30 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/13

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci 1 Mayıs hazırlığını
saldırılara karşı direnişi büyütmenin olanağına çevirelim!
1 Mayıs’ı kazanmak için görev başına!
1 Mayıs’ta mücadele alanlarına!
Polis terörüne rağmen emekçiler Ankara’da!
“Her yer Ankara, her yer direniş!”
Özgür Gündem’e kapatma!
“Taşeron İşçileri Kurultayı’na yürüyoruz!”
Emekçi kadınlar 1 Mayıs’a yürüyor
ELTA işçilerine gözaltı terörü
MEPA direnişi umut oluyor!
1 Mayıs öncesinde saldırı yasaları tartışıldı
Ceha işçileri mücadelede kararlı!
Enerji işçilerine gözaltı terörü
Volkan Yaraşır ile dünya, bölge, Türkiye ve 1 Mayıs
üzerine konuştuk...
Sınıf hareketinde yeni bir eşiğe doğru
Türk Metal çetesini korku sardı
Türk Metal’i yıkma çağrısı
“Nükleer Güvenlik Zirvesi”nden
savaş tehdidi
Almanya’da uyarı grevleri
Avrupa’da son 10 yılın en büyük Newroz’u
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından..
Emperyalistler ve işbirlikçileri “Suriye’nin Dostları” değil,
halkların düşmanlarıdır!
Gazi anması ve çarpıtılan gerçekler
Özel hastanelerde alınan katkı payı %90’a çıkarıldı
30 Mart 1972 Kızıldere direnişi
Mücadelemiz ortak olmalıdır!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Polis terörüne rağmen emekçiler Ankara’da!

4+4+4 düzenlemesi ve 4688 sayılı sahte sendika yasasına karşı aldığı 2 günlük grev ve merkezi eylem kararının Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı eliyle yasaklanmasının ardından ülkenin dört bir yanında olduğu gibi, başkentin de dört bir yanında emekçiler bulundukları her yeri eylem alanına çevirdiler.

Şehir dışından ulaşmayı başaranlar Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplandılar. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine yolun iki şeridini de trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan emekçilerin karşısına polis barikatı kuruldu.

Ayrıca il dışından gelenlerin toplanma noktası olan Ankara Garı da yoğun polis ablukası altında alındı.

Diğer bir toplanma noktası olan Eğitim Sen 2 No’lu Şube önünde buluşan yaklaşık 700 kişilik kitle de pankartlar açtı. Bekleyiş sürerken BDSP, DHF, Tüm-İGD, Kaldıraç ve TKP de emekçilerin yanındaki yerini aldı.

Diğer illerden gelen ve Ankara’ya girmeyi başaran emekçiler beklenirken KESK Genel Sekreteri ismail Hakkı Tombul tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerden gelen emekçilere polisin saldırdığı ifade edildi.

Bu arada, Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No’lu Şubeler Çankaya Belediyesi’nin önünden Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan kitlenin yanına kadar yürüyüş yaptılar.

İl dışından gelen yaklaşık 5000 kişinin buluşma noktası olarak belirlenen Tandoğan Meydanı trafiğe kapatılırken, GMK Bulvarı’nda kaldırımda bekleyen yaklaşık 2000 kişilik kitle de yolu işgal etti. BDSP, EHP, SDP, TÖP, TKP, Halkevleri, SDH, ÖDP ve EMEP de eylem alanında yer aldı.

Ayrıca KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici de yerini aldı.

Polis, yolu kapatarak eylemlerini sürdüren emekçileri saldırı ile tehdit etti. Tren Garı önünde toplanan ve yürüyüşe geçmek isteyen kitleye ise polis biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı.

Polis kitlelerin buluşmasına engel olurken yer yer saldırılarda bulundu. Tandoğan Meydanı’nda bekleyen kamu emekçilerine yapılan gaz bombalı saldırı alanda tepkiye neden oldu.

Ziya Gökalp Caddesi’nde bulunan SES ve BES üyesi kamu emekçileri yolun yarısını trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptılar. BDSP’li sınıf devrimcileri de burada yerlerini aldılar.
KESK eylemine gelen Süleyman Çelebi gibi sermaye partisi sözcüleri, devrimci ve ilerici güçler tarafından protesto edildi. Onlara bugüne kadar işten attıkları ya da attırdıkları Akdeniz Çivi, Maltepe Belediyesi taşeron işçileri ve Kent A.Ş. işçileri hatırlatıldı. Düzen partilerini teşhir eden devrimci ve ilerici güçler “Ne AKP ne CHP, çözüm devrimde kurtuluş sosyalizmde!”, “Kahrolsun sermaye partileri!” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları attılar.


Direnişin 2. günü..

Kamu emekçileri ile ilerici ve devrimci güçler günboyu yaşanan polis saldırılarının ardından Ankara'nın ayazına rağmen geceyi sokaklarda geçirdi.

Emekçiler sabah erken saatlerden itibaren sloganlarla 4+4+4 düzenlemesini ve sahte sendika yasasını protesto ettiler.

Ankara'da GMK Bulvarı üzerinde sabahlayan emekçiler polis barikatıyla karşılaştılar. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada TBMM'de yasa tasarıları görüşülmeye devam ederken emekçilerin kararlılığı devam ediyordu.

 

 

 

 

Didim Eğitim Sen’de 4+4+4 paneli

Eğitim Sen Didim Temsilciliği’nce 26 Mart günü 4+4+4 kademeli eğitim ile ilgili panel gerçekleştirildi.

Eğitim Sen Didim Temsilciliği Eğitim Komisyonu’nun sunduğu panelde 4+4+4 ve genel saldırılar işlendi. Özelleştirme uygulamaları ve bunların eğitime olan etkileri incelenirken, neoliberal saldırılar, eğitimin piyasalaştırılması, sermaye sınıfının ihtiyaçları doğrultusunda her türlü saldırının düzenlendiği vurgulandı. AKP hükümetinin sermayenin istemleri doğrultusunda kamuyu tamamen tasfiye etmek için hayata geçirdiği düzenlemelerden bahsedildi. “Okullar Hayat Olsun”, “Eğitim Kampüsleri Projeleri” konuları da ayrıntılarıyla anlatılarak, eğitimde saldırıların ardı sıra devam edeceği, bu saldırılara karşı hep beraber mücadele edilmesi gerektiği söylendi.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan panele aralarında BDP, EMEP, ÖDP, KESK’in de olduğu bir dizi bileşen katıldı.

Kızıl Bayrak / Didim