10 Şubat 2012
Sayı: SYKB 2012/06

 Kızıl Bayrak'tan
Sermayenin topyekûn saldırısını emeğin kızıl baharıyla püskürtmeye!
Toplumsal-siyasal yaşamı
gericileştirme hamleleri
“Demokrasi” yalanları ve
düzenin yeni politik platformu
Devletin “terör zirvesi”nin
gösterdikleri
8 Mart’ta mücadele alanlarına!
Ankara BDSP:
Bahara hazırlanıyoruz!
Emekçi kadınlar 8 Mart’a çağırıyor!
Direnişçi işçi Alper Ekici’ye
Direnişçi işçilerden coşkulu ve kitlesel dayanışma gecesi
Belde A.Ş işçileri:
“Biz de varız!
Sendikal örgütlenme ve işçiye baraj!
Tersaneler cehenneminde patlama
Emperyalist savaş aygıtı NATO dağıtılsın!
ABD’nin yeni jeopolitik yönelimi: BOP’tan Asya Pasifik’e... / 2
- Volkan Yaraşır
Emperyalist saldırganlık ve gerici boğazlaşma tırmandırılıyor
Bir-Kar: Faşizm bir düşünce değil, suçtur!
Sermaye ve düzeninden bağımsız, bürokratik yozlaşmadan arınmış
devrimci bir DİSK için
Yerel işçi bültenleri:
Değiş, değiştir!
Esenyurt’ta program seminerleri
Kuyrukta 500 bin kişi var
Katliam emri Ankara’dan!
Gazi’deki çete saldırısına karşı
ortak tutum
ESP’lilere ceza yağdı
Cellat bir kez öldürür,
umutsa hep taşınır!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gazi’de çete saldırısına karşı ortak tutum

İstanbul Gazi Mahallesi’nde çetelerin devrimcilere ve Gazili emekçilere silah ve bıçaklarla saldırması karşısında Gazi Mahallesi’nde faaliyet yürüten birçok kurum bir araya gelerek “çeteleşmeye ve yozlaşmaya“ karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar.

İlk olarak ortak bir açıklama yayınlayacak olan kurumlar, Pazar günü de çeteleşmeye ve yozlaşmaya karşı yürüyüş gerçekleştirecekler. Devrimcilere ve emekçilere yönelik çete saldırısının teşhir edileceği yürüyüşte Gazili emekçilere, çetelere ve yozlaşmaya karşı ortak mücadele çağrısı yapılacak.

12 Şubat Pazar günü saat 13.00’te Eski Karakol’da toplanacak kitle Gazi Muhtarlığı’na kadar yürüyüş gerçekleştirecek.

Tepeli’nin sağlık durumu iyileşiyor

Gazi Mahallesi’nde DHF’nin çağrısı ile gerçekleşen yürüyüşe çetecilerin saldırması sonucu kafasından 2 kurşunla yaralanan Battal Tepeli’nin sağlık durumu iyiye gidiyor.

Ailesinin ve doktorlarının verdiği bilgiye göre, Okmeydanı SSK Hastanesi’nde tedavi gören Battal Tepeli’nin sağlık durumu iyiye gidiyor. Battal Tepeli’nin gözlerini açtığı ifade ediliyor. Kafasına sıkılan kurşunların kafatasının üst kısmını parçaladığı ifade edilen Battal Tepeli’nin beyninde kalan kurşun yok. Sağlık durumu iyiye gittiği için ameliyat olmadan düzelme ihtimalinin olduğu söyleniyor.

Kızıl Bayrak / Gaziosmanpaşa




Dersim’in Kayıp Kızları’ etkinliği

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan Şubesi 4 Şubat Cumartesi günü Sincan Belediyesi Konferans Salonu’nda ‘İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları’ etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik PSAKD Sincan Şube Başkanı Ali Başak’ın konuşması ile başladı. Başak, Dersim’de geçmişte yaşanan katliamları hatırlatarak gerçeklerin gün ışığına çıkarılmasını istediklerini belirtti. Dersim’de köylerin boşaltıldığını, ormanların ve tarlaların yakıldığını belirten konuşmasında kirli savaş politikalarına da değinen Başak, eşit yurttaşlık hakkı istediklerini ve Cem Evleri’nin yasal statüye kavuşturulması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Daha sonra Devrim Savaş Aktepe’nin seslendirdiği türkülerle etkinlik devam etti. Müzik dinletisinin ardından PSAKD Sincan Şube Semah Ekibi sahnedeki yerini aldı.

Etkinlik İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgeselinin gösterimi ile devam etti. Dersim katliamının ardından asker kökenli ailelerin yanlarına asimile edilmek üzere verilmiş Kürt kızlarını anlatan belgesel ilgi ile izlendi. Daha sonra ise belgeselin yapımcısı Kazım Gündoğan belgesele ve Dersim katliamına ilişkin bir konuşma yaptı. Soru cevap bölümünün ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğin çıkışında BDSP’liler sosyal yıkım saldırılarına karşı imza toplayarak emekçilerle sohbet ettiler.  

Kızıl Bayrak / Sincan



Ersanlı ve Zarakolu için eylem

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ‘KCK operasyonları’ adı altında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Eğitim Sen üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile Yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu’nun tutuklanışının 100. günü olan 8 Şubat’ta adalet ve özgürlük talebiyle Beşiktaş’taki adliye binası önünde eylem yaptı.

Açıklamada “Büşra hoca onurumuzdur!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” sloganları atıldı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Akça, Ersanlı ve Zarakolu’nun, AKP iktidarından farklı düşüncelere sahip olduğu için 100 gündür tutuklu olduklarını belirterek, “AKP iktidarı ve onun ideolojik cilaları 12 Eylül 1980 rejiminden çıkış ve ileri demokrasi nidaları atadursun, AKP iktidarının her bir icraatı yepyeni ve hatta daha rafine bir otoriter rejimin tesis edildiğini ayan beyan ortaya koyuyor” dedi.

Akça, verilmek istenen mesajın kendilerini korkutmadığını söyleyerek “Türkiye’nin eğitim emekçileri, bilim insanları ve aydınları başta olmak üzere tüm demokrasi ve özgürlük yanlıları dünün 12 Eylülcülerine boyun eğmediğimiz gibi bugün de AKP’nin otoriter rejimine boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.


Uludere protestosuna soruşturma

28 Aralık 2011 akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboski Köyü'nde 34 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı protesto edenler hakkında soruşturma açıldı.

Devletin Uludere’de gerçekleştirdiği katliamı protesto için Çorlu’da 30 Aralık günü ilerici, devrimci güçlerle kitle örgütlerinin katıldığı basın açıklaması yapıldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halk Cephesi, Gençlik Muhalefeti, EMEP ve TKP’nin yer aldığı eylem öncesi yürüyüş gerçekleştirildi. Çorlu Emniyeti daha öncesinde de, “KCK için futbol maçı yapıldığı” gerekçesiyle keyfi bir şekilde tutuklama terörüne başvurmuştu.

Çorlu’da alanlara çıkılmasına alışkın olmayan ve her terörü uygulayan Çorlu Emniyeti şimdi bunu Uludere protestosunda göstermeye çalışıyor. Çorlu Emniyeti suç duyurusunda bulunarak savcılık kanalıyla eylemden 40 gün sonra, eyleme katılan 85 kişiden 35'ine soruşturma açıldı. Gelmeyenleri de zorla getirme üzerinden karar çıkartılmış durumda. Her siyasetten kişilerin olduğu soruşturmayı protesto için basın açıklaması yapılacak.

Kızıl Bayrak / Çorlu