13 Nisan 2012
Sayı: SYKB 2012/15

 Kızıl Bayrak'tan
Siyasal gelişmeler ve 1 Mayıs’ın artan önemi
Saldırganlık ve savaş planlarını bozma kararlılığıyla devrimci 1 Mayıs’a!
TKİP; işçileri ve emekçileri devrim mücadelesini büyütmeye çağırıyor
Uludere katliamı sahiplenildi
Patronlar daha fazla sömürüye “teşvik” ediliyor!
Polis terörüne öfke!
Sınıf devrimcileri 1 Mayıs’a çağırıyor!
Tuzla’da 1 Mayıs toplantısı
“1 Mayıs mücadele günüdür!”
Direniş masaya getirdi
Tersane önünde iş cinayeti protestosu
Bursa’da eğitim semineri
MEPA direnişi sona erdi
1 Mayıs V.I.Lenin
1 Mayıs düşüncesi ilerliyor Rosa Luxemburg
Hugo Boss direnişinin ardından
Enerji işçileri 1 Mayıs’a çağırıyor!
Mali’de siyasi kriz ve çatışmalar derinleşiyor!
Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlık kızışıyor
Mısır’da değişim yok!
Özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz!
Denizler’in yolunda düzene başkaldırıyoruz!
Ekim Gençliği’nin
çalışmalarından
DTCF’de Sokak Üniversitesi
Liseli gençlik
işçi sınıfının saflarına!
Hoşçakal Özge yoldaş
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Liseli gençlik işçi sınıfının saflarına!

Geleceğimize sahip çıkmak için

1 Mayıs’ta alanlara!

Arkadaşlar!

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. Yüzbinlerce işçi, emekçi ve genç bu sene de dört bir yandan 1 Mayıs alanlarına akacak. Tüm dünyada olduğu gibi bu topraklarda da iki dünya, emeğin ve sermayenin dünyası karşı karşıya gelecek.

Liseli arkadaşlar!

Üniversitenin kapıları her geçen gün biz işçi ve emekçi çocuklarına biraz daha kapatılıyor. Ailemizin dershanelere ödeyecek binlerce lirası yoksa eğer, ya mecburen büyük borçların altına giriyor ya da eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Eğitimi ticarete döktükleri yetmezmiş gibi, bir de şifreleriyle geleceğimizle oynuyorlar.

Öte yandan, sınavların ve dershanelerin kalkacağı aldatmacalarıyla bizleri kandırmaya çalışıyorlar. Onların dershanelerin kalkması ile kastettikleri şey buralara özel okul statüsü vermek ve öğrencileri bu dershaneden bozma özel okullar içir teşvik etmek.

Arkadaşlar!

ABD emperyalizminin uşaklığına soyunan Türk sermaye devleti, ülke topraklarını füze kalkanına ve NATO’nun askeri üslerine açıyor. Emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda Türkiye, Ortadoğu’daki kardeş halklara dönük bir saldırı merkezi haline getiriliyor. AKP hükümeti emperyalizm ile işbirliği içinde, Suriye’ye dönük bir emperyalist saldırganlığa hazırlık yapıyor.

Öte yandan, Kürt halkının ulusal varlığı dahi inkâr edilerek haklı talepleri bastırılmaya uğraşılıyor. Buna yoğun faşist baskı ve tutuklamalar eşlik ediyor.

’93 yılında Sivas’ta 35 insanımızı diri diri yakanlar ise bugün katilleri aklamakla uğraşıyor. Davadaki “zamanaşımı” kararının ardından, bizzat başbakanın ağzından “milletimize hayırlı olsun” nidaları atılıyor.

Arkadaşlar!

Kılık kıyafet yönetmeliği ile bizi tek tip insanlara dönüştürmeye çalışanlara, dindar nesil adı altında uysal, düşünmeyen, itaatkâr bir kuşak yaratmak isteyenlere, liseleri ticarethane, bizleri müşteri haline getirenlere yanıtımızı 1 Mayıs meydanlarında verelim.

Devrimci mirasımızı geleceğe taşıyalım. Deniz Gezmişler’den, İbrahim Kaypakkayalar’dan, Erdal Erenler’den aldığımız devrim ve sosyalizm bayrağını Devrimci Liseliler Birliği saflarında daha da yükseklerde dalgalandıralım. 1 Mayıs alanında işçi ve emekçilerle omuz omuza verip geleceğimizi çalanlardan birlikte hesap soralım.

Geleceğimize sahip çıkalım!

Yaşasın 1 Mayıs! Bijî yek Gulan!

Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim!

Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!

Devrimci Liseliler Birliği (DLB)

 

 

 

 

DLB 1 Mayıs’a hazırlanıyor

Devrimci Liseliler Birliği (DLB) 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. Liseli devrimciler, 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında Esenyurt ve Gebze’de toplantı yaptılar.

Esenyurt

Esenyurt DLB 1 Mayıs Hazırlık Komitesi tarafından yapılan toplantıda 1 Mayıs’ın tarihi üzerine bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından bir haftalık çalışmanın durumu üzerine değerlendirmeler yapıldı. 22 Nisan’da gerçekleşecek 1 Mayıs pikniğine liselilerin katılımını sağlamak üzerinden planlamalar yapıldı.

DLB, bu toplantıda 1 Mayıs’ın yanı sıra 6 Mayıs’ı da gündemine aldı. Devrim şehitlerinin bıraktığı mücadele bayrağını gençlik içerisinde yükseltmek için 1 Mayıs’ın kızıllığıyla 6 Mayıs’a yürüneceği ifade edildi.

DLB 1 Mayıs Hazırlık Komitesi, liselere yönelik yürütülecek çalışmayı planlamasının ardından toplantı sona erdi.

Gebze

5 Nisan günü Gebze’de yapılan toplantıda genel olarak eleme sınavlarına yönelik bir tartışma yürütüldü. Eleme sınavlarının lise öğrencileri üzerindeki psikolojik etkisinden bahsedildi. Eleme sınavlarının kaldırılması talebi ve DLB’nin nasıl bir eğitim istediği üzerine konuşuldu. Mücadele çağrısının yapıldığı toplantıda 22 Nisan’da Gebze BDSP’nin gerçekleştireceği “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarlı 1 Mayıs pikniğine çağrı yapıldı.

 

 

 

 

Teşvik’ten özel okullara ayrıcalık

Dinci-gerici parti şefi Tayyip Erdoğan’ın YGS öncesi 4+4+4 yasası kapsamında açıkladığı uygulamalar Teşvik Sistemi ile hayat bulmaya başlıyor. Teşvik sistemi içine özel okulları desteklemek için somut maddeler yerleştirilirken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek uygulama için burjuva basına görüşlerini bildirdi. “Yarısı aileden yarısı bizden” diye sunulan başlık altında özel okulların teşvikten nasıl yararlanacağı ve sermaye devletinin yeni dönem hedeflerini aktardı. Yeni teşvik sistemine göre il ayrımı olmaksızın yapılacak her özel okul 5. bölge tanımından yararlanacak. Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada özel okulların payının çok düşük olmasında bahsedip “Özel okulların eğitim sistemimizdeki payı yüzde 2 düzeyinde. Bunun yüzde 20’lere çıkması lazım” diyerek uzun vadeli hedefleri ifadelendirdi.

Özel okul masraflarının 1500 TL’sini devlet karşılayacak parası olan üstünü tamamlayacak. Maliye Bakanı bu hesapla devletin okullara ayırdığı kaynak yükünden kurtulacaklarını söylüyor. Ayrıca, zarar yokmuşçasına bir de bu uygulama sayesinde artan parayla devlet okullarını iyileştireceklerine dair vaatler sıralanıyor.