9 Mart 2012
Sayı: SYKB 2012/10

 Kızıl Bayrak'tan
Devrimci baharda “İşçilerin birliği, halkların kardeşliği” şiarını yükseltelim!.
Emperyalist saldırganlığa,
faşist baskı ve teröre karşı...
Baskıya, sömürüye ve köleliğe karşı isyan ateşlerini yakalım!..
4+4+4 modeli etrafında
AKP-TÜSİAD çatışması
Adıyaman’da Aleviler’e ait evlerin işaretlendiği ortaya çıktı
Son sözü her zaman
direnenler söyler!
Küçüğüm ama yaşadım dünyanın acısını, büyüdüm unutmadım hiçbirini!
MEPA’da direniş başladı
Hey Tekstil’de
eylemler sürüyor!.
Kayseri CEHA’da ayak oyunları...
Sağlık hakkı
mücadelesi büyüyecek!
Metal İşçileri Birliği Merkezi Yürütme Kurulu Mart Ayı Toplantısı
“3 milyon taşeron
işçisinin sesiyiz!”
“Kadrolu işçiler taşeron işçilerine sahip çıkmalı!”
Almanya’da uyarı grevleri
Eylem ve direnişler
dört bir yanda
Emperyalist savaş ve kadın
BDSP’nin devrimci 8 Mart çalışmaları
Coşkulu emekçi
kadın etkinlikleri
İzmir’de 8 Mart eylemi
8 Mart çağrıları
Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından
Beytepe faşizme karşı yürüdü
Hüseyin Yoldaş’a devrim sözümüz var
Hüseyin Hocamız sınıf mücadelesinin barikatlarında yaşayacak
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 


Ekim Gençliği’nin kampanya çalışmalarından...

Çanakkale

3 Mart günü yapılan ikinci okur toplantısında “Gençliğe devrimci baharı kazanma çağrısı… Geleceğine sahip çık!” başlıklı yazının ve kampanya bildirisinin okunmasının ardından, kampanyanın içerdiği ana başlıklar üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. 8 Mart eylemi öncesi, kadın sorunu üzerine metinler okunup, tartışmalar yapıldı. 8 Mart eyleminin nasıl örüleceği üzerine konuşuldu.

Üniversite içinde kampanya ve 8 Mart bildirilerinin dağıtımının da yapıldığı kampanya çalışması çerçevesinde şehir merkezindeki belli noktalara kampanya afişlerini yapan Ekim Gençliği okurları, 3 Mart’ta yapılan afiş çalışmasında polisin engelleme girişimi ile karşılaştı. Gözaltına alınan Ekim Gençliği okurları, 169 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.


Mersin

Mersin Ekim Gençliği, “Geleceğine sahip çık!” kampanyası kapsamında Mersin Üniversitesi’nde masa açarak Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak satışı yaptı. Çiftlikköy Kampüsü’nde de kampanya şiarlarını işleyen stikerlar yaygınca kullanıldı. Öğrencilerin üniversite yolu üzerindeki geçiş güzergahlarında da Ekim Gençliği imzalı yazılamalar yapıldı.


Eskişehir

Ekim Gençliği okurları Eskişehir’de “Geleceğine sahip çık!” çağrısını yükseltiyor. Kampanya çalışmaları kapsamında yürüttükleri GSS karşıtı çalışma ile gençliği sağlık hakkına sahip çıkmaya çağırıyorlar.

Anadolu Üniversitesi’nde yapılan çalışmalarda yaygın afiş kullanımının yanı sıra stant açılarak, GSS’nin geri çekimesi ile başlatılan imza kampanyası çerçevesinde öğrencilerden destek toplandı. Ayrıca, duvar gazetesi bildiri haline getirilerek öğrencilere ulaştırıldı. “Geleceğine sahip çık!” şiarlı afişlerle beraber “GSS seni nasıl etkiliyor?” başlıklı duvar gazetesi kullanıldı.

İstanbul

6 Mart günü YTÜ’de masa açarak dergi dağıtımı yapan Ekim Gençliği okurları, 8 Mart’ta alanlara çağıran kampanya bildirilerini de dağıttı.

“GSS saldırısına geçit verme! Sağlık hakkına sahip çık!” şiarlı kampanya afişlerinin kullanıldığı kampüste dergi satışı ve GSS saldırısını teşhir eden kampanya bildirileri dağıtıldı. GSS’nin geri çekilmesi için imza toplandı.

Yaklaşık 30 öğrenciye açılan soruşturmalar karşısında düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkmaya çağıran Ekim Gençliği afişleri de kullanıldı.

Ekim Gençliği / Çanakkale-Mersin-Eskişehir-İstanbul

 

 

 

İstanbul ve Ceyhan’da
8 Mart etkinlikleri

İstanbul Ekim Gençliği 3 Mart günü Elektrik Mühendisleri Odası’nda 8 Mart’la ilgili bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından İşçi Kültür Evleri’nin hazırladığı “Bu bahar önce emekçi kadınlar yürüyecek” adlı sinevizyonun gösterimi ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından Ekim Gençliği adına kadın sorunu üzerine bir konuşma yapıldı. Konuşmada kadın sorununun ortaya çıkışı, kapitalist düzende kadın sorununun kapsamı, kadın sorununa karşı mücadele ve devrimcilerin tutumu başlıkları üzerinde duruldu.

Sunumun ardından gerçekleşen söyleşi kısmında canlı tartışmalar yaşandı. Tartışmalarda feminist hareketin kadın sorununu algılayışındaki eksikliğe değinilerek komünistlerin tutumu öne çıkarıldı. Kadın sorununun gerçek ve kalıcı çözümüne ulaşmasının ancak devrimle gerçekleşeceği, vurgulandı.

Sefaköy İşçi Kültür Evi Şiir Topluluğu Nazım Hikmet’in “Tanya” isimli şiirini sergiledi. Ardından da müzik dinletisi gerçekleşti.

Ekim Gençliği okurları da etkinlikte Güldünya, Uğur Kaymaz’ın annesi, Bursa’da bir fabrikada diri diri yanan kadın işçi ve Picca Bacca’nın ağzından kadınların yaşadığı sorunları ve çifte sömürüyü anlatan bir oyun sergilediler.

Etkinlik Sefaköy İşçi Kültür Evi Tiyatro Topluluğu’nun sunduğu New York’lu dokuma işçisi kadınların hak arama ve örgütlenme mücadelesini konu alan “Yangın” isimli oyunun sergilenmesinin ardından 8 Mart’ta alanlarda olma çağrısı ile bitirildi.

Ekim Gençliği okurları 2 Mart günü Adana Ceyhan’da 8 Mart etkinliği gerçekleştirdi. Ceyhan Eğitim-Sen’de gerçekleşen etkinlik, mücadelede ölümsüzleşen emekçi kadınlar ve devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayıp şiir ve sinevizyon gösterileriyle devam etti.

Etkinlikte yapılan konuşmada kapitalist sistemde kadın sorununun giderek bataklığa gömüldüğü ve bu sistemin gerek emekçi kadınlara gerek öğrencilere çözümden çok çözümsüzlük getirdiği gerçeği anlatıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşide üniversitedeki sorunlar hakkında canlı tartışmalar yapıldı. Paralı, eşit olmayan, anti-bilimsel ve ana dilde verilmeyen eğitimin yanı sıra geleceksizlik sorunu da meslek yüksekokulu öğrencileri tarafından tartışıldı. Örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Ekim Gençliği / İstanbul-Adana