30 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/13

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs hazırlığını
saldırılara karşı direnişi büyütmenin olanağına çevirelim!
1 Mayıs’ı kazanmak için görev başına!
1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!
Polis terörüne rağmen emekçiler Ankara’da!
“Her yer Ankara, her yer direniş!”
Özgür Gündem’e kapatma!
“Taşeron İşçileri Kurultayı’na yürüyoruz!”
Emekçi kadınlar 1 Mayıs’a yürüyor
ELTA işçilerine gözaltı terörü
MEPA direnişi umut oluyor!
1 Mayıs öncesinde saldırı yasaları tartışıldı
Ceha işçileri mücadelede kararlı!
Enerji işçilerine gözaltı terörü
Volkan Yaraşır ile dünya, bölge, Türkiye ve 1 Mayıs
üzerine konuştuk...
Sınıf hareketinde yeni bir eşiğe doğru
Türk Metal çetesini korku sardı
Türk Metal’i yıkma çağrısı
“Nükleer Güvenlik Zirvesi”nden
savaş tehdidi
Almanya’da uyarı grevleri
Avrupa’da son 10 yılın en büyük Newroz’u
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından..
Emperyalistler ve işbirlikçileri “Suriye’nin Dostları” değil,
halkların düşmanlarıdır!
Gazi anması ve çarpıtılan gerçekler
Özel hastanelerde alınan katkı payı %90’a çıkarıldı
30 Mart 1972 Kızıldere direnişi
Mücadelemiz ortak olmalıdır!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...

Ekim Gençliği, üniversitelerde “Geleceğine sahip çık!” şiarı ile yürüttüğü kampanya çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite gençliğini mücadeleye çağıran Ekim Gençliği, Sivas katliamı davasının zamanaşımıyla aklanmasını teşhir ederken 30 Mart 1972’de Kızıldere’de direniş destanı ve siper yoldaşlığının manifestosunu yazan yiğit devrimcileri de andılar.


İstanbul

İstanbul Üniversitesi’nde “Geleceğine sahip çık!” şiarlı afişleri yapan Ekim Gençliği okurları, Sivas katliamı davasının zamanaşımına uğratılması, Suriye’nin Dostları Grubu toplantısı ve Kızıldere ile ilgili afişleri de yaygın olarak kullandılar. Yemekhane, Merkez Kampüs ve Edebiyat Fakültesi’nde yine Sivas katliamı davası ile ilgili olarak hazırlanan bildirileri dağıttılar.

27 Mart günü YTÜ Davutpaşa Kampüsü’nde “Emperalist savaş ve saldırganlığa, faşist baskı ve teröre, eğitimin ticarileştirilmesine karşı geleceğine sahip çık!” şiarlı kampanya afişlerini yapan Ekim Gençliği okurları, yemekhane önüne açılan masa ile bir yandan GSS’nin iptal edilmesi için imza toplarken bir yandan da gelecek hafta yapacakları panele çağrı yaptılar.

Yıldız Kampüsü’nde de Sivas katliamı davasının zamanaşımı ile aklanmasını teşhir eden duvar gazeteleri ve GSS’ye karşı parasız sağlık hakkına sahip çıkmaya çağıran afişleri kullanan Ekim Gençliği okurları, “Kızıldere, devrime adanmışlığın ve siper yoldaşlığının manifestosudur!” şiarlı afişleri de Tonoz Kantin, yemekhane ve fakültelerde kullandılar.

Ekim Gençliği okurları, NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Öğrenciler’in 1 Nisan’da gerçekleşecek toplantıyı teşhir etmek için hazırladıkları “Emperyalistler ve işbirlikçileri Suriye’nin ‘dostu’ olamazlar! Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!” şiarlı afişleri de kullandılar.

İstanbul Ekim Gençliği, 27 Mart günü program sorunları üzerine konferansların sonuncusu olan “Ulusal Sorun ve Devrim” üzerine bir seminer gerçekleştirdi. Kızıldere anmasıyla başlayan seminer iki bölüm halinde yapıldı. İlk bölümde “Ulusal Sorun ve Devrim” başlığı, ikinci bölümde ise ‘99 İmralı süreci sonrasındaki güncel gelişmeler ışığında yapılan değerlendirmeleri ele aldı. “Demokratik özerklik” talebi ve Halkların Demokratik Kongresi üzerine yapılan tartışmaların ardından önümüzdeki dönemde “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarının öne çıkartılmasının anlamı ve önemi üzerinde duruldu.

İstanbul Ekim Gençliği, 23 Mart günü de direnişçi Maltepe Belediyesi taşeron işçilerine destek ziyareti gerçekleştirdi. Direniş alanına açtıkları pankartın arkasında sloganlar eşliğinde gelen öğrenciler işçiler tarafından sloganlarla karşılandı. Ziyaret sırasında yapılan sohbette Ekim Gençliği’nin sürdürdüğü “Geleceğine sahip çık!” kampanyası kapsamında işçi direnişlerine ziyaretlerin gerçekleştiği ifade edildi. Bir işçinin, direniş sürecini aktarmasının ardından 15 Nisan’da yapılacak Taşeron İşçileri Kurultayı hakkında bilgi verildi. Ziyaret, direnişçi işçiler alandan ayrılana kadar sürdü.


Ankara

DTCF’de açtıkları stantla GSS’nin iptal edilmesi için imza toplayan Ekim Gençliği okurları, GSS’nin öğrencilere yansımalarını anlatan bildiri dağıttılar. Ayrıca “Geleceğine sahip çık!” ve “Sağlık hakkına sahip çık!” şiarlı afişleri de fakültede kullanınken, Ekim Gençliği dergisi ve Kızıl Bayrak gazetesini öğrencilere ulaştırdılar. Ayrıca “Ücretli emek ve sermaye” ve “Ücret, fiyat, kâr” kitapları okunup tartışıldı. Oldukça verimli geçen bu çalışmanın ardından tüm katılanların isteğiyle eğitim çalışmalarını süreklileştirme kararı alındı.

Her hafta olduğu gibi 24 Mart Cumartesi günü de Yüksel Caddesi’nde stant açıldı.

ODTÜ’de de GSS kapsamında stant açılarak saldırıyı teşhir eden bildiriler dağıtıldı.


İzmir

23 Mart günü çalışmalara başlayan Öğrenci Kurultayı Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampüsü İİBF Komitesi, “Yaz okulu istemiyoruz!” kampanyasının afişlerini kampüsün her tarafına astı. Ardından taleplerini içeren bir imza kampanyası başlattı. Açılan iki kurultay masası kampüste büyük etki yaratırken Hazırlık Komitesi ve İİBF Komitesi yaptığı afişler ve dağıttığı fanzinlerle etkili bir çağrı yaptı.

26-27 Mart günleri Sivas katliamı ve Kızıldere katliamı ile ilgili afiş çalışması yapan genç komünistler, 28 Mart günü de Sivas katliamı, Kızıldere katliamı ve Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığa teşhir eden afiş çalışması yaptılar. Aynı zamanda Hazırlık Binası’nın önünde açılan stantta Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışı gerçekleştirdiler.

Ege Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakülteleri Kurultay Hazırlık Komiteleri 28 Mart günü yaygın bir afiş çalışması yaptılar. Daha sonra iki komite Hazırlık Fakültesi’nde ortak kurultay masası açarak fanzin dağıtımı yaptı.


Eskişehir

26 Mart gününden itibaren Anadolu Üniversitesi’nin tüm fakültelerine yaygın olarak “Genel Sağlık Soygunu” başlıklı duvar gazetesi ile Kızıldere katliamının 40. yılı vesilesiyle gerçekleştirilecek olan Ekim Gençliği toplantısının duyuru afişlerini yaptılar. Afişler yapılırken aynı zamanda tüm fakültelerin kantinlerinde GSS panelinin davetiyeleri dağıtıldı. Bu çalışmanın ardından yemekhane önünde panel davetiyesi dağıtılarak GSS karşıtı imza kampanyasına devam edildi. Ardından İİBF kantinine gidildi ve imza standı açılarak burada da panel davetiyeleri dağıtıldı.

28 Mart’ta gerçekleştirilen GSS paneli Ekim Gençliği temsilcisinin konuşması ile başladı. Ekim Gençliği temsilcisi siyasal gelişmeler üzerine konuştuktan sonra “Geleceğine sahip çık!” kampanyasının anlamına değindi. Ardından Eskişehir Tabip Odası Genel Sekreteri Birtürk Özkavak, sağlıkta neoliberal politikaları anlatarak AKP tarafından toplumun nasıl aldatıldığını ayrıntılandırarak açıkladı. Hastanelere halkın cebinden ödediği katkı paylarını, gelir tespitinde insanların yaşayacağı mağduriyeti anlatan Birtürk, öğrencilerin başta mediko haklarının ortadan kaldırılması olmak üzere yüzyüze kalacakları birçok sorundan söz etti. Söyleşi bölümünde ise Sağlık Hakkı Meclisleri’ne üniversitelerden de destek verilmesi üzerine konuşuldu.

Ekim Gençliği / İstanbul – Ankara – İzmir – Eskişehir