19 Nisan 2013
Sayı: KB 2013/16

 Kızıl Bayrak'tan
MESS Grup TİS sürecinde kritik gelişmeler ve görevler
Emperyalist barbarlığa ve kapitalist köleliğe karşı 1 Mayıs’ta alanlara!
Direniş, grev ve 1 Mayıs!
Sınıf devrimcileri
1 Mayıs’a hazırlanıyor
Anayasal hayallere karşı sınıfın devrimci programını yükseltelim!
Akil İnsanlar Heyeti
“ikna” turlarına başladı
Kıdem tazminatının gaspına, taşeronluğa karşı mücadeleye!
İş cinayetlerine karşı mücadeleye!
“Bu şiddet sona Ers!n!”
Demiryollarında grev!
“İnşaat işçileri örgütleniyor!”
Daiyang–SK Metal İşyeri Temsilcisi
Ali Rıza Köse’den açıklama

Kürt Sorunu Üzerine Konferanslar... /6
Stratejik zaaf içinde kısır döngü - H. Fırat

HDK ve “barış” süreci
Sınıfa Karşı Sınıf Kurultayları’ndan mücadele çağrısı
Kuluçkaya yatmak, sınıfsal öfke ve kini biriktirmek ve büyütmek - Volkan Yaraşır
Venezuela’da sınıf çatışmaları sertleşiyor!
PYD’den gerici muhalefete katılma sinyalleri
Demiri büken ustalar Leydi’yi uğurlarken - T. Kor
Gerici-faşist çetelerin saldırıları boşunadır!
Faşist-gerici ablukaya kitlesel yanıt
Özgürlük ve gelecek için 1 Mayıs’a!
“Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda”
“Burjuvazi katletmekle devrimcileri yok etmeyi başaramadı!” - H. Eylül
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Kızıl Bayrak'tan...

 

 

 

İşçiler ve emekçiler, sermayenin kapsamlı saldırıları eşliğinde 1 Mayıs’a hazırlanıyor.

Sermaye iktidarı, yıllardır uyguladığı ağır sosyal-iktisadi yıkım saldırılarına önümüzdeki dönemde yenilerini eklemeyi planlıyor. Özellikle kıdem tazminatı hakkının gaspı, çalışma yaşamını tamamen kuralsız hale getiren taşeron köleliğinin yasal dayanaklarının oluşturulması bu saldırı başlıklarının ilk sıralarında yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra özelleştirme saldırıları da aralıksız devam ediyor. Sermaye devleti, gelinen aşamada binlerce işçinin çalışma ve yaşam koşullarını etkileyecek olan karayolları, PTT ve demiryollarının özelleştirilmesi sürecine hız vermiş bulunuyor. Yine metalde ve kamu işyerlerinde gündeme gelen TİS süreçlerinde sermaye, esnek çalışma koşulları ve düşük ücretlerle işçi sınıfına tam bir kölelik dayatıyor.

Kamu emekçilerini ve gençliği hedef alan saldırılar da dolu dizgin devam ediyor. Kamuda çalışan emekçileri tamamen güvencesizleştirmeyi amaçlayan yasal düzenlemeler gündemde. Gençlik ise her biri geleceksizlik anlamına gelen kapsamlı saldırılarla yüz yüze. Yapılan yeni düzenlemelerle eğitim alanının piyasanın ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde biçimlendirilmesi, öte yandan dinci-gerici bir içeriğe kavuşturulması bunu gösteriyor. Tüm bunları, mücadele eden gençlik güçleri üzerinde estirilen soruşturma-polis-ÖGB terörü ve gerici-faşist saldırılar tamamlıyor.

Fakat işçi sınıfını, emekçileri ve gençliği hedefleyen bu kapsamlı saldırılar öte yandan mücadele dinamiklerini harekete geçiriyor. Sermaye düzenine karşı öfke ve mücadele isteğini büyütüyor. İşte grup TİS’leri üzerinden sokağa inen metal işçileri, özelleştirme saldırıları karşısında greve giden demiryolları emekçileri, yine kendilerine dayatılan kölelik koşullarını kabul etmeyerek greve hazırlanan ÇAYKUR ve THY çalışanları bu mücadele dinamiklerinin genişliğini ve yaygınlığını gözler önüne seriyor. Buna mevzilerde süren mücadeleleri ve direnişleri de eklemek gerekiyor. Yine kamu emekçileri cephesinden girilen eylemli süreçler, grevler ve gençliğin gerici-faşist saldırılar karşısında ortaya koyduğu kitlesel militan eylemler, toplumun farklı kesimlerinde mayalanan mücadele dinamiklerini işaret ediyor.

2013 1 Mayısı’na bu mücadele dinamiklerini taşıma görevi ise sınıf devrimcilerini bekliyor. 1 Mayıs hazırlıklarına hız veren sınıf devrimcileri toplumun farklı kesimlerinde mayalanan ve eylemli tarzda ortaya çıkan bu dinamiklerle buluşmasını başarabilmelidir. 1 Mayıs’ta sermayenin kapsamlı saldırılarına ancak böyle bir çıkışla yanıt verebilir.

***

Okurlarımızın bildiği gibi 2006 yılının Mayıs ayında yayın hayatına başlayan kizilbayrak.net, geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle tasarım ve altyapısını yenilemişti. Bu değişiklik nedeniyle Mayıs 2006 ile Şubat 2013 tarihleri arasında yayınlanan haber ve makalelerimize bir süredir ulaşılamıyordu. Sitemizdeki eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte arşiv de yeniden okurlarımızın ulaşımına açılmış bulunuyor. Mayıs 2006 - Şubat 2013 tarihleri arasındaki yazılara bundan böyle arsiv.kizilbayrak.net adresinden ulaşılabilir.

***

Liselilerin Sesi dergisinin Nisan 2013 tarihli 51. sayısı çıktı. Okurlarımız dergiyi Eksen Yayıncılık bürolarından ve kitapçılardan temin edebilir.