme Ekim Gençliği okurları da destek verdi.

Adana

15 Mayıs Çarşamba günü Çukurova Üniversitesi’nde yapılan açıklamada Reyhanlı katliamının sorumlusunun AKP iktidarı olduğu belirtildi ve Dışişleri Bakanı istifaya çağrıldı.

İstanbul

15 Mayıs Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’ten Güney Kampüs kapısına yürüyen öğrenciler, burada yaptıkları açıklamada AKP’nin yalanlarına kanmayacaklarını belirttiler. ODTÜ eylemine yapılan polis saldırısını da protesto ettiler.